Fugler

Flycatcher - passerinens fugl

Pin
Send
Share
Send
Send


Den pied flycatcher fuglen tilhører flycatcher familien. På territoriet i Sentral-Europa bor representanter for denne familien litt. I utseendet er denne fuglen ubetydelig, liten. Det er mindre i størrelse enn en spurv. Til tross for dette kommer fuglen til stor nytte for folk som utrydder skadelige insekter. På latin ligner artenavnet som Ficedula hypoleuca.

På flycatcher, i nærheten av nakkebunnen, er det børster som utfører berøringsfunksjonen. Øynene er mørke, runde i form. På toppen er spissen spiss, men basen er bred. På grunn av at fuglen har ganske lange vinger, kan den fly raskt. I fluefiskeren i øvre del av kroppen, på vingene og hodet er fargen på fjæren svart. På magen, delvis på vingene, halen, og også på pannen hvite fjerdedel. Bena til denne fuglen er tynn, grå.

I pied flycatcher er halefjærene som ligger på halen relativt korte. Båter med 4 fingre. Tre er rettet frem og en-bak. De vokser skarpe klør. Kroppslengden på denne fuglen er bare ca 12 cm. Vingspannen er 22 cm.

habitat

Denne arten refererer til typiske trekkfugler. Deres nestesteder er vanlige i hele Europa. De lever ikke bare i sør av denne delen av verden. Du kan møte en fugl i Vest-Sibirien og i den nordvestlige delen av Afrika. De bor nesten overalt, hvor det er høye trær. Du kan se flycatcher i barr, løvfisk, blandeskog. Noen ganger bosetter de seg i hager og lunder, og til og med i forlatte byer eller kirkegårder. Fuglen foretrekker å vinter i en tropisk skog.

reproduksjon

Hannene kommer tilbake fra vinterområder et par dager tidligere enn kvinner. En mann tar vanligvis 2-3 tomter hvor han finner ulike huler eller fuglehus. Elsket tomten, fuglen synger høyt for å varsle naboene om at territoriet allerede er opptatt. Sang tiltrekker seg kvinner. De velger partnere for seg selv så snart de kommer tilbake fra det varme Afrika. En mann kan godt tiltrekke seg flere kvinner på samme tid. Hver finner sted fra mannen.

Når avkom vises, hjelper hanen kun en av kvinnene til å ta vare på den. Ofte er dette først og fremst som fløy på samtalen. Til gjengjeld reagerer alle andre kvinner på samtalen av andre menn også. Derfor er det veldig ofte slik at kyllinger fra samme kobling har forskjellige fedre. Så snart hunet bygger neset, legger hun umiddelbart eggene sine. Dette skjer i mai. Antall egg varierer fra 4 til 7. De er blågrønne i farge. Bare kvinne er engasjert i inkubasjon. Denne perioden varer ca 2 uker. Og mannen i denne perioden bringer mat til henne. Foreldre fôr kyllinger med larver og forskjellige små insekter.

Livsstil

Når en fugl bor i hekker, flyr den ikke bort fra stedet, men jakter i nærheten. Når kyllingene vokser opp og står på vingen, samles flycatchers i flokker for å fly bort for vinteren. Der de holdes i pakker, sammen søker de etter mat og overnatter i trærne.

Den viktigste dietten av fugler er flygende insekter. Noen ganger kan spise og edderkopp. De jakter oftere, fanget bytte i bakhold. Hun finner et praktisk sted hvor du trygt kan se etter byttedyr. Alle nabolag skal ses fra denne abborre. Så snart som fra sitt ly ser den pied flycatcheren byttet, tar det straks av og flyr etter det. Insect hun griper på fluen med hennes sterke og tålmodige nebb.

Siden fuglvingene er ganske lange og smale, kan den raskt fly og gjøre forskjellige manøvrer. Noen ganger kan det svinge i luften i en kort stund for å plukke byttedyr rett ut av bladet, som kolibrier gjør.

Noen ganger er jakten hennes annerledes. Hun sitter på en gren i kronen av et tre, og ser ut til larverne og venter halen. Når flycatcher så offeret, ville hun definitivt fange henne. Noen ganger ser hun etter insekter på bakken.

Relaterte arter

Flycatcher-familien inneholder 275 fuglearter. Alle er små i størrelse og bor på Eurasia og Afrika. Maten består av ulike insekter og edderkopper. Noen arter som tilhører familien har en veldig lys farge. Dette refererer til arter som finnes i subtropene og tropene. Og de som bor i områder med temperert klima, er trekkende. De hekker i de nordlige områdene, og flyger til varme land for vintering. De lever i skog av noe slag. I tillegg kan de ses i byen, for eksempel i hagen eller hagen.

Interessante fakta

  • Flycatchers gir mannen mye godt. Tross alt ødelegger de et stort antall skadelige insekter, inkludert de som skader skogene. Derfor er denne arten beskyttet i noen land.
  • Noen arter som tilhører denne familien bor i fjellene. Den oransjehalsede flycatcheren bor i en høyde på opptil 4 tusen meter i Himalaya. Hun jakter i tykkene og flyr inn i skogens øvre grenser.
  • Blant alle flycatchers er det arter som står overfor utryddelse. Dette gjelder for de arter som opptar et lite område. Blant dem er jungel flycatcher. Denne visningen kan bare finnes på ca. Negros. Her er arten truet med utryddelse, fordi på øya er skogene kuttet ned med stor intensitet. Hvis ødeleggelsen av naturen på denne øya ikke stopper, vil visningen forsvinne helt. Tross alt, ingen andre steder i verden kan du finne en slik fugl.
  • Mange arter av familien av flycatchers bygger sine reir i form av en bolle. De har dem på et tre eller i tette buskhakk. Noen ganger kan hekket bli funnet i den sprukne veggen til et forlatt hus. Blant dem er arter som gir to avkom i en sesong.
  • Typer Flycatchers

    Disse fuglene tilhører gruppen Sparks og består av opptil 300 arter verden over, hvorav kun femten er funnet i Russland. Den vanligste er den lille flycatcheren, grå og pestle. Dette er trekkfugler som tilbringer vinteren i Afrika og Sør-Asia.

    Små fugler, hvis vekt ikke overstiger 25 gram, avviker hovedsakelig i fargen på deres fjerdedel. Alle flycatchers har et bredt nebb, hvor ryggen på underbukningen skiller seg godt ut. Elastiske børster er plassert i nærheten av nakkebunnen og langs kantene, og dekker også nesebor i enkelte arter. De hjelper fugler å fange insekter på fluen. Vingene er ganske smale, men ganske lange.

    Grå flycatcher

    Disse fuglene skiller seg fra sine slektninger i den mest beskjedne og ubestemte fargen. Øverste del av kroppen er gråbrun, og den nedre er lysegrå med små flekker. Den grå flycatcher er en ganske liten fugl, sjelden større enn en spurv. Å synge dem kan høres svært sjelden, det er veldig enkelt, som fuglen selv.

    Sitter på en gren vertikalt, fladder ofte vingene, som om den skal ta av og våkent ser på insekter som flyr i nærheten. Rushing off fra stedet, hun forfølger sitt bytte i luften.

    Den rekker hovedsakelig i skogen, spesielt der det er mye dødt tre og ødelagte trær, og foretrekker solfylte kanter og glater. Denne fuglen er ikke annerledes skjult, og ganske ofte kan den bli funnet i parker, torg, nær landshus. Lavt beskjeden utseende gjør at disse fuglene kan forbli ubemerket og trygt øke avkom nesten ved siden av menneskelig bolig.

    Den grå flycatcher er en fugl som ganske sent begynner å bygge en rede, da den bare flyr i midten av mai. Bare kvinnen er engasjert i konstruksjon, ved hjelp av vegetabilske fibre, halm og tørt gress. Kullet i reiret er som regel svært lite og består av fjær og ull. I juni vises en kobling, bestående av 4-6 grønne egg dekket med flekker.

    Liten Flycatcher

    Fuglen er veldig lik charmen, med unntak av hvite flekker på halen, godt synlig under flyturen. Sammenlignet med den grå flycatcher og pestle, er det viktigste kjennetegn ved ingefærpunktet på brystet, spesielt stort og lyst hos voksne hanner. Vel og, selvfølgelig, mye mindre størrelser - Kroppen til denne fuglen overstiger ikke 10 cm, og vekten er bare 11 gram.

    Å synge en liten flycatcher er vanskelig å forvirre med stemmen til andre fugler. Hennes engstelige whistling er trist og til og med sorgfull. Den rekker hovedsakelig i skyggefulle høyvoksige skoger, vanligvis i gran eller gran-løvfisk, der det er flere døvtykker. Til tross for sin lille størrelse har fuglen et hekkeområde som er mye større enn for andre arter av flycatchers, som regel er det ca. 300 meter.

    En gang i året legger kvinnen fra fire til seks hvite egg i små rustne flekker, hvorav 14 dager senere vises grå-dekkede kyllinger. Etter å ha blitt sterkere og ha tatt av fra en rede, er de fortsatt i nærheten for en stund. Den lille flycatcher er den sjeldneste fuglen av alle de ovennevnte artene.

    habitater

    Flycatchers finnes i hele Europa, så vel som i Urals, i Sibir, i Kaukasus, i Sør- og Sentral-Asia, og i Afrika. Overalt (med unntak av de sørligste områdene) er disse fuglene trekkende. I august eller september satte de seg for vintering i Afrika, Syria, Irak, Jordan, Pakistan og India.

    Habitater av flycatchers er skogkanter, lav skog, overgrodde busker.

    Sammensetningen av flycatchers mat avhenger av mange forhold: det er været og tidspunktet på dagen, lyset, det vil si alt som påvirker insektens aktivitet. Som regel, på klare varme dager, er hovedmaten for flycatchers flyr, gadflies og dragonflies. I regnvær, blir mat brukt av larver, larver, biller og edderkopper som gjemmer seg på grener og blader av trær.

    Adferdsegenskaper

    Veien for å jakte på insekter fører til at disse fuglene blir alene. Flycatcher kan sitte stille i bakholdet mellom grenene i lang tid, rushing skarpt etter det flygende insektet, griper det på fluen, og vender tilbake til sin plass.

    I løpet av hekkerperioden vakter mannen veldig sjalu sitt territorium, synger høyt og tiltrekker seg kvinnen. Byggingen av reiret gjøres vanligvis av begge foreldrene, med unntak av den grå flycatcheren (fuglen beskrevet ovenfor).

    Opptil 500 ganger om dagen, må et par flycatchers fly til nesen med mat i deres nebb for å mate sine kyllinger. Over hele fôringsperioden, som varer i gjennomsnitt to uker, dreper flycatchers opp til en og en halv million insekter. Av dette er omtrent 1,5 kilo. Fordelen som flycatcher bringer ved å ødelegge insekter er ubestridelig.

    Flycatcher Small: eksterne funksjoner

    Den lille gråfuglen tilhører passerine-ordren, familien Flycatchers. Størrelsen er liten (ikke mer enn 12 cm), er klærne ganske kjedelige, noe som er en fordel enn en ulempe: det er ikke så lett å se rovfugler.

    Den lille flycatcheren har en slank, litt langstrakt, oval kropp. Halen er tynn og lang. Hodet er stort med store, mørke øyne. Svart nebb er medium i størrelse. Poten er mørke med korte klør. Den lille flycatcheren, hvis stemme er ganske sonorøs, gjør ganske originale lyder. Sangen av denne fuglen består av to eller tre gjentatte "sirkus" og fire eller fem fløyte lyder, som følger med en senkende tone. Denne enkle melodien blander seg ikke med stemmen til andre fugler, den er lang og lett å huske.

    Mannfarge

    I en voksen mann er sidene av hodet og den øvre delen av nakken farget brunaktig eller mørkegrå. Nadhvoste og tilbake gråbrun. Dekk overlange fjær fløyelsvart svart. Den lille flycatcheren av europeiske underarter har et stort sted med lyse rødt eller okkerfarge på craw, nakke og øvre bryst. Fargestyrken til et sted og dens størrelse er avhengig av fuglens alder. Større og lysere er det i gamle menn.

    Fra nakken strekker den grå farge ut til brystets sider og frynser et rødt sted rundt kantene. Den nedre delen av bryst- og nedre halehalefjær, underliv - hvit. De nedre dekselvingene er hvite til lette okker. Øvre og vingevingene er brune. De sentrale hjelmene er svarte, resten er bicoloured: i basene hvite og svarte på toppen. Nebbet er bruntbrunt litt lettere på undersiden av mandibelen. Bena er brune og svarte. Øyen iris er brun.

    Hvordan er hunnene malt?

    Den voksne kvinnen har en gråbrun eller brunbrun fjerdedel i øvre torso. Styre- og halehaler er den samme fargen som hannen. Sidene av hodet er litt lettere enn toppen. Bunnen av kroppen er hvit med en blek okkerfargetone. På halen er de nederste dekslene hvite. De øvre dekslene og vingevingene er brune, har en liten blanding av brun.

    Liten flycatcher helt oppsiktsvekkende i mat. Ifølge ornitologer spiser disse babyene alt som passer inn i deres miniatyrbeker. Å spise en liten flycatcher avhenger stort sett av værforholdene: På en fin klar dag, fanger disse fuglene fluer, små sommerfugler, slugfugler. Flycatcher vil ikke nekte hesteveddeløp, fløyet inn i jaktområdet.

    I dårlig vær, når det er umulig å lage fly, spiser fuglen caterpillars, små bugs og andre insekter som gjemmer seg regnet i trærne. Vår heltinne er også her fra regnet. Flycatchers jakte på nesten alle insekter som er i luften, og krypende arter de ikke omkjører oppmerksomheten til.

    Interessant, flycatcher er i stand til å løfte sine blader med nakke, og under det vil det sikkert finne litt mat for seg selv. Disse kan være edderkopper, maur, små bugs, etc.

    Nest konstruksjon

    Interessant nok utstyrer nesen til flycatcheren (hun) bare sine naturlige materialer. Hun vever det forsiktig av mose, tynne stengler av gress, trefibre, fuglefluer. Utenfor revner fuglen noen ganger med lav og tynn tigger.

    Inne i skuffen er foret med mos, hårlignende antenner av klatrere, brukes en liten mengde hestehår. Et åpent rede (ikke en hul) tar vanligvis form av en liten bolle. I diameter overstiger det ikke 50 mm, dybde - 45 mm. Det er vanskelig å finne den lille flycatchers rede, fordi den er godt forkledd, og fuglene er veldig forsiktige og holder seg i trærens øvre grener.

    Utseendet til kyllinger

    I juni vises egg i reiret, som vanligvis ikke er mer enn seks. Skallet er malt i blåaktig farge med sprut av mørke nyanser. Hunnen inkuberer eggene selv i to uker. Størrelsen på egg er 19 x 14 mm. Følsomme farger, fugler med urolige skrik flyter rundt på reden, noen ganger kan de til og med etterligne et angrep på en ubudne gjest som prøver å inspisere nestet, fly inn i det, snu det i sitt ansikt.

    Begge foreldrene matretter kyllingene. Avkommet vokser veldig raskt, og i en alder av en måned blir de uavhengige. Og foreldre i løpet av denne tiden har tid til å gjøre den andre leggingen.

    Kyllinger: fjerdedel

    Den første klær av kyllinger er brunbrun på toppen med lette okker flekker på fjær. Kremen, halsen og øvre brystet er blek okker med et skinnende brunt mønster. Intensiteten minker i overlivet. På bunnen av figuren er helt fraværende.

    Nedre hale haler er hvite. Det første innlegget (vinter) antrekk av unge fugler er veldig lik fargen til en voksen kvinne. På de øvre og overflyttede dekslene er imidlertid feller mindre uttalt. Forandringen av nestende antrekk hos unge fugler fra tidlig morgen begynner i midten av juni. En slik delvis molt dekker nesten alle små fjerdedeler, unntatt det ytre øvre, ugjennomsiktige og sekundære svinghjul.

    I avkommet av senkede brød slutter den første smeltet vanligvis i slutten av august-september. I vinterperioden viser kun de sjeldne første årene individuelle røde fjær på halsen. Voksne molt to ganger i året: helt i forfødt periode på vinterstedene og etter ekteskapetiden på hekkerstedene.

    Utseende Ptahi

    Kroppsstørrelsen til pied flycatcher er omtrent 13 centimeter lang. Når ptah sprer sine vinger, er spenningen 22-24 centimeter. Den pied flycatcher veier omtrent 19-20 gram.

    Pied Flycatcher (lat. Ficedula hypoleuca)

    Kvinner og menn er forskjellig i fargelag. Hannene har en svart rygg, vingene av dem er også svarte og dekorert med hvite striper. Mammens bukedel er hvit. Hunnene er ikke like kontrastfarge. På toppen av dem er fjærene malt i en gråbrun nyanse, bukdelen er offwhite. På brystkullet.

    Den pied flycatcher forbereder seg til å lage en rede.

    Øyne, ben og nebb i pied flycatchers er malt i mørke farger. Det skal bemerkes at i alle unge individer har fjæren samme fargestoff som hos kvinner, og bare med modning forandrer mennene sin farge.

    Lytt til stemmen til en pied flycatcher

    Den pied flycatcher er en veldig fleksibel ptah, den hopper langs grenene med stor fart. Denne fuglen er veldig aktiv, det sitter nesten ikke stille og kan tilbringe en hel dag i bevegelse. Og så snart hun ikke blir trøtt?

    Det er imidlertid en kraft som kan herdes på plass og bli trist - det er kjedelig vær. Når gaten er dystert og det er ingen sol, sitter den pied flycatcheren stille på en gren og beveger knapt.

    Hva spiser lite sang flycatcher

    Главной пищей для этих пернатых считаются насекомые. Мухоловка-пеструшка ест личинок пилильщиков, личинок божьих коровок, мух, гусениц, пауков, цикад.

    Насекомые составляют основу рациона мухоловок пеструшек.

    Кроме того, эта птаха питается плодами фруктовых и ягодных растений.

    Выведение потомства у мухоловки-пеструшки

    Прилетев из теплых краев, птички приступают к строительству гнезда. Vanligvis tar denne prosessen fra 3 til 10 dager. Som regel blir egg lagt i mai. En kvinne er i stand til å utsette ca 5-8 stykker. Kløregg varer ca. to uker. All denne gangen tar familiens far seg omsorg for kvinnen og tar maten direkte til reiret.

    Pestles bære mat til kyllingene.

    Kyllinger som har dukket opp til verden, bor i reiret i ca 2-2 uker, og begynner deretter gradvis uavhengige aktiviteter. Men foreldrene til barna sine er ikke langt unna ennå. Selv i løpet av uken, ser de etter dem og spiser dem.

    De pied flycatchers lever i naturen i ca 9 år.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org