Fugler

Hvor bor bustard-steppen

Pin
Send
Share
Send
Send


Bustard vanlig er en av de største fuglene som vanligvis finnes i Russland. I sjeldne tilfeller når størrelsen 21 kg. Fuglens farge er ganske nysgjerrig: rød med svarte scorch markeringer, og bunnen av kroppen er hvit.

Som det vanligvis skjer, er menn noe større enn kvinner, forskjellig fra dem, ikke bare i størrelse, men også i whiskers av trådformede fjær som vokser nær halsen. I et ord er bustardfuglen en veldig vakker og original representant for faunaen.

Det antas at denne arten ikke kan fly. Dette er ikke sant: ja, det er tungt, og det er bare mulig etter en lang periode, men det holder seg trygt i luften. Merkelig nok, men i luften foretrekker å stige mot vinden. På bakken er bustardfuglen ekstremt forsiktig, bare de mest erfarne jegerne kan komme nær det.

Den bor i steppe og skog-steppe sone, veldig glad i blandede gress enger. Den spiser på unge krydderurter av urter og frokostblandinger i melkefasen av modenhet, vill hvitløk og løk, nekter ikke insekter, små pattedyr og til og med fugler av andre fugler.

Det bør bemerkes at i sommervarmen er fuglen en bustard i stort behov for ubegrenset tilgang til vann, da det bruker mye fuktighet. Gitt det faktum at hun ikke har svettekjertler, har hun en vanskelig tid i den varme årstiden. For å avkjøle sine kropper legger de seg ned på bakken, sprer vingene og åpner munnen og puster raskt og raskt. Bare når varmen ikke er så forferdelig, gjenopptar disse fuglene deres søken etter mat.

Farlig og tung regn er farlig. De har ingen oljekjertel, og derfor blir deres fjærdeksel øyeblikkelig våt. Ekstremt farlig er de store høstregnene før vinterkulden begynner. Iced fjær gjør bustards helt hjelpeløs, som er det rovdyr bruker.

For hundre år siden var bustardfuglen en av de vanligste fuglene på territoriet til det russiske imperiet. Det var tusenvis av dem som ble funnet der i dag sjelden kan man se minst en fugl. Separate individer finnes i Ukraina, Sentral-Asia og noen regioner i Kaukasus. Årsaken til en så kraftig reduksjon i antall er ikke engang i jakten på dem, men i en sterk økning i antall stepper som pløyes opp.

Bustard reir (steppe fugler i mange henseender kommer inn på samme måte) er ordnet ved å bare grave et lite hull i bakken og lining det med tørt gress. Ofte legges 2-3 olivenfarget egg direkte på bar jord, i fravær av en slags søppel. Lukefugler må gjøre en måned.

Bare kvinnen bryr sig om kyllingene. I tilfelle fare gir moren kyllingene et spesielt signal som de gjemmer seg i gresset, prøver å være så ubetydelig som mulig. Fuglen viser mirakler av mod, i det øyeblikk av alarm som fører fienden bak ham, eller til og med modig angriper ham.

Før den første snøen drar ungdommer og foreldre steppe på jakt etter mat. Når tykkelsen på snødekket blir for stor, beveger de seg i sør. Således kan denne fuglen i bustardfamilien bli møtt selv i Tadsjikistan og Turkmenistan.

De kommer tilbake til sine hjem i mai. Nesten umiddelbart begynner paringsperioden, der mennene snakker godt.

Eksterne skilt

Bustard bare finne ut. Kanskje også fordi det er en av de største steppefuglene. Vekten til menn når 16 kg, og den totale kroppslengden er 105 cm. Hunnene er vanligvis mye mindre enn menn, deres gjennomsnittlige vekt varierer fra 4 til 8 kg, og kroppslengden er fra 40 til 80 cm. Bustard har velutviklede ben. De er praktisk talt uten fjæring og godt tilpasset for å løpe raskt over steppen, derfor blir fuglen noen ganger kalt Steppe struds!

Samtidig flyr bustards perfekt, men i tilfelle av fare prøver de å flykte først. Fargen på deres fjerdedel er flott for maskering blant steppevegetasjonen. Fra oven er det rustet-oker, og under er det gulaktig-hvitt med små variegasjoner. På våren, på sidene av hodet, vokser hann av fjær - en slags "overskje". Dette er et element i ekteskapsklær, som er rettet mot å tiltrekke kvinner.

Livsstil

Hanner når seksuell modenhet i femte til sjette, og kvinner i tredje til fjerde år av livet. Det er viktig å si at bustards ikke danner ektepar. Deres ekteskapsforhold er av en type kalt promiskuitet.

På våren, i april - begynnelsen av mai, tidlig om morgenen, vanligvis før solen stiger, strømmer en strøm. Hanner velger åpent terreng - tokovische, og det mest interessante synet begynner.

Å ha avvist viften og vertikalt hevde sine haler, slippe vingene sine til bakken, de går viktigst og utter myke gråt. I full ekteskapskjole virker hanen seriøs og imponerende. Når kvinner ser på tokovische, øker den generelle spenningen og kan til og med bli til voldsomme kamper mellom menn.

Etter parring graver hunnene et lite hull i bakken med føttene, linje det med tørre urter og plantestammer, og sett om å legge egg. I legger vanligvis to eller tre egg. Omsorg av avkom av en bustard er betrodd utelukkende til kvinner. Så snart de begynner å bygge reir og legger egg, samles mennene i små grupper og går til deres smeltesteder. Familielivet interesserer ikke lenger dem. Opptil 30 dager inkuberer kvinnen eggene, nesten uten å forlate reiret. I tilfelle av fare presser hun hele kroppen til bakken, fusjonerer med det omkringliggende landskapet, men forlater ikke sine fremtidige små.

Umiddelbart etter fødselen, etter å ha tørket ut litt, kommer kyllingene ut av reiret og tar sine første skritt. Først spiser de på larver av maur og hva de kan finne i nærheten av deres hjem. I løpet av få dager vil moren lede henne til steppe på mat. Bustard er en hengiven og omsorgsfull mor. Hvis barna står overfor problemer, avviker kvinnen fiendens oppmerksomhet, flyter lavt over gressstanden for å være tydelig synlig. Nestlings på denne tiden kan gjemme seg i et bortgjemt sted. Det bør bemerkes at lover prøver å holde seg bortsett fra hverandre.

Nå rundt 40 dager, lærer barna å fly. De vokser raskt og nå nå en vekt som er halvparten av moderens størrelse. På slutten av sommeren, når kyllingene fra hver kylling blir sterkere, samles brødene i besetninger og holder seg sammen til neste vår.

Bustards er omnivores. De passer både vegetabilsk og dyrefoder. Fugler kan til og med være farlige rovdyr, for eksempel for små gnagere, øgler og til og med kyllinger av andre arter. Representanter for denne arten lever ca 25 år.

Interessant faktum

Bustard er den tyngste flygende fuglen i vårt land. Interessant er det symbolsk. I Afrika er bustards forbundet med fruktbarhet, samt et dypt forhold mellom jord og luft. I Russland er denne fuglen et symbol på Saratov-regionen.

Saratov-grenen av Institutt for problemene med økologi og evolusjon oppkalt etter A. N. Severtsov av det russiske vitenskapsakademiet. Erfaringen fra denne institusjonen med å gjenopprette en populasjon av en art er allment kjent ikke bare i hele landet, men også i utlandet. Programmet var av interesse for britiske eksperter, og i 2003 undertegnet den britiske konsoltiet "Big Bustard" og det russiske vitenskapsakademiet et samarbeidsmemorandum for å gjenopprette den naturlige bustardpopulasjonen. Faktisk, i England er bustard en av de mest elskede fuglene, så vel som et av landets symboler. Hun er avbildet på våpen, barer, klubber og ulike organisasjoner er oppkalt etter en bustard, men svært få bustards forblir i Albions natur.

I den røde boken

I begynnelsen av forrige århundre var bustard en ganske vanlig og til og med massiv art i mange regioner i verden. Men XX århundre. ble kritisk for denne fuglen. Først blir bustard kjøtt ansett som en spesiell delikatesse, så det var en av favorittobjektene av poaching. For det andre, til og med i dag, fortsetter plogingen av stepper til landbruksarealer uformelt. Virgin steppe og bustard eksisterer ikke separat. Allerede i andre halvdel av XIX århundre. Med utviklingen av landbruketeknologi og forbedring av oppdrettsmetoder forsvant bustarden helt fra Storbritannia.

Artenes overflod ble også kraftig redusert i Øst-Europa. I tillegg har bustards ikke oljekjertelen, og de kan ikke beskytte sine fjær mot å bli våte. I tilfelle av kraftige regn og de følgende skarpe frostene, vokser fuglens fjerdedel over og de kan ganske enkelt ikke fly, noe som gjør dem enkle byttedyr for rovdyr.

Siden 1960-tallet. Tjuende århundre. Antallet av verdens bustardbefolkningen har falt med 30%. Da den foruroligende trenden ble oppdaget og det vitenskapelige samfunnet offisielt bekreftet det, ble det inngått en rekke internasjonale traktater og konvensjoner som regulerte gjennomføringen av beskyttende tiltak av denne typen.

I 1991 ble den veldedige "International Bustard Foundation" grunnlagt, som har som mål å bevare den jomfru steppe og reprodusere den østeuropeiske bustard-befolkningen. For tiden i Tyskland, Ungarn og Russland er det spesielle laboratorier som er engasjert i kunstig inkubering av bustardegg og forbereder kyllingene for å gå tilbake til sitt naturlige miljø.

Beskrivelse bustard

Otis tarda (bustard, også kjent som duduk) representerer familien av bustards fra Crane Crane og er anerkjent som en av de tyngste flyvende fuglene. Hanen vokser til en kalkunstørrelse og veier nesten dobbelt så mye som kvinnen.. Mannlige dyr veier 7-16 kg med en lengde på 1,05 m, mens kvinner veier i gjennomsnitt 4-8 kg med en lengde på 0,8 m.

To underarter av bustard er beskrevet:

  • Otis tarda tarda - europeisk bustard,
  • Otis tarda dubowskii - Øst-Sibirisk bustard.

utseende

Det er en massiv fugl med en utfoldet bryst og en tykk nakke. Det adskiller seg fra andre fjærede bustards ikke så mye av sine imponerende dimensjoner, som av de varierte fargene og sterke, ikke-fjærede lemmer (tilpasset for bevegelse i jorden).

I fjerdedelet er det alternativt rødt, svart og grått, så vel som hvitt, der magen, brystet, underskalet og baksiden av vingene er malt. Hodet med nakken er vanligvis askegrå (med lettere nyanser i de østlige befolkningene). Toppen består av rødfiskfjær med et karakteristisk strømningsmønster av svarte tverrgående striper. Flyvinger av første ordre er alltid mørkebrune, i andre rekkefølge er brune, men med hvite røtter.

Dette er interessant! Ved våren, alle menn kjøper kastanje "krage" og "overskred". Sistnevnte er stive fjærbjelker, i form av lange filamenter som går fra grunnen av nebb til sidene. I "mustasjen" flapper menn til slutten av sommeren.

Uansett årstid, gjentar kvinnene høst / vinterfarging av mennene. Bustard har en lys grå nebb og mørke øyne, samt lange kraftige bein av grønnbrun farge. Det er 3 fingre på hvert ben. Halen er lang, avrundet på slutten. Vingepanelet på de brede vingene er 1,9-2,6 m. Bustard med innsatsen tar av, men flyr raskt nok, trekker nakken og plukker opp beina som ikke strekker seg utover kanten av halen. Vinger av vinger er treg, slik at de ser store hvite felt og mørke vingefjær på dem.

Karakter og livsstil

Bustard er våken i dagslyset. Om morgenen og om kvelden får hun mat, og om ettermiddagen arrangerer hun seg selv en siesta, som ligger på bakken under baldakinene av høye gress. Hvis himmelen er dekket med skyer, og luften er kult nok, går bustarden uten en middagsrest og strømmer uten pause. Utenfor avlssesongen samles Dudaki i store, ofte same-sex flokker, som nummererer opp til hundrevis av individer.

Av og til, i vanligvis kvinnelige grupper, er det unge menn som ikke har nådd puberteten. En bustard, i motsetning til en kran, tillater ikke beina / bekken å komme inn for å løsne bakken og agitere engstrølet. Fuglen går sakte og tipper gresset, spiser bare synlige spiselige egg og stopper ofte.

Dette er interessant! Små dyreliv fanger et raskt slag av nebbet, og kaster hodet hans fremover. Det flygende spillet tar opp med raske hopp, rister eller sparker den på bakken før du svelger.

I luften beveger bustarden seg bare om dagen. I vest og sør for utvalget er det stillesittende, i øst og nord gjør det sesongbaserte migrasjoner og betraktes som trekkende / delvis trekkende. Noen ganger overvinter det korte avstander til fots, og for vintering avgår det ganske sent (ikke tidligere enn oktober til november), samlet i flere, opptil flere hundre fugler, flokker. Dudaki molt to ganger i året: i høst, når fjæren endres helt og på våren (før paringsperioden), når bare små fjær endrer seg.

Habitat, habitater

Bustard-områder er spredt i forskjellige deler av det eurasiske kontinentet, og den eneste lille befolkningen bor i nordøstlige Marokko (Afrika). Det er imidlertid informasjon om at den afrikanske befolkningen allerede er utryddet. I Eurasia er dette sør for den iberiske halvøy, Østerrike, Slovakia og Sør-Böhmen. Bustard er funnet nær Gomel, i Chernihiv, Bryansk, Ryazan, Tula, Penza og Samara-områdene opp til sørlige Basjkiria.

Arten beboer Vest-Sibirien, nær Barnaul og Minusinsk, sør for østlige Sayans, de nedre delene av Øvre Angara, Khanka-lavlandet og dalen i Nedre Zeya. I sør strekker seg til Middelhavet, regioner i Lilleasia, de sørlige regionene i Aserbajdsjan og Nord-Iran. Fugler bosatte seg øst for Kaspiasjøen og videre til nedre rekkevidder av Urals, Irgiz, Turgai og østlige regioner i Kasakhstan.

Det er en bustard i Tien Shan, så vel som i sør, til Sør-Vest-Tadsjikistan, og i vest, til Karatau-høyden. Øst for Tien Shan-området dekker Gobis nordlige grenser, foten av Great Khingan i sørvest, nordøst for Heilongjiang-provinsen og sør for Primorye.

Det er viktig! Gapet mellom områdene av den østlige og vestlige underarten går gjennom Altai. Tyrkiske og europeiske bustards er tilbøyelige til å bosette seg, mer østlig (steppe) fly bort for vintering, velge Krim, sør for Sentral-Asia og Kaspiasjøen, samt nordøst-Kina.

Ornitologer snakker om den høye økologiske tilpasningsevnen av arten, basert på sin omfattende zonalfordeling. Det er fastslått at bustards har lært å leve og reprodusere i landskap, modifisert av mannen nesten uten anerkjennelse.

Dudaks opprinnelige landskap betraktes som engens nordlige stepper.. Moderne bustards foretrekker høygress frokostblandinger (hovedsakelig fjærgress) stepper. Oftest bosetter seg på flate, få kuperte områder (med høy, men ikke tett vegetasjon), unngår bjelker, raviner, bratte åser og steinete områder. Bustards nest, som regel, på sletten, innimellom beboer fjellstapper.

Bustard diett

Fuglen har et rikt gastronomisk sortiment, som inkluderer dyre- og grønnsakskomponenter, hvis forhold er påvirket av bustards alder og kjønn, dens lokalitet og tilgjengeligheten av en bestemt mat.

Voksne vil gjerne spise blader, skudd, blomstrer og frø av dyrkede / ville planter som:

  • løvetann, creeper, geit orm, hagesøketårn, skum, kultulum,
  • Uttrykk og krypkløver, patolsk sainfoin, ert og alfalfa (frø),
  • radise såing og mark, voldtekt, hagekål, rop, svart sennep,
  • koletter og svingete,
  • ulike plantain.

Av og til bytter det til gressens røtter - en paraplyfugl, et krypende soppgress og en bue.

Dette er interessant! Med et underskudd av vanlig vegetasjon, bytter bustarden til vanskeligere mat, for eksempel betespirer. Men grove betefibre forårsaker ofte fuglens død på grunn av dårlig fordøyelse.

Sammensetningen av dyrefoder ser slik ut:

  • voksne / gresshopp larver, gresshopper, cricket og isbjørn,
  • larver av munnbagler, carrion biller, Colorado beetles, darkling biller, blad biller og weevils,
  • caterpillars av sommerfugler og bedbugs (sjelden),
  • snegler, regnormer og earwigs,
  • øgler, frosker, nesker av marken Lark og andre fugler nesting på bakken,
  • små gnagere,
  • maur / pupper fra slekten formica (for fôring til kyllinger).

Bustards kan ikke leve uten vann: om sommeren flyr de til et vannet, om vinteren er de fornøyd med snøen.

Reproduksjon og avkom

Flyttende bustards vender tilbake til sine opprinnelige land til snøsmelt, begynner å flyte så snart steppen tørker. De er nåværende i grupper (uten kamper) og en etter en, velger åpne områder for den nåværende hvor du kan observere terrenget.

En mann har opptil 50 m i diameter. Strømmen er forbundet med soloppgang, men skjer noen ganger før solnedgang eller om dagen. Den nåværende kveleren sprer sine vinger, kaster sin nakke, sveller halsen, børster sin bart og kaster halen på ryggen. Den mannlige kjærlighetens ekstase er som en hvit sky, som tar sin vanlige "fugl" visning etter 10-15 sekunder.

Dette er interessant! Kvinner som ankommer eller ankommer til dagens, utgjør ikke permanente par. I bustards blir både polyandry og polygyni observert, når "grooms" og "brides" kompis med forskjellige partnere.

De hekker i begynnelsen av mai, setter opp rede på bar jord, av og til maskerer dem med gress. Hatching eggs (2-4), samt oppdrett av brød, er betrodd til moren: fedre forene i flokker og migrere til steder av post-nuptial moult.

Kyllinger lukkes i mai - juni etter tre til fire ukers inkubasjon. Pukhovichki kommer nesten umiddelbart ut av reiret, men de forlater det ikke: her mater deres mor dem. De starter det selvstendige søket etter mat på fem dager, uten å forlate morsmating i ytterligere 2-3 uker. Молодняк полностью оперяется и встает на крыло примерно к 1 месяцу, не покидая мать до осени, а зачастую и до весны. Окончательное зимнее/брачное оперение появляется у дроф не ранее 4–6 лет параллельно с фертильностью, которая у самок наступает в 2–4 года, а у самцов – в 5–6 лет.

Естественные враги

Både bakken og fjæredyrene jakter på voksne fugler:

I områder som er intensivt mestret av mennesker, er faren truet av lover og klynger. Rederne blir oftere ødelagt av eng og markhoppere, rev, magpies, barrows, grå / sorte kråper og rooks. Sistnevnte har tilpasset seg til å følge med på feltutstyret, som skremmer hønenes høner, som er hva rooks bruker. I tillegg blir kyllinger og bustard egg lett byttedyr for bortfallshunder.

Befolkning og arter status

Opp til det 20. århundre var bustarden utbredt, bebodd de enorme steppeutvidelsene til Eurasia. Nå er arten regnet som truet, og fuglen er inkludert i de røde bøkene i flere land og den internasjonale unionen for naturvern, og er også beskyttet av separate internasjonale konvensjoner.

Det er viktig! Årsaker til utryddelse av arten, hovedsakelig menneskeskapte - ukontrollert jakt, skiftende levesteder, arbeidet med landbruksmaskiner.

Ifølge noen rapporter ble bustarden fullstendig utryddet i Frankrike, Skandinavia, Polen, England, Balkan og Marokko. Det er anslått at i Nord-Tyskland er det ca. 200 fugler igjen, i Ungarn og de tilstøtende områdene i Østerrike, Slovakia, Tsjekkia og Romania - ca 1.300-1400 dudakov og på den iberiske halvøy - mindre enn 15 tusen personer.

I Russland ble bustarden kalt "princely" -spill, og fanget det i store mengder ved hjelp av jaktfugler og hunder. Nå i post-sovjetiske rom er det registrert om 11 tusen personer, hvorav bare 300-600 fugler (bosatt i Buryatia) tilhører de østlige underarter. For å redde arten, har helligdommer og reserver blitt opprettet i Eurasia, den fange oppdretten av bustard og dens gjeninnføring til de stedene hvorfra den var blitt fordrevet tidligere, ble startet. I Russland ble en lignende reserve åpnet i Saratov-regionen.

Bustard Bird: ekstern beskrivelse

Dudak (eller bustard vanlig) er den største representanten for fugler i Russlands fauna. Hun har en ganske massiv kroppsbygning, som minner om noe kalkun: et bredt bryst, tykk hals. Forskjellen mellom kvinner og menn i størrelse er veldig tydelig uttrykt. Den første er mye mindre, når en vekt på 4-8 kg og en lengde på opptil 80 centimeter. Samtidig er menn virkelig ekte giganter. Den totale lengden på kroppen er i gjennomsnitt omtrent en meter, og vekten når 16 kilo. Derfor er det ikke overraskende at denne steppefuglen en gang ble et objekt for fiske. En karakteristisk funksjon er de kraftige beinene med tre fingre uten fjerdedel - en enhet for rask bevegelse på bakken. Fuglen går ganske bra og flyr bra, gitt den store størrelsen.

Bustard fjærfarge

Dette er en annen karakteristisk funksjon som du enkelt kan gjenkjenne denne fuglen. Fordøyet er veldig fargerikt. Naturen har plukket opp en vakker kombinasjon av uklare blomster. Hodet og halsen malt i askegrå nyanser, kan metning avhenger av befolkningens levesteder. Resten av fjæret fra toppen har en rødaktig-ok farge, mønsteret er strømig, tverrgående. Brystet, understappen og magen er rent hvit. Denne steppe fuglen varierer ikke i farge avhengig av kjønn. Og bare på våren, på halsen på hannen, ser det ut som en krage med lyse kastanjebrune farger og trådformede fjærbunter som kommer fra nakkens grunnlag - de fortsetter til slutten av sommeren.

Hvor bor bustarden?

Hvor bor denne skjønnheten? Det er en steppe fugl, det foretrekker steder rik på tykk, men ikke veldig høy vegetasjon (fescue, fjær gress stepper), enger. I utgangspunktet bebodde bustarden bare jomfru halv-ørkener og stepper, nå har habitatet utvidet, menneskelig økonomisk aktivitet har spilt en betydelig rolle i dette. Hun foretrekker å ligge på flate steder, sjeldnere - i fjellrike. Det tåler lave temperaturer ganske bra, men er følsomt for snøfall og langvarig snødekke.

I forbindelse med utviklingen av en mann av store territorier, ble bustardfuglen tvunget til å tilpasse seg. Som et resultat kan det nå finnes i landbruksfelt, områder for haymaking.

Bustard underarter

1. europeisk Den okkuperer det meste av habitatet, sør-vest for Altai. Det er forskjellig i hodet, det er mørkere i denne underarten, og mønsteret på baksiden er litt uklart, de svarte stripene er smale.

2. Øst-Siberian. Territory habitat øst for Tuva, nord og sørøst for Altai. Mønsteret på baksiden er tydeligere og skarpere, de svarte stolpene er mye bredere. I tillegg utvikler mennfjærbjelker ikke bare på sidene av hodet, men også på halsen.

Hva spiser en bustard?

Kostholdet til fugler har en meget blandet sammensetning, hvor overvekt av dyr eller vegetabilsk mat ofte avhenger av individets habitat, alder og kjønn, samt tilgjengeligheten av mat på forskjellige tidspunkter av året. Den voksne bustarden av steppen forbruker i spissen skudd, frø, blader og blomstrer av planter av forskjellige familier, inkludert astera, belgfrukter (kløver, erter, alfalfa), kål etc. Dyrmat er hovedsakelig insekter og larver, Gresshopp, gresshopper, og bjørnen, så vel som ulike biller, som er interessant, inkludert Colorado, utgjør det overveldende flertallet. Bustardfuglen er altfornærende og henter til og med frøer, øgler, regnormer, og spiser egg av småfugler som gjør rede på bakken (for eksempel et feltlark). I perioder hvor antall individer øker, kan det jakte små gnagere. Bustardene krever vanntilstedeværelse, slik at de enten bosetter seg nær vannkroppen, eller av og til flyr til vanningsplasser, bruker snø om vinteren.

Men i kyllingene er rasjonen ganske mager, voksne spiser dem med maur av slekten Formica og deres larver.

Reproduksjon og ekteskapsseremoni

Pubertet nås tidligere av kvinner, 3-4 år og menn i alderen 5-6 år. De vender alltid tilbake til hekkeplassen hvert år, så snart de første opptete flekker vises på jorden. Dette skjer vanligvis i mars eller tidlig i april. Først blir fuglene i flokker og venter på at landet tørker ut. Etter det begynner tid for ekteskap seremonier, de finner sted i spesielle områder - tokovischakh. Nettstedet er permanent, og fuglene vender tilbake til det årlig. En bustardfugl danner ikke et konstant par.

Bryllupsseremonien er veldig interessant og støyende. Videre er bustards i det vanlige livet - fuglene er ganske stille. Den mest aktive handlingen skjer tidlig om morgenen, opptil 8 timer. Flere hanner begynner å vise seg foran kvinner. Dette manifesteres i aktiv demonstrasjon av fjærfe, oppblåsning av halsen, mens fjærene på halsen blir på slutten. På climaxet ligner fuglen en ball og gjør en kjedelig, lav lyd. Interesserte kvinner ser alt dette. Han velger fra dem, hvorpå parring skjer.

Nest og kyllinger

Tiden når egg legges er omtrent det samme for hele spekteret, men været kan få innvirkning. For sesongen er en kobling. Resten er engasjert i arrangementet av kvinnen. Hun gjør en hul i bakken ved hjelp av hennes poter, trekker ut alle de resterende røttene og gressstenglene, og med en rotasjonsbevegelse av kroppen gir hullet en avrundet form. En nest som således gjøres, som regel overgrows med gress og kan være trygt skjult. I legging, oftest er det to egg, sjeldnere en. I form, de ligner kraner, men mer avrundet, ganske store, opp til 7-9 cm i lengde. Farge på egg kan variere sterkt, bakgrunnen varierer fra lysebrunt til olivengrønn. Det er spredte flekker på det, de kan være små eller store, skarpe, i form av utslett eller uregelmessig form (bildet ovenfor).

Hannene tar ikke del i å inkubere og heve sine unge. Etter parring samler de seg i store grupper og går til steder av smelting. Hunnen inkuberer eggene i 21-28 dager. Å finne den i gresset er tykkelser ganske vanskelig. Bustard i steppen, med en patroniserende farge, er veldig ubetydelig. Nestlings tilhører brød type, de virker helt uavhengige og fjærede. Innen en måned når de en vekt på 2-3 kilo og står på vingen. Imidlertid forblir de hos moren til vinteren, og noen ganger til våren.

Årsaker til arten utryddelse

Det er bare tre av dem, og de er alle knyttet til menneskelige aktiviteter.

  • Massjakt på fugler i den 19. og første halvdel av det 20. århundre. Skalaen var veldig stor og i noen land førte til fullstendig forsvunnelse av bustard.
  • Øke arealet av landbruksarealer og forbedre deres behandlingsmetoder. Alt dette fører til ødeleggelse av reir, legger egg.
  • Bruken av fuglehabitater for ulike behov (planting av skogbelter, bygnings vanningssystemer, veier, høyspentledninger etc.).

Nå tas det aktive tiltak ikke bare for å bevare arten, men også for å øke befolkningen både i Russland og i Europas land. Veiene og mulighetene for avlfugl i fangenskap blir studert. Ansatte på spesielle sentre samler bustard egg på de stedene hvor de er dømt til døden, og plassert i inkubatorer, blir nestingene deretter utgitt i naturen.

Se på videoen: David Kelly & Kenny Bustard Birr Rally 2019- SS4 (Februar 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org