Fisk og andre akvatiske skapninger

Animal Narwhal: Beskrivelse av sjø enhjørningen og dens habitat

Pin
Send
Share
Send
Send


Umiddelbart vil jeg svare på spørsmålet om våre lesere om hvem denne narwalen er - et dyr eller en fisk. Det er et cetacean pattedyr. Dette er den eneste typen narwhal.

Dyrens narwhal, eller akvatiske enhjørning, lever i Arktis, er en nær slektning til beluga, og tilhører familien av hvalpattedyr.

utseende

Dette er et veldig stort dyr - narwhal. Dens vekt (mann) når 1,5 tonn. Lengden på et voksen individ er 4,5 meter, og opptil en og en halv meter er lengden på ungen. I vekten av en voksen narwhal er mer enn halvparten fett. Hunnene er litt slankere, deres vekt er bare 900 kilo.

Utenfor narwhals er svært lik belugas. Men de er preget av et stort horn. Oftest kalles det tusk. Dette er en stor og holdbar formasjon med en lengde på 2-3 meter og en vekt på 10 kg. Tennene er i stand til å bøye seg i forskjellige retninger, uten å bryte.

Hva er det for narwhalhornet?

Tuskens funksjoner er fortsatt ikke fullt ut forstått. Det er sant at forskere i dag sier med tillit at det ikke er laget for å stikke isskorpen eller angripe offeret.

I utgangspunktet ble versjonen uttalt at dyret narwhal bruker sitt horn i parring spill - for å tiltrekke seg en kvinne. Det var basert på observasjoner. Faktum er at disse gigantiske dyrene hele tiden berører sine tusks.

I 2005 kom en vitenskapelig ekspedisjon, som observerte livet av narwhals, til den konklusjonen at denne formasjonen er ekstremt følsom. Når du studerte det, ble det funnet en stor mengde nerveender på overflaten.

Forskere overbevist om igjen hvor unikt narwhal (dyr). Måling av temperatur og frekvens av elektromagnetiske bølger er den neste versjonen av formålet.

Overfølsom Tusk

Narwhalens horn er æret og verdsatt høyt i forskjellige kulturer - det kan være et pryd av kongelige troner og palasser. I England ble tusk av narwhal den kongelige scepteren. Dronning Elizabeth for en tusk av denne nordlige giganten betalte i det XVI århundre en fantastisk sum for de tidene - 10 tusen pund. Med disse pengene var det mulig å bygge et slott. Hva er så bemerkelsesverdig prosess?

Narwhals tilhører det lille underordnet av de såkalte tannhvalene. Til tross for dette er de faktisk tannløse skapninger. Det er ingen tenner i det hele tatt på underkjeven, og bare to knopper på overkjeven. De kan ha seks par øvre tenner og et par nedre tenner, men de faller raskt ut, og på venstre tannsted begynner mennene å utvikle en tusk som når dyret når moden, når 2-3 m i lengden, 7-10 cm i tykkelse og mer 10 kg vekt. Lang tusen pryder bare menn. Hos hun er hornet rett og kortere. Det er veldig sjeldent, men det skjer at begge tennene på kvinner blir gjenfødt til tusks, og hos menn blir den venstre hunden ikke et horn, men det er ganske sjeldne unntak.

Narwhal tusk på overflaten har en spiral stikkende (skjæring), som øker styrken betydelig. Denne tråden vises over en lengre periode: Under dyrets fremadrettede bevegelse roterer tuskene, overvinne den kraftige motstanden av vannet, sakte rundt sin egen akse. Som et resultat kuttet hullets vegger spiralspor på sin fremvoksende overflate.

Hanner med to tusks, som ble dannet fra to tenner på en gang, er svært sjeldne. Ifølge statistikk finnes slike dyr en av 500 voksne.

Overraskende, selv i dag er dyrehalsen, og spesielt hornet, et mysterium for forskere over hele verden. Han studerte lite.

Hittil tror forskere at en tusk gjør narwhal til å føle en endring i temperatur, trykk, suspendert materiale konsentrasjon i vann.

Livsstil

Narwhal er et dyr (vi har lagt bildet i denne artikkelen), som om vinteren synker til en dybde på 1,5 km. Dette er nødvendig for å beskytte mot isete arktiske farvann. Etter en stund stiger han til overflaten for luft og går igjen til dybden. Om dagen gjør han omtrent 15 slike dykk. I tillegg er subkutant fett en pålitelig beskyttelse mot forkjølelse i narwhals. Dets lag overstiger noen ganger 10 cm. I sommer ligger disse dyrene vanligvis på en dybde på 30 til 300 m.

Det arktiske dyret, narwalen, mate hovedsakelig på blækspruttebløtdyr og ulike arter av bunnfisk. De viktigste fiender av disse kraftige dyrene er spekkhuggere og isbjørner. Kubber blir noen ganger angrepet av haier.

Dyrens narwhal kan leve i fullstendig ensomhet eller i en liten gruppe bestående av opptil 10 voksne menn eller kvinner med avkom.

Tidligere skapte disse gigantene store besetninger, nummererte flere hundre og noen ganger tusenvis av hoder. I dag er det sjelden å finne en gruppe på mer enn hundre hoder. Noen ganger blir hvalhvaler med dem.

I likhet med andre herdespetter, kommuniserer disse dyrene med vokaliseringer. Oftest er disse sterke lydene, som fløyter, stønner, klikk, senking, gurgling, squeaks.

reproduksjon

Parring skjer i løpet av våren. Graviditet varer 14 måneder, den fullstendige syklusen av reproduksjon er 2-3 år. Vanligvis er en født, mye mindre ofte to unger. Seksuell modenhet kommer til 7 år. Det er ingen tilfeller av reproduksjon av disse dyrene i fangenskap.

Kvinnen føder sin unger veldig fettmælk i 20 måneder.

Liv i fangenskap

Den akvatiske enhjørningen tilhører en liten gruppe dyr som ikke tolererer fangenskap i det hele tatt. Dette fremgår av det ubestridelige faktum at ikke et eneste dyr overlevde i mer enn et halvt år i fengsel, mens de under naturlige forhold lever i opptil 55 år. Det nøyaktige antall narwhals er ikke etablert, men de er en liten, sjelden art som allerede er oppført i Den Russiske Føderations Røde Bok.

Med full tillit kan de bli kalt en av Arktis underverk, unike og unike i sitt slag.

habitat

Vi har allerede nevnt at disse kraftige dyrene bor i de harde nordlige landene. Den vanligste i Arktis hav, i Arktis. Narwhal finnes utenfor kysten av Grønland, så vel som i de nordlige delene av den kanadiske arktiske øygruppen.

Små grupper er registrert i nord-øst for Franz Josef Land, svært sjelden mellom Kolyma og Cape Barrow. Dette skyldes mangel på fôr - det er få blæksprutter. Nordpolen stasjonene registrerte narwhal grupper nord for Wrangel Island. De lever i kaldt vann rundt kantene på arktisk is, gjør sesongbaserte migreringer: om sommeren - nord og om vinteren - i sør.

Kjøttet av akvatiske enhjørninger blir spist av folket i nord. De bruker fett av disse dyrene som et middel for lampen (wick). Guts brukes til fremstilling av tau, garn. Men spesielt verdifullt er det mystiske hornet eller tusk. Norske håndverkere gjør ulike håndverk ut av det.

Dyrehagen er en liten art som er på randen av utryddelse. I middelalderen, på grunn av sine horn, som ifølge shamans, har magiske krefter, ble disse pattedyrene ødelagt i store mengder.

Selv i dag kan en uvanlig tusk føre til drap av et dyr. Eskimoene jakter dem. Hvis i gamle dager manuelle harpuner ble brukt til jakt, brukes i dag motorbåter og automatiske enheter for å drepe narwhals.

Alle som har en hånd på dette sjeldne dyret, må vite at disse er levende indikatorer for økosystemet, de føler de minste forandringene i klimaet og er følsomme for miljøforurensning.

Hva ser narwhal ut?

Blant alle tannhvalene er narwhals spesielt lik delfiner og marsviner. Narwhals, som de fleste hvaler, har en stor, strømlinjeformet kropp, og den gjennomsnittlige størrelsen på dyr varierer fra 3,8 til 4,5 m. Voksne hanner veier opp til 1,5 tonn, kvinnens vekt når 900 kg, med en tredjedel av fett, som danner et imponerende isolerende lag, opp til 10 cm tykt.

Narwhals har ingen dorsalfin, og brystfinner er små og avrundede. Halsstammen er av middels lengde og ender med to brede løfter av finnene. Hodet av narwhals er rundt og pent, med et godt merket frontalt tuberkul, som henger over små øyne og en liten munn, med en lavere plassering.

Narwhals har en tykk og tykk hud, og huden deres, uansett hvor rart den kan høres, er rik på vitamin C. Fargen på narwhal er en gråbrun flekk, tilfeldig spredt over hovedlysbakgrunnen, enkelte flekker er plassert separat, andre fusjonerer sammen.

En interessant fysiologisk trekk ved narwhals er deres sjeldne talkativitet. Også, som belugas, bruker de de mest varierte lydene for kommunikasjon: fløyte, gurgling, klikke, sukker noisily, mooing og til og med knirkende.

Narhval. Narhval. Narhval.

Narwhal Tusk

I narwals kjever vokser bare to øvre tenner, det er ingen tenner i dyrets underkjeven. Den rette tann av individer av begge kjønn skjuler som regel i tannkjøttet og skjæres i ekstremt sjeldne tilfeller - i en narwhal ut av 500. Den venstre tannen av menn blir omgjort til en massiv slurk, opptil 2-3 m lang, og i meget store individer kan veie opp til 10 kg. En interessant funksjon av tusk er sin uvanlige form, som er en spiral vridd til venstre.

Spesielt sjeldne unntak er kvinnelige narwhals med en utviklet tusk, men i et av museene i Hamburg blir skallen av en kvinnelig narwhal med to fullformede tenner holdt.

Narwhal's kraftige tusks er veldig sterke og fleksible og har spesielt elastiske tips som kan bøye, uten å bryte, i alle retninger. Den helt ødelagte tusk av narwhalen vokser ikke igjen, men over tid strammes tannkanalen med en benplugg.

Narwhal Tusk

Hvorfor narwhalm tusks?

Narwhalens tusk ser ut som et formidabelt våpen, men på tross av alt er det ikke et middel til angrep eller forsvar. I utgangspunktet antok forskerne at menn bruker sine tusks i avlssesongen for å tiltrekke kvinner. Det ble også bemerket at under kampene for kvinnen gnider mennene mot tusenene sine, men senere viste det seg at dette rituellet ikke har noe å gjøre med ekteskapsturneringer, og dyrene rengjør dermed tusenene fra ulike sedimenter.

I 2005 undersøkte amerikanske forskere som studerte marine pattedyr strukturen av en narwhalskloss under et elektronmikroskop, og fant at beinvevet er gjennomboret med tusenvis av nerveender innesluttet i mikroskopiske rør. Denne oppdagelsen antydet at tusk for dyr er en slags følelsesorgan som følsomt fanger trykkfall, endringer i temperatur og vannkomposisjon.

Hjerte av narwhal. Hjerte av narwhal. Narwhals i isen. Dumpet under vann.

Hvor bor narwhals?

Narwhals er innfødte innbyggere i det kalde hav, og foretrekker å tilbringe hele livet i farvannene i Atlanterhavet og Arktis havområdets høye breddegrader. Favorittmiljøene til disse dyrene er vann utenfor kysten av den kanadiske arktiske skjærgården og bredden av Grønland. Også narwhals finnes i området på Svalbard, skjærgården til Franz Josef Land og utenfor den nordlige kysten av øya Novaya Zemlya.

De nordligste sommerdimrasjoner av narwhal ble observert rundt 85 grader nordlig breddegrad, om vinteren er dyr funnet utenfor kysten av Nederland og Storbritannia, i Barentshavet nær Murmansk kysten, og noen ganger går til Det hvite hav.

En flok narwhals i isen. Narhval.

Diet av Narwhal

Narwhals spiser maten på bunnen av havet, dykker på jakt etter mat til en dybde på 1000 m og kan holde seg under vann lenge uten å skade helsen.

Grunnlaget for narwalalasjonen består av blæksprutte - blæksprutter, krepsdyr og bunnfisk. En interessant måte hvor narwhals fisk er: dyr skremmer bekken av atlantisk torsk, kveite, flass eller cisterner med sine lange tusks.

Fiender narwhals

I den kalde årstiden er den eneste faren for narwhal isbjørner, som ligger i vente på sitt bytte nær polynya. I det åpne hav av narwhals blir andre tannhvaler, blodtørste hvalfangster, ofte angrepet, og ungene blir ofte byttet til de grønne polarhaiene.

Men Narwals største fiende, som de fleste dyr på planeten, var og forblir mann. For hvalfangere narwhals var ikke av interesse som kilden til fett, ble det alltid gitt preferanse til større hvaler. Men det ble trodd at deres tusks har mirakuløse helbredende egenskaper, slik at tusenvis av dyr bare ble ødelagt av hensyn til utvinning av tusks.

Således eksisterer ikke narwhalfisket nå, men mange nordmenn, de samme Eskimoene, spiser gjerne narvalkjøtt, deres fett brukes som lampeolje, de bygger tau fra tarmene, og tusks brukes som verdifulle håndverk for å lage forskjellige suvenirer.

I 1976 introduserte den kanadiske regjeringen en strengt regulert kvote for slakting av narwhals, og fullstendig forbød jakten på kvinner med kalver. I dag er narwhals oppført i den røde boken som en sjelden, liten art, selv om det ikke er mulig å bestemme dyrets tilstand nøyaktig.

Narwhal: dyr beskrivelse

Et kraftig dyr hvis kroppslengde noen ganger overstiger fem meter og veier mer enn et tonn. Massen er fettvev, viktig narvhal for overlevelse i isete arktiske farvann. Mann er mye større enn kvinner, nesten en og en halv gang. Dyrens narwhal ligner hval eller delfiner i utseende: de har et veldig stort hode, nesten rundt, men en uforholdsmessig liten munn og ingen dorsalfin.

Narwhal, som bildet kan sees i mange publikasjoner for naturelskere, har en ikke-monokromatisk farge: Kroppen er dekket med mørkegrå flekker mot en lysegrå bakgrunn. I sammenligning med andre hvaler ser den mannlige narwalen ut uvanlig på grunn av det vridne, store tuskhornet, hvis lengde ofte når tre meter.

Faktisk er det to horn i dette dyret, men den andre er praktisk talt uutviklet, det er vanskelig å se med det blotte øye. Bare 0,5% av narwhals kan skryte av to fullverdige tusks. I andre tilfeller dør den andre som overflødig.

Kvinnelige narghalhorn har i de fleste tilfeller imidlertid ikke isolerte forekomster av utseendet på en tusk og den vakre halvparten av narwhal, men for å forklare hva som forårsaket dette fenomenet, kan ikke forskere ennå.

Antall

Hittil har det nøyaktige antall narwhals ikke blitt etablert. Dette skyldes hovedsakelig at det er svært vanskelig å observere og studere disse dyrene, siden de bor på steder som er vanskelig å nå for mennesker. Ifølge grove estimater av forskere bor rundt 50 000 personer på jorden. Nedgangen i tall skyldes forurensning av havene, fiske og poaching. Grønlands og Canadas folk dræper i dag disse sjeldne dyrene, bruker fett og kjøtt til mat, og lager ulike suvenirer fra sine tusener.

Den naturlige faktoren som på alvor påvirker antall narwhals er angrepet av rovdyr: spekkhuggere, isbjørner, haier og hvalrosser.

Dyr av Røde Russlands bok: Narwhal

Narwhal er et marint pattedyr som er oppført i Den Russiske Føderals Røde Bok som en "sjelden liten art". Det er forbudt å jakte og fange narwhals i Russland. Disse dyrene er indikatorer for økosystemets velvære: de er følsomme for de minste endringene i klimaforhold, samt miljøforurensning.

Narwhal er oppført i International Red Book som "en art nær en utsatt posisjon." I Grønland og Canada er det restriktive tiltak som gjelder jakt på personer med kalver og gravide kvinner, det er en spesiell kvote for fangst.

Karakter og livsstil

Narwhals er offentlige dyr som danner store flokker. De mest talrige samfunnene består av modne menn, unge dyr og kvinner, og små grupper - av kvinner med kalver eller modne hanner. Ifølge katologene falt tidligere narwhals i store besetninger som nummererte opp til flere tusen personer, men nå overstiger gruppestørrelsen sjelden over hundrevis av hoder.

Dette er interessant! Om sommeren foretrekker narwhals (i motsetning til belugas) å være i dypt vann, og om vinteren holder de seg i polynyas. Når sistnevnte er dekket med is, har mennene sterke rygg og tusks, bryter isskorpen (opp til 5 cm i tykkelse).

Fra siden ser de raske narwhalsene ganske imponerende - de holder opp med hverandre og produserer synkrone manøvrer. Disse hvalene er ikke mindre pittoreske i hvilemomentene: de ligger på havets overflate og styrer sine imponerende tusener fremover eller oppover mot himmelen. Narwhals bor i det kalde vannet som grenser til ishavet og feriestedet til sesongbaserte vandringer basert på bevegelse av flytende is.

Om vinteren går hvalene lenger sør, og om sommeren vandrer nordover.. Utover grensene til polarvann under 70 ° C. w., narwhals kommer ut kun om vinteren og ekstremt sjeldne. Med jevne mellomrom krysser mennene sine horn, hvilke ketologer betrakter som en måte å frigjøre tusks fra fremmede vekst. Нарвалы умеют разговаривать и делают это весьма охотно, издавая (в зависимости от повода) повизгивание, мычание, щелчки, свист и даже стоны со вздохами.

Сколько живет нарвал

Биологи убеждены, что в естественной среде нарвалы живут не менее полувека (до 55 лет). В неволе вид не приживается и не размножается: пойманный нарвал не протянул в заточении и 4 месяцев. For innholdet av narwhal i kunstige reservoarer er det ikke bare for stort, men også ganske kresen, da det trenger spesielle vannparametere.

Seksuell dimorfisme

Sondringen mellom hanner og kvinner kan spores først og fremst i dimensjoner - kvinner er mindre og kommer sjelden nær et tonn i vekt og øker 900 kg. Men den grunnleggende forskjellen ligger i tennene, eller rettere i venstre øvre tann, piercing overkanten av hannen og vokser med 2-3 m, vri i en tett korkskrue.

Det er viktig! Den rette tannkjøttet (i begge kjønnene) gjemmer seg i tannkjøttet og utvikler seg svært sjelden - i ca 1 i 500 tilfeller. I tillegg til tider bryter en lang tusk gjennom i hun. Hunter kom over kvinner av narwhal med et par tusks (høyre og venstre).

Ketologer tilskriver imidlertid tusk til sekundære seksuelle egenskaper hos menn, men diskuterer fortsatt om dens funksjoner. Noen biologer tror at menn involverer tusks i parringsspill, tiltrekker seg partnere eller blir målt med våpen med konkurrenter (i andre tilfelle narwhals gni mot tusenene sine).

Blant andre applikasjoner av tusks heter:

  • stabilisering av kroppen (beskytter den mot rotasjon langs aksen) mens du svømmer med sirkulære bevegelser av kaudalfinen,
  • gi de gjenværende medlemmene av besetningen ingen horn med oksygen - ved hjelp av tusks, bryter hannene isen, skaper vents for sine slektninger,
  • ved hjelp av tusk som et jaktinstrument, som ble fanget av en video tatt av spesialister fra WWF Polar Research Department i 2017,
  • beskyttelse mot naturlige fiender.

I tillegg ble det i 2005, takket være undersøkelsesgruppen ledet av Martin Nweeia, funnet at tuskene for narwhalet er en slags følelsesorgan. Beinvev av tusk ble undersøkt under et elektronmikroskop og fant at det ble penetrert av millioner av de minste kanalene med nerveender. Biologer antydet at narwhalskanningen reagerer på endringer i temperatur og trykk, og bestemmer også konsentrasjonen av suspenderte partikler i sjøvann.

Habitat, habitater

Narwhal bor i Nord-Atlanteren, så vel som i Kara, Chukchi og Barentshavet, som tilhører det arktiske hav. Det forekommer hovedsakelig nær Grønland, Kanadiske skjærgården og Svalbard, så vel som i nordsiden av den nordlige øya New Earth og utenfor kysten av Franz Josef Land.

Narwhals er anerkjent som den nordligste av alle hvaler, da de bor mellom 70 ° og 80 ° nordlig breddegrad. Om sommeren strekker de nordligste flyttingene av narwhal til 85 ° c. sh. om vinteren blir det observert sørlige tilnærminger - til Nederland og Storbritannia, Bering Island, Hviterhavet og Murmansk kysten.

Tradisjonelle habitater av arten er ikke-fryse polynyas i sentrum av Arktis, som sjelden er dekket av is selv i de mest alvorlige vintrene. Disse oaser mellom isen forblir uendret fra år til år, og de mest bemerkelsesverdige av dem tildelte sine egne navn. En av de mest bemerkelsesverdige, Great Siberian polynya, som ligger i nærheten av New Siberian Islands. Dens permanente polynyas ble notert utenfor østkysten av Taimyr, Franz Josef Land og Novaya Zemlya.

Dette er interessant! Den arktiske ringen av livet er navnet på en kjede av ikke-fryse sjøvann, som forbinder permanente polynyas (tradisjonelle habitater av narwhals).

Migrasjonen av dyr skyldes oppstart / tilbaketrekning av is. Generelt har disse nordhvalene et ganske begrenset utvalg, da de er mer kresne om deres habitat. De foretrekker dypt vann, går inn i bukter / fjorder om sommeren og praktisk talt uten å gå fra løs is. De fleste narwhals bor nå i Davis-stredet, Grønlandshavet og Baffinhavet, men den største befolkningen er funnet i Nordvest-Grønland og i farvannene i Øst-Kanadisk arktis.

Narwhal diett

Hvis byttet (bunnfisken) gjemte seg i bunnen, begynner narwhalen å arbeide med en kjeve for å skremme den og tvinge den til å stige.

En rekke marine liv er inkludert i dietten av narwhal:

  • cephalopods (inkludert squids),
  • krepsdyr,
  • laks,
  • torsk,
  • sild,
  • flyter og kveite
  • stingrays og okser.

Narwhal tilpasset et langvarig opphold under vann, som det bruker under jakten, dunker lenge i en kilometerdybde.

Naturlige fiender

I naturen kan bare voksne spekkhuggere og isbjørne håndtere stor narwhal. Voksende narwhals blir angrepet av polarhaier. I tillegg truer små parasitter, nematoder og hvalelus helsemessigheten til narwhal. Listen over naturlige fiender må også inkludere en person som høste nordlige hvaler for sine fantastiske tusks. Selgerne gjennomførte en rask handel med spiralhornspulveret, som innbyggerne tilskrev de mirakuløse egenskapene.

Dette er interessant! Våre forfedre var overbevist om at pulveret fra tuskene helbreder noen sår, og lindrer også feber, svak svakhet, skade, feber, pest og snakebite.

Narwhal tusk var dyrere enn gull, og derfor ble den solgt i stykker. Bare svært rike mennesker kunne kjøpe en hel kjeve, som Elizabeth I of England, som ga ham 10 tusen pund. Og retten til de franske monarkene brukte en tusk, og kontrollerte maten som ble servert for tilstedeværelse av gift.

Befolkning og arter status

Selv IUCNs røde liste, som taler om 170 000 hvaler (unntatt befolkningene i den russiske arktiske og nordøstlige grønland), gir ikke en nøyaktig figur for verdens befolkning av narwhals. De viktigste truslene mot disse marine pattedyr er følgende:

  • industriell gruvedrift
  • redusere matforsyningen,
  • havforurensning
  • forsvinden av sjøis,
  • sykdom.

Til tross for at narwhal nesten ikke ble gjenstand for storskala kommersielt fiske (unntatt i flere tiår i det 20. århundre, da det var tungt utvunnet i Kanadas arktiske land), innførte den canadiske regjeringen spesielle restriksjoner allerede i forrige århundre.

Dette er interessant! De canadiske myndighetene forbød drap av kvinner (ledsaget av kalver), satte en kvote for å fange narwhal i hovedområdene og beordret hvalfangerne å kaste bort fangede dyr.

I dag jakter separate samfunn av urfolksgrønne og kanadiske niger.. Her blir kjøttet spist eller matet til hunder, lampene er fylt med fett, tarmene er tillatt på tauene, og tuppene blir matet til utskårne suvenirer. Den økte sårbarheten til arten er forklart av sin lojalitet til de samme kystområdene, hvor narwhals kommer tilbake hver sommer. Narwhal er oppført i vedlegg II til konvensjonen om internasjonal handel med truede arter (CITES).

Oppført i den røde boken

Narwhals er fantastiske marine pattedyr. Ifølge forskere er deres moderne befolkning anslått til 80 000 personer. Til tross for at en alvorlig nedadgående trend i antallet av denne arten ennå ikke er observert, faller antallet i noen subpopulasjoner. I århundrer har dyret vært gjenstand for intensivt fiske. Bortsett fra huder, kjøtt, svin og vener, for hvilke narwhal ble drept, var deres horn uvanlig høyt verdsatt, som ble solgt i Europa dyrere enn gull. I middelalderen minmet narwhal for tusenes skyld. Magisk kraft ble tilskrevet dem, og russiske selgere solgte dem til europeisk warlock for store penger. Tusk av en ekte narwalhval samsvarer akkurat med tusk av en fantastisk enhjørningshest. I noen nordlige land fortsetter narwhalfisket i dag.

Globale klimaendringer, global forurensning av havene, poaching - alt dette har en negativ innvirkning på antall narwhals. I dag er bevaringen av arten helt avhengig av den målrettede innsatsen til personen.

Interessant faktum

Alikorn - det såkalte hornet av en fantastisk enhjørning. Rundt XII-tallet. Russiske kjøpmenn begynte å selge narwhals tusks, gi dem i Europa for alicorns. De koster mye mer enn gull, ikke alle har råd til å kjøpe et helt horn. Det ble antatt at hvis du kaster det i en skål med gift, endrer hornet fargen. Og først etter flere århundrer, da det ble klart at «alicorn» tilhørte narwhals, begynte «virksomheten» å falle bort og utryddelsen av dyr i så store mengder stoppet.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org