Dyr

Hva et dyr - muskrat

Loading...

Muskrat er en kommersiell jaktart av pattedyr. Verdsatt av slitesterk sandpapir. Kjøtt er også spiselig. I noen land serveres det til og med på bordet som en deilig matrett. Gnageren er veldig flink og godt akklimatisert i det nye miljøet. Når ukontrollert, beskytter muskraten jordbruksmark og blir en bærer av sykdommer som er farlig for mennesker og husdyr. Bildet og beskrivelsen vil bidra til å oppdage og fange dyret, samt å forstå hvor trygt kjøttet er.

Beskrivelse og egenskaper av dyret

Muskratens slekt tilhører den føle delfamilien. Denne semi-akvatiske gnageren ble hentet til Eurasia fra Nord-Amerika, hvor den ble distribuert mye. Andre navn er muskelrotten og vannet kaninen. Muskrat tilpasset dyrking i private gårder. I den vilde formen bygger den boliger i form av grotter og overflater "hytter" i små dammer, det produserer også mat der. Dyret skader landbruksvannsanlegg.

Advarsel! Livet til en muskrat i fangenskap er opptil 10 år. I naturen lever gnaven ikke lenger enn 3.

Egenskapene til muskraten er tilpasset av evolusjonen for vellykket bevegelse under vann:

  • kroppen er tett, med en kort hals,
  • torso lengde - 23-36 cm,
  • bakben har svømmemembraner,
  • halen er dekket med sparsomme hår og vekter, har en liten kam av langstrakte hår på underdelen,
  • hale lengde - opptil 28 cm,

  • hodet dumt, lite i forhold til kroppen,
  • Øynene er små, ørene er nesten helt skjulte i pelsen,
  • kjeften er tilpasset til fôring under vann,
  • vekt - 1-1,5 kg, opp til maks 1,8 kg.

Kommersiell verdi av muskel rotte

Fur - hovedegenskapen til muskraten. Den består av mykt underjakke og hardt vått hår. Fargen går jevnt fra mørkbrun eller til og med svart på ryggen og beina for å lyse nyanser av magen. Om sommeren blir hele kroppen lettere. Gnagert pels er tykk og fluffy, har en høy vannmotstand.

Muskratskinn er etterspurt blant produsenter av pelsfrakker, vinterhatter, krage og andre klær. Materialet ligner dyre typer pels, med lys og varm. Den største ulempen er at slike klær ikke vil være holdbare. Ved 4.-5. Årstid vil hårene begynne å falle ut massivt, skinnene vil gni og miste deres dekorative utseende. Men det er fortsatt mange som vil ha på seg muskrat pelsjakker. Kostnaden for slike klær er flere ganger mindre enn for elite-kolleger, så mods erstatter bare en slitt lue eller pelsjakke med en ny.

Musky rotte i matlaging

Det kan være en forspenning mot muskratens ernæringsmessige egenskaper. Faktisk er dette dyret ikke skittent og har lite likhet med sine fjerne mindre slektninger - vanlige rotter og mus. Renslighet manifesteres ikke bare i forhold til pelsen:

  1. Muskraten er tilpasset å spise nesten helt vegetabilsk mat.
  2. Dyrefôr i dietten av arten - bløtdyr, insekter, liten fisk og i alle fall ikke avfall eller carrion.

Kjøttet i dette pattedyret er like i smak til kanin og and. Ved utarbeidelse av en ganske vanlig type varmebehandling. Men før du sender muskraten til komfyren eller i ovnen, er det viktig å fjerne muslinger i nærheten av kanalkjertene. De skiller ut en fet væske som vil ødelegge smaken av det ferdige kjøttet.

Council. Ikke vær opprørt hvis du har forberedt en gnagere med kjertler. Situasjonen vil korrigere soaking kjøtt i flere farvann i 3-5 timer.

Muskrat kjøtt anses å være kosthold, med all den resulterende listen over nyttige kvaliteter. Godt absorbert av menneskekroppen og fettet. Det har sant et lavt smeltepunkt og smelter uten spor etter slutten av normal matlaging. Separat er ikke fett brukt i matlaging, men brukes til medisinsk gnidning.

Vannkaninjakt

Under forhold i et privat hushold, dyrkes muskrat i romslige skap, bur eller i inngjerdede dammer. Gnagere er upretensiøse for mat. De er ganske forskjellige plantefôr. Dyreoppdrett på skinnene regnes som en lønnsom virksomhet.

Det er lovlig å jakte en muskrat hele året. På våren og nesten hele varmen smelter den, og den høyeste pelsen er oppnådd om vinteren. Den semi-akvatiske gnaven er fanget i feller eller skutt fra våpen. Det er ganske enkelt å gjøre dette, da dyret er sakte og årvåken. Muskrat har mange naturlige fiender blant skog, akvatiske innbyggere og til og med fugler. Denne faktoren begrenser populasjonen av muskelratten, til tross for dens høye fecunditet, den raske utviklingen av de unge og evnen til å tilpasse seg nye klimatiske forhold.

Vannkaninen viser lite på øynene om dagen. Den optimale tiden for jakt er natt. Sant om våren i paringsperioden kan dyret bli funnet i løpet av dagen. Muskatten er et fantastisk dyr, i motsetning til andre gnager. Avl og jakt på det er lønnsomme saker. I tillegg kan muskraten være en velsmakende og uvanlig matrett på bordet ditt.

Livsstil

Homeland av dette lille pattedyret er territoriet i Nord-Amerika fra Alaska til de nordlige delene av Mexico. Ved begynnelsen av forrige århundre kom dyrene til Europa, hvor de ble vant perfekt. I dag utgjør muskratens levested hele Russland, de nordlige og sentrale regionene i Europa, Sibir og skogsstigen til Yakutia og Korea. Den sørligste befolkningen bor langs elvene i Israel. For livet har dyr valgt lavstrømmende elver, torvgraver, innsjøer og skogdammer, våtmarker. Mesteparten av tiden dyrene bruker i vannet, kommer til landet for mat til vinteren. Under vann kan et dyr holde opptil 15 minutter uten å puste. Så lang tid skyldes blodets spesielle sammensetning - hos dyr, et forhøyet hemoglobininnhold i blodet og myoglobin i musklene.

Dyret er mest aktivt i morgen og kveldsskumring. De ser ikke godt og har en dårlig utviklet luktesans, men et svært følsomt øre.

Muskratene spiser på ulike planter:

  • siv,
  • siv,
  • starr,
  • kjerringrokk,
  • avlinger
  • Blad og kvister av busker,
  • Røtter.

I tillegg til å plante mat spiser de elvebløtdyr, små fisk, frosker.

Muskratene er territoriale dyr. Hver familie bor i et bestemt område, grensene som mennene merker med en spesiell sekresjon som er utskilt fra inguinalkjertlene. Dyret bor i gravene, som graver på bankene eller i hyttene, som er bygget i henhold til eksempelet på beverhytter fra grener, røtter, gress, silt. Inngangen til boligen ligger alltid under vann for større sikkerhet for boligen. Høyden på hytta kan nå en og en halv meter og har flere separate seksjoner for matlagring. Mink dyr equips også med flere seksjoner. Lengden på bevegelsene kan være opptil ti meter.

På steder der en meget stor muskrat befolkning lever, forårsaker mange hytter alvorlig skade på vanningsanlegget.

I naturen er et pelsdyrs liv maksimalt 3-4 år. I fangenskap kan de leve opp til 10-12 år. Forskjellen skyldes ikke bare overflod av mat hjemme, men også mangel på rovdyr. Av naturlige fiender inkluderer:

I de kalde og snødekte vintrene kan muskratminke ødelegge villsvin på jakt etter lett mat. Den farligste rovdyren til muskraten er mink.

Muskrat Utseende

Utseendet til en muskrat er svært lik utseendet til en grå rotte. Gjennomsnittlig vekt er ca 1,5 kilo, og maksimumet kan nå opptil 2 kilo. Lengden på kroppen til en voksen person varierer fra 20 til 35 cm. Dyret har en lang hale, lengden på den kan være 10-15 cm. Det er ingen forskjell i størrelse mellom menn og kvinner. Dyrene har en kort nakke og en klumpete kropp. Tykk pels er gitt til kroppen, ikke subkutan fett. Skallen til en muskrat ligner veldig på en rottehodeskalle, har uttalt kjev og en flat panne. Dyrehullet er langt, med høye øyne og små ører. Halen på dyret er flatt, med sparsomt hår. Korte poter har små membraner mellom fingrene.

Muskratpelsen er kort og tykk, veldig tett. Disse egenskapene tillater ikke at han blir våt med et langt opphold i vannet.

Dyrene har en kort og veldig myk, tett underlag. Muskratens farge er forskjellige nyanser av brun med en overflod av rødt og svart hår. Underlivet til dyret er mye lettere enn ryggen på ryggen. I mellomtiden ser muskraten ut om vinteren, og om sommeren er det stor forskjell. Dyrets vinterjakke er mye tykkere, pelsen er mørkere og mer skinnende. Sommerhud virker mer rød, pels løs.

reproduksjon

Muskratene når seksuell modenhet i en alder av syv til ti måneder. Graviditet hos kvinner varer rundt 32-33 dager og slutter med fødselen av syv eller åtte pupper. Det første kullet kvinnen bringer i begynnelsen av våren. I nordområdene raser paret bare to ganger, og i de sørlige områdene kan antall kuller nå opp til fem. I de sørlige områdene i avlesesongen varer hele året. Dette skyldes tilstrekkelig mengde mat og et varmere klima. Først forlater kvinnen ikke reiret. bor hele tiden med sine avkom. Hanen gir mat til hele familien. Vekten av nyfødte babyer er ca. 25 gram. De spiser på morsmelk de første to månedene, men allerede i en alder av tre uker begynner de å spise planter og røtter.

Kubber bruker alltid den første vinteren sammen med sine foreldre, og bare på våren går de på jakt etter fri territorium og etablerer sine egne boliger.

Vannrotte

Den nærmeste slektningen til muskraten er vannrotten. Dyret har en mer avrundet kropp og en forkortet nese. Vekten av en vannrotte avhenger av årstid og fôringsbetingelsene, men i gjennomsnitt er det omtrent 200-300 gram med en kroppslengde på opptil 25 cm. Det foretrekker å bosette seg nær vannområder og på våtmarker. Med fremkomsten av kaldt vær kommer dyret nærmere den menneskelige boligen - de kan bo i kjeller og skur, garasjer og til og med i boligbygg.

Muskrat og nutria tilhører samme familie, og for en ikke-spesialist ser det veldig ut. Imidlertid er forskjellen mellom arten stor: coypusen er mye større, den har et stort hode med ganske små øyne og ører. En kort muzzle avsluttes med en lang og sterk bart. Vekten av nutria kan nå opp til ti kilo med en kroppslengde på opp til en meter. Utover ser coypusen som svømmer langs elva, mer som en bever. Pelsen på dyret er tett, tykk, kan være både rødgrå og nesten brun. Den lange halen er nesten blottet for ull og fungerer som en ror. Nutria strømmer på plantefôr, foretrekker røtter og unge skudd av sedge og siv. Insekter og frosker, så vel som liten fisk, spiser de ikke så aktivt som muskrater.

Muskraten er ofte forvirret med otter, selv om disse dyrene ikke bare er nære slektninger, men også har helt annet utseende.

Otter tilhører familien av gunties. Men forskjellen mellom de to dyrene er ikke bare det. Dyret ligger nær reservoarene og fører en semi-akvatisk livsstil, som hovedsakelig mate på fisk, bløtdyr, frosker, fugleegg og fugler. Ofte jager en otter for en muskrat. Utterne graver alltid hullene deres på kysten. Dyrets kropp er lang, godt strømlinjeformet. Lengden på et voksen individ med halen kan nå en og en halv meter. Vekt - ca 6 - 10 kg. Farge overveiende mørk brun. Dyrehullet er langstrakt, med store og uttrykksfulle øyne. Dyret har skarpe tenner. Otterens poter er korte, men sterke. Det er membraner mellom fingrene, slik at otteren svømmer perfekt.

Beskrivelse av muskrat

Muskatten er en enkelt representant for sin art og slekt av muskrater.. Muskratene er representert av semi-akvatiske organismer av subfamilien av voles som tilhører gnagertallet, og regnes som en av de største medlemmene av familien Muridae i Nord-Amerika. De tilpasset seg også eksistensen i Russland, Europa og Nord-Asia, der de ble brakt kunstig.

Deres ytre klossskap tvunget til å tilpasse seg vannområder. Det er en semi-akvatisk gnager som skader irrigasjon landbruksstrukturer og er en ordnet for flodkanaler på samme tid. Muskrat lever i naturen av elver og innsjøer, og i kunstige reservoarer, i forhold til enkelte gårder.

utseende

Muskratter har vanntett pels, hovedsakelig brunaktig i farge. Den består av flere lag vekter og underjakke. Disse er tykk, silkeaktig til berøringsfibrene av høyeste kvalitet. Kroppen er dekket av tykk, myk isolerende ull, samt beskyttende hår som er lengre, grove og har et blankt utseende. Denne strukturen skaper en hydrofob påvirkning, på grunn av hvilken vann ikke kan trenge inn i ullet i huden. Muskratene forsiktig bryr seg om deres "pelsjakke", rengjør det regelmessig og smør det med spesielt fett.

Dette er interessant! Farge kan varieres. Rygg og ben med hale er vanligvis mørkere. Magen og nakken er lettere, ofte gråaktig. Om vinteren er kappen merkbart mørkere, mens den om sommeren brenner ut i solen og lyser opp en skygge av to.

Halsene deres, som ligner rattet, komprimeres lateralt og praktisk talt uten hår. I stedet er de dekket av grov hud, som om de er komprimert i sidene, og langs bunnen er en hår grov kam, og etterlater et merke på en løs vei i gangprosessen. Ved sin base er inguinalkjertlene, som utsender en kjent muskisk duft, gjennom hvilken dyret markerer grensene for sine territorier. Halen på denne rotten er involvert i bevegelse, som tjener som støtte på land og en svømmingør i vannet.

Muskraten har et lite hode med en sløv liten snute. Syn og lukt er dårlig utviklet, hovedsakelig dyret er avhengig av hørsel. Kroppen er avrundet og tykk. Muskratens ører er så små at de nesten ikke merkes bak håret rundt dem. Øynene er små, stikker utover hodestrukturen, ligger høyt. For tennene, som alle gnagere, har muskratene veldig merkbare snitt. De stikker utover munnen, ligger bak leppene. Denne strukturen gjør at dyret kan gnave gjenstander på en dybde slik at vannet ikke faller inn i munnhulen.

Muskrats forpaws består av fire klappte tær og en liten. Slike små frontdeler er ganske egnede til dyktig manipulering av plantematerialer og graving. På muskus muskrateklær er det fem kløete tær, som har en delvis vevet struktur. At det gjør at dyret kan bevege seg perfekt i vannelementet. Fysiske egenskaper hos et voksent dyr: Kroppslengde - 470-630 millimeter, hale lengde - 200-270 millimeter, omtrentlig vekt - 0,8-1,5 kilo. I størrelse ligner den gjennomsnittlige voksenmuskraten noe mellom en bever og en vanlig rotte.

Karakter og livsstil

Muskratter - rastløse dyr som kan være aktive døgnet rundt. De er gode byggere av seng- og tunnelgravemaskiner, som graver for de bratte elvene eller bygger rede på gjørme og planter. Hulene deres kan nå 2 meter i diameter med en høyde på 1,2 meter. Husets vegger er ca 30 cm brede. Inne i boligen er det flere innganger og tunneler som går inn i vannet.

Oppgjør er isolert fra hverandre. De kan nå en intern lufttemperatur på 20 grader varmere enn omgivelsestemperaturen. Muskratter lager også en såkalt "feeder". Dette er en annen struktur, som ligger i en avstand på 2-8 meter fra sengen og pleide å lagre mat i vintermånedene. Muskratene brer tunneler gjennom slammet fra hytta til deres "hvelv" for å lette tilgangen til reserver.

Muskratter kan også befinne seg i dreneringskanaler av jordbruksmark, hvor det er mye mat og vann. Den ideelle vanndybden for muskratmiljøet varierer fra 1,5 til 2,0 meter. De lider ikke av smal plass og krever ikke store vannbreddegrader. De viktigste kriteriene for oppgjør er overflod av mat i stor tilgjengelighet, gitt i form av landbaserte kyst- og vannplanter. Tunnelens varighet når 8-10 meter. Inngangen til huset er ikke synlig fra utsiden, da den er trygt skjult under vannet. Muskratene har en spesiell metode for boligbygging, som beskytter dem mot flom. De bygger den på to nivåer.

Dette er interessant! Disse dyrene er flotte svømmere. De har også en annen spesiell enhet - tilførsel av næringsstoffer i blod og muskler for vellykket undervannsliv. Dette gir muskegnagere muligheten til å tåle lenge uten tilgang til luft.

Поэтому они способны к длительным погружениям. Были задокументированы случаи нахождения животного под водой в течение 12 минут без воздуха в лаборатории и на протяжении 17 минут в дикой природе. Дайвинг – это очень важный поведенческий навык ондатр, который позволяет в краткие сроки убежать от преследующего хищника. Потому что он позволяет им успешно остерегаться недоброжелателей и плавать в безопасности. På overflaten svømmer muskratene med en hastighet på 1,5-5 kilometer i timen. Og dette er selv uten bruk av en hemmelig akselerator - halen.

De bruker sine bakre suspensjonsben for å bevege seg rundt jorden. På grunn av kroppens struktur og dens overordnede storhet og tretthet, ser bevegelsen ikke veldig estetisk ut. På grunn av den lille størrelsen på frontpoten, støttes de nært under haken og brukes ikke til bevegelse. Under vann for svømming, vil muskratene bruke sine haler og benytte seg av horisontal bevegelse. Strukturen i kroppen under svømming gjør at du raskt kan flytte vannet for å forfølge lovbryteren eller å unngå rovdyr. Også i ferd med å rømme kan være nyttige tunnellignende hull, gjennom gjørmen som de med hell skjuler. Muskratter kan grave dem i retning av elvebredden og vente på rovdyret under et lag av vegetasjon, plassert over vannlinjen.

Husets struktur gjør at du kan lagre den nødvendige termoreguleringen. For eksempel, under kalde vinterfrost, faller ikke lufttemperaturen i hullet under null grader Celsius. Å okkupere ett vinterhus kan samtidig opptil seks personer. En stor befolkning i vinterperioden gir deg mulighet til å følge metabolismenes besparelser. Jo flere dyr, jo varmere er de sammen.

Derfor, i dyr som bor i grupper for å overleve i kaldt vær er sjansene større enn hos enslige individer. Muskratene er mer utsatt for kalde når de er alene. Spesielt følsom for kaldt er den helt nakne halen til et dyr, som ofte er frostbit. I ekstreme tilfeller kan muskratene tygge sin fullstendig frostbittede hale for å få sin hurtige helbredelse. Også ofte registrert tilfeller av intern kannibalisme. Et slikt fenomen kan oppstå som følge av overbefolkning av boliggruppen under mangel på mat. Også ofte er det en kamp for menn for kvinner og territoriale plasseringer.

Hvor mange muskratene lever

Den gjennomsnittlige levetiden for en muskrat er mindre enn 2-3 år.. Det handler om den høye dødeligheten av dyr i naturen, som er 87% av individene i det første år av livet, 11% i den andre, de resterende 2% lever ikke til 4 år. Under hjemlige forhold lever muskratene opp til 9-10 år, forutsatt at de blir holdt i komfort. Forresten, for å holde dem i fangenskap er det ganske enkelt. Muskratene blir matet med alt de tilbys, og med glede. I perioden med økt vekst kan du legge til kalsiumholdige produkter på menyen. Slike som ost, melk, magert fisk og kjøtt. Muskratter tilpasses raskt til nærvær av en person, men mister ikke årvåkenhet. Disse dyrene kan være bærere av mange sykdommer.

Habitat, habitater

Tidlige rapporter om amerikansk bosetteres historiske historier viser at i utgangspunktet det største antallet av disse dyrene ble telt i Wisconsin. Våtmarksområder ble ikke fullstendig utforsket før massetablering av folk i staten. I denne perioden svingte muskratbefolkningen sterkt på grunn av tørke, vekslende med ekstreme vintre. Den største skade på befolkningen var forårsaket av ødeleggelse av habitat. Til nå har muskratbefolkninger blitt preget av historiske tall, men beholder et høyt nivå av levedyktighet for befolkningen.

Dette er interessant! Det naturlige området ligger i Nord-Amerika. Akklimatisering av disse dyrene ble gjort i Russland og Eurasia. Over tid, for å øke sitt nummer, ble de også bosatt i andre lands territorier. Slike iver er knyttet til bruk av muskratskinn i industriell produksjon.

Muskratene bor i alle slags torv, innsjøer, kanaler og bekker. De disdain ikke, som naturlige reservoarer, og kunstig opprettet. De kan til og med bli funnet rundt i byen, fordi nærværet av en person i nærheten ikke skremmer dem på noen måte. Muskratter er ikke til stede på steder med dyp frysing av vann om vinteren og på steder uten naturlig vegetasjon.

Muskrat Diet

Muskratene er middelklassiske trofiske forbrukere, og de fleste spiser plantemateriale, for eksempel kål, røde, luke og andre planter som vokser i vannet og utenfor kysten. Mindre kjedelige individer kan med hell spise mollusker, kreps, frosker, fisk og carrion, hvis noe av dette er rikelig. Det anslås at 5-7% av muskratmenyen består av animalske produkter.

Om vinteren velger de matkaker og undervannsrøtter og knoller for hovedkilden til mat.. Disse dyrene foretrekker å mate innen 15 meter avstand fra huset deres, og som regel vil de ikke gå selv med akutt behov for en avstand på mer enn 150 meter.

Naturlige fiender

Muskatten er et viktig byttedyr for mange rovdyr. De blir jaktet av hunder, coyoter, skilpadder, ørner, høner, ugler og andre små rovdyr. Minka er en av de største rovdyrens rovdyr. En tidlig studie av forholdet mellom de to organismer viste at en prøvestørrelse på 297 produkter som inneholdt minkrammer i 65,92%, hadde muskratrester.

Befolkning og arter status

Muskrat er utbredt dyr, men hver 6-10 år gjennomgår befolkningen kraftige reduksjoner. Årsaken til den systematiske nedgangen i nummeret er ikke fastslått. Samtidig er muskelrotter spesielt fruktbare og lett å tilpasse seg ulike forhold.

Muskrat og mann

Muskratte muskrat er en av de viktigste industrielle pelsbærende dyrearter. Den største verdien er i sin slitesterke, myke hud. Også spiselig og kjøttet av disse gnagere. I byene i Nord-Amerika kalles det ofte "vannskruet". Han fikk dette navnet på grunn av sin smak og unike kostholdssammensetning.

Musky gnageren ble betraktet som "brød og smør" i Wisconsin-fellen. Fra 1970-1981 32,7 millioner huder ble høstet fra "fangsten" av Wisconsin våtmarker. De fleste administrasjonspraksis for staten tillater produksjon av store mengder muskrater. I sin tur fører det høye nivået av muskratbefolkningen til skade på levested og spredning av en ødeleggende sykdom.

Dette er interessant! Muskratene har konsekvent spilt en viktig rolle i Wisconsin pels markedet. Etter noen år var kjøttet av disse dyrene hovedproduktet av det som ble kjøpt og solgt i pelsindustrien.

I en rekke bosetninger og reservoarer beskytter muskratene vanningsanlegg, dammer og dammer, takket være deres sprengningsevne. Dermed blir skade på gårdene påført, riskultivering lider mest av deres "innsats". Ukontrollert reproduksjon av muskratene kan skade kyst- og akvatisk vegetasjon ved å konsumere ukontrollerte mengder.. Mer enn ti naturlige fokosykdommer kan tolerere disse søte dyrene. Blant listen er også farlig paratyfoid og tularemi.

Samtidig er muskratter veldig viktige i miljømessige termer. De bidrar til å opprettholde våtmarkene i orden og åpne dem, rydde vannveiene, takket være økt forbruk av vegetasjonen som ligger der. Dette gjør at du kan organisere en jevn flyt av en rekke mer sensitive typer planter, så vel som insekter, vannfugler og andre dyr.

Loading...

Se på videoen: Mongoose Vs. Cobra (Juni 2019).

zoo-club-org