Fugler

Grey Heron - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Loading...

Grey heron vakker og veldig forsiktig fugl. Alltid varslet ble tvunget av den triste opplevelsen av forfedre som nesten forsvant fra jordens overflate i fortiden. I paringsperioden har fugler spesielt vakker fjerdedel på hodet. Disse troféene har lenge blitt jaktet av mennesker, og gir ikke hegre muligheten til å sitte sitt avkom. Damene brukte jaktfjer som dekorasjon for hatter. Takket være den tid det er tatt tiltak for beskyttelse av fugler, lever heroner nå og avl.

Grey Heron: Beskrivelse

Å snakke om disse skapningene er en glede! De er grasiøse og vakre, det er i dem en slags aristokrati i utseende. Heron er en stor, langbent fugl. Vekten av en voksen person når 2 kg, lengden er 90-100 cm, og vingespannen når 175-200 cm. Hodet på en heron er ganske smalt, utsmykket med et stort nebb, rosa med yellowness, som ligner en dolk mer enn hva fuglene bruker med nese og munn. På baksiden er det en "pigtail", en svart gjeng med fjær som henger ned. Nakken er veldig lang og fleksibel, den bøyes tilbake under flyturen. Hodet, nakken og undersiden av kroppen er skitne-hvite, med mørke flekker synlige fra forsiden. Fargen på fjærene i resten av kroppen er grå med blå. Poten er også grå med en gul fargetone. I paringsperioden ser fuglen veldig vakker ut, nakkens farge blir mye lysere og den berømte "pigtail" blomstrer.

Grey Heron Habitat

Denne vakre fuglen kan finnes i det gunstige klimaet i Europa og Asia, det afrikanske kontinentet kan også skryte av slike innbyggere. I land der vannet i vannet fryser om vinteren, flyger den gråhæren av for å tilbringe vinteren i Afrika. Russland er også på listen over kalde land, så fuglene bruker bare 6-7 måneder her, ta med seg avkom og fly av til et varmt land for en ferie til strudse og flodhester, men på våren møter vi dem igjen. Kolonien av gråhattene endrer ikke deres bosted, disse fuglene er svært viet til sine hekkersteder.

Felles steder bebodd av fugler - bredden av ulike reservoarer, som elver, innsjøer, bekker, myrer. Det er ingen forskjell, så lenge det er vann, selv om det fortsatt er friskt, til og med salt. Det er bare en betingelse når man velger et reservoar, det må være med grunt vann, som tjener som en heron for en slags spisestue hvor den strømmer.

Kan en heron synge?

Grey Heron, beskrivelsen av hvilken lar deg presentere en vakker, langbent, stolt fugl, dessverre, er berøvet av stemme. Enkelt sagt, hun vet ikke hvordan man skal synge, tvert imot, fra hennes skrik vil jeg lukke ørene mine. Spesielt hvis du er heldig nok til å være nær kolonien til disse pseudo-sangene, oppfører de seg veldig støyende der. Tiden av abbor og fôring av kyllinger er ledsaget av sine høye gråter, de liker også å rope under flyturen, ofte i skumring. Herons gjør hes, hard og croaking lyder, som høres som "fraark". Dette er utøvende sanger!

Den artful hunter bird heron

Over hele verden vet de at herret regnes som den mest dyktige jegeren. Denne fuglen ser etter bytte på grunt vann. På grunn av det vakre øynene og skarpe, som en dolk, lang nebb, forblir den grå tjeneren aldri uten mat. Ingen av vannet små yngel er immun mot lynnedslag.

Den fjærede rovdyren beveger seg sakte og stille gjennom sin "kantine" på vannet, og prøver å se etter byttedyr. Hvis for mye av offeret blir fanget, blir den grå hegre, uten å bli forvirret, straks slått den med bekken med kraft eller rister hodet fra side til side, og prøver å drepe det før det dør.

Fuglen svelger byttet helt hodet først. Kostholdet til den grå heron er ganske variert, men du kan ikke kalle det vegetarianer. Hennes favorittmat er fisk, ål, tailless-amfibier. I tillegg til disse delikatesser kan insekter, reptiler, krepsdyr og små gnagere gå inn i heronmenyen.

Paringssesong

Grey Heron er veldig interessant oppfører seg i paringssesongen. Resten er bygget av en mann. Hvis fuglene vinterer andre steder, kommer fuglens sterkere kjønn først til hekkerområdet og forsøker umiddelbart å okkupere et bedre rede. Hvis det ikke gjør det, vil mannen, som en ekte mann, bygge den selv.

Den neste fasen av ekteskapet er at kvinnen, etter å ha sett på hannen med et godt "hus", flyr til ham og spør etter en kone, men for første gang vil han definitivt kjøre henne bort. For å oppnå plasseringen av eieren av reden, må bruden vise utholdenhet og tålmodighet. Etter å ha jaget kvinnen flere ganger på rad, vil hanen endelig la henne inn på sitt territorium. Denne typen matchmaking slutter der, og paret skaper en familie, men et slikt ekteskap varer ikke lenger enn et år. For neste sesong venter fuglene på nye spill og andre partnere.

Greyherons er eksemplariske foreldre

Den gråhjerne raser kyllinger bare en gang i året, og i de sjeldne tilfeller da avkomene ikke fungerte, blir et nytt forsøk gjort. Disse langbenede fuglene er eksemplariske foreldre, deres omsorg for avkom vises i begynnelsen, når reiret bare bygges. "Gray" herons "hjem" er en helt ugjennomtrengelig festning, samtidig er det en pålitelig og koselig tilflukt for kyllinger. Resten er veldig stor, ca 80 cm i diameter, ca 60 cm i høyden, midten er dekket av siv og gress. Boligen er bygget på høy høyde.

Egg legges en etter hver annen dag, totalt 3 til 5 egg luker. I klekkingen, som varer 26 dager, ta del og pappa og mamma. De dukket opp kyllingene er dekket med en grå ned, og fjæret begynner å dukke opp i omtrent en uke.

I 20 dager forlater omsorgen foreldre aldri babyene alene i reiret, pleier dem en etter en, slik at verken regnet eller brennende sol vil skade kyllingene. Når barna vil spise, begynner de å slå på foreldrenes nebber med små nebber. Pappa på jobb eller mor i tjeneste burp maten rett inn i deres nebb. Lille gråhegre begynner å fly etter 50-55 dager.

Disse langbenede fuglene ble vant til å være forsiktige og tillater ikke en person nærmere 200 meter for seg selv, men forskerne klarte å løfte sløret og finne ut mange interessante ting fra livet av den grå reinen. Dyreverdenen er så vakker og så fascinerende!

habitat

I Eurasia er denne fuglen svært utbredt. Hun bor ikke bare i ørkenen og i fjellet på høy høyde. De bor også i Sørøst-Asia. I sør strekker den gråhjernehabitatet seg til Middelhavet. Representanter for arten finnes i enkelte områder av det afrikanske kontinentet. De bor i den sørlige og østlige delen av landet, i Madagaskar og Maldivene.

Høyt i fjellet møter du ikke denne fuglen. Den maksimale høyden de flyr på er 1000 m. De bor i nærheten av ferskvannskropp, noen ganger i nærheten av hav eller vann med saltvann. Jaktfugl i grunt vann.

Representanter for arten, som bor i sentrum og i Sør-Europa, lever hele tiden på samme territorium, bare av og til flyr til flere sørlige regioner. De individer som bor på territoriet til det moderne Russland flyr til å varme Afrika for vinteren. Og de befolkningene, hvis faste habitat er territoriet til Sentral-Asia, flyr til Kina, India.

Hva er underartene

Heroner som bor i forskjellige territorier er delt inn i underarter. Vi lister de viktigste.

  1. Ardea cinerea cinerea - denne underarten lever i Eurasia. Deres habitat sprer seg fra Vest-Europa til Zauralye.
  2. I Madagaskar er det gråheroner som tilhører slike arter som Ardea cinerea firasa.
  3. Ardea cinerea monicae - på Mauretanias kysten.

Kjønnsforskjeller

Det er ikke lett å skille mellom forskjellige kjønn, selv om vi ser på dem nøye. Men de er forskjellige i størrelse. Derfor, hvis du møter to personer av forskjellige kjønn som er i nærheten, kan du bestemme kjønn. Hos menn er vingen lengre - 46 cm, og lengden på naken er vanligvis over 12 cm. Hunnene er kortere med flere centimeter eller mer.

reproduksjon


Grey Heron er en monogamisk fugleart. Dette betyr at de danner et par og forblir sanne gjennom hele livet. Allerede i en alder av et år blir enkeltpersoner seksuelt modne.

I løpet av paringsperioden får bekkenet seg en lysere farge, oransje eller rosa. Andre ganger er den grå. I tillegg blir andre deler av fuglens kropp lysere. Det forekommer i begge kjønn.

Heroner som lever i kalde eller tempererte klima flyr bort for vinteren. De kommer tilbake med en tining, som oppstår i andre halvdel av mars eller tidlig i april. Så snart fuglene kommer tilbake til sine hekker etter vintering, begynner de å bygge rede. Befolkninger som bor i varmere områder og ikke migrerer til vinter, har ingen spesiell avlssesong.

Først begynner hannen å utstyre reiret, og deretter - for å ringe kvinnen. Dette rituale i fugler er svært uvanlig. Når en mannegrå rektor kaller en kvinne, gjør han en croaking lyd, mens han sprer vingene og peker på hans bekke oppover. Kvinnen kommer til sitt rop, men hanen lar henne ikke, kjører bort fra reiret. Dette skjer flere ganger. Men i dette tilfellet, jo senere reagerer kvinnen på samtalen, jo før vil han slutte å jage henne. Hvis 2 uker eller mer har gått siden begynnelsen av arrangementet av hestens mann, vil paret dannes umiddelbart. Etter at de fullfører arrangementet av reden sammen.

Nestrepresentanter for denne arten er plassert på svært høye trær eller store busker. Materialet er kvister, kvist og reed stamme. Resten er konisk i form, flat, spiss nedover. Diameteren er 65-80 cm, og høyden er omtrent en halv meter. Representanter for denne arten blir festet til deres rede. Fra år til år kommer de tilbake til samme sted for å produsere avkom.

I gjennomsnitt legger kvinnen ca 5 egg. Men noen ganger varierer tallet fra 3 til 9. De er blå og hvite flekker. Egg er ofte pekte fra to sider. Hver 2. dag legger en grå heron et egg. Hatching begynner så snart den første vises. Eggene klekkes av hver partner i sin tur.

Etter 27 dager klekker kyllingene ut. De har ingen klær og trenger full pleie av foreldrene sine. Bare en uke senere begynner de første fjærene å vises. Tre ganger om dagen belyser den grå reinen mat fra magen, og føder den unge. Men det skjer ofte at ikke alle får mat. Dette fører til at eldre, sterkere kyllinger bare kan spise de yngre. Noen ganger kan de bare stjele mat fra dem.

Når en alder av kyllinger nærmer seg en måned, prøver de å ta av for første gang og begynne å lære å jakte. Etter ytterligere 2 måneder begynner enkeltpersoner å leve selvstendig.

Fuglstemme


Representanter for denne arten gjør uhøflige lyder som ligner rattle. De ser ut til å skjære, men veldig lav og kort. En slik fugl gjør en lyd under flyturen. Denne høye gråten høres ganske langt unna. Ved dette skrik kan fuglens tilnærming gjenkjennes mye tidligere enn det vil være i sikte. Når hun er på vei til land, gjør hun en sterk, skarp gråte flere ganger, som også ligner en rattle.

Heron kan gjøre andre lyder. Ofte kan de høres når fuglene er i koloniene og ikke langt fra deres rede, siden de vanligvis forblir stille. Alarmsignalet, som er utstedt av representanten for den grå heronarten, er en gaggle. Når en fugl viser aggresjon og uttrykker en trussel, utstedes et lengre vibrerende gråte.

Interessante fakta

  • Representanter for gråhertens art har et spesielt system med unike signaler som gjør at de kan kommunisere. Fuglen kan uttrykke forskjellige følelser. Tilstedeværelsen av en lang nakke hjelper henne i dette. Når en fugl er truet, buer den nakken, som om den er i ferd med å skynde seg fremover. Tuft, som ligger på hodet, stiger. Dette etterfølges av et skrik.
  • Det er også et velkomstsignal. Det manifesterer seg i et klokkeklik når fuglen ser sine stipendiater. De oppfører seg også under ekteskapsritualet.
  • Kjøttet til denne fuglen er ganske mulig å spise. Noen ganger jagerer skyter en rektor for å smake den. Men ifølge vurderinger har den ikke en hyggelig smak, så det er ikke så vanlig å jakte på disse fuglene.
  • Det pleide å være ganske populær falkefru, gjenstanden som ofte ble valgt nettopp gråhjerne.
  • Grey Heron: Beskrivelse

    Dette er en av de største representantene til familien. Fuglens vekt når to kilo, kroppslengden er litt mer enn en meter, vingspannen er fra 1,5 til 1,75 m. Fuglens hode er smal, dekorert med et stort rosa nebb som ligner en dolk. Det er veldig skarpt og langt opp til tretten centimeter.

    På nakken er det en "pigtail" - en svart gjeng med fjær som henger ned. Nakken er lang og veldig fleksibel. Hodet, nakken og underkroppen er malt i en skitten hvit farge, mørke flekker er synlige foran. På resten av kroppen er fjærene malt grå med en blåaktig nyanse. Poten er også grå, men har en gul fargetone.

    I paringssesongen ser den gråhæren spesielt imponerende ut: nebbet blir mye lysere, og den karakteristiske pigtailen er oppløst. Iris er gul med grønn tinge. Rundt øynene er ikke-fjærede grønne ringer.

    Under flyvning bretter en gråhjerne sin nakke, som tar formen på brevet S på en slik måte at hodet hviler på ryggen. Bena trekkes langt utover halenes ende. Det er derfor silhuetten til en flygende fugl er noe pukkel, med et fremspring som danner bøyningen i nakken. Dette er den viktigste forskjellen mellom hegre og andre langhalsede fugler - kraner, storkser, som holder nakken rett i flukt, og hodet stikker langt utover.

    På magen, brystet og lysken bryter fjærens spiss ofte av og smuldrer seg i små skalaer, og blir til et spesielt pulver som heronene strenner fjærene. Denne prosedyren er nødvendig, slik at de ikke holder seg sammen fra fiskens slim. Ornitologer kaller dette pulverpulver, som er til stede i alle arter av heroner. Dette spesielle heronpulveret er påført med en langstrakt klo med hakk på langfingeren.

    Seksuell dimorfisme i fargen på den grå hegre er fraværende, fuglene varierer bare i størrelse: hanner er betydelig større enn kvinner.

    habitat

    Og nå finn ut hvor den grå hegre lever. Denne arten er vanlig i Asia og Europa: fra Atlanterhavet, de japanske øyer og Sakhalin, i sør til Sri Lanka og Nordvest-Afrika, i nord til Yakutsk og St. Petersburg. Nest vanligvis i Madagaskar. Hibernates i mange regioner i India, Indokina og Afrika.

    Sannsynligvis husker mange av våre lesere den gjennomtrengende forestillingen av Nikita Mikhalkov av sangen i filmen "Cruel Romance", der det er slike linjer:

    "Shaggy humlebee - på de duftende humle,

    Grey Heron - i vassen ... "

    Faktisk, i mange regioner, foretrekker heronen av denne arten å bygge reder i siv, for eksempel i Turkmenistan. I tillegg kan deres reir ses i trærne.

    Grey Heron: type kyllinger

    Det skal bemerkes at gråhegre er fantastiske foreldre. Alle bekymringer for avl av avkom de deler like mye. Sammen bygger de en rede i trær, store busker, i tykkelsen av siv eller sjø. Den har formen av en oppadgående kjegle.

    Med et intervall på to dager ligger kvinnen fra fire til seks egg, som er malt i grønnblå farge. Som alle medlemmene av kalvenomløpet, er denne arten av kyllingstypen. Kyllingene er med andre ord født naken og helt hjelpeløs, men samtidig synlig. Fra de første minuttene trenger de omsorg og økt oppmerksomhet fra foreldrene sine.

    Etter at det første egget er lagt, begynner foreldrene å knuse det, og kvinnene og mannene veksler mellom dem. Kanskje derfor er den førstefødte alltid den største. Når alle kyllingene lukkes, gir omsorgsfulle foreldre dem sammen. Etter syv eller ni dager vises de første fjærene i kyllingene, og etter to uker er de på føttene.

    Livsstil

    For det meste er fuglen en grå reiger - trekkende eller trekkende. Bare på enkelte steder bor hun stillesittende. I Russland er den grårejonen en typisk langdistanseinnvandrer. En analyse av ringing utført av ornitologer viste at overvintringsområdene til den grå heron er spredt over et stort territorium. For eksempel fra Vest-Sibirien og den europeiske delen av Russland flyr et stort antall heroner over til vinteren til Afrika, sør for Sahara-ørkenen.

    En annen del av denne befolkningen går ikke på en så lang reise og gjenstår til vinter i landene i Sør- og Vest-Europa. I Sørøst-og Sør-Asia, i Afrika, er den malaysiske skjærgården en gråhjerne som fører enten til en bosatt eller nomadisk livsstil. Mestre heroner migrerer i små grupper, men noen ganger samles de i store flokker på opptil to hundre og femti fugler. Solitære hegre på passasjen er ekstremt sjeldne.

    Fly for vintering

    Disse fuglene flyr på en ganske høy høyde, ikke bare i løpet av dagen, men om natten. Høstmigrasjon skjer vanligvis i skumring, etter solnedgang, og i løpet av dagen stopper flokken å hvile og spise. При взлете большая серая цапля делает очень быстрые взмахи крыльями, а ноги свободно повисают в воздухе. Набрав нужную высоту, птица подбирает ноги и дальше летит плавно, с размеренными движениями крыльев. Иногда она недолго парит в воздухе.

    В полете стаи цапли образуют прямую линию или клин. Гнездятся серые цапли колониями, в которых бывает до двадцати гнезд. I Europa, hvor nå disse fuglene er beskyttet, er det store kolonier som består av tusenvis av reder. Imidlertid er det tilfeller av separate nesting par. Noen ganger er koloniene blandet: andre typer herons, spoonbills, ibis bosette seg i dem. I den midterste sone i landet vårt, hvor andre arter av heroner og ibis ikke er funnet, dannes monovide kolonier.

    Grey Heron kan være aktiv når som helst på dagen, de kan ikke kalles verken dag eller nattfugler. Under langsiktige observasjoner ble det etablert at tiden for disse fuglene er fordelt som følger:

    • 77% av tiden de jager og holder seg våken
    • 5,9% av tiden fuglene sover,
    • 16,6% er engasjert i hygieniske prosedyrer.

    Interessante data, ikke sant? Heronen står en betydelig del av sitt liv uten å bevege seg, tegne nakken på ett ben, og den andre presser.

    De gråheroner har et godt utviklet system med visuelle signaler. En lang og fleksibel nakke kan uttrykke forskjellige følelser. For eksempel truer fienden, en heron buer en nakke, som om han forbereder et kaste og løfter et tuft på hodet. Vanligvis er en slik pose ledsaget av et truende gråte. Når fugler hilser på hverandre, snapper de raskt sine nebber. Et slikt klikk kan høres under ekteskapsritualet.

    Mens du hviler, er hodet på en heron skjult mellom skulderbladene. Til tross for ganske stor størrelse er heron ikke lett å legge merke til under naturlige forhold. En ikke veldig erfaren og oppmerksom forsker vil legge merke til henne når han kommer nær henne. Heron i dette øyeblikket retter rett på nakken, utter høyt "Krak" og straks svinger inn i himmelen.

    Dietten av den grå reinen er bare dyremat. Det er en aktiv, smidig og ekstremt grønt rovdyr. Ethvert land eller vanndyr som herret er i stand til fysisk å takle blir sitt byttedyr. Men siden disse fuglene tilbringer mesteparten av deres liv ved reservoarene, er det ikke vanskelig å gjette hva den gråhæren spiser.

    Den dominerende stillingen i kostholdet er fisk, ikke mer enn tjuefem centimeter og veier ikke mer enn fem hundre gram. Heren vil ikke nekte grå frosker, forskjellige insekter, krepsdyr, bløtdyr. På land er det vanligvis øgler og små gnagere, slanger, store gresshopper, biller og gresshopper.

    Hvordan jager en heron?

    Den grå hegre er en veldig smidig og fleksibel jeger. Og i hennes arsenal er det mange måter å jakte på, og de er alle ganske forskjellige. Interessant, forskjellige individer foretrekker å bruke egne metoder for å skaffe mat. Oftest står en heron ubevisst eller sakte vandrer gjennom grunt vann og ser ut til sitt offer.

    Deretter kastes hodet på den helt utstrakte nakke - og byttet er i fuglens nebb. Noen ganger i løpet av en slik jakt åpner de sine vinger. Kanskje på denne måten skremmer de byttet eller skygger vannet for å gjøre det lettere å se byttet.

    Greyherons er også sett i usømmelige gjerninger: de er ikke avstandige for å stjele bytte fra sine naboer (måger, skarver). Men noen ganger blir de ranet av smarte kråker. Greyreuner kan jakte uten å flytte vekk fra kolonien, men kan fly over store avstander (opptil tretti kilometer).

    vokal

    Repertoaret av gråhegre er ganske variert, selv om ornitologer refererer til disse stille fuglene. Ofte kan du høre et grovt og litt raspende skrik, som ligner en kort kråke i et kråke. Den er utgitt av heroner, som regel, på fluen. Det kan høres på stor avstand.

    Alle andre lyder av gråhjerner avgir i kolonier under nesting. En kort gag er et alarmsignal, en langvarig vibrerende hals lyd snakker om aggresjon. Døv kort croaking betyr at en mann er til stede i pakken. Fugler som samles inn i store grupper i kolonien, "forhandler" hverandre, gjør krøllete og skrikende rop.

    Bevaringsstatus

    I dag er antall gråheroner ganske høy i nesten alle områder av sitt store utvalg. I dag, i samsvar med internasjonal status, tilhører denne fuglen arter som ikke har noen alvorlige bekymringer. Totalt antall av denne arten, i henhold til de nyeste dataene, varierer fra syv hundre tusen til tre og en halv million individer. De mest tallrike populasjonene av denne fuglen i Russland, Japan og Kina.

    Mer nylig var det en sjelden art som trengte beskyttelse. Grey Heron i Kirov-regionen, for eksempel, ble i 2001 inngått i den regionale Red Book. Men allerede i den nye utgaven (2011) ble denne arten utelukket fra listen over beskyttede, siden deres nummer i regionen ble restaurert.

    Men i noen regioner i Russland er den grå heron fortsatt en sjeldenhet. Den røde boken Kamchatka blir etterfylt med denne arten, i samsvar med avtalen mellom Russland, India og Japan om beskyttelse av trekkfugler.

    Beskrivelse og egenskaper av herons. Hva ser en heron ut?

    Typer hegre varierer ikke bare i farge, men også i vekst. Størrelsene av heroner varierer i vidt omfang: for eksempel når en liten heron en høyde på ikke mer enn 40-60 cm, og en stor heron kommer i størrelser opptil 1,5 meter.

    Gjennomsnittlig vekt av disse fuglene er 2,5 kilo. I fugler av forskjellige arter oftest monokromatisk farge. Heron er hvit, rød, svart, grå, og noen ganger to-tone. De fleste hegre har mørke poter og en gul nebb, men noen ganger er det svart hegre med hegre. Fuglens fjerdedel er glatt, og hodet på en rektang er ofte dekorert med en tuft, av hvilken størrelsen avhenger av hvilken type fugl, men ikke en tuft er tilstede i alle arter.

    Hjertehodet er på lang hals som de trekker ut under jakten. Året på en rektor er lang og rett. En slik struktur av en herons nebb gjør det enkelt å fange og holde glatt fisk.

    På tynne og lange ben er det tøffe fingre, og en hale er skarp og kort. En heron går i store trinn, ca 0,5 meter, og i løpet av søket etter mat blir hennes trinn mindre, opptil 25 cm lange.

    Heron er en fugl som leder en nærvannsstil. Hun dykker ikke, svømmer ikke, ettersom fjærene hennes lett blir våte. Alle vannfugler har halebenk, på grunn av hvilket fett slippes ut, noe som ikke gir fuglene vann. I motsetning til vannfugler har herret ikke en, så fjæren til hegre er ikke beskyttet mot å bli våt.

    Den maksimale levetiden til heroner er 23 år.

    Typer av heroner.

    Generelt er det omtrent 14 arter av hegre. De mest kjente blant disse artene er:

    • Great Blue Heron,
    • Grey Heron,
    • Svart heron
    • Black-necked heron,
    • Red Heron,
    • Stor Egret.

    Great White Heron ble lagt til Red Book, men senere var det mulig å gjenopprette tallene.

    Hvor lever heronen?

    Heron er en fugl som bor rundt i verden med unntak av polarområdene og Antarktis. Heronen bor i ulike reservoarer, som innsjøer, elver, sumper, røde senger og våte enger. Hekser av hegre er bygget på kvister av tregrener. Mange fuglearter holdes i små grupper. Disse koloniene kan belaste et annet antall individer. Den herlige heronene er at fuglene ikke kommer sammen i tette flokker, men foretrekker ganske enkelt å være nær hverandre. På steder der det er lite mat, settes en flokk heroner på fjern avstand, og store kolonier lever bare på steder som er rik på fôr. Den gigantiske reinen og flere andre heronarter lever bare enkelt.

    I utgangspunktet bor heren i sumpen. Marsh Herons er valgt avhengig av årstid, om sommeren - med ferskvann, om vinteren - kystnære våtmarker med saltvann.

    Hva spiser heron?

    En heron er en fugl som springer på nærvann og akvatiske dyr som frosker, slanger, insekter, nyter, tadpoles, fisk, bløtdyr, yngel og krepsdyr. I tillegg kan hun spise andre kyllinger, små gnagere eller angripe en liten hare eller kanin. Fugler jakter fra bakhold. De går i grunt vann og søker etter offeret, og noen ganger står på ett sted lenge og angriper ved en mulighet. Det er heroner som følger med store dyr, som bøller, rhinos og elefanter, i håp om å tjene på skremte insekter.

    Hvorfor står heronen på ett ben?

    Både voksne og barn lurer ofte på hvorfor herret står på ett ben. Heron er en fugl med en spesiell struktur av kneleddet. Når benet hennes unbends, er en slags lås på, og derfor kan fuglen stå lenge og gi resten til det andre benet. Ved å presse benet til kroppen, varmer rektoren det, fordi vannet i dammen kan være kaldt. Dessuten er en slik heronpose en god forkledning når du jakter, fordi fuglens andre ben ikke skiller seg ut, og herrens ofre tar det for gress eller reed. Det er verdt en heron i lang tid og beveger seg ikke, tar byttedyr i dammen, og så på det rette øyeblikket pierces og fanger den med sin lange nebb.

    Loading...

    Se på videoen: Spinosaurus fishes for prey. Planet Dinosaur. BBC (Juni 2019).

    zoo-club-org