Dyr

Planter og dyr av arktiske ørkener

Pin
Send
Share
Send
Send


Arktis er en region som ligger rundt Nordpolen. Det er polar dager og netter, vinteren er veldig kald, og sommertemperaturen stiger ikke over null grader. Men for mange skapninger er slike ekstreme forhold bare et pluss. Hvilke dyr bor i Arktis. Vi tilbyr deg beskrivelser og bilder av de mest interessante dyrene i Arktis.

Arktiske rovdyr

De fleste rovdyr i Arktis er grusomme jegere med god appetitt som kan angripe husdyr og til og med mennesker. Antallet individer i rovdyrspopulasjonen i Arktis avhenger hovedsakelig av antall lemmings, som er den viktigste "delikatessen" for arktiske rever, wolverines, polarwolves og i noen tilfeller rendyr.

1. Isbjørn

Det største medlemmet av bjørnfamilien, oppført i Verdens Røde Bok i 1953, finnes ikke noe annet sted enn i Arktis. For livet trenger han skilsmisse driftis, polynyas eller kanten av isfelt og sel - hans favorittmat.

Den nærmeste isbjørnens habitat til polen har en breddegrad på 88 ° 15 '. Noen isbjørn menn når tre meter i høyden og tonnevis av vekt. Men med så imponerende størrelse og tilsynelatende langsommelighet er isbjørner ekstremt mobile og hardharde dyr.

Isbjørner er utmerkede svømmere, som overvinter opptil 80 km i isete farvann, dette er hjulpet av membranen på putene. Isbjørnen beveger seg lett rundt 40 km per dag, takler komplekse ishumlinger og dyp snø. Pelsen på en isbjørn beholder varmen så godt at den ikke engang oppdages ved infrarød skyte.

2. Wolverine

En stor representant for familien Kunih, en voldsom rovdyr og et ekstremt dyster dyr. For dette dyrs evne til å angripe husdyr og til og med mennesker, kalles det også Demon of the North. Wolverine vekter varierer fra 9 til 30 kg, og i utseende ser de mer ut som dugge eller bjørner.

I motsetning til andre medlemmer av Kunih-familien, migrerer wolverinen i sin individuelle seksjon, mens han er i konstant søken etter mat. Dyret klatrer enkelt trær på grunn av sine skarpe klør og kraftige poter. Han lager lyd som ligner på hunder, har utmerket hørsel, syn og lukt.

Wolverine er omnivorøs, det kan som å spise matrester for andre rovdyr, og det kan til og med jakte ganske store dyr på egenhånd, og det spiser planter og bær, nøtter. Det er så modig og sint dyr at polarbaren til og med eier av Arktis forsøker å passere ham.

3. Polar Wolf

Denne underarten av ulven lever gjennom tundraen og arktikken. Det spiser vanligvis på små dyr - polar harer og lemming, men moskus og reindeer er også en del av kostholdet. Under de vanskelige forholdene på polarnattene og lange kuldeperioder tilpasset han seg til mat på noe mat.

Polar ulv kan bare overleve i pakken. Under forholdene i de arktiske ørkener, hvor det ikke er noe sted for bakhold, må de ty til andre - en sosial taktikk for jakt, og ofte venter tålmodig på at ofrene skal føre tilsyn og svekke deres forsvar.

4. Arktisk rev, eller polarrev

En polar- eller arktisk rev er et rovdyr, det eneste medlemmet av arctic Fox-slekten. I motsetning til den vanlige ræven har den en forkortet nese, små avrundede ører, poter, dekket av hard ull og en knebøyle. Avhengig av sesongen kan foxpels være hvit, blå, brun, mørkegrå, lett kaffe eller sand. På denne bakgrunn er det 10 underarter av dyr som bor i forskjellige territorier.

Ikke lenger enn en halv kilometer fra vannet, graver den arktiske rev komplekse hull med mange innganger. Men om vinteren har han ofte å gjøre med en hule i snøen. Han spiser alt, kostholdet inkluderer både planter og dyr. Men grunnlaget for ernæringen er fugler og lemmings.

1. Ren

Dyrene utvikler jo raskere, desto mer komplekse er betingelsene for deres eksistens. Ren er så forskjellig fra andre medlemmer av Olenev-familien at det umiddelbart blir klart at alt er i orden med vanskeligheter. Caribou (som de kalles i Nord-Amerika) er ikke bare overlevende mestere, men også de yngste familiemedlemmene. De dukket opp bare ca to millioner år siden.

Flatt og bredt, spiss på kanten av rensdyrhovene, gjør dyr til terrengkjøretøy. Med letthet reiser de i snø, sump og is. De samme hooves, brukt i stedet for flippers, hjelper hjort til å svømme perfekt og overvinne ikke bare store elver som yenisei, men også sjøstrender. Ullen har en spesiell struktur, hårene utvides mot slutten og skaper et varmeisolerende luftlag. Selv overleppen og nesespissen er dekket av delikat mykt hår.

Reinsdyr spiser en rekke matvarer - om sommeren er det saftige planter, om vinteren - lav, busker. For å kompensere for mangel på sporstoffer, kniver de sine egne dumpede gevir, spiser alger og skjell som kastes ved kysten. En viktig årsak til overlevelse er besetningens liv.

En sjelden kraftig ungulat, i samme alder som en mammut, har en tykk underjakke som er varmere enn et lam flere ganger. Deres lange tykke hår henger ned nesten til bakken og lukker dyret og forlater bare hover, horn, nese og lepper. Vinternausene overlever det kalde været uten å migrere, de tolereres lett av alvorlige frost, men dør i nærvær av høyt snødekke, spesielt med isskare ovenfra.

Pinniped Arctic Mammals

Nesebor av betydelig størrelse gir dem mulighet til å puste inn så mye luft for å holde seg under vann i opptil 10 minutter. Forbenet er forvandlet til flippers, og maten de serverer er marine innbyggere - mollusker, krill, fisk og krepsdyr. Forestill deg de vanligste pinnipedene i Arktis.

Det eneste moderne medlemmet i Morzhov-familien er lett å skille på takket være sine massive tusks. I størrelse blant pinnipeds, tar det andreplassen etter Elefanthavet, men områdene av disse dyrene overlapper ikke. Walruses lever i besetninger og modig beskytter hverandre mot fiender.

Ha en mer omfattende distribusjon, bor på kysten av Stillehavet, Atlanterhavet og Arktis. De er veldig gode svømmere, selv om de ikke kan møtes langt fra kysten. Tetninger fryser ikke i kaldt vann på grunn av det tykke lag av subkutant fett og vanntett pels.

3. Seal

Tetninger sammen med sjøløver tilhører familien av eared sel. Når de beveger seg, legger katter seg på alle lemmer, og øynene har en mørk kontur. På sommeren bor nordpelsedelen i nord i Stillehavet, og med ankomsten av høsten, migrerer den mot sør.

4. Nordlig elefantforsegling

Her skal det bemerkes at elefantforseglinger er delt inn i nord (bebodd i Arktis) og sørlige (bor i Antarktis). Sea elefanter fikk navnet sitt på grunn av den imponerende størrelsen og nesen til gamle menn som ligner bagasjerommet. De bor på den arktiske kysten i Nord-Amerika og til og med i sør. Voksen hanner når en masse på 3,5 tonn.

Arktiske marine mammaler

Ingen pattedyr kan sammenlignes i evnen til å overleve i de barske forholdene i Arktis med hvaler som belugahval, narwhal og buehval. De har ikke dorsalfinen tilstede i de resterende hvalerne. Det er ca 10 arter av marine pattedyr i Arktis - hval (finhval, blå, pukkel og spermhval) og delfiner (spekkhuggere). La oss snakke om de mest populære.

De er preget av tilstedeværelse av bare to øvre tenner, hvorav den venstre hos menn utvikler seg til en kjeve på opptil 3 meter lang og veier opp til 10 kg. Med denne tusken bryter hannene isen, gjør polynyas, den tjener også til å tiltrekke seg kvinner og mange andre formål.

Dette er en art av tannhvaler fra Narvalov-familien. Hvite hvaler trenger også atmosfærisk oksygen og risikofylte når de blir utsatt for sterk is i lang tid. De spiser på fisk og gjør en rekke lyder.

3. Grønlandshval

Det er det eneste representant for baleenhvaler, som lever hele sitt liv i det kalde vannet på den nordlige halvkule. På våren migrerer de nordover, og i høst seiler de litt lenger sør, unngår isen. De spiser på plankton.

4. Orca (killer whale)

Orca er den største rovdyren. Fargen er kontrasterende - svart og hvit med særegne hvite flekker over øynene. En annen opprinnelig egenskap av spekkhuggere er den høye halvmåne dorsalfinen. Ulike populasjoner av disse rovdyrene spesialiserer seg på en bestemt mat. Noen spekkhuggere foretrekker sild og migrerer etter deres skudd, andre jakter pinnipeds. De har ingen rivaler og er toppen av næringskjeden.

Arktiske gnagere

Det er umulig å overvurdere betydningen av lemmings for eksistensen av dyr i den arktiske ørkenen. De spiser på nesten alle de ovennevnte landdyrene. Og polarugler gjør ikke engang rede, hvis lemmingspopulasjonen ikke er i den beste tilstanden.

Arktiske bokdyr

For tiden er noen arktiske dyr truet. Naturlige og menneskeskapte forandringer i Arktis klimatiske forhold utgjør en betydelig trussel mot dyrsverdenen. Listen over dyr i Arktis, som er oppført i Rødboken, inneholder følgende representanter for arktisk belte.

  • Isbjørn
  • Grønlandshval.
  • Narhval.
  • Reinsdyr.
  • Atlanterhavet og Laptev hvalrosser.

Muskusen er også en sjelden dyreart. Hans forfedre levde på jorden i mammuttiden.

I juni 2009 ble russisk regjering av russisk regjering opprettet, den russiske arktiske nasjonalparken. Hovedoppgaven er å bevare og studere representanter for flora og fauna i Arktis, som er i ferd med utryddelse.

Arktiske dyr bor ikke på Nordpolen, det er umulig å bo der. De er mer vanlige i det sørlige Arktis, på kysten av kontinentene og på øyene.

Arktisk ørken: Plassering, klima og jord

Det arktiske klimaet innebærer en lang hard vinter og kort kald sommer ingen overgangs årstider og med frostete værforhold. Om sommeren når lufttemperaturen nesten 0 ° C, det regner ofte med snø, himmelen er dekket av grå skyer, og dannelsen av tette tåker skyldes sterk fordampning av havvann. Et slikt hardt klima dannes både på grunn av den kritisk lave temperaturen på høye breddegrader og på grunn av refleksjon av varme fra overflaten av is og snø. Av denne grunn er dyrene som bor i arktiske ørkener, fundamentalt forskjellige fra representanter for faunaen som lever i kontinentale breddegrader - de er mye lettere å tilpasse for å overleve i så tøffe klimatiske forhold.

Glacierfri arktisk plass bokstavelig talt innhyllet i permafrostDerfor er prosessen med jordformasjon i begynnelsen av utviklingen og utføres i det magre laget, som også er preget av akkumulering av mangan og jernoksyder. Karakteristiske jern-manganfilmer er dannet på fragmentene av forskjellige bergarter, som bestemmer fargen på den polar ørkenjord, mens saltvannformene dannes på kystområder.

Store steiner og steinblokker i Arktis observeres praktisk talt ikke, men her er det små flate steiner, sand og selvfølgelig de berømte kuleknutene av sandstein og silisium, spesielt sferulitter.

Vegetasjon av den arktiske ørkenen

Hovedforskjellen mellom arktisk og tundra ligger i det faktum at i tundraen er muligheten for eksistens for et bredt spekter av levende vesener som kan mate på gaver, og i den arktiske ørkenen er det ganske enkelt umulig å gjøre det. Det er derfor at det ikke finnes innfødte mennesker på øyene i Arktis få flora og fauna.

Området i den arktiske ørkenen er blottet for busker og trær, det er bare isolert fra hverandre og små områder med lavmer og mosmos av bergarter, samt ulike alger av steinete bakken. Disse små øyer med vegetasjon ligner en oase blant endeløse snø og is. De eneste representanter for urteaktig vegetasjon er bølgende og gress og blomstrende planter - steinsave, polarvalm, alpinfisktail, buttercup, korn, bluegrass og arktisk gjedde.

Wildlife of the Arctic Desert

Den jordiske faunaen til den nordlige kanten er relativt dårlig på grunn av svært dårlig vegetasjon. Kanskje er de eneste representanter for ishavets dyreverden fugler og noen pattedyr.

Blant de vanligste fuglene:

  • tundra partridges,
  • kråker,
  • hvite ugler,
  • måker
  • alke,
  • ærfugl,
  • døde ender
  • lomvi,
  • ordførere,
  • terner,
  • lomvi.

I tillegg til de permanente innbyggerne i den arktiske himmelen, vises også trekkfugler her. Når nord, dagen, og lufttemperaturen blir høyere, Arktis kommer fjærkledde av taigaen, tundra og kontinentale bredder, derfor i Polhavet periodevis bli svart gås, temmincksnipe hvite gjess, sibirlo, Plovers, Upland gribbene og myrsniper . Med begynnelsen av kalde årstider, returnerer ovennevnte fuglearter til de varme kanter av flere sørlige breddegrader.

Blant dyrene kan man skille seg ut Følgende representanter:

  • reinsdyr,
  • lemen,
  • isbjørner
  • harer,
  • sel
  • hvalross
  • arktiske ulv,
  • Arktiske rever
  • moskusokser
  • belugahvaler
  • narhval.

Arktis hovedsymbol har lenge vært ansett som isbjørner, som fører til en semi-akvatisk livsstil, selv om de mest varierte og mange innbyggerne i den harde ørkenen er sjøfugl, som hekker om sommeren på kalde steinete kyster, og danner dermed et "fuglmarked".

Tilpasning av dyr til det arktiske klimaet

Alle de ovennevnte dyrene tvunget til å tilpasse seg til liv i slike vanskelige forhold, så de har unike adaptive egenskaper. Selvfølgelig er hovedproblemet i den arktiske regionen muligheten for å opprettholde det termiske regimet. For å overleve i et slikt tøft miljø, er det med denne oppgaven at dyrene må klare seg. For eksempel redder arktiske rever og isbjørner seg fra frost takket være varm og tykk pels, løse fjær hjelper fjærende, og for tetninger deres fettlag er den salutære.

Ytterligere frelse fra dyrsverdenen fra det arktiske barske klimaet på grunn av den karakteristiske farge, som er oppnådd direkte til begynnelsen av vinterperioden. Imidlertid kan ikke alle dyrets representanter, avhengig av sesong, endre fargen gitt av naturen, for eksempel er isbjørne eiere av snøhvit pels gjennom alle årstider. Den naturlige pigmenteringen av rovdyr har også fordeler - det gir dem mulighet til å jakte og matche hele familien.

Dyr og fugler i de arktiske ørkenene

Ekstremt langsom gjenoppretting av vegetasjon. Faunaen er hovedsakelig marine: hvalross, selsommeren er fugl markeder. Den jordiske fauna er dårlig: Arktisk rev, isbjørn, lemming.

Arktis er delt inn i to soner: issonen og sone i arktiske ørkener. Issonen er havene Arktisk hav sammen med øyene. Og sone i de arktiske ørkenene innehar ubetydelige patcher av stenget land, som befries for en kort stund fra snøen på øyene og på fastlandet (det er bare en smal grense tilstøtende utkanten tundra på nordsiden av halvøya Taimyr).

Cetacea

Av rekkefølgen til hvaler som lever i Arktis, er narwhal av utvilsomt interesse.

Han er forpliktet til å være så populær med sitt lange horn, som stikker ut rett fra munnen. Dette hornet har en lengde på 3 meter, og vekten er 10 kg. Det er ikke noe mer enn en vanlig tann som har vokst til så stor størrelse. Denne tann gir ingen ulempe for et pattedyr, men hvorfor det er nødvendig - det er ikke noe klart svar, selv om det er mange forskjellige antakelser.

Grønlandshvalen er en slektning av narwhal.

Men størrelsen er mange ganger større, og i stedet for en tann i munnen er det en hvalbein og en stor tunge. Det er hans tunge at han lukter plankton fast i platene på hvalbenet.

Dette store dyret er helt ufarlig, i de nordlige farvannene har det levd i tusenvis av år.

Belukha eller polar delfin representerer også dette selskapet.

Dette er et stort dyr - vekten når 2 tonn, og lengden er 6 meter. Den hvite hval elsker å spise fisk - Polar delfinen selv nekter aldri å prøve spekkhvalen. Det tar med rette et av de første stedene blant de sterkeste og største marine rovdyrene.

I arktiske farvann er hun en hyppig besøkende. Ikke bare belugahvaler, men også hvalrosser, sel og tetninger dør av sine skarpe tenner.

Arktiske dyr ville miste mye hvis det ikke var en slik rovdyr blant dem som en rev.

Takket være sin vakre pels, er dette dyret kjent langt utover det kalde området. Han er kjent både i Afrika, og i Australia, og i Brasil. Tusenvis bærer kvinner Arctic Fox-strøk i alle verdenshjørner. Arktisk rev er et veldig lite dyr. Его вес едва дотягивает до 5 кг, а высота в холке не бывает больше 30см.

Но этот малыш очень вынослив и быстр. К тому же он любит путешествовать. Его можно встретить практически во всех уголках Арктики. Он часто сопровождает белого медведя, благоразумно держась от мощного хищника на почтительном расстоянии.

Этот маленький грызун, немного обогнавший по размерам мышь, имеет для животного мира Арктики огромное значение.

Nesten alle dyr spiser på dem, og polar uilbefolkningen er direkte avhengig av befolkningen. I de årene hvor lemmingen er liten, nestes rovfuglen i det hele tatt. Den arktiske reven mister også interesse for reise hvis antall små gnagere øker dramatisk.

Fugler i de arktiske ørkenene

Fugler er de mest tallrike innbyggerne i den alvorlige nordlige kanten.

Den rosa måten er en skjøre skapning, med en vekt på 250 gram og en kropps lengde på 35 cm, føles trygg nok og tilbringer friske vintre i tundraen, eller over sjøflaten, som er dekket av drivende isflommer. Ofte forbinder måltidet med større rovdyr.

Kaira er en svart og hvit fugl som hekker på høye klipper og bruker vinteren i isen uten å oppleve mye ubehag.

Common Gaga er en nordlig and, som enkelt kan dykke i isaktig vann til dybder på opptil 20 meter.

Den mest grusomme og største blant fuglene er polaruglen. En hensynsløs rovdyr med vakre gule øyne, snøhvit fjerdedel hunter andre fugler, gnagere og noen ganger til og med små større dyr, som rev.

Felles Seal

Den felles tetningen lever i den østlige og vestlige delen av Arktis.

I øst er det Beringhavet, Chukchihavet og Beauforthavet. I vest, Barentshavet og Grønlands sørlige kystvann. Han kommer over i andre hav i Arktis, men i små mengder. Den har også det nordlige kystvannet i Atlanterhavet og Stillehavet, og er også en fast bosatt i Østersjøen.

I utseende varierer selene fra forskjellige regioner lite. Er det dyrene som bor i øst eller Stillehavet segl, litt større enn deres vestlige (atlantiske) kolleger. Totalt er det 500 000 hoder i dag.

Kroppslengden på en vanlig tetning varierer mellom 1,85 m og en vekt på 160 kg. Hannene er noe større enn kvinner, for resten er de praktisk talt de samme.

Et karakteristisk trekk ved disse dyrene er V-formede nesebor. Av ham kan du straks gjenkjenne dette dyret, uavhengig av fargen på huden. Farge er forskjellig. Den inneholder brune, grå og røde farger. Det meste er rødaktig grå ullfarger. På den, i hele kroppen, er små brune eller svarte flekker spredt, som ligner avlange smører.

På baksiden er det mønstre av svarte og brune flekker. Ofte har selene svarte flekker på ansikt, hode og hale. Kubber er født i samme farge som deres foreldre. Hvit pels i de første ukene av livet, som noen andre arter, har de ikke.

Den vanlige tetningen strømmer på fisk. Dens meny inneholder smelt, arktisk torsk, navaga, lodde, sild.

Han forakter ikke hvirvelløse dyr. Dette dyret lever i kystvann, ignorerer lange reiser. På slutten av sommeren og høsten ligger det på spytt og grunne med tidevann.

Unngår åpne områder og brede kyster. God svømmetur, dykk.

I rekkefølge av hvaler er det et stort antall forskjellige typer pattedyr. De mest bemerkelsesverdige blant dem er narwhals.

De er forpliktet til å være så populære med deres lange horn eller kjeft, som stikker ut rett fra munnen og når en lengde på 3 meter. Denne tusk består av beinvev, men på nivå med hardhet er ekstremt fleksibel. Faktisk er det ingenting annet enn en av de to øvre tennene, gjennomboret i overleppen og kryp ut.

En slik tusk veier 10 kg.

Narwhal er et ganske stort dyr.

I lengden når noen representanter for denne arten 5 meter. Den vanlige lengden varierer fra 4 meter. Mannens vekt er en og en halv tonn. Hunnene veier fra 900 kg til tonn. Av en eller annen grunn har dette pattedyret ingen dorsalfin.

Kun sidefinner og kraftig hale er tilgjengelige. Hodet av narwhalen er rundt, med en fremtredende frontbump på den.

Munnen er lav og veldig liten. Magen av et pattedyr er en lys farge. Rygg og hode er mye mørkere.

Hele overkroppen er dekket av gråbrune flekker i forskjellige størrelser, noe som gjør ryggen og hodet enda mørkere. Øynene er små, dypt innfelt, med aktivt sirkulerende intraokulært væske. Det vil si at de er fullt tilpasset de harde arktiske forholdene, og dessuten er de også utstyrt med skarpt syn.

De spiser på narwhals hovedsakelig i skalldyr og krepsdyr.

Fisk er også inkludert i kostholdet. Den samme torsken, flundre, kveite og goby er en integrert del av menyen til disse dyrene. Når man jakter på bunnfisk, bruker hanen ofte sin tusk. Han skremmer dem offeret, og tvinger henne til å stige fra bunnen.

Den arktiske reven eller polarreven tilhører arten av arktiske rever av hundfamilien, er en rovdyr. Sin habitat er veldig omfattende.

Han bor i den polare tundraen i Eurasia og Nord-Amerika, i Grønland og Spitsbergen. Vant til New Earth, Northern Earth og Franz Joseph Land. Øyene i Nord-Kanadiske skjærgården er også dets opprinnelige forbrytelse. Den bor på mange andre øyer i Arktis. Om vinteren migrerer han på jakt etter en bedre andel både nord og sør. Den finnes blant arktisk is, som alltid følger isbjørnen, og i de nedre delene av Amur og i den harde Baikal-taigaen.

Det reiser tusenvis av kilometer og kan komme til Alaska fra Taimyr om noen måneder.

Reven kan ikke skryte av stor størrelse. Lengden på kroppen varierer fra 50 til 75 cm. Fluffy halen er 25-30 cm lang. Høyden til manken når 30 cm, vekten overstiger ikke 10 kg.

I hovedmassen veier menn i friske, tilfredsstillende tider 5-6 kg. Hunnene er mer grasiøse - deres vekt er 500 gram mindre. Dette dyret har solene av potene sine sikkert dekket med hår.

Den forsiktige naturen gjorde dette slik at dyret ikke ville fryse dem. Ører er også dekket med tykk pels og veldig liten. Dette forstyrrer ikke den arktiske reven for å høre perfekt. Han har også en utmerket luktsans, men hans syn, som for alle hunder, er ikke annerledes. Snute forkortet, body squat. Hvis du vil gi en stemme, så støter polarreven.

Kanskje knuse for å skremme fienden.

Med begynnelsen av kaldt vær i tundraen blir sulten. Fluffy rovdyr er tvunget til å forlate sine hjem. En del av arktiske ræv rushes nordover inn i ishavet i Arktis. Dyrene er festet til isbjørnen og følger dem ubøyelig. De er flotte jegere.

De tar segler, narwhal, beluga. Å spise hud og fett av sine ofre, kjøttet er igjen til arktreven. En annen del av polarrevene beveger seg sør. De kommer til taiga steder. Det er mye mat der, i motsetning til den bare tundraen, men det er mange store rovdyr som representerer en reell trussel mot det lille dyret.

Ulver, røver, ulver ødelegger rever. De som klarer å overleve våren tilbake til tundraen.

Dyr av de arktiske ørkenene i Russland

De vender tilbake til sine labyrinter, og sesongens livssyklus gjentas.

Et lite dyr innpakket i fargerik pels fra familien av gnagere i Polevka-underfamilien kalles lemming.

Sin habitatsone strekker seg til tundraområder i Eurasia og Nord-Amerika. Dette dyret ligger også i øyene i Arktis. Den finnes på nesten hele kystområdet i Arktis fra Hviterhavet til Beringhavet. Han er en innfødt innbygger i den nye jorden, den nordlige jorden, Novosibirsk-øyene og Wrangel-øya. Denne babyen bor nesten overalt hvor det er minst vegetasjon. Den har flere typer - de er alle perfekt tilpasset de harde polare forholdene.

Lemmeskjermfarge er variert, svart / grå eller gråbrun.

I noen arter får pels om vinteren en lysere farge. I hodestammen blir huden hvit. Dyret slår nesten helt sammen med snødekket. Lengden på gnagerns kropp varierer fra 10 til 15 cm. Massen er ca 50-70 gram. Den har korte ben, halen er ikke lenger enn 2 cm, og de små ørene er helt skjult i pels.

For det meste lemmings er ensomme, men noen arter er kombinert i små grupper.

De bor i grav, om vinteren legger de seg under snøen. Fôr på plantefôr. Deres diett inneholder sedge, mos, blader og unge skudd av pil og bjørk. Gnaven forbruker også skybær, blåbær og andre bær. I nærende år fortabes raskt. I tider med sult er det en enorm avgang av dette dyret fra deres hjem. Lemmings kryper inn i mer tilfredsstillende kanter en etter en. På elver og strøk akkumuleres i store flokker.

Gnagere svømmer veldig bra, så vannbarrierer overvinner med hell. Men i alle fall dør mange dyr fra tennene og klørne av land og akvatiske rovdyr.

Rosa måke

Den rosa gullen tilhører slekten av måger i slektfamilien.

Denne lille vakre og skjøre fuglen bor i de harde områdene i Arktis. Hun velger nestesteder i nedre del av de kalde nordlige elvene.

Det bygger reir på øyene og kysten av disse fullstrømmende bekker som strømmer inn i Arktis.

Indigirka, Kolyma, Yana, Anadyr - disse er elvene som er hennes hjem. Hun elsker Lake Taimyr, så vel som tilstøtende tundra. Det er tundra og skogtundra, om sommeren, det er dens habitat. Som den rosa måten og Grønland, spesielt vestkysten. Om vinteren beveger barnet seg til sjøen. Det kan ses både i Norskehavet og i Beringhavet.

Denne grasiøse fuglen reiser nesten alle isfrie arktiske farvann.

Kroppslengden på en rosa gull må ikke overstige 35 cm. Massen er 250 gram. Baksiden av fuglen og toppen av vingene har en grågrå farge. Hodet er blekrosa - nesten hvitt, brystet er rosa, nebbet er svart og beina er rødt.

Nakken, om sommeren, er dekket av en smal, svart stripe. Om vinteren forsvinner den. Halen har et avsmalende utseende. Den rosa måten svømmer vakkert i elv.

I sjøen, foretrekker hun å sitte på isen: sjøbading lokker ikke henne på grunn av den lave temperaturen på vannet.

Under nestingperioden strømmer en rosa gull på insekter og små bløtdyr langs bredden av de nordlige elvene.

På sjøen spiser fuglen fisk og krepsdyr. Noen ganger flyr det til boligene til folk for å tjene dem nær mat. Selv blir også gjenstand for jakt. De samme revene spiser eggene til disse fuglene, og reinen nekter dem ikke. Mannen legger også en hånd på den. Folk utrydder voksne måger på grunn av den vakre og originale fargen. Av de døde fuglene gjør håndverkere utstoppede dyr som koster gode penger, som på ingen måte kan tjene som en unnskyldning for slike aktiviteter.

Kayra tilhører slektningen til fugler i hele familien.

Hun er bosatt i polarområdet. All sin virksomhet foregår på kanten av drivisen. I nærheten av dem hunter hun og reder på utilgjengelige bergarter, som ligger svært nær det endeløse isfeltet. Fuglen bor på bredden av Grønland, New Earth, Island. Hennes hjem er Svalbard og Franz Josef Land.

I øst er dets livssone begrenset til de aleutiske øyene og Kodiak-øya utenfor Alaskas sørkyst. Hun bosatte seg tett nesten hele Eurasias nordlige kyst, noe som indikerer sitt store antall. I dag er det mer enn 3 millioner av disse fuglene, som faktisk er ganske mye, men samtidig er tallet for det store arktiske området ikke veldig viktig.

Fuglen er av middels størrelse.

Lengden på kroppen varierer fra 40 til 50 cm. Vekt ligger i området fra 800 gram til ett og et halvt kilo. Vingene i forhold til kroppen er små.

Fuglen er derfor vanskelig å ta av. Å stige fra vannet inn i luften, hun trenger å løpe minst 10 meter langs vannoverflaten. Men det er greit for henne å begynne å fly fra høye klipper. Det rushes ned, sprer vingene, og skyter over bakken, blir jevnt til fly. I sin fjerdedel er mureren en klassisk stil. Den øvre delen av kroppen er svart, den nedre delen er hvit. Nebbet er også svart, men nakken endrer farge avhengig av årstiden.

Om vinteren er det snøhvit, og i den varme sesongen blir den svart. Det er to typer av iris: tynnfaktur og tykkfaktor.

De jager bare under vann.

Dykk til en dybde på 15-20 meter. I denne vannkolonnen fisk. Det er kairo lodde, torsk, torsk, liker sild, gerbil. I tillegg til fisk kommer sjømasker, reker, krabber inn i magen. På den lange polardagen spiser fuglen minst 300 gram av ulike marine liv.

Det er bemerkelsesverdig at ca 200 gram av avfallet går tilbake gjennom tarmene. Den inneholder mye organisk materiale som tjener som næringsrik mat til samme fisk og skalldyr. Sistnevnte multipliserer og igjen faller inn i fugens mage.

Dette viser igjen at naturen er veldig rasjonell og praktisk.

Polar ugle

Polaruglen eller den hvite uglen, som den også kalles, tilhører slekten av eagle ugler av ordren sovoobraznyh. Dette er en stor fugl hvis habitat strekker seg til den polare tundraen i Eurasia og Nord-Amerika, samt øyene i Arktishavet.

Denne fuglen bor i Grønland, på den nye jorden, på den nordlige jorden. Hun er stadig sett på New Siberian Islands og på Wrangel Island. Den bor på Svalbard, Franz Josef Land, Jan Mayen Island, Alaska og Bering Sea Islands.

Present på øyene Kolguyev og Vaigach, det er praktisk talt det befolkning hele Arktis, ikke å miste selv de mest avsidesliggende og små landområdene fra sin oppmerksomhetssone.

Polaruglen har en ganske stor kropp. Lengden på menn er 55-65 cm, hunnene er større. De når en lengde på 70 cm. Vekten av menn varierer fra 2-2,5 kg - representantene til svakere kjønn er tyngre.

Noen ganger har kvinner en masse på 3,2 kg, oftere svarer deres vekt til 3 kg. Vingspannen når 165 cm. Fuglen har et rundt hode og lyse gule øyne. Ører er svært små - de er nesten usynlige. Nebbet er malt svart. Samtidig er det nesten helt dekket med fjær. Bare hans tips er synlig. Bena er dekket med lange fjær, veldig mye som ull.

Klørne er svarte som nebbet.

Polaruglen er tydelig utsatt for åpne områder. Fuglen jakter alltid fra bakken og bosetter seg på et forhøyet sted. Hun undersøker nabolaget, ser etter byttedyr, og når hun ser en gnager, klapper hun vingene tungt, flyr til ham og griper det dømte offeret med sine skarpe klør.

Små dyreliv svelger hele. Stort bytte er revet i stykker og spiser. Ull og ben belches i form av små klumper. En polarugle spiser minst 4 gnagere per dag for å få nok av det. Foretrekker å jakte på tidlig morgen eller kveldstid.

Atlanterhavsvalrus

Walrus er en av de største representanter for den arktiske faunaen. Dyrets masse overstiger 1000 kg, kroppslengden når nesten 4 meter. Den ekspressive delen av et pattedyr er to fremspringende hjørnetenner, hvis lengde kan nå 40 cm.

Dessverre er den eksakte størrelsen på befolkningen ikke kjent. Teller utføres kun i henhold til ekspertvurderinger på enkelte deler av området og rookeries. Men ifølge statistikken er statistikken ikke oppmuntrende - en kraftig reduksjon av underartene blir observert.

Flere plager påvirker overlevelsen av Atlanterhavsvalrusen. Som følge av oljeproduksjon, ikke bare sjøvann, er bunnen og kystområdet forurenset, men også is - det viktigste hvilestedet og oppdrett av pattedyr. Det andre problemet - smeltingen av isen som følge av global oppvarming.

Lider av aktiv poaching. Narwhal overfører effektene av utslipp av petrokjemiske produkter til miljøet, noe som forårsaker irritasjon av slimete øyne, hud og reduserer svømmeligheten, og det subkutane fettlaget mister sine termostatiske egenskaper.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org