Fugler

Kestrel vanlig: beskrivelse, habitat og livsstil

Pin
Send
Share
Send
Send


Utseende og oppførsel. Liten, pigeon-størrelse, relativt bredvinket og langstikket trowel. Litt større enn den rødfootede fellen og derbnika, litt mindre enn chelok. Formen er slank, fjær "bukser" på beina er nesten uutviklet. Kroppslengden er 32-39 cm, vekten av menn er 115-252 og 154-310 g av kvinner, vingspannen er 65-82 cm.

beskrivelse. Den generelle fargen er ogerød rød med mørke flekker, bunnen er lettere enn toppen. Primær primærfjær og dekkfjærene er mørkbrune på toppen, undersiden av vingen er dekket med små, mørke flekker. En voksen mann skilner seg fra en kvinne i en lysere mantel, en mindre mengde mørk pestrin dråpeformet, og fra den øverste pilformede, en monotont grå "hette" på hodet, en monokromatisk grå hale med en svart apikal strimmel innrammet med en smal hvit kant.

Hunnen har en hette, rygg og hale rød, med et ofte mørkt mønster, langsgående på hatten og på tvers på ryggen. Nadhvoste og sider av halen, som regel, er gråaktig, halen med smale tverrgående striper og en bredere apikal strimmel, som også er kantet med hvitt. Hanner i en alder av 1-2 år er like i fargen til kvinnen. De unge er lik kvinnene, men dimmer, med større langsgående og ikke dråpeformede flekker på brystet og magen.

Orbitalringen, ceres og bena hos voksne fugler er gule, i ungbleg, med blåaktig eller grønn fargetone. Sammenlignet med andre små falker, har den vanlige kestrel de bredeste vingene, med stumpe apexer. Når skyve og planlegger, fugler ofte ofte en lang hale med en tydelig synlig (spesielt i den mannlige) sorte preapiske strippen. Fra alle falker, bortsett fra steppe-kestrel og kvinnen til steppe derbnik, er det også forskjellig i røde toner på baksiden og overdelen av vingene, og kontrasten mellom de røde basene på vingene og de mørke ender er godt synlig ovenfra.

Kestrelhunnen varierer fra kvinnen til steppejerken i generelle proporsjoner og den brede apikale stripen på halen. I alle aldre er fugler av begge kjønn forskjellig fra steppestjernen med avrundede, ikke kileformede, hale, mørke, heller enn hvite klør, smale mørke "whiskers" på kinnene sine. En voksen mann er også en god utvikling av mørk pestrin på ryggen, mage, bryst og vinger, mangelen på et blåttgrå band på vingene.

Stemmen. Høy og hyppig "signaler signaler signaler ", I tigger om mathunn og slette - lengre og vibrerende"Cree og og. ».

Distribusjon, status. Distribuert nesten i hele Eurasia og Afrika. På fjellet kan den bli funnet opp til en høyde på 4.500 meter over havet. I sør av rekkevidde og det meste av Europa bosatt, migrerer fra Russland og moderate deler av Asia til snøfrie regioner for vinteren, inkludert Ante-Kaukasus, Svartehavsregionen, Kaspiasjøen. Antallet og suksessen til nestende arter avhenger av antall gnagere. I den europeiske delen av Russland var arten ganske vanlig, men de siste årene har det vært en generell nedgang i antall, grunnene til hvilke det er ukjent.

Livsstil. Den typiske innbyggeren i åpne tørrrom, i skogsonen, er knyttet til kantene og jordbruksmarken. Villig bosetter seg i antropogene landskap, ned til byene. Fôringen er dominert av små gnagere, i sør - lizards og insekter, fanger færre fugler. Det jakter lavt over bakken, vifter fly er ikke rask, noen ganger planlegger eller svinger den med vingene og halen åpen. Karakteristisk jaktteknikk - heng på fladrende vinger over bytte, så dykk ned. Ofte ser han ut for voles og mus fra poler og ledninger.

Ankommer tidlig på våren. Det reir i hekker av corvids i trær, i nisjer av klipper, på bergarter, i bygninger, i kunstige bokser, av og til i burger, nisjer og huler. Semikolonale bosetninger er kjent. I koblingen, vanligvis 3-6 egg av en rusten farge som er typisk for falker, bare den kvinnelige inkuberer i ca en måned, matet kyllingene varer 27-35 dager.

Den første downy outfit av kyllinger er hvit, den andre er gråhvit. I reiret er foreldrene mindre rastløse og aggressive enn andre falker. Unge fugler er i stand til å formere seg neste år etter fødselen, og har ennå ikke fått den endelige voksenutstyret. Flyr av for vintering i september-november. Noen individer overvintrer i midtbanen, hovedsakelig i bosetningene.

Kestrel, eller Common Kestrel (Falco tinnunculus)

Kestrelfalk (steppe, vanlig): beskrivelse

Kestrel steppe og vanlig er veldig lik hverandre. Steppefalken er mye mindre, men samtidig mye vakrere. Fotografer foretrekker å skyte denne fuglen i flyturen, spesielt hanen. Han har utrolig lyse vinger. Kestrel er lyse rød, uten noen flekker og varierte prikker. Hodet er blåttgrå i farge, og på den kileformede halen er det en svart ramme. Den slående forskjellen mellom steppefalken er hvite klør. Kestrel kan henge på himmelen i lang tid. Men for dette flytter det hele tiden sine vinger. Og steppefalken henger ubevegelig. Ja, og leve disse fuglene foretrekker kolonier. De liker å mate på insekter, mens den vanlige kjestelen fanger og spiser gnagere, mindre ofte store insekter.

Denne fuglen er funnet i Afrika og Eurasia. Og i Russland er en av de mest populære falkene som bor i sørlige uraler, Altai, Transkaukasia en vanlig kestrel. Falkens habitat og livsstil er godt studert. Fuglen er spredt nesten over hele landet vårt, unntatt tundraen. Han liker, selvfølgelig, flere flomskredsbanker med store elver, skogstapper og små skogsbelter. Tette skoger er ikke for henne, da det produserer mat i åpent rom.

I de senere år er sivilisasjonen aktivt opptatt av den lille falkens naturlige habitat, så det "flyttet" og perfekt avgjort i Europas megalopoliser. Og nærheten til en person skremmer ikke ham i det hele tatt.

ordinære

Kestrel er en vanlig fugl med en ganske beskjeden farge. Den lille falken feeds på øgler, mus og noen ganger store insekter. I jakten på byttedyr kan den fly nesten over bakken og se opp for byttedyr i lang tid. Etter å ha lagt merke til det, begynner fuglen ofte å klappe sine vinger, henger opp og sverger kraftig ned.

Sterke klør på potene og ivrig syn kommer til fuglens hjelp for å skaffe mat. I Kestrel er visjonen skarpere enn hos mennesker, mer enn 2,6 ganger. Hvis folk hadde det samme, kunne sjekklisten til oculisten lett leses fra 90 meter! Eksperter sier at den lille falken ser perfekt ultrafiolett stråling. Dette gir ham muligheten til å gjenkjenne rester av urin av gnagere på bakken eller gresset. På grunn av hvilken en vanlig kestrel kan enkelt oppdage og drepe disse dyrene med liten innsats. Falcon-familien er familien som kestrel tilhører. Den løsningen hun har, som du vet, Falcon, og slekten - Falcons.

Kvinne og mann

Denne fuglen har en utprøvd seksuell dimorfisme. Det er lett å skille kvinnene fra hannen etter hodet. Hanen har lyse grå nyanser av hodefjær. Hodet er en enkel brun farge. På baksiden er det dårlig synlige svarte flekker, hovedsakelig i form av en diamant. Halen og delen av ryggen i nærheten av halen er dekket med lyse lysgrå fjær. Enden av halen er kantet med svarte striper med hvit kant. Under det er kremfjær og knapt merkbare flekker av lysebrunt. Fjær av magen og vingen er nesten hvite.

Hunnen avviker fra hanen ved en vakker, tverrgående, mørk stripe som løper over ryggen. Hun har en brun hale med mange tverrgående striper og en klar kant på slutten. Magen er strikket fra under og mye mørkere.

Den unge mannlige kestrel ligner først den kvinnelige i farge. Kun vingene er litt kortere og mer avrundede. Flyfjær er dekorert med lyse felger. Tykkelse av nebb og øye ring i den unge - fra lyseblå til lysegrønn, og hos voksne - gul. Halen er avrundet fordi halefjærene er korte. Vinger av voksne individer dekker halefjærer, på mørkegulle, veldig mørke klør. Massen av den vanlige kestrel er litt mer enn 200 gram, hannen når knapt 300. Den gjennomsnittlige lengden på hannen er 34,5 cm, og hunken er 36 cm. Vingen på en så liten fugl er imponerende - 75-76 cm.

Hvor er reiret?

Fra vinterhabitater kommer den lille falken i midten av april - tidlig i mai. Resten er vridd i par. Oftere, flere flere par kan bli funnet i nærheten eller til og med en koloni, men ikke mer enn 10 fugler.

Kestrel vanlig nest foretrekker ikke veldig åpne kanter og til og med på kraftledninger. Mindre vanlig, hennes hjem kan bli funnet på små klipper eller elver, på bratte banker. Nestens struktur er ikke involvert, som de fleste falker, men finner ubebodde reir forlatt av magpies, rooks eller ravn. Noen ganger kan familien av kestrels bli funnet i en hul på et frittstående tre, og det spiller ingen rolle at hulen ikke var tom. Fuglen makter lett vertene og bosetter seg selv. Det valgte reiret er symbolsk fullført av flere grener.

Legge egg og inkuberer

Avhengig av været begynner den vanlige tønnen å legge egg mot slutten av april. Kvinnen inkuberer om fem brett flekkete egg i okker nyanser. Men ornitologer fant rede med 8 eller flere egg. Masonry-stammen skjer bare en gang i året. I sjeldne tilfeller av død av alle egg, kan fuglen fortsatt gjøre en legging. Bare kvinnen inkuberer avkommet. Hanen arbeider på næring.

Kyllinger vises en måned senere. Hør umiddelbart og se. Etter å ha dukket opp på lyset, er den lille falkens kyllinger dekket med de mest delikate hvite og samme hvite nebb og klør. I tilfelle mulig fare faller de på ryggen, utsetter skarpe klør oppover, eller bare ligger på bunnen av reden. Foreldre er begge aktivt engasjert i avkom. Barnens appetitt er "seriøs". Mat krever mye og ofte. På en dag dreper to foreldre mer enn tjue små gnagere mens de oppdrar avkom. På denne velsignede tiden gir de uvurderlige fordeler for bønder og gartnere. Og de sier at den "tomme" fuglen. Feil, fordi dens bidrag til bevaring av høstingen er flott! Den unge tønnen endrer langsomt fargen på fjærdrakt til en voksen. På denne tiden er kyllingene allerede interessert i det omkringliggende livet og krever enda mer mat.

Etter 45-50 dager er den unge falken klar for første flytur. På denne tiden kan du se "gymnastikkøvelser" på kanten av redenet. Snart vil kestrel kyllingene være på vingen og vil gå med sine foreldre til vinterområder i slutten av september - begynnelsen av oktober.

Tallet og fiender

De siste årene har den vanlige kestrel blitt utsatt for storskala banding. På grunn av dette fant ornitologene ut at en fugl kan være nomadisk, markant migrerende eller stillesittende. Denne oppførselen av kestrel påvirkes kun av matforsyningen i sine habitater. Den viktigste migreringsbanen Falcon løper til Sør-Europa. Svært ofte ble de sett i Spania, Polen, Belgia, Tyskland og til og med i Nord-Afrika.

Denne fuglen har ingen fiender, vel, med mindre det er en mann. På syttitallet av forrige århundre var det mulig å overgi henne poter for en god belønning. Antallet vanlig kestrel har falt kraftig. Årsaken til dette - en stor tillit til fugler til mennesker. Siden begynnelsen av 2000 er nummeret på Kestrel holdt på samme nivå.

Beskrivelse av kestrel

Kestrel - det felles navnet på 14 arter av slekten Falco (falker) som bor i Eurasia, Amerika og Afrika. I post-sovjetiske rom, to arter avgjort - felles og steppe kestrels.

Ifølge en versjon kommer det slaviske navnet "kestrel" fra adjektivet "tomt" på grunn av fuglens uegnethet til falke. Faktisk, fugler involvert i falkefugl (ofte i USA), så kan versjonen betraktes som feil. Nærmere på sannheten, det ukrainske kallenavnet (og dets tolkning) "borivinter": når du svinger, er fuglen alltid vendt mot ansiktet.

utseende

Dette er en liten vakker falk med stolt plantet hode og harmoniske former, brede vinger og en lang avrundet hale (på grunn av forkortede eksterne styrfjærer). Kestrel har store runde øyne, et pent krok og mørke gule poter med svarte klør. Kroppsstørrelse, farge og vingespann varierer i forskjellige arter / underarter, men generelt vokser kestrel ikke mer enn 30-38 cm med en vekt på 0,2 kg og en vingespinn på opptil 0,76 m. Ved voksne individer vingerens ender spissen av halen. Den minste kestrel er Seychellene.

Kroppens lengde overstiger ikke 20 cm, og vingespannen er 40-45 cm. Den samlede fjæren er brun, ash, brun eller rødaktig. Mørke flekker blir observert på de øvre fjærene. En av de mest slående er den amerikanske (passerine) kestrel, mennene som overrasker med kontraster. I deres fjerdedel er rød-rød, lys grå, hvit og svart kombinert (kvinner er malt beskjeden).

Det er viktig! Unge fugler har kortere og avrundede (sammenlignet med voksne) vinger, og fjærfarge ligner kvinner. I tillegg har juveniler lyseblå / lysgrønne ceres og slag rundt øynene: hos eldre fugler er de vanligvis gule.

Kestrels (steppe og felles) kjent med Russland er svært lik hverandre, bortsett fra at den første er litt dårligere enn den andre i størrelse og har en lengre kileformet hale. Og vingene på kestrelet er litt smalere.

Karakter og livsstil

Kestrel flyr hver dag rundt sine jaktmarker, raskt flapping sine brede vinger. Med en gunstig luftstrøm (og til og med å spise byttedyr) bytter kestrel til planlegging. Disse falkkene er i stand til å fly i stille luft, for eksempel i et lukket rom, og når de svinger i himmelen, vender de seg mot den motgående brisen. Kestreløyet merker ultrafiolett og urin merker (klart vist i lyset), som er igjen av små gnagere.

Jo mer intens gløden, jo nærmere byttet: Når du ser det, suger fuglen ned og graver sine klør inn i den, og senker den allerede nær bakken. Nesten alle kestrels kan svinge i en uvanlig spektakulær skjelvende fly (denne evnen skiller dem fra de fleste andre små falker).

I dette tilfellet vender fuglen halen med en vifte og senker den litt, ofte og raskt klapper vingene sine. Vinger som flytter et stort volum av luftarbeid i et bredt horisontalt plan for å sikre hengingen (i en høyde på 10-20 m), som er nødvendig for å se etter offeret.

Dette er interessant! Kestrel-visjon er skarpere enn menneskets syn, 2,6 ganger. En mann med en slik årvåkenhet kunne fra topp til bunn lese Sivtsevs bord og ha flyttet seg 90 meter fra henne. Menn utsender minst 9 forskjellige lydsignaler, og kvinner - allerede 11. Lyder varierer i frekvens, tonehøyde og volum, avhengig av anledningen som forårsaket kestrel å skrike.

Bandingen bidro til å fastslå at kestrel (avhengig av rekkevidde) kan være stillesittende, nomadisk eller uttrykt som en trekkfugl. Bevegelsesoppførelsen av arten bestemmes av overflod eller mangel på matforsyning. Migrerende kestreller flyr lavt, vanligvis ikke stigende over 40-100 m og ikke forstyrrer flyet selv i dårlig vær. Kestrels kan fly over Alpene, noe som forklares av deres lave avhengighet av stigende luftstrømmer. Om nødvendig flyr pakkene over isbreer og topper, men oftere plotter de en rute langs passene.

Seksuell dimorfisme

Kvinnestammer er større og tyngre enn menn i gjennomsnitt med 20 g. I tillegg er kvinnelige personer utsatt for å få vekt i avlssesongen: på denne tiden kan kvinnens vekt overstige 100 g. Jo større kvinnen er, jo flere er clutchen og sunnere avkom. Hos menn i løpet av året endres vekt nesten ikke.

Det er viktig! Seksuell dimorfi er sporet i fargene på fjæren, spesielt dekker fuglens hode. Hunnen er farget jevnt, mens hannens hode er farget annerledes enn kropp og vinger. Således er hodet i hestekretsen alltid lysegrå, og i hunnen er den brun i farge, som hele kroppen.

Også den øvre fjæren hos menn er vanligvis mer fargerik enn på kvinner, og viser økt flekk på den nedre (mørkere enn hannen) delen av kroppen.

Common Kestrel Group

  • Falco punctatus - Mauritian Kestrel,
  • Falco Newtoni - Madagaskar kestrel,
  • Falco moluccensis - Moluccan Kestrel, vanlig i Indonesia,
  • Falco tinnunculus - den vanlige Kestrel beboer Europa, Asia og Afrika,
  • Falco araea - Seychellene kestrel,
  • Falco cenchroides - gråskjegg eller australsk kestrel, funnet i Australia / New Guinea,
  • Falco tinnunculus rupicolus - en underart av den vanlige kestrel, isolert i en egen art Falco rupicolus, bor i Sør-Afrika,
  • Falco duboisi gjenforening kestrel - en utdødt art som levde på om. Reunion i Det indiske hav.

Gruppen av afrikanske grå kestrels

  • Falco Dickinsoni - Dickinson's Kestrel, også kjent som den svarte ryggen, er vanlig i Øst-Afrika så langt som Sør-Afrika,
  • Falco zoniventris - Madagaskar stripet kestrel, endemisk mot Madagaskar,
  • Falco ardosiaceus er et grått kjestrel, funnet fra Sentral til Sør-Afrika.

Den fjerde gruppen er den eneste arten av Falco sparverius som beboer Nord- og Sør-Amerika - den amerikanske eller spurvkestrel.

Habitat, habitater

Kestrels har spredt seg over hele verden og finnes i Europa, Asia, Amerika, Afrika og Australia. Пернатые легко адаптируются к разным ландшафтам, преимущественно равнинным, избегая как излишне густых чащ, так и безлесных степей. Пустельга селится на открытой местности с низкой растительностью, где в изобилии водится мелкая дичь (объект птичьей охоты). Если кормовая база богатая, птицы быстро приспосабливаются к различным высотам. При отсутствии деревьев пустельга гнездится на опорах линий электропередач и даже на голой земле.

Dette er interessant! I Sentral-Europa er fugler bosatt ikke bare skog / kanter, men også dyrket landskap. Kestrel er ikke redd for å være nær folk og blir stadig mer i byen, bosatt i boligområder eller i ruiner.

Steppestjernen bor i steppene og halvøken, hvor den hekker i massehunder, ruiner av steiner og ødelagte steinkoblinger. I den europeiske delen av Russland velger den for hekker kløfter, bjelker (med jordskred) og elvedaler, på bredden av hvilke det er utkledd av moderklipper. På fjellene i Sør-Sibirien og i sørlige Uralene flyr fuglene til elver, dyser, bakkeskråninger, steinete fjell av de resterende fjellene, kantene på platålignende høyder og åsene på åser.

Kestrel Diet

Kestrel, som mange fjærrede rovdyr, stikker sine klør på offeret, og avslutter med en nebb på baksiden av hodet.. Jakt er gjort fra prisada (søyler, trær, palisokov) eller fra fly. Jakt fra prisady oppstår ofte og er mer vellykket i kaldt vær, i et dunkelt fly - i den varme sesongen (21% av vellykkede angrep mot 16% om vinteren).

I tillegg er dykking fra en høyde praktisert i spesielle tilfeller, for eksempel for et plutselig angrep på en stor gruppe småfugler som okkuperer jordbruksmark. Sammensetningen av kestrelens daglige kosthold bestemmes av levekårene, avhengig av klima og terreng.

Dyr som kestrel hunter:

  • små gnagere, spesielt voles,
  • små sangfugler, inkludert hus spurver,
  • kyllinger av vill grå duer,
  • vannrotter,
  • øgler og regnormer,
  • insekter (biller og gresshopper).

Dette er interessant! For å kompensere for energiforbruket, bør kestrels spise fjærfe som tilsvarer 25% av sin masse hver dag. På obduksjon ble et gjennomsnitt av et par halvfordelte mus funnet i de døde fuglens mage.

Insekter og hvirvelløse dyr spises av grupper som ennå ikke vet hvordan de skal produsere større dyr, så vel som voksne kestreller med et underskudd av små pattedyr.

Reproduksjon og avkom

I Sentral-Europa observeres parringskirreller, med intermittent fletning av vinger, halvvinger rundt akse og glidende ned, fra mars til april. Mannens flytur, ledsaget av et kalleskrig, har to målsetninger - å tiltrekke seg en kvinne og stikke ut grensene til tomten.

Oftere inviterer kvinnen til å mate, som lander nærmere mannen og gjør et rop som ligner lyden av en sulten kylling. Etter samleie flyr partneren til reiret og henter vennen sin med en ringete rop. Fortsatt å poke, hanen sitter på reiret, klør og forsterker det med klør, og når en kvinne vises, begynner den å hoppe opp og ned oppe. For hunnen til å sitte på det valgte nestet, hylser hanen henne med en forhåndsbestemt godbit.

Dette er interessant! En kestrelhytte utenfor treet ser ut som en grunne fossa eller et ryddet område hvor fra 3 til 7 ferske egg ligger (vanligvis 4-6). Hunnene sitter tett på kløfter, og etterlater dem bare i fare: på dette tidspunktet sirkler de over reiret og gir en karakteristisk alarmerende knitring.

Steppe-kestrel foretrekker å bygge reir i nisjer, sprekker av leireklipper og bergarter, mellom steiner eller på kuperte bakker. Kestrels 'reir finnes i ruinene av steinbygninger (blant steppene) og i hulrommene til betongbjelker som dekker sommerleirer av storfe. Spanske befolkninger utstyre ofte rede i boligområder, klatrer inn i nisjer under taket. Steppekestelen danner kolonier (fra 2 til 100 par), med et intervall mellom reir på 1-100 m. Avstanden mellom forskjellige kolonier er fra 1 til 20 km.

Naturlige fiender

Å bringe kyllingene i skogen, tyren (som resten av falkenene) ikke bry seg med å bygge en rede, okkuperer de som er igjen av magpies, kråker og rooks. Denne trioen av fugler anses å være naturlige fiender av kestrel, og ikke voksne personer, men clutcher og voksende kyllinger.

Også kestrel hekker ruin martens og folk. Siste for inaktiv nysgjerrighet. For tretti år siden falt kestrelen på jegers frontsyn, men nå skjer det sjelden. Men på Malta ble kestrel helt ødelagt av skyting.

Befolkning og arter status

I 2000 oppstod kestrel i "Globalt truede fugler i verden" for det meste på grunn av 2 arter hvis eksistens er truet. Disse artene (Seychellene og Mauritian Kestrels) er også oppført i IUCNs røde liste.

Mauritiuskestrel, med totalt 400 individer (fra 2012), regnes som en endemisk av øya Mauritius og er anerkjent som en truet art på grunn av en negativ demografisk trend. Seychellene er også klassifisert som truede arter. Befolkningen på 800 fugler tar ikke hensyn til migreringer og bor utelukkende i Seychellene.

IUCN Red Book anslår verdens befolkning av steppe-kestrel på 61-76,1 tusen personer (30,5-38 tusen par) og tildeler statusen "minst sårbarhet".

Dette er interessant! I motsetning til den alvorlige nedgangen som ble registrert i andre halvdel av forrige århundre, har arten funnet stabilitet og til og med økning i enkelte deler av sin rekkevidde. I den røde boken i Russland er steppe-kestelen imidlertid betegnet som truede arter.

De mest tallrike artene er den vanlige kestrelen, hvis europeiske befolkning (ifølge IUCN) varierer fra 819 tusen til 1,21 millioner fugler (409-603 tusen par). Siden den europeiske befolkningen står for rundt 19% av verdens totale, nærmer befolkningen i hele befolkningen 4,31-6,37 millioner voksne fugler.

I Vest-Afrika forårsaket menneskeskapte faktorer som førte til nedbryting av habitat kestrel å forsvinne:

  • masse beite,
  • tømmerhøsting
  • omfattende branner
  • bruk av plantevernmidler.

Tapet på husdyr i Europa er også knyttet til intensiveringen av landbruket, og spesielt med bruk av organoklorin og andre plantevernmidler. I mellomtiden hører kestrel til de mest nyttige fuglene: i feltene utrydder det aktivt gresshopper, feltmus og hamstere.

Se på videoen: Alle De Fugle - Rovfugletræk i Batumi Raptor migration in Batumi with subtitles (Juli 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org