Fugler

Big Lentil - Beautiful Singing Sparrow

Lentilfuglen er en vakker sangfugl, som tilhører familien av finfugler. Linse har en liten størrelse og vekt: vekten varierer fra 19 til 25 gram. Fuglen har en ganske klar fjerdedel. Hanen har rødt bryst, tilbake, hode og nadhvoste. Hos kvinner og unge fugler er fjæret grønngrå, magen er hvit, vingene er mørke. Mann har en fargerik fjerdedel etter at de kommer for andre gang til dvalemodus, og til da har unge menn en ganske kjedelig grønn farge. Lentilfugl er utstyrt med en sterk nebb som har en konisk form.

De viktigste stedene for oppgjør av linser er rå skoger, elvebredder og bekker. Hun bor også i byens parker, hager, finnes i lilla tykkere. Fuglens viktigste habitat er et åpent rom hvor det er busker og skogskanter. Du kan møte linser i naturlig habitat ganske sjelden, fordi det oppfører seg veldig nøye og foretrekker å gjemme seg i tett løvverk, men du kan lære om dens nærvær fra fuglens klare stemme.

Lentilsfugl (bildet i artikkelen) er trekkfjerget, så distribusjonsområdet er ganske bredt: nesten hele europeiske delen av Russland, Kaukasus, den asiatiske delen av Russland og Sibirien. For bygging av reir bruker linser røttene og stilkene av urter, flittig lining av skuffen med rede og gress for å gi nøyaktighet. Hovedstedet for reirkonstruksjon er grener av busker og lave trær. Komplett legging inneholder ca 5-6 egg, har en grønn farge med lilla flekker og flekker. Hatching, som varer ca 14 dager, er okkupert av kvinnelige linser, og hanen på dette tidspunktet er engasjert i hennes fôring. Nestlings forlater reiret ganske tidlig, ikke engang å vite hvordan man skal flyte bra.

Lentilfuglen fikk navnet på grunn av de melodiske trillene, som er dannet som følge av den sonorøse og ganske klare lydkombinasjonen "che-che-vi-tsa", som er et slags telefonkort med fargerik fjær. Grunnlaget for fôring av linser er forskjellige overripe frø og frukter, mindre ofte bruker de små insekter (under fôring av kyllinger), hovedsakelig larver, småbobler og bladlus. På våren er det på tide at kirsebærtreet blomstrer, og for linser blir blomstene grunnlaget for ernæring på dette tidspunktet.

Lentil fugl overvintrer i Asia og India. Røde hanner er de første som går til vinterområder. Etter dem flyver gamle menn bort, som ikke har reir, og de siste er unge fugler. Mange fugleelskere bestemmer seg for å holde linser hjemme og møte noen problemer, hvorav den viktigste er smelteprosessen. Molte linser i fangenskap oppstår på grunn av feil matring, noe som fører til fedme og metabolske forstyrrelser. Derfor er fuglens linser svært krevende på kvaliteten på maten.

Lentil - fargerik fjæret, som foregår i barnas litterære arbeid, som forfatteren er Nikolai Sladkov. Lentil Bird er en bok som inneholder interessante poetiske historier om ulike skogfugler.

Eksterne tegn på store linser

Stor linser En av de største fuglene i familien Spinat, med en lengde på ca. 20 cm.

Store linser (Carpodacus rubicilla).

Tykk, mettet carmine-rød farge hersker i fargen på den mannlige fjæren. Bryst, hode, nakke, buk topp carmine-rød. Hodet, brystet og halsen er dekorert med små silkeaktig flekker av sølvgrå farge. På den nedre og øvre herdedansfjæren blir den røde fargen til en rosa-rød tone. Halefjærene og vingene er mørkebrune med rosa felger. De nedre delene av kroppen er blekere. Forstuen av en stor linse er lang, myk, slike fjær omfatter hovedsakelig sidene av kroppen og nadhvoste. De langstrakte fjærene på toppunktet stiger opp og danner et lite tuft.

Hunnene er dekket med fjær av en beskjeden lysegråbrun farge, med svarte kjoler av fjær. Unge fugler har samme farge, men mer svak nyanse. Nebbet er tykt, konisk, gulaktig i farge.

Lentil Spread

Artens habitat er delt inn i tre separate områder. Den første er lokalisert i Kaukasus øst for Elbrus meridianen på en del av Aserbajdsjan, Georgia og Russland. Den andre ligger i fjellene, som Sayanfjellene, Altai, Tannu-Ola, Hangai, samt i Xinjiang Uygur Autonom Region i Kina og Vest-Mongolia.

Hanner med store linser har rike, krystall-maroonfarger i farge.

Den mest omfattende regionen ligger i fjellene i Sentral-og Sentral-Asia, og inkluderer Tien Shan, Dzhungarian Alatau, Pamir, Gissaro-Alay, Karakorum, Tibet, Hindu Kush, Himalaya, Nanshan, Kunlun.

En stor linse, en bosatt fugl, gjør vertikale migreringer til fjellområdene nedenfor. Noen ganger, i slutten av november, går det ned til elvedalen i de snødekte vintrene.

Habitater av store linser

Linser finnes praktisk talt ikke i feltene eller i den tette skogen. De foretrekker steder som ligger i nærheten av elver, innsjøer, bekker med rå, lav skog. Fugler bor i alpine enger, solbelyste bakker med tykkelse av lavvoksende alpine vegetasjon, med utkledd bergarter, med en bunke av steiner og skrik, samt små flekker av bjørkeskoger og krypende rhododendroner. Om vinteren fôrer fuglene i dalene i fjellkjedene langs elva, dekket av busker.

I den kalde årstiden, store linser til dalene i fjell elver, velge buskene av bær.

Underart av store linser

Det er flere underarter av store linser, som varierer i størrelse, farge på fjerdedel, habitat. Den kaukasiske delen av området er bebodd av de kaukasiske store linsene, i de nordlige områdene av det området som de mongolske store linsene bor, nesten hele Sentral-asiatiske delen, unntatt Afghanistan, Gissar-Alay, vestlige Pamirs er okkupert av de sentralasiatiske store linser.

Lentil Toking

Oppdrettsesongen for store linser begynner i andre halvdel av februar - tidlig i mars. Token i fugler uttrykkes i spesielle bevegelser. Hanen tetter presset på hodet til hodet, senker vingene, retter halen og svinger fra side til side, flapping vingene sine.

Under tokovanie blir alle bevegelser av menn akkompagnert av høyt sang.

Molting store linser

Voksne fugler molt ikke tidligere enn midten av august. Unge fugler erverver rød fjærfe etter den andre høstmolten. Etter høstmalten får plommen fra store linser en dyp og rik tone. På våren blir fargen på pennen strålende og lys.

Når det holdes i fangenskap, begynner fjærendringen i linser i slutten av juli og slutter i september.

Spiser store linser

Store linser samler frøene til forskjellige planter, så vel som bær. Under modningen av frukt av bringebær, sjampinjong, currant, linser ankommer i parker og forlatte hager. De besøker dem regelmessig til det ikke er noen bær på buskene og grenene. Spesielt populær med linser har irga. Denne bæren tørker ikke jevnt, fugler besøker alltid shadbærbusker.

Sangen til en stor linse er som en høyt intermittent fløyte, gjentatt flere ganger på rad: "Fy, fin, fin, fin lek." Noen ganger begynner sangen å tegne - "tiu-ti", og så følger whistlers. I sangen kan du høre forskjellige gråter, ulike chirping.

Innhold av store linser i fangenskap

Fuglelskere anser store linser for å være ganske vakre sangfugler, men de er sjelden befestet. Angivelig ulempe i innholdet i funksjonene til smelting. Men skjønnheten til den feathered sanger og vokal data berettiger denne mangelen.

Linser er fanget i mai. Fugler finnes i områdene de okkuperer, hvor de ordner for tokens og synger. I de første dagene som linsene holdes i et bur, er det nødvendig å dekke det med en lett klut, fordi fuglene er skremt av det nye miljøet og kan skade fjæren. Bure for å holde fugler velge de vanligste. Linser mates kornblanding av frø av dyrkede og ville planter.

Problemet med smeltende fugler i fangenskap oppstår med feil mating. Linser har en tendens til å raskt fetten i cellene i en kort stund. Fugler blir mindre aktive, fjær begynner å falle ut. Penetrasjon er kroppens respons på fedme. Å se en naken fugl er en ubehagelig glede.

Store linser varierer ikke med spesielle innholdskrav, de spiser kornblanding og synger mye og vakkert.

Organiseringen av riktig ernæring løser alle problemer. Det er nødvendig å utelukke fra dietten av frøene, rik på oljer - hamp, solsikke, hør. Basen på kornblandingen skal være: rapsfrø, hirse, frø av ville planter, kanariefrø. I tillegg legger du hakkede grønnsaker, grønnsaker, frukt, bær.

Fugler bør være bedre for ikke å mate dem, fordi linser er veldig grufulle og vil stadig fylle sin goiter. Med riktig omhu vil de glede deg over deres vakre utsikter og like vakker sang.

Hvor bor

Linser foretrekker å være våte rundt og bosette seg der det er overflødig fuktighet. De fleste velger floodplaine enger, hvor busker vokser rikelig, men kan leve på skogskanter. Stadig sett i hager og kirkegårder. I det fjellrike området bosetter seg på skogkanter, i munn og flom av elver, i enger.

Nesting og avl

Linser foretrekker mest en ensom livsstil, bo bare i par under nesting. Noe som tokens forekommer: mennene klatrer så høyt som mulig på treet, demonstrerer deres antrekk, koker opp toppknuten og blåser ut fjærer, synger høyt og lenge, prøver å overgå motstanderen og viser sin eksklusivitet til kvinnen. Noen ganger er det sammenstøt mellom rivaler, og slutter uten skade på fienden. Til slutt, den kvinnelige, ser på utsikten fra underkanten eller bakken, gjør henne valg.

Etter parring ser kvinnen etter et sted å bo, og begge parter bygger et hus for neste sesong. Som regel er stedet et tre eller noen sprer busk. Dessuten kan kvinnen spesifikt velge en plante hvor andre fugler ikke akkurat nester - for eksempel i tykkelsen av nålen. Huset er veldig lavt fra bakken, ofte - sump og sparken. Forårsårets kvister, gressblad, stengler av frokostblandinger og andre planter som vokser i nærheten, fungerer som byggematerialer. Brettet er gjort veldig uforsiktig (blader av gress og kvister stikker ut i alle retninger), det ser ut som en kopp som måler 16-20 centimeter. Gulvet er lagt ut med ens eget og andres fluff, fjær, ullstykker, gress og røtter.

Den eneste koblingen om sommeren skjer i juni (selv om det i de sørlige, varmere områdene kan forekomme i mai). Hunnen består av 3 til 6 egg med blåfarget skall, speckled med svarte prikker 18-21 millimeter lange. Kvinnen er engasjert i inkubering, mens hannen bringer mat, beskytter hekket og kjæresten fra uvelkomne besøkende og synger sanger.

Etter 12-15 dager lukker kuikene og sangen stopper - alle krefter er gitt for å mate barna. Og i første omgang handler faren bare om mat - moren gjenoppretter sin styrke. Så begynner hun å ta vare på avkomene. Som mat kommer foreldre med insekter, stjernefrø og havre. Barn er ved siden av foreldrene i 15 dager, så står de på vingen og begynner å leve selvstendig.


De viktigste diettene er plantefôr - pecking frø er hakkende, på begynnelsen av våren nibler de knoppene til trær som vokser i området, pilkatonger, de spiser gressfrø (paraplyplanter, belgfrukter, stokk og siv), småstein havre. De elsker bær (fuglekirsebær, enebær, kaprifol, viburnum og hagtorn). Noen ganger tar de caterpillars og små bugs. Maten brytes i luften, senkes ikke til bakken.

I slutten av juli - tidlig i august flyttes fuglene til varmere regioner - India, Sør og Sør-Asia. Bor i de sørlige, varmere områdene, hviler til midten av september. De flyr bort ubemerket. Sammenlignet med andre fugler, kommer det til sine opprinnelige land heller sent i mai.

interessant

Det er ganske enkelt å finne en linsehytte - mannen holder konstant en kjæreste, synger "titivitin". For lydene som ligner ordet "linser", fugler og kallenavnet det navnet. Og bare i løpet av perioden med tokaniyu og nesting kan du finne og høre disse røde fuglene. Andre ganger fører de en stille og stille livsstil.

Linser elsker fuglekirsebær og irgu - bakom dem flyr de ofte til parker og plukker opp trær til siste bær.

Se på videoen: How to hand tame a lovebird in 5 days (Oktober 2019).

Загрузка...
zoo-club-org