Planter

Animal World Tundra

Pin
Send
Share
Send
Send


Svar og forklaringer

  • kozzz08
  • nykommer

Tundraens vegetasjon består hovedsakelig av lavmer og moser, de forekommende angiospermerne - lavt gress (spesielt fra familien av korn), busker og busker (for eksempel noen dvergarter av birkestjerne, bærbusker, blåbær).

Typiske innbyggere i den russiske tundraen er rensdyr, rev, bighornfår, ulver og lemming izai-Rusaks. Det er få fugler: Lapland plantain, hvite winged plover, rødhalset hest, piper, ung snøhund, polar uil og hvit patrulje.

Elver og innsjøer er rike på fisk (nelma, chir, omul, hvitfisk og andre).

Polar rev

Polar rev er bedre kjent med et annet navn - den arktiske reven, som er kjent for sin snøhvit pels. Polarrevene er mye mindre i forhold til deres skogsdeler. Kroppsløftens kroppslengde er 50-75 centimeter, mens den har en nydelig hale 25-30 centimeter lang.

Polarreven - den arktiske reven er en elegant dekorasjon av den arktiske tundraen.

Hvite og blå rever utmerker seg, i sistnevnte er kroppens farger mørkere kaffe eller grå med en blåaktig glød. På grunn av sin vakre pels er arktiske ræv verdifulle kommersielle dyr. Den mest verdsatte blå ræven.

Killer hval er marine pattedyr. Utmerket tilpasset å overleve i tundraens tøffe forhold. Spekkhuggere spiser på høyt kalori mat, takket være et isolerende lag av fett som akkumuleres i kroppen. Dette fettet gjør livet lettere i isete farvann.

På grunn av tilstedeværelsen av et stort lag av subkutant fett, fryser hvalfangstene ikke i isaktig vann.

Under tøffe forhold, temperert hvalfangstens natur, ikke rart at de kalles spekkhuggere. De angriper delfiner, havterter, pinnipeds, sjøløver og til og med store hvaler.

Sjøløve

Som løphvaler er sjøløver tilpasset livet i isete tundravann. Individerne er ganske store og har et godt fettlag. Hannene veier omtrent 300 kilo i gjennomsnitt, og kvinner veier opp til 90 kilo. Med så store størrelser er sjøløver vellykkede jegere.

Sjøløven er et dyr som også har tilpasset seg perfekt til å leve i tundraens tøffe forhold.

Men gophers har svært små størrelser. Kroppslengden på disse små gnagere overstiger ikke 14-40 centimeter, men de er beskyttet mot forkjølelsen av en tykk pelsjakke. For ikke å dø om vinteren, lager gophers store lagre mat fra frøene til urteplanter som de spiser når alt er dekket av snø.

Dette er en annen liten gnagerefamilie hamstere som bor i den kalde tundraen. De er ikke redde for frost på grunn av glatt pels og tykt fettlag. De forblir aktive hele året, og de vinter i reir som er laget av snø. I løpet av dagen spiser dette lille dyret to ganger sin egen vekt. De spiser hele dagen med korte pauser, og lagrer også mat til vinteren.

Lette fett Lemming er ikke redd for alvorlige frost, fordi den er beskyttet av varme mellom og subkutan fett.

Tetninger, som sjøløver, har bosatt seg godt i den store tundraen. De tilbringer sommeren på kysten, hvor de fortsetter deres løp, og så går de tilbake til isen igjen.

Kroppen av den hvite hval er dekket med et tykt lag av hud, hvor tykkelsen når 15 centimeter. En slik tykk hud beskytter hvalhvalene mot skade når de svømmer mellom den skarpe isen. Og de overkler ikke ved å gi dem et lag av subkutant fett, som er 10-12 cm tykt.

Tetninger og belugas fryser ikke i vann på grunn av tykt fettlag.

Vinteren av belugas er ikke lett, de må hele tiden opprettholde polynyas slik at de ikke fryser, da disse dyrene regelmessig må stige og puste frisk luft. Is de stanser kraftig tilbake. Men noen ganger slutter vinteren for dem tragisk, når polynyasene er dekket med for tykt et lag is og hvalfangene har i isfangelen.

Elk og ren

Begge disse artene er vanlige i tundraen, de er innbyggere i nordlige breddegrader. Vanligvis flytter elg og rensdyr om vinteren til varme områder. Elke kan spise bark om vinteren, så å ha et stort lag snø er ikke et problem for dem.

I rensdyr er hovedbeskyttelsen mot forkjølingen varm ull og mykt underlag.

Reinhår er varmt, underlaget er veldig mykt og tykt, vaktlengden er 1-2,5 centimeter. Hårene på innsiden er hule, noe som forbedrer varmeisoleringen, og de tillater at dyret holder seg flytende når det passerer elven.

Arktisk hvit

Denne arter av harer er godt tilpasset livet i polar terrenget. Pote har en spesiell form, slik at harer lett kan bevege seg gjennom snøen og ikke falle gjennom, og heller ikke å glide på isen.

Arktisk hare pels er myk og veldig varm, så de fryser ikke i kulde. Fargene er helt hvite, kun ørene og nesen er fortsatt svarte, så harene er usynlige blant polar snø.

Både av deres morfologi og oppførsel er arktiske hvite hauk perfekt tilpasset det arktiske klimaet.

De har lengre fremspring enn vanlige harer og er godt egnet for å spre isete planter. Arktiske hvite er aktive hele året, de dvale ikke.

Isbjørn

Isbjørn er bare de dyrene som mange mennesker forholder seg til i Arktis. Disse store rovdyrene har en imponerende butikk av fettstoffer som de samler om våren og sommeren, takket være at de overlever vinterens sultemåneder.

Ull er blottet for pigmentfarging, gjennomsiktig hår tillater kun ultrafiolett lys å passere, og forbedrer termiske isolasjonsegenskaper. Hårene er hule inne, så kappen er veldig varm.

Solene på isbjørnenes føtter er også foret med ull, slik at de ikke fryser eller glir på isen.

Mellom fingrene er det en svømmemembran, slik at isbjørn kan jakte på bytte i vannet.

Isbjørner gjør sesongbaserte flyttinger. Om sommeren trekker de seg tilbake til polen, og om vinteren beveger de seg lenger sør, klatrer til fastlandet.

Om vinteren kan isbjørn ligge i en hule. Hovedsakelig gravide kvinner dvale, og det varer 50-80 dager, og menn og unge kvinner dvaler hvert år, foruten varigheten er mindre signifikant.

Grå ulv

Grå ulv er forfedrene til sledehundene, med hjelp av hvilke folk gikk gjennom snøen. Grå ulv er større enn deres sørlige slektninger.

Pelsen av grå ulv er tykk, fluffy, den består av to lag. Ett frakk består av underjakke, inkludert vanntett ned, som varmes opp i kroppen. Og den andre består av vakthår som avviser smuss og vann.

Den lave varmeledningsevnen til pels hjelper grå ulv til å overleve i tøffe vinterforhold.

I løpet av sultperioden kan grå ulv skifte til frosker og til og med store insekter, og om vinteren består en stor prosentandel av kostholdet av vegetabilsk mat - villbær og sopp.

Erminer lever i tundra i Europa og Nord-Amerika. De har en beskyttende frakkfarge: om vinteren blir den helt hvit, mens spissen av halen forblir svart. Disse dyrene er ensomme, de klatrer og svømmer perfekt.

Den ermine svømmer godt og klatrer, men i hovedsak er det en spesialisert landrover.

Muskusene lever i Alaska, Canada, Grønland, Sibir, Norge og Sverige. De har en utrolig lang ull, så de er ikke redd for livet i nord, de kan tåle selv de mest alvorlige frostene. Ullet henger ned til bakken og dekker beina. Den består av to typer hår: den ytre lange og grove, og innsiden er en myk og tykk underbelegg. Underlaget kalles giviot, det er 8 ganger varmere enn sauens ull.

Muskoser har lang og tykk ull som henger nesten til bakken og beskytter mot den voldsomme arktiske kulde.

Hvit eller polarugle

Disse fuglene er spredt gjennom tundraen. Fargen på polaruglene er hvit, kamuflert med et stort antall svarte flekker. Takket være denne fargen er hvite ugler godt kamuflevert i snøen.

Om vinteren flyr polarugler til skog-tundra og steppe soner. Også om vinteren kan de fly inn i bosetninger. Men noen individer forblir i hekker om vinteren, og holder seg til områder med små mengder snø og is.

Gresshoppere og mygg

Gresshoppere bor nesten hele kloden, tundra er ikke noe unntak. På tundraområdet er det 12 myggarter som er aktive om sommeren.

Det er ikke overraskende at mygg i tundra også eksisterer, og de er mye sterkere enn de som bor i varmere regioner i landet.

Tundra dyreliv beskyttelse

Tundraens planter og dyr er svært sårbare, de må behandles nøye, da det vil ta år for biotopen å bli gjenopprettet i tøffe forhold.

Tundraens dyr og planteverden trenger beskyttelse.

I dag inneholder den røde boken et stort antall dyr hvis hjem er tundraen: Chukchi-rammen, den hvite foten, den hvite gåsen, Chukchi-isbjørnen, den røde brystet og den hvite ansiktsbrannen, den hvite gåsen, den hvite kranen, den rosa måten, den lille og amerikanske svanen.

For beskyttelse av dyr i tundraen ble arktiske reserver gjort: Lappland, Kandalaksha, Taimyr og andre.

Hvis du finner en feil, merker du ut et stykke tekst og klikker Ctrl + Enter.

reinsdyr

Dette varige dyret kan kalles en av de største innbyggerne i tundraen. Uten det ville det være svært vanskelig for lokalbefolkningen. Reindrift tilhører artiodaktylpattedyrene.

Fra dyrets utseende bør man skille sin langstrakte kropp og nakke og korte ben uforholdsmessig til en slik grunnlov. En slik struktur gjør dyret ikke styggt, men ganske merkelig. De er store og litt mindre. Den første bor i Fjern nord. Den andre kan ses i Taiga Siberia. Deres særegne trekk er hornene, som er inneboende i både hjortmannen og kvinnen. Dette nomadiske dyret migrerer gjennom tundraen, avhengig av værforhold og sesong.

Mange av dem er blitt kjæledyr og er et verdifullt håndverk for lokalbefolkningen. Hjort har fiender i ansiktet til ulven, wolverine, arktiske rever og bjørner. Hjorten lever rundt 28 år.

Belukha - et dyr med et svært minneverdig utseende. Den har en nesten hvit hud uten noen mønstre. Bare unge personer, nyfødte i verden, har mørkblå hud, som til slutt lyser til grå, og deretter til hvitt. De vokser opp til 6 meter i lengde og når en vekt på 2 tonn.

Disse dyrene er "companionable", samler i flokker på opptil tusenvis av individer i fôringsperioden. Ved å snakke med hverandre med en mengde lyder og til og med bruke ansiktsuttrykk, bekrefter belugas statusen til et veldig smart dyr. De er lett trente og er godt representert i delfiner rundt om i verden.

Belugas er født utenfor kysten, og bruker mesteparten av sitt liv på deres fødested. Observerer bevegelsene til merkede individer, fastslår forskerne at den hvite hval husker fødestedet og regelmessig vender tilbake der. På kysten rider hvalhvalene på småstein for å exfoliere død hud. Bredden på huden når 20 cm og strekker seg ikke når den vokser, slik at dyret må kvitte seg med sine øvre lag.

Om sommeren forblir de i grunt vann på grunn av overflod av mat og varmt vann, og om vinteren går de nordover til drivis. Vintering foregår på kanten av iset, selv om dyr kan svømme flere kilometer under isen, puster gjennom ishullene. For å forhindre at disse områdene av åpent vann fryser, bryter hvalhvalene gjennom isskorpen, som kan nå 10 cm.

Men fortsatt er risikoen for kvelende eller ikke å finne tid for en malurt til stede, og for noen belugas slutter vinteren tragisk. Også om vinteren er belugas av stor interesse for isbjørner, som syltetøy gjennom tynn is. Beluga inneholder mye fett og for bjørner, slik byttedyr er en enestående suksess.

Reven ligner en rev, bare den har små runde ører, en kort nese, og den er også mindre. Om vinteren er dyret kledd i en lys hvit pelsjakke, bare nysgjerrige øyne og nesespissen med mørke flekker skiller seg ut på det hvite ansiktet. Vinterpelsen av arktreven er lang, myk og tykk. Selv sokkene i hans poter er dekket med ull. Og om sommeren er det gråbrun, loslitt og tynn. På denne tiden reiser han avkom og leter etter mat. Om sommeren jakter den arktiske reven på land, men om vinteren kan isen forlate kysten hundre kilometer dypt inn i havet.

Dyret spiser alt som klarer å få. Han plukker opp rester av mat til en isbjørn, stjeler egg fra fugler - bak dem klatrer han klipper, spiser bær, planter og til og med alger. Tømmer forsyningene til polaroppdagere, hvis han kan komme til dem. Men hans hovedmat er lemmings. Når det er mange av dem i ræv, blir opptil tjue valper født i griser, som de graver seg selv. Under bakken har de gravd hele labyrinter av tunneler med hekkerrom og mange utganger. Valper, når de vokser opp litt, kryper ut av hullet for mat, hvilke foreldre bringer til dem, og etter seks måneder kommer de til å ta seg av sin vekt og begynner å leve alene.

Polar ulv

Denne hvite kjekke mannen er ikke annerledes enn hans medmennesker i utseendet hans, med unntak av den lyse fargen med lyse tillegg av rødt. I tillegg har polarvollen en busk hale som ligner en rev.

Ved hjelp av denne fargen maskeres ulven i snøen og kan være nær sine ofre. Denne ulven har en ganske imponerende størrelse, med kvinner vanligvis mindre enn menn.

Den polar ulven har 42 kraftige tenner, noe som inspirerer til frykt selv til den mest modige jägeren. Med disse tennene kan et dyr enkelt knuse selv de største beinene. Som alle andre tundra dyr, har polar ulven lært å overleve i så vanskelige forhold.

Det å si at ulvben er matet, er passende i dette tilfellet. Å ha sterke ben, kan dyret overvinne ganske store avstander på jakt etter mat eller jage sitt byttedyr. Wolver er kresen om mat. Videre kan de klare det i ca 14 dager. Dette skoledyret er fortsatt et tordenvær av alle innbyggerne i tundraen. Bor kort, ikke mer enn 7 år.

I farvannene i Arktis hav bor det største pinnacle pattedyret - hvalrossen som fører besetningssituasjonen utenfor kysten av Franz Josef Land, Novaya Zemlya, i Laptevhavet, Chukchi og Beringhavet. Til tross for det klumpete utseendet, svømmer det smart og raskt i kystvann og beveger seg over land.

Lengden på gigantens gigantiske kropp kan nå 5 m og massen - 2 tonn. Den mest karakteristiske egenskapen til hvalrossen er lange kraftige hjørnetenner, veier 2-4 kg hver, som representerer et formidabelt våpen i en kamp med isbjørn. Dette femmanns sjødyr angriper vanligvis en bjørn fra under og støter på fangs i det hele tatt.

Hvalrossen er ikke redd for isete vann og kaldt arktisk klima. Kroppen hans, som har et tykt fettlag og tykk hud (3-5 cm), er godt beskyttet mot hypotermi, noe som gjør at han ikke bare kan sove på den isete kysten, men også i sjøen. Den luftpustende hypodermiske sekken, som er forbundet med svelget, hjelper ham å holde seg på vannet under søvnen. Hvalrossen ser dårlig ut, men den har en god luktsans, takket være hvilken den føler farens tilnærming. I tilfelle en alarm stiger hele flokken fra sin plass og rushes inn i vannet i panikk. Krysset dreper ofte flere individer, hvis kadaver blir mat for isbjørner.

Walrus hud er dekket med sparsomt, hardt hår. På overleppen i flere rader beveger seg tykke vibrasjoner, utstyrt med et stort antall nerveender. Vibrissae er berøringsorganer, med hvem hvalrossen prober mat på bunnen av sjøen, fanger forskjellige bløtdyr, krepsdyr, ormer, mindre ofte små fisk. Kroppene med svømming og dykking i hvalross er flippers, mens de bakre flippene kan kle seg under kroppen, noe som gjør at dyret kan skyve av fra isens overflate.

Walruses begynner å avl i fem år og bare en gang i 3 til 4 år. Hunnen får en cub og forsiktig tar vare på den i omtrent ett år, til hvalrossen har fangs.

Overdriven fisking på disse dyrene førte til en reduksjon i antallet, og noen steder til og med for å fullføre utryddelse. Derfor er walruses oppført i "Røde boken i Russland" som sjeldne, truede dyr.

Lysfargede fugler med rødbrune rygg, størrelsen på en spurv. Hvor det er folk, vil du møte disse morsomme, vennlige pichugs - noen ganger til og med på Nordpolen, på boliger av polareoppdagere! "Tewey, Tewey" - spred sølvtrollene over tundraen. Og beboere er glade: "Våren kommer!".

I mellomtiden ligger snøen, de små fuglene kjører kjapt over planten til planten og peker opp frøene. Om sommeren, når tundraen blir grønn og horder av insekter vises, bytter fugler til dyrefoder. Kyllinger blir også matet av insekter.

I Punochek tykk varm fluff under glatte fjær - de og urolig kulde. Men om vinteren flyr de fremdeles sør til hvor det er mer mat. Flyvende over Midt-Russland, de små knoppene ned til feltene for å befeste seg med plantens frø. Og etter dem snømmer vinteren stille her oppe ...

Tundra ulv

I de nordlige delene av Arktis og tundra lever mange dyr. Здесь живут различные виды млекопитающих: от мелких грызунов до крупных медведей.

Встречаются и хищники. На вершине пищевой цепи находится волк. В тундрах обитает подвид волка – тундровый.

Тундровый волк является один из крупных подвидов в семействе волков. Взрослая особь может достигать веса до полусотни килограмм. Длина тела составляет до 140см, самки чуть меньше. Окраска шерсти меняется в зависимости от сезона и возраста животного. Om vinteren er den nesten hvit, med små mørke flekker på ansiktet eller baksiden. Gamle ulv får en rødaktig skygge av ull, den fortsetter om vinteren.

Vinterhud mer tett og tykk. I noen sesonger er det veldig lang og myk. Under påvirkning av solen ved vinterens slutt, blir ulvens hud fading og blir nesten hvit.

Tundra ulven kan sove på de kalde steinene, begravd i snøen. De graver ikke burrows, de kan bare bosette seg i de allerede opprettede minkene av andre dyr. Tundra ulv lever i pakker på opptil 20 voksne. Ofte i pakken lever etterkommerne av lederne: alfamann og alfabet. Noen ganger kan de ta ensomme ulve i sin pakke. Det stive hierarkiet bestemmer ulvets stilling og dens "plikter". Unge ulver under 2 år har stor stående og respekt i pakken.

I alfamannen i store flokker er det "alternativer". Vanligvis 3-4 store voksne ulver. De bidrar til å holde orden og kvalt opptøyer. I jakten har hver ulv også sin egen oppgave: Noen blir jakket, andre driver sitt byte, bare en leder kan drepe et stort dyr. Wolver gjør seg gjennom snøen i en kjede, og etterlater et spor bare fra lederen, resten skal gå på banen, uten å gi ut nummeret på pakken. Ulvene danner et gift par for livet med en ulv. Bare lederen og hans alfabetiske kan ha avkom. Hvis andre par vil ha avkom, må de forlate pakken og skape sin egen familie. Om våren i flere uker forlater alfamannen og -kongen pakken og tilbringer tid sammen for å lage et nytt avkom.

Tundra ulv bor mest på territoriet av tundra delen av Russland fra Kola-halvøya til Kamchatka. Foretrekker tundrafelt, kan forekomme i taiga og på kysten av det nordlige hav. Kan også bli funnet i Skandinavia.

Eider

Hanen av denne marineand har en lys, kamlignende vekst på pannen, som har tiltrukket kvinnens oppmerksomhet fra en avstand. Hunnen er malt beskjeden, fordi det er hun som må klekke kyllinger, og hun bør ikke tiltrekke seg oppmerksomhet.

Kombinasjoner gjør reir på forhøyede steder i tundraen, for dem med dem ned. Ned legger de egg når de noen ganger går for å mate. Eideren har en lys, varm fluff, hun plukker den fra magen. Hanen forlater anda så snart hun sitter på eggene. En kamhatching-eendinger og med dem går til tundra-innsjøene, det er tryggere for dem og mer mat. Og når kyllingene blir modne, beveger alle seg til det åpne hav.

Dykking, eider roing og poter og vinger. De samler krepsdyr og bløtdyr fra bunnen av sjøen, svelger dem sammen med skall. De spiser bunninsekter, noen ganger fisk. På våren - krone og blåbær igjen fra vinteren. Fugler vinter i det åpne havet, blant polynyas. De lever bare kam i Russland.

Baikal-selen er en representant for familien av sel, som er det eneste pattedyret i verden som bor på Baikal-sjøen. Hun føler seg også ganske bra i ferskvann, i motsetning til hennes slektninger. Når en person kom inn i sjøen, kan ingen sikkert svare, det er bare en antagelse. De kan ha kommet hit fra Arktis i siste istid da Baikal-elvene var forbundet med Arktis.

Kroppslengde 120 - 130 cm, vekt ca 80 kg. Fra fødselen vokser dyret til 18 år. Hun har en grå farge strømlinjeformet kropp, mage litt lettere. Pelsen er kort, tykk og veldig varm.

Sterke korte ben i form av flippers, lite hode, kort hale. På forbenene er det sterke klør, på baksiden er de mindre og tynnere. For svømming bruker den flippene på bakre lemmer, og fronten spiller en mindre rolle, for eksempel vending eller bremsing. På land beveger det seg med vanskeligheter og vanskelig, men det flyter godt. Tetningen har ingen ytre øret. Det dykker til en dybde på 400 meter, under vann er det enkelt 30 minutter, mens neseborene og det interne høreapparatet er stengt av en spesiell membran. Sikt, hørsel og lukt er godt utviklet.

Whiskers (vibrissae) hjelper med jakten, de, som nesen, henter vannfluktuasjoner og endringer i vannets kjemiske sammensetning. Leder mest vannlevende livsstil.

På land velger de å slappe av, sole seg i solen og gi viktigst til de unge. Hun har et ganske tykt lag av fettakkumulering på 12 cm. Om vinteren kommer dyrene ikke ut av vannet, de lager hull i tynn is som de puster. Det spiser på fisk.

Graviditeten til den kvinnelige vil vare 11 måneder. I mars, i snøhull er man født, sjelden to babyer, som er rene hvite. En unges vekt er ca. 4 kg. Med mor, vil han bli i hylle i ca 2 måneder, til snøhyllet faller sammen. Cuben hele tiden spiser fett næringsrik melk og blir raskt fortapt.

Arktisk hvithare

Denne polarharen anses som den største blant sine brødre. Det er noen andre forskjeller mellom harene. Lengden på ørene i Arktis er mye kortere enn alle de andre, det hjelper kroppen til å holde seg varm.

Deres fremre poter er utstyrt med skarpe og buede klør, som de graver opp snøen. Under snøen finner dyret mat, selv om det er dypt nok på grunn av sin gode luktsans. De viktigste fiender av dyret er herminer, ulv, arktiske rever, lynxer, hvite ugler. De lever Arctic hare ikke mer enn 5 år.

Hvitfisk er en fisk som tilhører laksfamilien. Verdifull kommersiell fisk. Det er mer enn 40 arter av denne familien, men å skille dem er ganske problematisk. Tross alt lever det i elver, innsjøer i Amerika og Europa, så vel som Nord-Asia, der det er helt forskjellige forholdsforhold. Forskere skiller hvitfisk ved livsbetingelsene, stedene og betingelsene for gyting av fisk, etter smak
Kroppen er dekket med mellomstore vekter og komprimert i sidene. Munnen er veldig liten, og det er ingen tenner i overkjeven. I andre deler forsvinner de raskt, de er alltid svært dårlig utviklet.

Det krever rent og oksygenfylt vann med en temperatur på 15 grader C. Oksygen skal være minst 8 mg / l. Den spiser på plankton, og stor hvitfiskfôr på yngel og liten fisk. Massen av den årlige fisken når 100 gram, og kroppslengden er opptil 30 cm. Den modne fisken regnes for å være 3 år gammel.

Skua bor i den arktiske og antarktiske tundra. Her henger fuglen i den varme årstiden. Om vinteren beveger flokken av skuas nærmere sjøkysten. Representanter for noen arter av skua venter vinteren, selv innenfor Sør-Tropen.

Skua ser ut som en gull, men skiller seg fra den i større størrelser. I tillegg har skuas mørkere fjerdedel og et stort huddekket nebb. Lengden på skogen er ca 55 cm, og vingespannen når 135 cm. På grunn av de kraftige vingene viser skua mirakler av smidighet under flyet, og angriper offeret i luften til det tar vekk sitt byttedyr.

Skuas blir ofte sammenlignet med pirater. De passet også andres mat, så vel som sjørøvere. Slike oppførsel av skuas skyldes at disse fuglene ikke vet hvordan de skal fiske på egenhånd, så de tar fangsten fra andre fugler. Disse fuglene banditter angriper fugler ikke bare i luften, men også på land. De ødelegger ofte fuglereder. I sultetid spiser de selv sitt eget legging.

Skuas spiser ikke bare på fuglegg og fisk, selv om det er nettopp denne maten som fjærede røvere foretrekker. Mens du vandrer gjennom det åpne havet, spiser skuas noen sjømat uansett. I løpet av kurset er krepsdyr, muslinger, ormer og til og med kjøttet av døde marine dyr. I jakten på andre fugler tvinger de dem til å stikke ut sitt byttedyr og ta det bort. Ikke gi opp bær som vokser i tundraen, så vel som fra menneskelig mat søppel. Det er tilfeller da sørpolar skuas har blitt så vant til å mate på matavfall som de tok dem fra hendene til polaroppdagere som holder øye på Antarctic-stasjonene.

Dette navnet stemmer ikke helt overens med dette dyret. Weasel er en liten, men rovdyr, preget av sin fingerferdighet og sparsomhet. Ulldyr brun-røde nyanser.

Om vinteren kleber vilen i en snøhvit pelsjakke med en lang lur. På sterke korte bein på et dyr, kan man se skarpe klør med hjelp av hvilken dyret beveger seg rundt trær uten problemer og bryter hullene på mus. For bevegelse bruker viell hopp. Hun ser på terrenget og klatrer to bakben.

For petting er det viktig at det er rikelig med mat rundt henne. Hun vil ikke leve på et sted der det ikke er noen å jakte på. Det har en god appetitt, og i løpet av dager kan det massivt ødelegge en hel populasjon av gnagere.

Om vinteren beveger dyret seg i snøtunnelene. Og i tilfelle av store frost, kan det ikke vises på overflaten i lang tid. Weasel bør ikke stå overfor ulver, røver, dugger, martens og rovfugler. Bor dyr ca 8 år.

Hvit patrulje

Om vinteren bærer denne fuglen klærne i fargen på snøen. Selv hennes poter er dekket med fjær - som om de er i hvite valenokkah - og ikke fryse, og fall ikke inn i snøen. Om vinteren vokser sterke sterke klør på fingrene, snø raker grøten med dem, søker etter mat: knopper av dverg birk og pil. Hun sover i snøen. Det gravd inn slik at bare hodet stikker ut. Når det ikke er nok mat, samles partridges i store flokker og flytter til skogtundra. Og slik at de ikke ville miste hverandre underveis, deres undertealer er dekorert med kullsorte fjær. En fugl flyr, foran er et svart fyrtårn.

Ved vårenes ankomst arrangerer fugler reir på tørre hummocks. Kvinnen sitter på egg, og hannen beskytter sitt nestested. På sommeren blir fugler fra Snow White til piedles - de forandrer vinterdommen til sommeren, lettere og mørkere. Ja, og kyllinger er de fargerike, ferske. I de fargerike sumpmossene er de vanskelig å legge merke til. Ungene fanger insekter, og foreldre spiser frø, bær, gressskudd og våkner vakt på avkom. Nestlings vokser raskt, i to måneder er unge patruljer i størrelse allerede i ferd med å oppleve foreldrene sine.

Northern Fur Seal

Livsstilen til menn og kvinner av nordlige pelstetninger er veldig forskjellig. Voksne menn flytter aldri langt fra øyene i Bering Sea-regionen, der deres rookeries ligger. Kvinner reiser årlig for å reise rundt i havet og fisken. Noen kvinner når til og med til kysten i California. Norske pelsedler er mye mer mobile på bakken enn tetninger, fordi de kan bøye sine bakre lemmer under kroppen.
I vannet beveger de seg også annerledes enn tetninger: den nordlige pelstetningen strekker seg i sirkulære bevegelser av de fremre flippene, mens de bakre tetningene i hovedsak utfører funksjonen til roret. Det er kjent at høringen, smaken og visjonen til de nordlige pelstetningene er svært godt utviklet, men så langt har de ikke klart å finne ut hvordan de er orientert under vann.

Norske pelsforsegler bruker mesteparten av livet til de fiskrike nordområdene i Stillehavet. Fisk er grunnlaget for deres meny. I tillegg er det nordlige pelsedler som byttet på blæksprutte og krepsdyr. Som andre pinnipeds finner de mat ved hjelp av vibrissae, som skjærer som byttet nærmer seg, som bølger passerer i vannet. Skylling overføres av en nerveendring. I løpet av parringsperioden forlater kvinner regelmessig ungene sine, forlater for sjø å bli matet, er fraværende i 7-8 dager. Ofte blir de fjernet til en avstand på 160 km fra kysten. Tetninger svømmer, hviler og sover i vann til de kommer til steder rik på fisk. Der jakter de.

Den første i rookeryområdet vises regninger. De kjemper blant dem for de beste nettstedene. Uterus vises på rookeries i midten av mai og tidlig i juni. De går i land, hvor de forventes av klyvere, som prøver å fange og kjøre flere kvinner inn i deres harem. Harem kvinner blir sjalu bevoktet av shackere. I løpet av de første 1-4 dagene etter utseendet på røykeriet, gir hunnene unge. Barnet veier ca 2 kg, lengden er 50 cm.

Laks er den mest berømte typen laks. Denne store vakre fisken når en og en halv meter i lengden og 39 kg av vekt. Laksens kropp er dekket med fine sølvskalaer, det er ingen flekker under sidelinjen. Laks i sjøen fôrer på små fisk og krepsdyr, og går inn i elven for gyting, den stopper fôring og mister vekt. Ekteskapet antrekk reflekteres i mørkningen av kroppen og utseendet på røde og oransje flekker på sidene av kropp og hode. Hos menn er kjever forlenget og bøyd, og et krokformet fremspring danner i overkjeven, som kommer inn i fordypningen i underkjeven. Laksfôringsområder er den nordlige delen av Atlanterhavet.

Herfra går det inn i elven i Europa for gyting, fra Portugal i sør til Hvitehavet og r. Cary i nord. Langs den amerikanske kysten er laks spredt fra Connecticut-elven i sør til Grønland i nord. I Stillehavet er det flere arter av slekten Salmo, men de er få i sammenligning med Stillehavet laks av slekten Oncorhynchus. Tidligere var laks ekstremt mange i alle elver i Europa, der det var egnede avlsmuligheter. Walter Scott nevner de tider da de skotske gårdsarbeidere som ansatte for arbeid, gjorde det til en betingelse at de ikke skulle bli matet for ofte med laks. Hydrokonstruksjon, elvforurensning med husholdnings- og industriavfall og hovedsakelig overfiske har ført til at denne tilstanden er lett å tilfredsstille i vår tid. Antallet laks er nå dramatisk redusert, og kunstig avl i spesielle fiskeanlegg er mye brukt til å opprettholde flokken. Laksene i elva er ganske kompliserte. I våre elver, som strømmer inn i Barents og Hvite Hav, fra august til frysing, er det en stor høstlaks. Hennes sexprodukter er svært dårlig utviklet. Kurset avbrytes med vinterstart.

Isbjørn

Dette dyret regnes som det største blant sine stipendiater. Kroppen hans er klumpete og kantede. I alle årstider har dyret den samme hvitbrune fargen. Huden består av ull og underbelegg, som sparer bjørner fra alvorlige frost, og gjør det også mulig å være i isvann i lang tid.

Dette bare i utgangspunktet kan virke som isbjørnen er klumpete og klumpete. Men forståelsen kommer når du ser hvor smart denne giganten svømmer og dykker.

Overvinne store avstander på jakt etter mat, jakten på bjørnen. Det er veldig farlig for mennesker. Møte med en isbjørn lover store problemer.

En slik fiendskap i et dyr kommer trolig fra det underbevisste. Tross alt er folk årsaken til en stor nedgang i antall bjørner på grunn av poachingsfotografering. Blant de andre innbyggerne i tundraen, har bjørnen ingen fiender. Forventet levetid for et dyr i naturen når opptil 30 år. I fangenskap kan den øke til 15 år.

Den ermine er en nær slektning av marten, så den har mange likheter med dette dyret: en lang, tynn kropp, korte lemmer, utstyrt med tøffe skarpe klør, spisset snute, skarpe tenner og avrundede ører. Dyrens poter har membraner som letter bevegelsen av ermine i snøen.

Dyret er lite og veier mellom 80 - 270 gram. Lengden på kroppen når opp til 38 cm, inkludert en tredjedel av kroppens lengde er halen.

En herlig snøhvit ermine har en vintersesong, og om sommeren får dyret en rødaktig farge på ryggen og en gulaktig farge på magen. Men spissen av halen forblir alltid svart.

Favorittmiljøene til ermine er de polare og tempererte breddegrader på den nordlige halvkule. Nesten i alle europeiske land er dette dyret funnet. Det er ikke bare i Middelhavslandene. Blant asiatiske land er ermine funnet i Afghanistan, Iran, Nord-Japan, Kina og Mongolia. I Amerika lever dette dyret i Canada og på øya Grønland.

Hans ermine hjelper sin ermine å jakte: lukt og syn. Det er hovedsakelig den erminehunne som trekker byttet fra burgen, siden det er mye mindre enn størrelsen og lett trenger inn i gnageren.

Ermine - polygame dyr og alt ansvar for å bære og heve barn ligger på kvinnen. Etter parringene begynner graviditeten, men ermine, som mange andre musteller, har bakterien til våren er i en bevart tilstand, og senere begynner utviklingen. Den kvinnelige ermine føder 3 til 17 unge, helt hjelpeløse, som hun mater om 2 måneder. Allerede i alderen 3-4 måneder kan ungene selvstendig produsere egen mat. Til tross for den høye fecundity er erminen oppført i den røde boken. Dette dyret har alltid vært gjenstand for jakt på grunn av sin kongelige pels.

Tundra svane

Størrelsen er den minste blant vannfuglens slektninger. De spiser på alger, fisk og grønt vegetasjon. Grace, eleganse av fugler har blitt symboler av skjønnhet.

Skapte par svaner er uadskillelige for livet. Store reir er bygget på høy bakke og er foret med fjær og fjær av andre fugler. Kyllinger blir ikke forlatt alene og beskyttet av sterke vinger og nebber.

Ungen blir sterkere i 40 dager. En kort sommer skynder fuglene. The Little Tundra Swan er oppført. Dyr av den røde boken av Tundra. Fuglskyting er forbudt.

Snøfe

Bighorn-sauen (rattle) er en hoveder som tilhører familien av bovider. Vekten av en voksen mann kan nå 150 kg. Снежный баран обитает в горной местности Сибири, Сахалина и Камчатки. Численность вида в 2017 году составляет чуть больше 100 тысяч особей по всему земному шару. Подробное описание поможет вам составить более точную картину.

Снежный баран, или толсторог, обладает крупным сбитым телосложением. В силу того что территория обитания животных – по большей части высокогорные хребты, их строение больше схоже с экстерьером горных козлов нежели с ближайшими родственниками. Шейный отдел укорочен, поясница длинная и широкая. Endringene påvirket også distale ben: de ble også kortere.

I den varme sesongen er kroppen av Bighorn-sauet dekket av en kort pels. I høst begynner prosessen med å bytte frakken, men utad det manifesterer seg ikke i seg selv. Allerede i september skjer en aktiv vekst av spinous undercoat. Fluffy hår og vakt rødder har en lysere farge, så ved begynnelsen av kaldt vær er det en endring i skyggen av ull på grunn av å bryte av den øvre delen av vakt hår. Om sommeren, når det er nok gress under enger, er fårens vekt betydelig høyere enn om vinteren.

Bighorn-sauen når seksuell modenhet med 2 år. Fødsel av unge dyr faller på en varm sesong. Lammene utvikler seg raskt og tilpasser seg gressfôring. Allerede i en alder av 1 måned nekter de fleste husdyr melk og bytter helt til voksenfoder. Fruktbarheten er lav: kvinnen i 1 gang fører hovedsakelig ett lam.

Strukturen i fordøyelseskanalen i Bighorn-sauen er den samme som for tamme-representanter. Tarmens lengde er 30 ganger kroppens lengde, slik at kjæledyr kan spise en tilstrekkelig stor mengde mat. Et kraftig tyggeapparat gjør det mulig for får å spise ikke bare saftige greener, men også torner, så vel som alle slags spikelets, forsiktig å skille grenene selv nær bakken med tennene.

Muskusnøen er et unikt dyr, unikt i sin form, bevart fra istiden. Navnet fastslått likheten med oksen og rammen. Forskere har bevist at muskusoksen er en mellomliggende kobling mellom dem, selv om den er mye nærmere sauene i sin genotype.

Muskusnøen fikk sitt andre navn på grunn av den karakteristiske lukten som ble utgitt av infraorbitale eller orbitale kjertler. Muskusen lever i det tørre, harde arktiske beltet i Canada, Grønland, samt Norge, Russland og Alaska, hvor de ble ført av mennesker for å gjenopprette husdyr.

Muskets kropp er sterk, knebøy. Kraftig hode fast plantet på en tykk hals. Ørene er spisse, øyelokkene ser til sidene, øynene er mørkebrune. Horns konvergerer på pannen med en kraftig base og er designet for å beskytte mot fiender og kamper under ruten. Hornene vokser til seks år, bøyer seg ned, først ned og fremover, og deretter opp og ut. Lammene er korte med to hovedhove, små laterale hover og brede hæler. Denne strukturen lar deg bevege seg godt på glatt skorpe. Den lange og veldig varme ullen består av ned, mellomliggende, vakt og styring av hår.

Muskusene sprer seg på gress, sedge og pil. De er i stand til å trekke ut tørre planter fra snøen med de fremre hover.

Moskusens viktigste naturlige fiender er isbjørn, wolverines og ulve, så vel som mannen, på grunn av hvilke aktiviteter de delvis ble utryddet og oppført i Red Book. I dag gjenopprettes husdyr av moskusokser ved reintroduksjon og overvåkes kontinuerlig.

Hvitkran (hvit kran)

Den hvite kranen - Siberian Crane er den sjeldneste typen kraner, som er endemisk mot de nordlige regionene i Russland. Slank fugl, dekket med hvit fjerdedel, med høye og stabile ben. Nest i Tyumen-regionen, og for det meste i Yakutia. Vintre i India og Kina.

Den totale vekten på 5-9 kg, vinger i en span på 230 cm, høyden på fuglen når 140 cm. Den har en lang kropp, en tynn langstrakt hals og et lite hode. Vingene på vingene er dekorert med svarte vingefjær, merkbare under flyturen. Den har et avlangt rødt nebb. Det er fire fingre på hvert ben. Kun de midtre og ytre fingrene er forbundet med membraner.

Eksistensen av den hvite kranen er truet. For å forbedre befolkningen i sibiriske kraner, oppførte International Union for Conservation of Nature dem i den røde listen. De er også i den russiske røde boken. Det totale antall individer i naturen av Yakutia er et sted rundt 2900-3000. Den nedslående posisjonen til den vest-sibiriske sibiriske kranen - det er bare rundt 20 personer i naturen.

Overdreven forståelighet i miljøet, gjør det vanskelig å lagre sibiriske kraner. Fuglen unngår tilstedeværelse av mennesker, og forlater reiret når en person nærmer seg. I mat er Siberian Cranes ikke kresen. Vår- og sommerdietten består av små gnagere, egg og kyllinger av andre fugler, fisk, insekter, tranebær, sedger og bomullsgress (undervann). Under vintermigrasjonen spiser de på plantefôr.

Lemmings er små muslignende gnagere, kjent for sin enestående fecundity og fantastiske migrasjoner. Lemmings tilhører hamsterfamilien og er systematisk nær voles og hamstere, men med mus har de et fjernere forhold. I alt er 4-8 arter av disse gnagere skilt ut.

Lemmings er små dyr, men fortsatt merkbart større enn mus, deres kropps lengde er 12-18 cm, halen er kort - kun 1-2 cm. De ligner veldig godt kjente hamstere med deres bygg: små beige øyne, korte følsomme vibrissae ("whiskers" ) og de samme korte bena. I hodeskruer øker klørene på potene og blir brede om vinteren, dessuten er de også forgrenet i enden - derav navnet "ungulat". Lemming hår er kort, deres pels har ingen verdi. Farger i forskjellige arter varierer fra grått til brunt.

Lemmings bor utelukkende i de kalde breddgrader på den nordlige halvkule. Den hovede lemming er sirkumpolært fordelt, det vil si at dens rekkevidde dekker nordpolen med en ring, de andre artene okkuperer separate områder av tundraen. For eksempel er den norske lemmingen funnet bare på skandinavisk og Kola-halvøya, den sibiriske bor i tundraen fra Nord-Dvina til Øst-Sibirien. Amur-lemming er funnet utelukkende i Øst-Sibirien, og den brune alene i Alaska og Nord-Canada. Som alle gnagere lever lemmingene alene, møter hverandre bare for parring, som imidlertid skjer ofte. De er aktive nesten døgnet rundt.

Mesteparten av tiden lever lemmings stillesittende, opptar visse deler av tundraen. Hvert dyr i sitt tomt graver et hull i det øvre lag av jord som tineres fra permafrosten, noen ganger gjør lemmingene halvåpent rede av grener og mose i å fordybe jorden. Fra hullet i alle retninger, divergerer små veier som trengs av dyret. Lemmings foretrekker å bevege seg langs slike stier og helt spiser grønnen rundt dem, om vinteren følger de også disse sommerstiene og bryter gjennom stiene under snøen. Om vinteren, lemmings ikke dvale.

Amerikansk bakkenekorn

Den amerikanske bakkenekornet er en art av liten gnager fra ekornsfamilien. Det finnes i tundraen og er byttet av rev, wolverines, lynxer, bjørn og ørner. Om sommeren strømmer det på tundraplanter, frø og frukt for å øke fett før dvalemodus. Ved slutten av sommeren begynner mannlig gophers å lagre mat i sine burger, slik at det på våren er noe å spise til ny vegetasjon vokser. Burrows dekke med lavmer, blader og ull av moskusokser.

Under dvalemodus faller gopher hjernetemperaturen nesten til frysepunktet, kroppstemperaturen når -2,9 ° C, og hjertefrekvensen reduseres til

1 slag per minutt. Temperaturen i kolon og blod blir minus. Dvalemodus hos voksne hanner varer fra slutten av september til begynnelsen av april og hos kvinner fra tidlig august til slutten av april. Kroppstemperaturen avtar fra 37 ° C til -3 ° C. Frakkfarge varierer med sesongen. Pelsen er myk og fløyelsaktig, og beskytter dyret mot kalde vind. Dens hjemland er den nordamerikanske arktiske tundraen, og de viktigste habitatene ligger i bakken av fjell, elver, innsjøer og fjellkjeder. Gophers foretrekker sandy jord på grunn av lett graving og god drenering.

polarsvømmesnipe

Flat-nosed liten beetle - en fugl fra slekten flat-nosed små biller av familien av snipe. Distribuert i arktiske regioner i Eurasia og Nord-Amerika. Det er en trekkfugl, som er uvanlig for vaddere, det migrerer hovedsakelig langs havruter, vintre i tropiske hav. Kom tilbake fra slutten av mai til andre halvdel av juni.

Den flatflisede finen er ca 21 cm lang, med løftede fingre og en rett nebb, noe tykkere enn den med en rundfisk. Mannens masse er 42-51 g, hunnene er 57-60 g. Vingene er 12-14 cm lange. Hunnene i oppdrettsesongen har en svart farge på overkroppen og en rød farge på bunnen, med en hvit flekk på kinnet. Nebbet er gult, med en svart spiss. Unge individer er lyse grå eller brune fra den øvre delen, den nedre delen av kroppen er fargen på bøffelhud, det er mørke flekker på øynene. Om vinteren er klærne grå-hvite.

Hunnene er større i størrelse enn menn. De jager menn, konkurrerer om avlsmuligheter, og beskytter aktivt sine reir. Resten ligger nær vannet. Hunnen består av tre til seks olivensorte egg og migrerer i sør, hvorpå hann begynner å inkubere eggene. Nestlings, som regel, er i stand til å mate seg selv, og de kan fly allerede med 18 dager i livet.

Under fôring svømmer ofte flate svømmer i en liten, rask sirkel, som danner et svakt boblebad. Noen ganger flyr de i luften og fanger insekter. I det åpne havet, næring nær hvalpopulasjoner. Utenfor hestesesongen reiser ofte i flokker. Flatflippers kan ofte være tamme og lett vant til mennesker.

Kamenushka er en art av and-familie. Fra andre ender, er de preget av fargen på deres fjerdedel: mørk drake med rustne røde sider, hvite lunate flekker foran øyet, hvite krage, hvite flekker og striper på sidene av hodet og på kroppen. Hodet og nakken er svart og kjedelig. Hunnen er også mørk, med tre hvite flekker på hodet.

Kamenushka er utbredt i det nordøstlige Sibirien, Fjernøsten, Nordvest-Amerika, Grønland og Island. Inhabits høylandet, hovedsakelig elven av iszonen. På det meste av spekteret - trekkfugl. Det vintrer ved Stillehavet og Atlanterhavskysten som ligger sør for hekkerstedene. Om vinteren holder den seg til sjøen ved steinete kyster.

Kamenushka er en dyrespesende and, fôring på insekter, krepsdyr, bløtdyr og andre dyr, som i utgangspunktet dykker. Holder høyt i vannet, hevet halen, flyr raskere og lettere enn de fleste dykkendeendene. En drakes stemme i løpet av paringsperioden er en høy dobbeltsykkel som er vanskelig å formidle og enda vanskeligere å beskrive. I en flok fugler snakker de i rolige kvak, ligner en mallards stemme.

På grunn av den lille størrelsen på steinen har ingen betydelig kommersiell verdi, med unntak av noen vinterområder. De indfødte folkene i Sibir berører ikke denne vakre anda i det hele tatt, siden mange av dem har en tro på at kamenushki er sjelen til drukne barn.

Falcon Peregrine Falcon

Falcon Peregrine Falcon er utbredt - det finnes i nesten hvert hjørne av planeten vår. Underarter av Peregrine Falcon bor i Australia, Nord-Amerika, Europa og Asia, og Afrika (unntatt sone i tropiske skoger). Den minste sjelden i Sør-Amerika.

Peregrine Falcon tilhører gruppen av "ekte falker". Det er den nest største fuglen i falkfamilien, bare gyrfum blir større. Sapsan er utstyrt med et bredt bryst, tett fjerdedel og et sterkt skjelett. Hans muskelsystem er godt utviklet. Peregrinefalken har store spisse vinger, lange fingre, en kort hale og haler. Klørne er sterke og skarpe, seglformede.

Vekten av en voksen fregnefalk varierer fra 700 til 1200 gram. Vingspannen er 85-120 cm, størrelsen på en vinge er ca. 30-40 cm, den totale kropps lengden kan være fra 40 til 50 cm. Mann er omtrent en tredjedel mindre kvinner.

Farge på hann og kvinne er nesten det samme. Baksiden av rovdyret er dekorert med et kryssgrå mønster på en gråbrun bakgrunn av forskjellige nyanser, lendene og understappen er malt i lettere nyanser. Fjær av vinger av mørk brun (nesten sort) farge. På innsiden av vingen kan du se et rødt eller brunt mønster. Magen av unge peregrines er rød med brune langsgående bånd. Klør er svarte, potene er gule. Nebbet er svart på spissen og lyser gradvis til basen.

Peregrine falcons er overveiende innbyggere i åpne områder - de bor ikke i dype skoger. Ofte reir nær skogen, i elvens dal, er det ikke sjeldent at fuglen er funnet i byene. Reder er vanligvis ikke bygget, opptar beboerne til andre fugler. Nestmatter blir ikke brukt. Ofte ligger hekkerfalkhesten på høye trær eller steiner, så vel som på høye bygninger, hvis bekkenfalken bor i byområder.

Med unntak av peregrine falcons som bor i de varme sørlige landene, er alle andre representanter for arten nomader. Med utbruddet av kaldt vær, beveger de seg lenger sør. Bare peregrine falker som bor i de varme sørlige områdene er stillesittende.

Red-breasted Goose

Rødbrystet gås tilhører de mest uvanlige fuglearter som noen gang har bodd i vårt land. Dette er en russisk endemisk, det vil si at denne fuglen ikke forekommer i noe annet land. Den bor i Sibir, med mer enn 70 prosent av alle rødhårte gjess konsentrert på Taimyrhalvøya. Om de uvanlige og skjønnheten til disse fuglene fra gamle tider rundt om i verden er legender. La oss citere flere tilfeller av stor interesse for de rødfargede gjessene. I 1723 sendte Peter en ekspedisjon til Sibir og beordret at derfra tok han så mange dyr og planter som han aldri hadde sett før.

Blant dyrene som ble levert til tsaren, var "kozark - svarte vinger, korishnevy goi". Disse fuglene var kjent før (tilsynelatende, takket være oppdagerne), da ble de kalt den røde gåsen. På 1960-tallet ønsket India å kjøpe flere rødhårte gjess, og tilbyr to elefanter i stedet.

En rødbrystet gås er en liten fugl som ligner en gås. Kroppslengde 55cm, vekt opptil 2kg, vingspenn 130cm. Skarpt skiller den fra andre fugles vakre fjerdedel, så tiltrukket konger, utlendinger, og bare dyreliv elskere. Hodet, ryggen og magen på denne gåsen er svarte, med hvite striper på sidene. Nakke og bryst (goiter) har en rødbrun farge, innrammet av en hvit stripe, på kinnene er det de samme rødbrune flekkene, der det også er en hvit stripe.

Understappen er hvit. Åpen av en rødbrystet gjess er ganske liten, den er malt svart. Som andre gjess går rødbrystgæs til varme landområder for vinteren. Tidligere vinterde de på kysten av Kaspiasjøen, men i dag flyr de bare til svarte. De kommer til sine opprinnelige steder ikke tidligere enn andre halvdel av juni, og flyver allerede i september, og dermed "hjemme" bor de ikke mer enn tre måneder i året.

En rødbrystet gås fører til livet i livet, noen ganger i midten av dagen, stopper flokken midlertidig etter mat og går på vanning. Disse gjessene tilbringer natten i vann, selv om de noen ganger kan forbli på land.

Eagles er rovfugler fra underfamilien til buzzards av familien hawk. Eagle arter er utbredt på alle kontinenter unntatt Sør-Amerika, men 2 arter og 1 underarter er oppført i International Red Book. Eagles foretrekker å bo nær reservoarene. I motsetning til ørn, disse fuglene har en naken rumpa.

Orlan er en massiv, majestetisk fugl. Hun har en kroppslengde fra 70 til 110 cm, vingspannen er 2-2,5 m, vekten ligger i området fra 3 til 7 kg. Åpen er stor, hekta, halen og vingene er brede, beina er sterke, uten fjerdedel, med buede lange klør. Pads på potene er grove, noe som er nødvendig for fuglen å holde glatt byttedyr (spesielt fisk). Fordøyet er for det meste brunt med hvite deler av kroppen. I enkelte arter er det hvitt fjær fra hode, skuldre, hale, kropp. Gult nebb.

Grunnlaget for eagleens kosthold er fisk og vannfugler. Stor fisk som veier fra 2 til 3 kg (laks, gjedde, karpe) blir vant til en ørn; fra sjøvann fugler ørnen måger, hegre, gjess, storker, ender, flamingoer. Ørnen ser etter sine ofre fra høye trær eller på flukt rundt en dam.

Etter å ha oppdaget byttet nærmer rovdyret seg veldig raskt: det skyver sine lange klør rett inn i luften i fugler, og smekker fisken fra overflaten av vannet, men synker aldri under den. Hvis det er mange fisk i en dam, så kan opptil ti ørne jakte på samme sted. Med en slik felles jakt, stjeler fugler ofte eller tar bytte fra hverandre.

Eagles er svært utbredt og finnes ikke bare i Antarktis og i Sør-Amerika. Fugler av denne arten holder seg alltid i nærheten av vannkroppene: de flyr ikke av elver, innsjøer, innsjøer, innlandet. Dette forklares av at ørene produserer hovedmat i vannet eller i nærheten av det. Havørnene er stillesittende fugler, men i kalde vintre, når vannet fryser, vandrer de sør.

Kroppslengde 50 - 95 cm, vekt 1 - 2 kg. Vinge lengde 34 - 42 cm, vingspenn 120 - 135 cm. Hunnene er større enn hanner. Plumage tett, pockmarked. Gråbrun farge med hvite flekker på baksiden, hode og vinger. Magen av en fugl er hvit med et sjeldent tverrgående mørkt mønster. Hals og kinn hvit. Det er hvitt krechety med mørke flekker. Nebbet er kort, buet ned ved kanten av mandibulær tann. Øynene er store og mørke, visjonen er utmerket. Benene er gule, halvflodete, skarpe bøyde klør på tærne. Halen er lang, vingene er spisse.

De bor i Europa og Nord-Amerika. Живут в тундре и в северной лесной зоне. Ведут как оседлый, так и перелетный образ жизни. Из северных районов птицы кочуют в лесотундру.

Образуют пары на всю жизнь. Охотятся в одиночку. Они питаются в основном птицами, их основная пища белые куропатки. В голодное время ловят грызунов. Охотится на птиц в полете, пикируя вниз на лету. Он хватает жертву сильными лапами, затем ударом клюва убивает её и поедает, устроившись на ветке или скалистом камне. Generelt er det en stille fugl, men i en alarmerende tilstand gjør det hare lyder "hhek", "heekk". Flyr raskt, ofte flapping sine vinger. Krechen sterk og varig, intelligent og forsiktig.

Nesten snur seg ikke, opptar fremmede - ravn eller andre store fugler, og har brukt det i flere år. Om nødvendig kan reparasjon av bygningen. Fuglen legger nestens kopp med mos eller gress. Og kan ordne en rede på en steinete kant. Paring sesongen begynner i april. Snart vil kvinnen legge til side 2-4 oker i rødrøde eggflett. Han inkuberer en for en måned. Hanen gir henne vennens ernæring. Nestlingsfødt er født i hvitt fluff, de vil tilbringe to måneder i reiret, i løpet av hvilken tid nedover vil bli erstattet av fjær. Foreldre tilbringer barna sammen, beskytter og utdanner. Så forlater kyllingene nestet og står på vingen, de lærer evnen til å jakte mor og far. I september slår familien opp, og de unge fuglene begynner et selvstendig liv.

Tundra Horned Lark

Størrelsen er noe større enn spurven (kroppslengde opptil 20 cm, vingespinn opp til 37 cm). Takket være den originale designen og de svarte "hornene" av fjær er fuglene godt skilt fra alle andre representanter for sangfugler. Seksuell dimorfisme er mild. Hanen er litt lysere enn kvinnen, den har en monokromatisk rosa-rød krone.

Nestling er intermittent, opptar høye breddegrader og visse deler av fjellkjeden i Eurasia og Nord-Amerika

Den bevarer fjellrike og tørre flate tundraer og stepper, og unngår lave og våte områder av tundraer og stepper. For hekkerfugler velger mosselger eller tørrmosser på toppen og bakkene i tundrahøydene med klumper av gress og flekker av ren, ren, steinete jord. De kommer i fjelltundraet med utseendet til de første protalinene. Resten ligger ganske åpent, vanligvis ved siden av et grøft. Resten er bygget av gress, plantefluff, noen ganger er det garn av gnagere, hjort og ekstremt sjelden - fjær. I koblingen er det fra 2 til 5 egg av okergrå farge, med små ujevne flekker av grå eller brunaktig farge. Begge voksenfuglene mates. Etter å ha forlatt reiret, kjøres noen kyllinger av en mann, andre av en kvinne. Nestlings er matet av insekter. Om vinteren spiser de forskjellige frø, plukker dem fra gress som stikker ut av snø, fra høi, plukker dem opp på veiene. På slutten av sommeren, vyvodki streife omkring, som gradvis forene i høst i store flokker. På sørsiden av hekkerområdet kan fugler vinter.

Spermhval er den største representanten for tannhvaler: Mannens kroppslengde når 20 meter med en vekt på ca 60 tonn, kvinner - 13 meter og 30 tonn. Opprinnelsen til artenavnet er sannsynligvis forbundet med det portugisiske ordet cachola, som betyr "stort hode". Det er vanskelig å argumentere med dette faktum, fordi kvadrathodet til spermhvalen er omtrent en tredjedel av lengden på hvalens kropp. Den firkantede formen på hodet er gitt av en spermaceti pute, som kan veie opptil 6 tonn. Det er fortsatt ingen konsensus om dens formål: noen hevder at puten brukes til ekkolokering, andre at den spiller rollen som svømmeblære.
Spermhvalens underkjeve er mye smalere og kortere enn nesen, men den kan åpne opp til 90 *, og er dekket med minst to dusin par koniske tenner. Det er praktisk talt ingen tenner på overkjeven.

Øverste del av kroppen og hvalens side er dekket av rynket hud, hvis farger varierer fra gråbrun til svartbrun (i videoen under er det tydelig synlig). Dorsalfinen er svakt utviklet, og er mer som en pukkel, halen er stor, brystfinner av avrundet form er brede og korte.

Denne hval tilhører de få dyrearter som finnes nesten hvor som helst i havene, nesten like mye som den blåhvalen. Dette skyldes i stor grad hva spermhvalene spiser på, siden hovedpytten - blekksprut og blekksprut - finnes nesten overalt. Også noen ganger stingrays, små haier, torsk, pollock og noen andre sjøfisk kommer inn i spermhvalens meny.

For beite kan spermhval dykke til en dybde på 3 km, som er en rekord for pattedyr, og kan holde seg på en dybde på opptil 2 timer. Det er her at han møter gigantiske blekksprut opp til 10 meter lang, etter kontakt med hvilke store arr ligger på hvalens kropp.

Se på videoen: Exploring the Arctic for Kids: Arctic Animals and Climates for Children - FreeSchool (April 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org