Fugler

Eagles: beskrivelse og livsstil

Ørnen er en stor fugl, tilhører rekkefølgen på hauker. Vingepanelet til selv det minste medlemmet i familien når 130 cm. Dette gjør statelige fugler sanne jegere. Bevegelsen i luften ser rovdyret ut for et potensielt byttedyr, og legger merke til at det faller som en stein ned, og frigjør skarpe klør.

Ørnen er i stand til å fange noen bytte - fra hare til antilopen. Alt avhenger av hvor fuglen bor. Det er nødvendig å se nærmere på hvilke typer eagles er kjent og hvor de foretrekker å leve.

Hvem er ørene

Til nå er det flere klassifiseringer av ørn. Noen arter er så lik hverandre at ornitologer må utføre genetiske undersøkelser for å bestemme hvilke arter fuglen tilhører.

Forferdelig rovdyr upretensiøs til habitatet. Den finnes på mange ensomme steder i verden, hvor en person ikke er i stand til å forstyrre fred fra store fugler. Det er eagles i Afrika, Europa, Asia og Nord-Amerika. Grensen til deres habitat passerer gjennom skogtundraen i nord og i ørkenen i sør.

Fugler foretrekker å bosette seg i fjellene, bygge reir i sprintene av bergarter og på høye trær. Siden ørnen er ganske massiv, har en stor kropp og brede lange vinger, buret også være romslig. For konstruksjonen bruker noen fuglearter ikke bare store grener, men også steiner.

For å forstå hvor spesiell en rovdyr er, kan du bli kjent med interessante fakta fra fuglens liv. I gjennomsnitt når ørens vingepanel nesten 2 meter med en kroppslengde på 90 cm. I luften kan de bevege seg med en sportsvogn (opptil 240 km / t). Hvis rovdyret oppdaget offeret og sprang etter det, kan det i løpet av et dykk akselerere til 300 km / t.

Alle medlemmer av familien til Eagles utmerker seg av sitt oppsiktsvekkende syn. Fuglen kan se bytte fra en avstand på mer enn 3 km. På samme tid dekker området mer enn 11,5 km². Hvis vi vurderer at rovdyret er i stand til å stige opp i luften selv under en orkan, kan vi si at ørnen er den virkelige eieren av luftelementet, har bare en fiende mann.

Ekteskapelige forhold og levetid

Forferdelige rovdyr - monogame skapninger. De finner et par på å nå pubertet og aldri dele med hverandre. Hvor mye bor en ørn i en familie? Ornitologer kjenner et par fugler, som har eksistert i mer enn 35 år. Å vite hvor mange eagler lever, synes denne perioden å være enorm. Faktisk, i deres naturlige habitat, er gjennomsnittlig forventet levetid for rovdyr ikke over 25 år.

Hvor mange år har fugler bodd? Condors er preget av den største levetiden. Ifølge resultatene fra mange observasjoner ble det funnet ut at deres levetid når 65 år. Condors er de største flygende fuglene på den vestlige halvkule. Stedet hvor ørene til denne arten lever, er den amerikanske Andes. Fugler fôrer på ferske kropper av døde dyr, og ikke foragt carrion. På jakt etter byttedyr, flyr fugler over fjelldalenene mer enn 200 km daglig. I mangel av stor fôr kan de ødelegge fugleredder ved å angripe kyllinger.

I naturen begynner unge eaglets å jakte så tidlig som 3 måneder, men de kan bare lage et par i alderen 4-5 år. Fra fødselstidspunktet er eagle chicks aktivt kjemper for eksistens. I to måneder forsøker et sterkere individ å presse en svak fyr fra reiret. Hvis sistnevnte overlever, blir forholdet bedre, og kyllingene lever fredelig ut i sjøen.

Et annet interessant faktum er at selv de største fuglene er i stand til å mate på flukt. Massen av en person avhenger av hvor lenge ørnen lever. Men uavhengig av dette er kvinnelige rovdyr alltid større enn hanner. Dette faktum forhindrer ikke de trofaste herremennene ikke bare å hjelpe en venn å spise og jakte mens de rukker egg, men også å gjøre det selv.

En stor fugl hunter også i luften: den er i stand til å hente seg med en mindre fyr og ta vekk sitt byttedyr.

Liste over de vanligste artene

For tiden er det 16 arter av fugler i verden som tilhører familien av hawk eagles. Mer nylig var det mer, men ifølge interessante fakta, en type utryddelse. Forskjellene i utseendet til fuglene er ubetydelige. Ofte kan de skilles fra hverandre bare i masse og dimensjoner. Størrelsen i fuglens verden bestemmer også hvem som er sterkere, hvem er mesteren i himmelen.

Sør bosatt

Av stor interesse for forskere er høgørnen. Størrelsen på fuglene - 65-70 cm, vekt - ca 2,5 kg. Ifølge ornitologer, i gamle dager, ble denne fuglen funnet i de tropiske og subtropiske sonene på den østlige halvkule overalt, men i dag bor rovdyrene i små områder som ligger langs ekvator. Høgørnen bor i Sør-Europa, Nord-Afrika, noen deler av Turkmenistan og Tadsjikistan. Av og til funnet i Sør-Kina. Den mest hawkish ørn er mest vanlig i India, hvor det ofte ligger i et område dekket av tørkebestandige busker.

Forventet levetid for arter er sjelden over 30 år. Hawk Eagle foretrekker å spise små pattedyr og fugler. Så det er vanlig byttedyr - harer, ville duer eller partridges. I dette tilfellet forfølger en ørn et dyr ikke bare på bakken, men også i luften. Han er i stand til å fange bytte på flukt. Dette er hvordan en annen representant for rovfugler hunter - fellen. Mann og kvinne forblir trofaste mot hverandre så lenge de lever sammen.

Liten, men ekstern

Familien til høgens slektsarger omfatter fjæret, dets dimensjoner overstiger ikke buzzarden. Denne eagle-dvergen, så oppkalt etter sin lille størrelse. Lengden på rovdyrets vinger er ca 130 cm. Dverggen er en trekkfugl, den tilbringer sommeren i de varme områdene i Eurasia, og på høsten går det til vintering i Afrika. Men på sørsiden av kontinentet er det steder der dvergens ørn lever hele året. Beskrivelsen av arten inkluderer det faktum at dvergen mann og kvinne, i motsetning til de fleste ørne, overvinner separat. Om våren gjenstår familien og 1-2 kyllinger vises i reiret.

Dværgmannen bryr seg omsorgsfullt for sin venn, fanger spillet hennes og spiser henne i den perioden, til hun forlater rede, klekker egg. Hva er forskjellen mellom en mannlig dverg og en kvinne? Han er en liten, mindre venn. Men dette hindrer ikke ham i å ha sterke poter og nebb, takket være at han er i stand til å klare seg med et stort dyr som en kanin eller en slange.

Russlands største rovfugl

I Stavropol Territory finner du Russlands største eagle. Vekten når 4,8 kg, og vingespannen er 2,3 m. Dette er en steppørnørn som flyr til India og Afrika for vintering. Men slike interessante fakta er kjent, som sier at i Russland i vestlige og østlige Sibirien, ligger i steppene i Ukraina, stillesittende fugler som ikke forlater huset selv i løpet av den kalde årstiden.

Hva er forskjellen mellom en slik fjæret og migrerende ørn? Ifølge forskere, ingenting. På bildet kan du se at den vanlige lengden på rovdyrets kropp varierer mellom 60 og 80 cm, vekten er ikke mer enn 3,2 kg. Ørnenes nebb er svart og grå, dens poter er svarte, sterke og muskuløse. Under flyvningen sprer fuglen sine vinger slik at flyfjærene på dem ser ut som fingre. Dette lar eagle å flyte i lang tid. Størrelsen på halen er stor nok, klæren har en avrundet form som ligner en kil i form.

Kvinnen og hanen er bare forskjellige i forhold til hverandre. Som alle eagles deles de ikke gjennom livet.

Hvilken eagle spiser i steppen? Små pattedyr (voles, bakkenekorn, hamster), harer, slanger, øgler og fugler blir rovfugler. Kjennetegn på fugler er svært uvanlig: det skjer at han må løpe på bakken i jakten på en spesielt rask byttedyr. Om nødvendig kan ørene i Russland ligge lenge i nærheten av gopher- eller hamsterhullet og venter på at den skal se ut av lyet.

Forferdelig gullørn og andre arter

Med tanke på typene og navnene på representanter for ørnens slekt, er det umulig å ikke huske den gyldne ørn. Vekten av denne giganten kan nå 7 kg, ørens vingepanel er 2,4 m. Størrelsen på hannene er nesten 1/3 mindre enn kvinnens størrelse.

Golden Eagle foretrekker å bosette seg i fjellområder, langt fra overfylte steder. Det er utbredt i hele den nordlige halvkule. Golden Eagle har et veldig godt syn, men om natten ser det nesten ingenting ut. Derfor, rovdyr foretrekker å jakte i løpet av dagen. Han fanger vanligvis marmoter, harer, skunks og til og med skilpadder. Det er kjent at de store brigandene ikke slutter å angripe haugene og ikke svelge likene av døde dyr.

I tillegg til disse bør du vurdere andre typer rovdyr som er inkludert i familien. Blant dem er:

  1. Indisk hawk - funnet i tropene i India og Malaysia.
  2. Begravelsen ligger i skogens stepper av Eurasia (opp til Baikal). For vintering flyr til India, sør i Kina.
  3. Spansk gravplass - området dekker bare den iberiske halvøy.
  4. Sten - velger stepper og savner for å leve, det er vanlig i Afrika, India og nabolandene.
  5. Den store spotted eagle, som hauker, bor i territoriet fra Kina til Finland. For vinteren flyr til de sørlige områdene.

Antallet av alle medlemmer av slektningen til ørn faller gradvis, mange er på randen av utryddelse.

Kort beskrivelse av ørnen

Kroppsstørrelse ørene er 45-95 cm, og vingspenn 1-2 meter. Den største representanten for fuglefugl er den gyldne ørn, til sammenligning, sin vingespenn når 240 cm.

Fargen på ærmens fjerdedel varierer fra grått eller lysebrunt til mørkt, mørkbrunt eller svartbrunt. Men det er også lyse flekker i fargen, vanligvis på vingene og halen. Generelt kan fargen på fugler ikke kalles monotont.

Spesielle egenskaper av ørne er kraftige bein, fledged til veldig fingre, samt svært sterke klør. Deres nebb er ganske stor, komprimert fra sidene, hektet nedover.

Ørnene har veldig skarpt syn - de kan se en hare på en avstand på 2 km. Videre kan de umiddelbart bestemme størrelsen på objektet og avstanden til den. Sant, fugler kan bare dra nytte av deres gode syn på dagtid. Følgelig er de aktive i løpet av dagen.

Livsstil ørn

Kostholdet til eagles har et utrolig utvalg. Små pattedyr (spesielt gnagere eller de samme harene), og amfibier (f.eks. Frosker), og reptiler (skilpadder, slanger, øgler), så vel som andre fugler, går inn i kostholdet. Predators jakter også store dyr: sauer, rådyr eller hjort. Ikke forakt fuglene og carrion.

Interessant, kan eagler jakte i par. Vanligvis skyver de over og ser ut til spillet, som de da angriper. Men de kan angripe fra bakholdet, som oftest arrangeres på et tre. For hvert bytte har de en egen måte å drepe.

Eagles er vanlige i Eurasia, Afrika og Nord-Amerika. Tallene deres er ganske lave, så fuglene er sjeldne. Den høyeste sannsynligheten for å møte dem på høylandet.

falker
Falcons er et slekt med raske rovfugler. En av sine representanter er Sapsan - verdens raskeste dyr.

hauker
Hawks er rovfugler, hvorav det er flere dusin arter. Ulike rask flyhastighet.

Eagle (fugl): beskrivelse og foto, størrelse, utseende og egenskaper

De fleste arter av eagles er preget av imponerende størrelse, kropps lengden på enkelte individer når 80-95 cm, og den kvinnelige ørnen er mye større enn hanen. Vekten av ørnen kan være 3-7 kg. Unntakene er små arter: dverg eagle og steppe eagle.

Representanter av slekten utmerker seg av en massiv kropp med utviklede muskler og ganske lange sterke ben, fjæret opp til tærne. Ørnens hode er kompakt, nakken er sterk og muskuløs. Mobiliteten til store øyeboller er liten, men en velutviklet nakke kompenserer mer for denne mangelen.

Ørnens imponerende klør og sterke nebb har buede ender, noe som gjør fuglen til en uovertruffen rovdyr.

I løpet av livet til ørkenet og klørne har det en tendens til å vokse, men fuglen slår dem i løpet av livet.

De lange lange vingene til en ørne i rekkevidde når 2,5 meter, noe som gjør at rovdyret kan stige lenge over en avstand på mer enn 700 meter over bakken.

Ørgenes hale er kort og smal, kileformet og flettet i noen arter.

Afrikanske krested- og krystneørn har en "dekorasjon" i form av en haug med lange fjær som kraner hodene sine.

African Crested Eagle, Spizaetus Coronatus

Filippinsk Eagle Pithecophaga jefferyi

Naturen ga øyen med ekstremt skarp syn, takket være at rovdyret ser ut til små byttedyr (firben, slanger, mus) fra en god høyde. For eksempel merker en ørngyllenørn en hare i en avstand på opptil 2 km. Ved hjelp av fuglens perifere utsikt kan ørnen observere et område på opptil 12 kvadratkilometer.

Høringen brukes hovedsakelig for kommunikasjon, men luktsansen i en ørn er dårlig utviklet.

Fargen på en ørnes fjerdedel, avhengig av arten, kan være monotont med variert eller kontrasterende. For eksempel er fargen på den gyldne ørn svartbrun med gyldne fjær på nakken, og derfor er fuglens engelske navn oppført som "Golden Eagle" (Golden Eagle).

Ørnenes fly er preget av spesiell manøvrerbarhet med kraftig og dyp flapping av vingene. Ørnen er en fugl som selv med sterke vindgust enkelt takler luftstrømmen og, etter å ha lagt merke til potensielt byttedyr, er i stand til å svinge med en hastighet på opptil 320 km / t.

Livet på en eagle er ca 30 år, spesielt store arter lever opp til 40-50 år.

Hvilken eagle spiser i naturen?

Avhengig av arten og spekteret, blir små og mellomstore dyr byttedyr av eagle: mus, harer, marmoter, martens, pinnsvin, rev, erminer, gophers, kaniner, ekorn. Store rovdyr angriper ung hjort, antiloper, rådyr, unge rever og ulver, samt husdyr (kyr og sauer). Eagles byttes ofte på fugler - duer, trekrydder, partridges, gjess og ugler. Eagles som bor i Australia og i Nord- og Sør-Amerika spiser på ekorn, papegøyer, flaggermus, ugler og noen ganger til og med aper.

Noen arter av ørne legger til kostholdet av fisk, dobler når de fisker i vannet. Ikke forsøm reptiler (firben, skilpadder), insekter og carrion.

Hoveddelen av matørnnen kommer på bakken, men fuglene fanger i flukt. Rovfuglen svinger over bakken i lang tid og ser etter byttedyr. Da henger ørnen i luften, faller som en stein, griper byttet med kraftige klør og bærer den bort.

Hvor bor ørn?

Eagles distribusjonsområde er ganske bredt, og habitatet er avhengig av fuglearter. Likevel, alle familiemedlemmer foretrekker å bosette seg vekk fra sivilisasjon og mann, og velger fjell eller halvåpent landskap.

For eksempel, den gylne ørn som lever i Russland (i nord i Kaukasus og sør for Primorye) rangerer i skogens vanskelige rekkevidde, og den australske slektningen, den kilgiktede gylneørn, føles behagelig i skogene i New Guinea. Steppe eagles bebor steppes og semi-ørkenen sone, som bor dem fra Transbaikalia til Svartehavskysten. Ørn-gravplassen ble valgt av skogens steppe i Ukraina, de kasakhiske steppegruppene, skogene i Tsjekkia, Spania og Romania. Det er eagles i Iran og Kina, i Ungarn og Slovakia, i Hellas og Tyskland.

Hva er forskjellen mellom en ørn og en ørn?

Til tross for at de tilhører den samme høynedyren, adskiller ørnen og ørnen, hovedsakelig i deres livsstil. Ørnen bevarer fjellagtige, ørken- og skogkledde områder, ørnen velger å neste reservoarens kyst, fordi det vanligvis spiser fisk, dyr og fugler som bor i nærheten av vannet. Når det gjelder de eksterne forskjellene mellom ørnen og ørnen, eksisterer de også:

  • Eaglespottene er svært tett opereny, mens ørene har poter i sin nedre del mangler en slik "elegant" fjerdedel,
  • ørens nebb er kraftigere og noe større enn en ørn,
  • ørens hale er kileformet, og ørens hale er ganske smal og kort.

Hva er forskjellen mellom en ørne og en hauk?

  • Den viktigste forskjellen mellom ørnen og haugen er dens størrelse: haugen er mye mindre enn ørnen.
  • Hawkens vinger er korte, litt avrundede og litt bøyd, mens ørens vinger er lange, brede, med en rekkevidde på opptil to og en halv meter.
  • Halen av ørnen er kort, men haugen har en lang hale.
  • En annen forskjell mellom disse fuglene er typen av fly: ørkenen svinger lenge, svinger i luftstrømmene, et skyveflyt er ikke typisk for en hauk.

Hva er forskjellen mellom en ørn og en falk?

  • I motsetning til ørnen er falken mer grasiøs og ikke så stor i størrelse. Falkens vekt overstiger sjelden 1 kg, mens ørens vekt når 3-7 kg.
  • Vinkelen på en falk er 1 meter, en vinges vingespann når 2,4 meter.
  • Falcon vinger er ikke så brede som eagles, derfor er falk ikke en så stor mester i stigende strømmer.
  • Når det gjelder livsstilen, er det forskjeller mellom ørnen og falken. Falcons nødvendigvis hekker i en høyde, for å starte flyet trenger de et trykk, men ørene har nok "akselerasjon", noe som gjør at de kan ordne reir selv på bakken.
  • Eagles er interessert i "bakken" mat, de spiser ikke bare på fugler, men også på pattedyr, gnagere, fisk og amfibier. Falcon er en født luftjeger, og fugler blir sitt hovedbyttedyr.

Hva er forskjellen mellom ørnen og draken?

  • Коршун – обладатель короткого, загнутого крючком, но достаточно слабого клюва, а у орла клюв очень мощный и прочный.
  • Как и орел, коршун легко и по долгу может парить в поднебесье, но по полету этих птиц сразу отличишь. Коршун имеет кажущиеся чрезмерно длинными крылья и такой же длинный хвост в форме вилки. Орел гораздо крупнее по размеру, его крылья широкие, с растопыренными по краю и на концах перьями, хвост короче, чем у коршуна.
  • Орлы – отменные охотники с отличным зрением, маневренные и стремительные при атаке. Dragerne er noe flegmatiske og dovne: De utmerker seg ikke av deres smidighet og hurtighet, men ofte spiser de på at de vil bli tatt fra allerede fanget byttedyr fra andre fugler uten å forkjenne carrion.
  • For nesting kite velger høye, ofte enkelt trær. Det er ofte tilfeller når draken okkuperer andres reder. Øren bygger reder i skog og på klare klipper, så vel som på jordens overflate.

Avl eagles

Pubertet hos kvinner og menn begynner i alderen 4-6 år, til og med før du kjøper en voksenfjær "antrekk". Eagles velger sin følgesvenn og holder ekteskapelig lojalitet i mange år. Parningstiden er avhengig av graden av motstandskraft, i trekkende arter det varer fra midten av vinteren til april.

Eagles paringsspill karakteriseres av spektakulære luftfigurer med deltagelse av begge parets medlemmer: jage etter hverandre, en wavelike flight, en skarp dykk og spiralrotasjon.

Nesområdet er nøye bevart fra andre rovdyr, og selve ørnenes rede er høyt i grener av trær, på steinete kroker og i nisjer. Noen ganger kan eagles velges for å hekke geodetiske tårn og støtter høyspenningsveier.

Et par eagles kan bruke samme rede i flere årstider på rad, fullføre og renovere deres hjem.

Masonry inneholder fra 1 til 3 gråhvite egg med mørke flekker. Utsettelse skjer med en forskjell på 3-4 dager.

Inkubasjonen av clutchen varer i 40-45 dager, mens hanen noen ganger erstatter den kvinnelige ørn.

Dekket i grått og hvitt fluff, lukker ørnekyllene på samme måte som eggene ble lagt. Den første ungen har en bedre sjanse for overlevelse, og viser aggresjon mot brødre eller søstre. Foreldrene er helt likegyldige for denne oppførselen til det første avkom.

Hjelpløse kyllinger fôr den kvinnelige ørn, rive byttet hentet av hannen i små biter. På 65-80 dagene står de unge kyllingene opp på vingen og flyr ut av reiret, men i det første år av livet går de sjelden ut av hekkerområdet.

Typer av ørn, navn og bilder

Familiehøkkenen inneholder 70 slekter, som inneholder 14 underfamilier, men blant dem er det hauker, ørn og drager og gribber og buzzards. Nåværende klassifisering omfatter 17 hovedarter av ørne, som har sine egne særegne egenskaper. Her er noen av dem:

  • Golden Eagle (lat. Aquila chrysaetos)

Den største ørnen i verden, individens vekt kan nå nesten 7 kg. Kroppslengde 76-93 cm, vingespenn 1,8 - 2,34 meter. Et særegne trekk ved skjemaet er vingeens bakkant, buet når det svinger i form av latinskriften "S". Unge eagles golden eagles er preget av den nesten svarte fargen på fjær med hvite "signal" flekker på vingene, som er et typisk forsvar mot aggresjonen til den eldre generasjonen.

Golden Eagles er vanlig i den vestlige delen av det nordamerikanske kontinentet, i Sentral-Mexico, Afrika, Asia, i fjellområdene på europeisk territorium, på øyene i Middelhavet. I Russland finnes de overalt fra Amur-regionen til Kamchatka.

  • Hawk Eagle (Latin Aquila fasciatatidligere Heraaetus fasciatus)

Den har svartbrun fjær fra ryggen og en hvit peritoneum med tverrgående striper av mørk farge. Vekten av ørnen er ca 2,5 kg. Lengden på vingene er 46-55 cm. Ølens kroppslengde er fra 65 til 75 cm.

Habitatet for denne arten av ørner dekker Sør-Europa, det afrikanske kontinentet (med unntak av Sahara) og de sentralasiatiske buskavstandene. I Europa praktiseres arten som jaktfugler.

  • Stone Eagle (lat. Aquila rapax)

Steppe og savanna innbygger i Sørvest-Afrika, Iran, nordvest for India. Lengden på kroppen er 60-72 cm. Ørns vingepanel er 159-183 cm. Mannens vekt er 2 kg, hunnens vekt er 1,6 til 2,5 kg.

Denne truede arter av eagles er oppført i Røde boken i Russland. Sly og forræderisk rovdyr, om mulig, stjeler og velger bytte fra stirrende fugler. Utadlig veldig lik steppeørnene.

  • Steppe Eagle (lat. Aquila nipalensis)

Voksenfjær er mørkbrun i farge med et lyst, rødt sted på hodet. Lengden på ørkenlegemet er 60-85 cm, ørens vingepanel når 220-230 cm. Vekten til ørnen er fra 2,7 kg til 4,8 kg.

Små arter som bor i steppene i Sentral-og Sentral-Asia. Steppe-ørnen er oppført i Røde boken i Russland, og er funnet fra Stavropol sør for Uralene. Vintre i Afrika, India, den arabiske halvøy.

  • Begravelsesplass (lat. Aquila heliaca)

Sjeldne arter, lik den gyldne ørn, men med karakteristiske hvite markeringer - epauletter på skuldrene. En av ørlens mest voksende arter, hvis gråte kan høres i en avstand på 1 km. Kroppslengden er 72-84 cm, en øres vingepanel når 180-215 cm. Røykefuglens vekt er 2,4-4,5 kg.

Det reir i ørkenen skog-steppe soner i Sentral-Asia, India og Mongolia. I den europeiske delen av Russland finnes den i Lipetsk-regionen, rundt Tambov, Krasnoyarsk, Buryatia og Transbaikalia. Migrerer til Israel, Irak, Pakistan og det afrikanske kontinentet.

  • Eagle-dverg (lat. Aquila pennata)

Mellomstor, veier opptil 1,3 kg og ikke mer enn 53 cm, ligner buzzards i størrelse og bygg. Eagle-dvergens vingepanel er bare 100-132 cm. Det adskiller seg fra typiske representanter for slægten av smalte vinger og en lang hale.

Raser i Libya, Egypt, Sudan, Frankrike, Hellas, Tyrkia. I Russland bor ørnen i forstedene til Tula og Tambov, Altai Territory og Transbaikalia. Hovedbefolkningen migrerer i Nord-Afrika og Midtøsten.

  • Silver Eagle (Latin Aquila wahlbergi)

En rovfugl med en vingespann på 130 til 160 cm. Lengden på fuglen når 55-60 cm.

Bor i landene i Afrika sør for Sahara-ørkenen. Den føder på fugler, pattedyr og reptiler. Viet reir på trær.

  • Kaffir Eagle (lat. Aquila verreauxii)

Fuglen har en vekt på 3,5-4,5 kg. Kroppens lengde når 70-95 cm, en øres vingspanel er 2 meter. Den spiser på små pattedyr, gnagere.

Kaffra Eagle bor i Etiopia og Øst-Afrika: i Sudan, Uganda, Kenya, Somalia, Den demokratiske republikken Kongo og Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Mosambik, Lesotho og Sør-Afrika. Han bor både på åser og høyt i fjellet, blant bergarter, kløfter og kalksteinrester.

  • Lesser Spotted Eagle (Lat. Aquila pomarina)

Fuglen har en vekt på 1,5-1,8 kg og en kropps lengde fra 62 til 65 cm.

Denne arten av eagles rangerer på to steder på Russlands territorium (St. Petersburg, Novgorod, Moskva og Tula-regionene), i landene i Sentral-og Øst-Europa, i Tyrkia. Den bor i sør-asiatiske land, og samtidig vintre i land i Øst-og Sørøst-Afrika. Den spiser på små pattedyr og reptiler.

  • Større spotted eagle (lat. Aquila clanga)

En fugl med en kroppsvekt på 1,6-3,2 kg, med en kroppslengde på 65 cm til 73 cm på samme tid. Denne arten er større og mørkere enn den lille plettede ørnen.

Det reir i landene i Øst-Europa, Russland, Kasakhstan, Kina, Mongolia. Vintre i India, Iran, Kina, Østafrikanske land. Spotted eagles lever oftest i blandede skoger, på slettene, i nærheten av elver, innsjøer og myrer. Den spiser på små fugler, gnagere, reptiler og reptiler.

  • Australske eagle-dverg (lat. Aquila morphnoides)

Dette er en liten ørn som bor i Australia. Kroppslengde når 45-55 cm, vekt 815 gram, vingspenn av en ørn er 120 cm.

Den bevarer tropiske og tempererte skoger, foretrekker åpne kuperte områder til tett skog. Den spiser på gnagere (rotter, mus, kaniner), fugler, slanger og øgler, insekter og fisk.

Hawk Eagle

Arendens art veier opp til 2,5 kg og 65-75 cm lang, med en vinge lengde på opptil 55 cm.

Tilsynelatende pleide denne ørnen å leve gjennom de tropiske og subtropiske sonene på den østlige halvkule, og nå er det isolerte områder langs ekvator. Hawk-ørnen finnes i Sør-Europa, i Nord-Afrika, noen ganger funnet i mellomrom fra Turkmenistan til Tadsjikistan, opptar store rom i India, og er også ofte funnet i Sør-Kina. Hawk eagles for nesting velge et område dekket med xerophytic (tørke-resistente) busker.

Hawk Eagle

Gruve hawk eagles ikke overskride størrelsen på en hare. Det kan være både pattedyr og fugler. For eksempel er partridges eller ville duer til stede i høgørnens kosthold. Vanligvis angriper en høgørnørn bytte på bakken, men kan fange offeret i flukt, som en falk.

Hawk Eagle fanget en due. Et par hawk eagles.

De par hawk eagles er veldig sterke. Et par kan leve sammen for livet. Egg luker fra januar til april. I de fleste tilfeller legger kvinnen to egg, ett eller tre egg i reiret - dette er en stor sjeldenhet. Eggs klekkende kvinne. Ved en alder av 10 uker blir eaglets uavhengige.

I Europa er hawkørnene truet med utryddelse, da den raske menneskelige utviklingen av jord til deres behov og ødeleggelsen av naturen fører til ødeleggelsen av matforsyningen.

Dverg eagle

En liten art av ørne, mer sammenlignbare i størrelse med buzzards. Den trekkende fuglen, dyrehagens avlsområde, er en sone med varmt temperert klima i Eurasia. For vintering flyver dverg eagles til Afrika. I sørlige Afrika er det en befolkning av dverg eagles som bor der året rundt.

Vingen av ørene av denne arten er maksimalt 130 centimeter. Hunn og menn er like farget, selv om kvinner er større.

Dvergørn.

Par av denne arten dvale separat, men for avl de gjenforene igjen og bygge en rede på samme sted. På dette tidspunktet oppfører mennene defiantly, arrangere et uvanlig show på himmelen, og utfører ulike aerobatics.

Resten er bygget mann og kvinne, det viser seg bredt, om en meter i diameter. Det er vanligvis avgjort på et massivt tre i en høyde på minst fem meter fra bakken, vanligvis høyere.

Hunnen legger ett eller to egg på slutten av våren. Hatching eggs varer en måned, hele tiden hanen feeds kvinnen. Etter eagles utseende oppvarmer kvinnen dem i flere dager til de blir vant til de nye forholdene. Hanen fortsetter å ta vare på henne og mate henne. To måneder senere, vil kyllingene fly av og forlate reiret.

To unge dverg eagles i reiret.

Til tross for sin lille størrelse har dverg eagler veldig sterke poter, noe som gjør at de kan jakte relativt stort spill, for eksempel kaniner. Det kan fange små fugler som trusser, stjernespill, spurver, lark og andre på fluen. Hvis klimaet er tørt, dverg eagle hunter reptiler, da slanger og firben danner grunnlaget for dietten. Han forsøker å drepe giftige slanger med et slag mot hodet, men det er tilfeller der giftige slanger vellykket forsvarte seg og dverg eagles døde av biter. På vinterkvartene lever disse ørene gjerne på termitter.

Indian Hawk Eagle

Den indiske høgørn er en liten øredyr, med en vingespinn på opptil 140 centimeter.

Den indiske høgørn er funnet i tropene i Indomalian-sonen. Arten beboer eviggrønne, våte skoger. Det er flere populasjoner av den indiske høgørn, som er isolert fra hverandre.

Indisk høgørn.

Jaktfugler av liten og mellomstorrelse, det er også kjente tilfeller av vellykket jakt på denne ørnen for ekorn.

Resten er bygget i en høyde på minst 25 meter. Det legger bare ett egg. Det er ingen andre data om reproduksjon av denne arten, siden den har blitt lite studert.

Golden Eagle - er den største representanten for hele familien av høker. Golden Eagle er en sterk og stor ørn. Wingspan kan nå 240 centimeter, vekt - 6,7 kilo. I dette tilfellet er hannene mye mindre enn kvinnene, hannens vekt kan være maksimalt 4,6 kilo.

Eagle golden eagle.

Distribuert gjennom hele den nordlige halvkule. Oftest bor i fjellet, på slettene kan det bli funnet svært sjelden. Unngår stedene okkupert av mennesker, og gjør det riktig.

Det hunter harer, gnagere og forskjellige fugler. Men størrelsen lar deg prøve på unger av hjort, sauer og andre store dyr.

Ekstremt skarpt syn gjør at ørnene kan oppdage en hare på en avstand på to kilometer. Men gullørn ser godt bare om dagen. Etter å ha lagt merke til byttet, suger ørnen ned til den, mens hastigheten til den gyldne ørn kan nå 320 km / t.

Harer, marmoter, fretter, gophers, skunks og til og med skilpadder kan bli bytte for den gyldne ørn. I Bulgaria, skilpadder utgjør en femtedel av golden eagles dietten. I de sørlige delene av området, kan gullørnene jakte på slanger. Det kan også angripe hauker, som er fornærmende. Golden Eagle skygger ikke carrion, spesielt om vinteren.

Byttedyren ser ut og svinger i himmelen. Hvis det er overskyet eller regnfullt, ser den gylne ørn ut for bytte som sitter på en høyde (tre eller bakke).

Eagle Golden Eagle på flukt.

Gyllenørnens små bytte griper en pote i nakken, den andre bak ryggen og bryter ryggen. Om nødvendig bryter et sterkt slag av et kraftig nebb i nakkeårene. Hvis den gyldne ørn forsøker å drepe store byttedyr, leverer han flere slag av denne typen, mens han balanserer seg, og holder fast på offerets tilbake.

Begynn å formere seg i en alder av fem år. Forming av par, gyldne eagler forblir trofaste gjennom livet, mens den andre halvdelen av paret er i live. Eagles golden eagles gjør sine reir på vanskelig tilgjengelige steder i fjellet, oftere i trær. Alltid nest bort fra folk.

En kvinnelig golden eagle legger vanligvis to egg i et intervall på 3-4 dager. Kyllingene er født i samme intervall. Den eldre kyllingen er aggressiv mot de yngre, tar mat fra dem. Foreldre betaler ikke oppmerksomhet til denne oppførselen. Som et resultat dør mer enn halvparten av de yngste kyllingene, ikke engang har bodd i to uker. På vingen får de gylne ørnekyllene opp til 80 dager, men de flyr ikke bort fra hekkeriet lenge.

Eagle Golden Eagle på flukt.

Golden Eagles er stillesittende og flyr ikke bort for vintering. De beskytter området fra andre rovfugler.

I vår tid er befolkningen i den gyldne ørnen raskt avtagende, den gyldne ørn er blitt en svært sjelden fugl. Et stort slag for befolkningen av gyldne ørn, som andre rovdyr, ble håndtert av bønder i Europa og Nord-Amerika. De sparket på dem ukontrollert, da de angrep husdyr.

Burial Eagle

Begravelsesørnene er en stor art av ørne, dens vingespenne kan nå 215 centimeter.

Det er en trekkende art, det reir i steppe og skog-steppe belte av Eurasia i øst til Baikal, og for å overvintre fluer til forskjellige sørlige regioner (Sør-Kina, India, Saudi-Arabia, etc.).

Burial Eagle.

Utvendig ser utgravningsørnnen ut som en gullørn, men noe mindre i størrelse.

Selv om gravbæren var opprinnelig bebodd på slettene, ble den drevet inn i fjellet på grunn av menneskelig aktivitet. Foretrekker stepper, skog-steppe eller semi-ørken nødvendigvis med øyer i skogen.

Den begynner å formere seg i femte eller sjette år av livet. På denne tiden blir ørnens farge voksen. De opprettede parene er lagret for hele livet, selv for perioden med vintering, er parene ikke skilt.

Oppdrett har vært brukt av paret i mange år.

Burial Eagle.

Hunnen legger vanligvis 2 egg i flere dager. Som et resultat undertrykker den eldre kyllingen den yngre, og dette kan føre til at sistnevnte døde. Men dette skjer ikke så ofte som i ørne.

Begravelsen ørn er en rovdyr og scavenger. Carrion er en viktig del av kostholdet. Slaktkroppen av en nedehund kan gi en graveørn i flere dager.

For å søke etter byttedyr, som alle eagles, svinger over en gjeld på himmelen eller ser det på et høyt sted. Byttet er nok på bakken, fuglen kan fange den på start.

Denne arten av ørn har status som sårbar. Hovedårsaken til nedgangen i antall begravelsesørn er økningen i antall personer.

Spansk gravplass

Den spanske gravplassen er en ørn som bor bare på den pyreneanske halvøya. Mer nylig ble denne arten av eagles ansett som en underart av gravbæren, men det ble funnet betydelige genetiske forskjeller, og nå er underartene fremhevet i en egen art.

Eagle spansk gravplass.

Kroppens lengde på den spanske gravplassen er 80 centimeter, og vingespannen kan nå 2,2 meter. De viktigste byttene er kaniner, fanger også gnagere og fugler. Kan angripe en hare eller til og med en rev.

Spansk gravsted er ikke trekkfugler. De holder sine jaktmarker og beskytter dem mot rivaler.

Eagle spansk gravplass. Eagle spansk gravplass. Eagle spansk gravplass. Eagle spansk gravplass.

Spansk gravplass er monogamiske fugler. Nesting begynner i mars. Kvinnen kan legge opp til 4 egg, men vanligvis overlever ikke mer enn 2 kyllinger i brød. Etter å ha gått tre måneder, forlater kyllingene reiret.

Eagle spansk gravplass. Eagle spansk gravplass. Eagle spansk gravplass.

Denne arten av ørne er truet, i naturen er det ikke mer enn 650 personer igjen.

Stenørn

Stenørnnen er en stor art, kroppslengde: 62-72 cm. Stenørnens vingepanel: 160-183 cm. Mann er litt mindre enn kvinner, menn veier opp til 2,0 kg, kvinner opp til 2,5 kg. Svært lik steppeørnene.

Stone Eagle.

Stenørner ikke bosette seg i skoger eller ørkener, foretrekker savanner og stepper. Isolerte befolkninger lever i India og nabolandene, og også i Afrika.

Stenørn og knocked-down jackal på veien.

Kostholdet er svært variert: pattedyr og reptiler, fugler og store insekter, jakter på fisk mens man delvis nedsenker kroppen i vann. Den maksimale vekten av produksjonen overstiger ikke 2 kg. Kan angripe flamingoer på flukt. Stenørnen krymper ikke carrion, stjeler bytte fra konkurrenter.

Stenørnnen er en monogamisk fugl, som mange ørn. Bare en kylling overlever i brød. Hanen hjelper kvinnen til å mate barnet. Kyllingene står på vingen i den tredje måneden av livet. Seksuelle modenhetens steinørn kommer til fjerde år av livet.

Steppe Eagle

Степной орёл – крупный вид орлов. Самки крупнее самцов, вес самки может достигать 4,8 кг, а размах крыльев 230 см.

Степной орёл.

Степной орёл – перелётная птица. Гнёзда вьёт в степях от Ставропольского Края РФ до южной части Китая. На зимовку степные орлы улетают в Африку и Индию.

Степной орёл в полёте.

Основная добыча степного орла – суслики и другие крупные грызуны, может нападать на зайцев и птенцов других видов птиц. Охотно поедает падаль.

Большой подорлик

Большой подорлик – вид перелётных орлов, гнездующийся на территории от Финляндии до Китая. Great Spotted Ears vintre i India, Iran og Indokina.

Vekten til den største spotted eagle er 3,2 kg. Ofte bosatt seg nær vannlegemer. Hunter for små gnagere. De viktigste byttedyrene - vannvolter og andre gnagere, kan fange krypdyr og småfugler.

Det reir i trær, ofte brukes en rede i flere år på rad. Som de fleste eagles legger kvinnen to egg med et intervall på flere dager. Den yngste nestling blir undertrykt av eldste og dør, og har ofte ikke levd enda ti dager.

Den store spotted eagle raser godt i fangenskap, så det kan ofte bli funnet i dyreparker.

Lesser Spotted Eagle

Den spottede øyenråden er en art av små ørn. Vekten av den lille spottede ørnen overstiger ikke 1,8 kg.

Liten spettet ørn. Liten spettet ørn.

Raser i Øst-Europa, og vintre i Afrika. I India er det en isolert ikke-trekkende befolkning.

Spotted Eagle

Spotted eagles er mellomstore eagler, kroppslengde opp til 65 cm. Bor i India og nabolandene: Myanmar, Bangladesh, Kambodsja, Nepal.

Spotted Eagles.

Jakt ikke små pattedyr, fanger byttedyr fra bakken. Det kan også jakte på fugler og frosker.

Kaffra Eagle

Kaffra Eagle bor i Afrika. Stor utsikt med en vingespann på opptil to meter og veier opptil fire og et halvt kilo.

Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffraørn med bytte.

De viktigste byttedyrene - gnagere.

Sølvørn

Sølvørnen er en annen representant for den afrikanske faunaen. Sølvørnen har en lengde på opptil 60 cm og en vingspinne på 140-160 cm.

Sølvørn. Sølvørn.

Like andre arter av ørner, sølvørnen preyser på små dyr (pattedyr, reptiler og fugler). Reder er bygget på trær, kvinner legger ett eller to egg.

Wedgetail eagle

Den kil-tailed eagle er en stor art med en vingspinne på opptil 2,3 meter og en vekt på opptil 5 kg, mens hunnene er større enn mennene.

The wedgetail eagle bor i Australia, på øyene Tasmania og i Sør-New Guinea. Den kileformede ørnen bosetter seg både på slettene og i fjellet.

Wedge-tailed eagle.

Det viktigste byttet til kil-tailed eagles er kaniner. Store fugler og firben kan også bli angrepet. Det har vært tilfeller av angrep på lam, men dette er en sjeldenhet. Denne arten melder også på carrion.

Wedge-tailed Eagle på flukt.

Reder er bygget høyt i trærne, velg et sted hvor du klart kan se omgivelsene. I legger ikke mer enn tre egg. Cubs er født etter ca 45 dager. Kyllingene til den kileformede ørnen er avhengige av foreldrene deres i et halvt år, da forlater de rede og begynner å lede et selvstendig liv.

Aquila kurochkini

Aquila kurochkini (latin) er en fossil arter av ørne, likt i størrelse og struktur til den levende høgørnørn. Denne arten ble beskrevet i 2013 av den bulgarske paleontologen Z.N. Martial.

Det spesifikke epitetet (kurochkini) er gitt til ære for den autoritative russiske paleontologen Professor E.N. Kurokkina (1940-2011), som bidro godt til studiet av den tidlige evolusjonen og fylogenien av fugler, utforsker paleohornfenaen på hele det eurasiske kontinentet.

Se på videoen: Just Like An Eagle - TV-reklam med Svullo (Januar 2020).

Загрузка...
zoo-club-org