Fugler

Hvordan falkfuglen ser ut og feeds

Pin
Send
Share
Send
Send


Falcons - et slag av rovfugler, vidt spredt i verden. Deres navn kommer fra ordet "falx" ("segle"), og understreker derfor den særegne formen som vingene tar under flyet. Det hjelper dem med å oppnå bemerkelsesverdig suksess under manøvrering i høy fart. For eksempel er peregrinefalken ansett som den raskeste fuglen i verden på grunn av sin evne til å nå hastigheter på 320 km / t i løpet av ofre for jakten. Å finne byttedyr under planlegging på himmelen, justerer han seg for å være noe høyere, hvorpå han gjør et raskt fall på det og slår det med potene presset til kroppen. Ofte er slaget en slik kraft som offeret dør umiddelbart.

Det er bemerkelsesverdig at i den ukrainske kulturen var det peregrinefalken, som siden Kievesrus tid ble kalt en falk, og først senere ble navnet større, inkludert andre fugler av dette slaget. Det skal bemerkes at selv nå, når man snakker om falker, indikerer folk oftest en peregrinefalk.

Sapsan - dag rovdyr

Peregrine Falcon er ikke bare rask, men også en veldig sterk fugl, uten sidestykke blant fjæredyr. Den er distribuert nesten overalt, da det gjør fly rundt om i verden. Du kan møte ham i hele Europa, både på steinete kyster og i områder med vanskelige klimatiske forhold. Ofte kan peregrinefalken finnes på torvmarker, i stepper og halvøken. Disse områdene er hans favorittsteder for rekreasjon og jakt.

I Sentral-Europa bor disse rovfuglene i de overveiende høylandet, og gjør deres rede på klare klipper. Om vinteren foretrekker denne falken å bosette seg i nærheten av store reservoarer, hvor det jakter på vannfugler. Det er bemerkelsesverdig at bare unge mennesker migrerer, de gamle fuglene fører utelukkende stillesittende livsstil.

utseende

Sapsan er en fugl av falkfamilien, hvis kropps lengde er 40-50 cm med en vingespenne på 90 til 120 cm. Det er bemerkelsesverdig at hannene er nesten halvparten av hunnene. Vekten av hannen er 650-800 g, og kvinnen veier 0,9-1,3 kg.

Mesteparten av fuglens kropp er mørkegrå. Samtidig dominerer mørke trekantede inneslutninger i fjæren. Den nedre delen av brystet og magen er blekgult med mørke striper. Selv svarte primærfjær er oppdaget. Med sin størrelse når peregrinefalken dimensjonene til en liten kråke, som står ut blant resten av fuglene i denne slekten med sin mørke, mørkegrå fjerdedel i ryggen, fargerik lyst mage, svart topp i hodet, samt mørke, langstrakte flekker under øynene, kalt "whiskers". Avhengig av størrelsen og egenskapene til fargene er det mer enn 15 underarter av denne falken. På samme tid i post-sovjetiske rom er tre av dem fordelt:

  • normal,
  • caucasian,
  • tundraen.

De to første er sjeldne avlfugler, og sistnevnte finnes kun under flyturen.

Sapsan, som har valgt en egnet kvinne for seg selv, gjør en parringfly foran henne, hvor han gir henne byttedyr. I så fall, hvis kvinnen er enig i å akseptere frieri, vender hun seg over i luften, og mens den flyter på himmelen med ryggen ned, tar han bytte fra hannens klør. Etter dette anses paret å være dannet og kan fortsette til utvelgelsen av et egnet hekkeområde, som i de fleste tilfeller forekommer i store skoger, deriblant store fjellkjeder.

Peregrine falcons hekker i sprungene av bratte klipper, men de foretrekker å bruke hekker av andre rovfugler til ly, som de retter slik at fellen føles mest behagelig. Denne reden er ganske romslig, den passer til foreldre og kyllinger. I tillegg er det på grunn av sin design og utilgjengelighet av plassering pålitelig beskyttet mot rovdyr. I tilfelle når peregrine falcons må bygge en rede på bakken og bergarter, er de begrenset til enheten av et primitivt søppel, som er samlet fra flere grener og store fjær. Hvis redenen er godt plassert og laget av høy kvalitet, kan flere generasjoner av fugler leve på rad i den. I tillegg har hvert par alltid flere reservedeler i tilfelle ødeleggelsen av hoveddelen.

Avl og kyllinger

En falk er en fugl som raser ikke mer enn en gang i året: fra vår til midten av sommeren (perioden er avhengig av regionens levested), mens antall egg i en kobling aldri overskrider 4 stykker. Lukking utføres av begge foreldrene i en måned. Etter den foreskrevne perioden kommer fullformede kyllinger fra brune egg, fôring som varer i 1-1,5 måneder, mens begge foreldrene tar vare på kyllingene.

Den nyfødte kyllingfalken er dekket med en tynn fuzz og oppvarmet i reiret av kvinnen, mens hannen er opptatt med å skaffe mat, som de og hunet har revet i små stykker, matretter kyllingene sammen. Barn vokser opp ganske fort og fra en alder av en måned begynner å stå på vingen. Samtidig fortsetter falkekyllingen å bo hos foreldrene lenge etter avreise fra nesen. I løpet av denne perioden lærer han ikke bare vaner til voksne, men også deres jaktferdigheter.

En falk er en fugl, hvor puberteten begynner i ett års alder, men den vil bare danne sitt eget par i en alder av tre. Peregrine falcons er monogamiske fugler. Et formet par lever sammen i livet. Dette skyldes velutviklet avlskonservatisme, det vil si at denne falken, etter å ha fløyet til varmere områder om vinteren, kommer tilbake til sitt avlsted neste vår. Etter det går paret igjen til neste arrangement av reiret.

Peregrine Falcon

Falcon er en fugl, som det er best å se mens hun oppdager avkom. I løpet av denne perioden prøver fugler å jakte så nært som mulig på reiret. Falcons i de fleste tilfeller svinger i høy høyde, nøye ser derfra for sine kyllinger. Denne fuglen er lett å skille i luften på grunn av vingenees store størrelse og spesielle form, som ligner en segl. På andre tidspunkter kan peregrine Falcons observeres nær ulike reservoar, hvor de jager etter vannfugler.

Til tross for at disse rovfuglene lever under livet på de samme stedene, samler ikke representanter for denne arten seg på ett sted. Hvert par er tildelt sitt eget store område. På den fuglene fôr og inkuber kyllinger. Mellom reder av individuelle par kan avstanden nå flere kilometer.

Relaterte arter

Peregrine Falcon er en fugl av falcon familien, den mest karakteristiske egenskapen som er størrelse.

For eksempel er underartene som lever i Arktis den største i verden, og de som bor i ørkener, tvert imot, er små. Sapsan er en av de mest dyktige jegerne blant de daglige feathered rovdyrene. Av denne grunn har det lenge vært forfulgt av personer som er involvert i falkefugl. Som et resultat av deres handlinger har den allerede ubetydelige befolkningen i disse falkkene blitt redusert.

Det er verdt å merke seg at falken er en fugl hvis primærfjær er lengre i det første år av livet (uavhengig av deres habitat). Det er derfor deres vinger ser mye bredere ut enn de vil være i fremtiden. En slik struktur reduserer jaktkunnskapene til unge enkeltpersoner, men hjelper dem til å lære å fly.

Hovens falkens hovedmat er fugler, og deres størrelse spiller ingen rolle så mye. Sapsan kan angripe både lark og tunge gås. I tilfelle fuglens størrelse ikke tillater det å bli drept i luften, vil fregnefalken gjøre det og slippe ned til bakken, for i løpet av rovdyret utvikler peregrine falcons enorm fart, og det skjedde ofte at falken ikke hadde tid til å senke offerets skarpe manøvre og krasjet i noen en slags barriere.

Peregrine falcons er ideelle jaktfugler, men som enhver annen falk, hvis de begynner å forfølge den, forlater den sitt byttedyr, hvilket er det som andre rovfugler fanger i fellen.

Arter av rovfugler

Alle daglige rovfugler som tilhører falkfamilien, kan deles inn i flere etniske grupper:

  1. Kestrels er for det meste små pepperkakefugler med et mørkt mønster og noen ganger godt merkede kjønnsforskjeller. Imidlertid står noen arter av afrikanske kestreller, der grå farge dominerer, hver for seg i denne gruppen.
  2. Choglocks er ganske store, velbygde fugler med mørkegrå fjær på ryggen og for det meste mørke fjær på kinnene, som noen ganger kalles "mustaches". Denne falken er funnet om vinteren på alle territorier som tidligere var en del av Sovjetunionen.
  3. Den tredje gruppen er store falker, hvis størrelse når i noen tilfeller dimensjonene til en liten hauk. I de fleste tilfeller har de også svarte "whiskers" og ofte svart fjerdedel på hodet. Resten av fargen domineres av grå-rød farge. Imidlertid er det i motsetning til de to foregående gruppene en falk, hvis art har en mye lysere fjerdedel. I tillegg har noen av dem mørke striper på bukdelen, arrangert i en horisontal rekkefølge.

I noen tilfeller er slike store falker skilt ut i en egen gruppe - undergenus Hierofalco, siden disse fuglene har et uttalt innhold av fargepigment i fjæren, noe som gjør dem svært lik høgene.

Falcon Protection

Virkningen av peregrine falcons på populasjoner av andre fugler er ekstremt liten på grunn av den ekstreme avstanden mellom deres populasjoner. I tillegg er jakt med denne falken ikke så effektiv som det ser ut ved første øyekast, fordi bare ett av de 10 angrepene er vellykket.

På grunn av de rådende miljøforholdene og de konstante trusselstifterne som ødelegger disse sjeldne fuglene, er falkbefolkningen under konstant trussel, selv om de fleste arter er blitt oppført i Røde Bøker rundt om i verden. Derfor, om denne falken vil ha en fremtid, avhenger bare av oss.

Hva spiser fellen under naturlige forhold?

Falcon er en rovfugl som er i stand til å angripe og få mat på flukt. I dette er han hjulpet av lange vinger, skarpe klør og et skarpt blikk. I noen sekunder kommer han til offeret og bærer henne i klørne.

Falcon Diet

Under naturlige forhold strømmer falken på fugler, som når en gjennomsnittlig størrelse, noen ganger jakter det pattedyr, men bare i sjeldne tilfeller.

Oftest, rovdyret velger partridges, sjøfugl, som finnes i fuglmarkeder, er det lettere å ta byttet der. Falcon kan også velge fuglefugler (døde ender, kjendiser, loons), unge kvinner, måger (grå, tre-toed, sølv), sandpipere, sjøpiper, ermine.

Falkene, hvis habitat er en skog, velger skogfugler som svart grouse, hvite patruller, høgugler og en spurv og blåbensugle, krone. Den viktigste maten for slike falker - hvite partridges.

Noen ganger kan disse rovdyrene jakte pattedyr - harer, ekorn og lemmings. Falcon kan angripe ender, grouse og innenlandske duer.

Feeding falcons avhenger av sesongendringen. Hva spiser fellen om vinteren? I løpet av denne perioden blir de hvite patrullene de viktigste og nesten den eneste maten, når de bor i nærheten av det frie vannet, kan de også jakte på vannfugler.

Funksjoner av jakt og mat

Hver dag spiser falken omtrent 200 gram, men alt avhenger av habitatforholdene, noen ganger kan volumet være mer. Hvis en rovdyr er matet og han har nok mat, så vil han bare spise store muskler fra offeret. Denne fuglen spiser ikke offeret umiddelbart, i begynnelsen bringer det det til stedet der det plukker og kutter. Hvis det er kyllinger, bringer hanen byttedyr, og kvinnenes saks og feeder henne.

Falken er en fin jeger, den fanger bare fugler med nebb, og så bryter den nakke og baksiden av hodet. Det er takket være disse egenskapene av fugler siden antikken, arrangerer folk falkefugl, som er populært for tiden.

Falcon Beskrivelse

Dette er verdens største bevingede fugl.. Falcon er i stand til å bevege seg i luften med hastigheter opp til 320 kilometer i timen. Skarpvisende og sterk jeger, i stand til å se offeret per kilometer. Navnet på fuglen på latin lyder som "falco", kommer fra ordet "falx", som betyr segl. Faktisk, hvis du ser på en falk i fly, kan du finne en likhet med vinger med en segl.

Karakter og livsstil

For jakt, velg morgen og kveld. Fang vanligvis mindre fugler. Carrion blir aldri spist. For å ta byttedyr, bruk forskjellige jaktstrategier. De kan dykke ned med stor fart, fra en god høyde. Perfekt jakt og på flukt. Resten av dagen foretrekker de å slappe av på avsidesliggende steder, fordøye mat. For hekkerplasser, er treetops og bergarter valgt. Sjelden, men kan okkupere andre folks fuglhus. På bakken aldri nest.

Det er interessant! Falcons elsker å arrangere flyspill på himmelen, som demonstrerer manøvrering og skjønnhet i flyet. Ofte synes de å plage andre rovfugler ved å vise seg selv.

De er i stand til veldig høy oppgang i luften, der andre fugler ikke når. De danner et par og sterkt vekter deres "familie" fra invasjoner. Alle nomadiske hauger av natur. Og de vandrer ikke bare ved naturens kall, for å komfortabelt tilbringe vinteren. Noen gjør det gjennom livet. Denne fuglen er lett tamed, i motsetning til andre fjærede rovdyr.

Ikke i det hele tatt redd for en person og kan til og med bo i nærheten av menneskelige boliger.. Jaktens taktikk av falker er også underholdende. Ornitologer sier vanligvis at falken "slår" offeret. Og faktisk er oppførelsen noe lik. Han overtar byttet raskt og raskt, angriper ovenfra. Slår et kraftig slag med en hekket nebb. En slik streik er nok til å drepe en liten fugl.

Noen ganger ser de ut til å skremme byttedyr fra bakken, den flyr opp, og så falker fellen skarpt i luften. Det er ingen sjanse til å unnslippe selv fra svelger. Rovdyret ofrer i en vinkel på 25 grader, med en hastighet på opptil 100 kilometer i timen. Det skjer så at falken ser ut til å leke med byttedyr: de kan "savne" og forlate banen, men når de utfolder seg, gir de et nytt angrep og griper målet.

Dette er interessant! Falcon er den mest intelligente arten blant alle fugler.

Fugler er egnet til trening og er praktisk talt ikke redd for mennesket. Når dressing nødvendigvis inkluderer spillelementer i klasserommet. Men man bør ikke glemme, selv om fellen er god til å ta kontakt - dette er ikke en hund eller en katt, men et formidabelt rovdyr. De er i stand til å bli vant til eieren og til og med vise kjærlighet, men krever fortsatt spesiell oppmerksomhet fra personen i kommunikasjon.

Falcon arter

Falkfamilien inkluderer 11 slekter. Blant dem er:

  • Karakary.5 genera: svart, krasnogorlye, fjell, karanchi, støyende.
  • Falcons. 6 slektninger: ler, skog, amerikansk dverg, liten, dverg, falker (Falco).

Av disse er falskernes slekt (Falco) er den viktigste og mest numeriske. Inkluderer 40 underarter, som kan deles inn i hovedgrupper av representanter:

  1. kestrel - Små, tette fugler med rød farge. Det er grått, men hovedsakelig i Afrika. Kjent som gnagerejegere. Det er 12 varianter: Madagaskar, Seychellene, Mauritius, Moluccan, Gråskjegg, Vanlig, Stor, Fox, Steppe, Grå, Stripet, Passer,
  2. hobby - En stor og slank fugl med mørkegrå fjerdedel og svarte fjær i kinnområdet. Det er fem varianter av verden: Eleonora, afrikansk, vanlig, østlig og australsk,
  3. falker - Den mest representative gruppen. Den inkluderer sølv, kveld, rødbrystet, New Zealand, brun, grå, svart, Middelhavet, Altai, Meksikansk, Kortstert,
  4. Turumti ogenten den rødhårde falken en middels stor fugl med en karakteristisk murstein på hodet. Inhabits territoriene i India og Afrika.
  5. aftenfalk - liten falke, veldig likt i parametre og oppførsel til kestrel. Vekten overskrider ikke 200 gram. Nebbet er kort og svakt. Den føder bare på store insekter. Med glede spiser du dragonflies, gresshopper, gresshopper og store biller. En interessant funksjon er at raven velger forlatte "hus" som et rede. Kan leve i pakker på opptil 100 representanter. Migrere også i flokker.
  6. merlin - lever hovedsakelig i Nord- og Øst-Europa. Litt, trangt utseende med korte, skarpe vinger og en lang hale. Det bosetter seg i elvene, sphagnummyrene. Unngår tette tykkelser og mørke skoger. Det mater hovedsakelig på små fugler. En sjelden underart som kan hekse på bakken.
  7. Laggar Falcon - stor, stor fugl Aktivt brukt i jakt. Питается другими мелкими пернатыми. Но охотится и на сусликов, зайцев.
  8. Балобан – распространен в Центральной Азии, Казахстане, Сибирь, Туркмения, Иран, Афганистан, Китай. Считается одним из самых опасных подвидов. В длину вырастает до 60 см. Размах крыльев до полутора метров. Очень похож на сапсана, но отличается более светлым оттенком окраса и формой крыльев.
  9. Кречет – редкий и самый крупный из соколов. Массивный, крылья длинные и острые. Самец весит около 1 кг. самка примерно 2 кг. От сапсана отличается более длинным хвостом. Распространен в Европе, Азии, Северной Америке. Существует отдельный подвид кречетов на Алтае. Включен в Красную Книгу.
  10. Сапсан– самая быстрая птица на планете. Крупная птица, классический представитель соколиного рода. Распространена по всему миру, кроме Антарктиды,
  11. Шахин – также называют пустынным соколом из-за предпочтения жизни в пустынных местностях. Мельче сапсана по габаритам. В окрасе более рыжие, охристые оттенки. Kvinnen veier nesten halvparten så mye som hanen. Vekten av kvinnen når 765 gram, mennene veier vanligvis 300-350 gram. Utseende visning.

Dette er interessant! Falcon - gyrfalcon avbildet på Kirgisiens emblem. Og på en mynt i 500 kazakhanske tenge er en falk avbildet - Sakerfalk.

Habitat, habitater

Disse rovfuglene lever nesten over hele verden, med unntak av nord- og sørpolen. Bare unge mennesker flyr bort om vinteren. Eldre forbli hjemme, beveger seg med kulde nærmere reservoarene. De elsker steppe og semi-ørkenen. Krechety foretrekker kystområder i de nordlige landene. I Europa er det fjell og klipper. Peregrine falcons vandre nesten hele livet, og du kan møte dem hvor som helst i verden.

Falcon diett

Spiser små fugler, gnagere, insekter. Det kan spise frosker, slanger og noen ganger fisk. Den føder på alle varmblodige dyr som er mindre i størrelse. Byttet har ingen sjanse til å legge merke til fellen på forhånd og spesielt å unnslippe. Nebbkroken gir et sterkt slag, og så tårer fuglen slaktene fra hverandre.

Det er viktig! I fangenskap er det viktig å mate spillet, ellers kan falken bli veldig syk.

For at fordøyelsessystemet skal fungere uten avbrudd, trenger mange fugler fjer og små bein. I naturen spiser hele byttet, får de alt de trenger med en gang. Noen få timer etter et måltid dannes et wick - sløsing som fuglen regurgiterer.

Sunn fugler bør ha regelmessige flekker, uten blod flekker og ubehagelige lukt. Når du skal mate hjemme, gi mus, rotter og små fugler helt uten å fjerne skinnene. Fed avhengig av alder. Jo eldre fuglen, desto mindre er det behov for fôring.

  • I en alder av to uker - ca 6 ganger om dagen. Samtidig er det nødvendig å gi små stykker kjøtt, gjennomvåt i en svak saltoppløsning. Dette er gjort for å simulere mors spytt, som hjelper til med riktig fordøyelse av kyllingen.
  • Opptil en måned - ca 5 ganger om dagen,
  • Opptil en og en halv måned - 3-4 ganger,
  • Til komplett fjærfe - fôring 2 ganger om dagen.

Reproduksjon og avkom

Falcons er monogame. Et par dannes i paringssesongen. I fugler som bor på den sørlige halvkule, varer perioden fra juli til august. Men for de nordlige representanter for falker, skifter datoene: fra februar til mars. Sivil dans utført rett på himmelen. Hanen presenterer ofte en gave til kvinnen i sitt nek under elegante og høyhastighetsflyvninger. Noen ganger kan du se når kvinnene og mannene skynder seg med stor fart og klemmer sine klør. Så kan de fly opp til 10 meter.

Nestestedet er valgt nøye. Preference er gitt til trygge kroker. Hunnen legger opp til fire egg med rød farge. Det antas at jo tyngre kvinnen i vekt, jo mer hun gir avkom. Egg er inkubert av begge foreldrene i sin tur. Lukking varer omtrent en måned.

Dette er interessant! Antall fremtidige kyllinger i reiret avhenger av tilstrekkelighet av mat: jo mer rikelig det er, jo flere egg legges.

Falcons er omsorgsfulle foreldre. Kyllingene er beskyttet av å beskytte hodet høyt. Men så snart faklene vokser opp, omtrent en måned etter fødselen, må de straks forlate reiret. Ellers er det en risiko for å gå i aggresjon av egne foreldre, som føler seg i den unge veksten av naturlige konkurrenter. Pubertet i disse fuglene kommer i en alder av ett år.

Naturlige fiender

Falcon har ganske mange fiender. Disse er nesten alle store rovdyr. Også farlig for dem og ugler. Foxes og martens, weasels og ildere røver rederne, spis kyllingene. Men falkens viktigste fiende er en mann som ødelegger økosystemet, ødelegger for moro skyld eller bruker giftstoffer til å dyrke jordbruksarealer.

Befolkning og arter status

For øyeblikket inneholder den røde boken gyrfalcons, som en svindlende art. Under trusselen om utryddelse Altai falk. Det er ingen pålitelig informasjon at de individer i Altai-falken, som nå er i verden, er genetisk rene.

Det er viktig! Også truet Saker Falcon, Peregrine Falcon og Kestrel.

Falcon er kjent for lenge siden. Han ble alltid brukt som en utmerket jeger: en skarpsynt, sterk og lynrask. Denne fuglen har lenge vært en sann venn av folk som komponerte eventyr om det, dedikerte sagaer og tilbad som en levende guddom. Konger i luftrommet, formidable rovdyr og uovertrufne jegere handler om falker.

Falcon: Beskrivelse og bilder av fuglen. Hva ser fakker ut?

Ekte falker

Ekte falker er de mest perfekte rovdyr blant fugler. Størrelsen på representantene til slekten er svært forskjellig. Kobchiki og kestrels har en kroppslengde på 23-35 cm og en masse fra 100 til 250 g. Krechety vokser opp til 60 cm, og de veier opp til 2 kg i gjennomsnitt. Mann er mindre enn kvinner. I fargen på falkeklommen er grå, rød, brun, svart og grå toner vanligere. Magesiden av kroppen er vanligvis variert.

1. Mediterranean Falcon (lat. Falco biarmicus), forfatter av bildet: Derek Keats, CC BY 2.0. 2. Sparrow's Kestrel (lat. Falco sparverius), forfatter av bildet: Mike's Birds, CC BY-SA 2.0. 3. Felles kjestel (lat. Falco tinnunculus), forfatter av bildet: Andreas Trepte, CC BY-SA 2.5. 4. Baloban (lat. Falco cherrug), forfatter av bildet: Harold, CC BY-SA 3.0.

Det er lett å skille mellom en falk ved sin karakteristiske vertikale landing "kolonne" og langspisse vinger. Vingene av en rovfugl overskrider størrelsen på halen betydelig. Deres form og lengde bidrar til utviklingen av betydelig hastighet i dykkflyvning og smidig manøvrering under vertikal bevegelse i luften.

Den mest høyhastighetsflyvningen blant fuglene har en fregnefalk. Dykking til byttet fra oven, denne falken har en maksimal hastighet på 322 km / t.

Forfatterfoto: Derek Keats, CC BY 2.0

Falcon hale striated. Den er litt avrundet på enden og har en imponerende lengde.

Sparrowkestrel (lat. Falco sparverius). Foto av: Gregory "Slobirdr" Smith, CC BY-SA 2.0

Fuglens hode er stor i forhold til kroppen og avrundet. På sidene er det svarte "mustaches" uttrykt i varierende grad. Åpen av representantene til slægten er kort, med en skarp krok på enden, veldig sterk. En systematisk funksjon av falker er uttalt tenner på kanten av øvre nebb og sporene på motsatt side - på nedre nebb. Stikker, de danner et formidabelt våpen.

Rundt øyet av en falk er en bar, fjærløs ring. Fuglens øyne er runde med en mørk iris.

Forfatter foto: Benjamint444, CC BY-SA 3.0

Ekte falker har lange ben med store ben, langstrakte tær og sterke skarpe klør. Den nedre (metatarsale) delen av cochlea er mesh.

Skrik av falker, peregrines og andre representanter for slægten ligner en skarp, rykkete og utvidet "ki-ki-ki ...".

Ifølge vei for jakt og ytre egenskaper, kan alle slektsslagene deles inn i 3 grupper:

Dette er et slekt med fugler fra falkens arter. De er preget av rød fjerdedel i de øvre delene av kroppen og en tett konstitusjon. Forskjeller er noen ganger merkbare mellom kvinner og menn av samme art. De jakter, hovedsakelig på landdyr: reptiler, insekter og gnagere.

De er slankere og større enn de første, og deres fjerdedel på baksiden har en stål eller mørk skygge. Svarte fjær ("whiskers") pryder kinnets deler av hodene sine. Cheglocks jakt etter små fugler.

  • Falcons, som vi pleide å se dem

Store fugler, med "mustasje" og "cap" av samme farge. Farging har tegn på de to foregående gruppene. De har en grå dorsal del med røde flekker. Det er horisontale striper på magen, og torso er mer fargerik enn på andre medlemmer av slekten. Alle falker i denne gruppen har mørkegrå haler i en tverrstrimmel med hvit kant. De jakter store fugler og landdyr.

Noen forskere skiller Saker Falcon, Gyrfalcon, Lanner og Laggar som et eget taxon-delord Hierofalco. Eksternt, disse fuglene ligner hauker. Deres kontrastfarge er dominert av lyse brune og røde toner, flekkete buk eller med korte slag.

1. Gråskjegget (lat. Falco cenchroides), forfatter av bildet: Patrick_K59, CC BY 2.0. 2. Turumti (lat. Falco chicquera), forfatter av bildet: Cks3976, CC BY-SA 3.0. 3. South Mexican Falcon (lat. Falco femoralis), forfatter av bildet: Elaine R. Wilson, opphavsrettslig beskyttet fri bruk. 4. Evening Falcon (lat. Falco rufigularis), forfatter av bildet: Joao Quental, CC BY 2.0.

Forest falcons

Skog falker har en strikket mage og hale. Ved farging, ligner de hauger, og ved likningen av en ansiktsskive rundt øynene - lunas. Størrelsen på fugler varierer. Den minste er den stripete skogfalken (lat. Micrastur ruficollis), som har en kroppslengde på 30-38 cm og en masse på 150-200 g. Den største er en kragefalk (Latin). Micrastur semitorquatus) med en kropps lengde på 45-60 cm, veier 500-750 g. Variasjoner i fargestoffer er karakteristiske for alle medlemmer av slekten. Det er lyse, mørke, oransje-røde og stripede skogfalkoner.

Forfatterfoto: Dario Sanches, CC BY-SA 2.0

Amerikanske dvergfalkoner

Disse er små fugler med en kroppslengde fra 28 til 30 cm, med avrundede vinger og en avrundet hale, som ikke har en tydelig uttalt ytterligere tooth på mandibelen. Den øvre torsoen av fugler er farget brunaktig. Bunnen av kroppen er lys, med flettet, stripet hale, vingene er mørkebrune. En karakteristisk funksjon er tilstedeværelsen av små, lyse hvite flekker på dekkfjærene på vingene. Hanner, kvinner og juveniler skiller seg ikke i farger fra hverandre.

Foto av: Jorge La Grotteria, Alle rettigheter reservert

Falcons krummer

Dette er de minste representanter for slekten og hele familien. Kroppslengden er 14-19 cm, vinger - 9-12 cm, vekt - 35-45 g. Dette slottet inneholder det minste fjærrede rovdyret, hvitfottede falk (Latin. Microhierax latifrons), en endemisk av øya Borneo, med en kroppslengde på 14-15 cm og en masse på 35-45 g. Alle falker i denne slekten har en kontrastfarge: mørkbrun eller svart topp og hvit bunn. Bare de røde og svarte leggerfuglene har en rødaktig eller rødlig mage. Noen arter er noe annerledes i fargen, noe som gjenspeiles i navnene deres: hvit-fronted, sorochiy.

Venstre bilde: Rødfotet dvergfalk (dregs) (lat. Microhierax caerulescens), forfatterfoto: Dr. Raju Kasambe, CC BY-SA 4.0. Høyre bilde: Filippinsk dvergfalk (Latin Microhierax erythrogenys), forfatter av bildet: James Gagen, CC BY-SA 2.0.

Små falker

Lengden på kroppen er 19-28 cm, vekten er 45-70 g. Fuglens farge er variert.

Afrikansk liten falk (lat. Polihierax semitorquatus) har askegrå dekkfjær av vingene og samme "cap" -farge. Han har kontrasterende hvite "briller" rundt øynene, samme farge som baksiden av nakken og underkanten av kroppen. På fuglens bakside er det et lyst kastanjekappe, øynene er innrammet av bare hud av lys rød farge, og potene har samme lysrøde fargestoffer.

I den asiatiske småfalken (lat. Polihierax insignis) Hunnene er farget lysere enn menn. De har en kastanje-rød forkant av ryggen, den samme fargen på "hetten" på hodet og nakken. Mannens rygg og hode er grå. Arten er preget av en lys hvit, nadhvoste, oransje-gule, bare ringer rundt øynene og samme farge på tassen. Fuglens vinger er relativt korte - 11-15 cm, men spisser falconly. Halen av små falker har en lengde på 7-13 cm. Det er små ekstra tenner langs kantene på den øvre mandibelen.

Forfatter foto: Bernard DUPONT, CC BY-SA 2.0

Skygger falker

Dette er en monotypisk slekt, representert av en art.

En latterfalk er en fugl med en mørk brun rygg og de samme vingene, en stripet hale og en motley gyllenkrem eller halmunderkropp. Den "cap" på falkens hode er også halm og variert. En svart "maske" passerer gjennom baksiden av hodet og øynene. Farging og vertikal landing ler falker er som medlemmer av slekten Falco, men forskjellig fra dem i vekt (400-650 g) og kroppslengde (45-50 cm).

Forfatterfoto: Andreas Trepte, CC BY-SA 4.0

Hvor lever fakker?

Ekte falker bor rundt i verden, bortsett fra Antarktis, som er et kosmopolitisk slekt. Opptrer oftere i åpne områder eller alternative skogs- og vanlige områder. Du kan også se dem på klippene og klipper. Hvis holdningen til mennesker mot dem ikke lover fare, så bosetter de seg nær menneskeskapte landskap, helt ned til byene.

Ulike arter opptar forskjellige habitater. Krechet foretrekker nordlige land, bor oftere på havet, i tundraen, hvor det er mange fugleklippoppgjør. Peregrine falcons migrere, besøker hele livet Afrika, Amerika, Asia og Europa. Kestrels bor i New Zealand, New Guinea, New Caledonia, Madagaskar og Mauritius, Seychellene, i Australia, i steppene og halvøken i Amerika og Eurasia, i afrikanske land. Cheglocks finnes på øyene i Middelhavet, i Japan, Indonesia, på Kuriles, Sakhalin, i New Guinea, i Australia, i afrikanske land, ved Middelhavets bredder - i Tunisia, Algerie, ved Atlanterhavets kysten, på den arabiske halvøy, i Finland, Norge , Sverige. Andre medlemmer av slekten er funnet i Canada, New Zealand, Australia, New Guinea, Sør-Amerika og USA.

Skygger falker bebo skogene i Amazonas, og okkuperer også områder fra Sør-Mexico til Uruguay og Nord-Argentina.

Forest falcons finnes i de fuktige tropiske områdene i Sentral-og Sør-Amerika.

Amerikanske dvergfalkoner De bor i pampas og semi-ørkener i nordlige Argentina.

Små falker - Innbyggere av halvøkener og tørre savanner i nordøst og sørvest for Afrika, samt områder med sjelden voksende trær i Sørøst-Asia.

Dvergfalkonereller falker, krummer - bosatt fugler som bor i tropiske skoger i Sørøst-Asia, fra Nord-India og Sørøst-Kina til Filippinene og Malay-skjærgården.

Forfatterfoto: Henrik Schulze alias Smittel, CC BY-SA 4.0

Livsstil og egenskaper av falker

Falken er en modig, skjønn, intelligent og sterk fugl. Han jakter om morgenen eller om kvelden, og i løpet av dagen skjuler han seg i bortgjemte steder og fordøyer roen rolig. Disse fuglene har fenomenal årvåkenhet: de merker offeret i en avstand på 1,5 km.

Ikke-edle falker (kestrels, dvergfalkoner, rødfødte falker) holder ofte demonstrasjoner, som demonstrerer evnen til å gjøre svinger i flukt. De spiller og spøker, arrangerer en prangende jakt på større fugler, driller dem. Slike falker er lett å tømme. Noen av dem er ikke i det hele tatt redd for folk og bosetter seg nærmere dem: det er for eksempel den røde tønnen.

Alle falker har evnen til å fly veldig høyt, og få av dem spiser carrion. Noble arter lever i par, bevare forsiktig familien deres fra rovdyr og slektninger. Nesten alle falker vandrer, men noen gjør det hele tiden, andre flyr bort til dvalemodus, og andre flyr bare med jevne mellomrom. Den amerikanske dvergfalken flyr bra, men gjør det motvillig. Han foretrekker å klatre i trær og samtidig som en papegøye.

Forfatterfoto: Derek Keats, CC BY 2.0

Avl falker

Falcons er fugler som har en tendens til å danne par, og deres ekteskap seremonien sørger for demonstrasjonsflyvninger. Mann og kvinne kan haste ned, klemme med klør og fly som dette om lag 10 meter. I tillegg presenterer hanen sin venn en gave i sin nek.

Falcons oftere bygger reir seg, men noen ganger er de opptatt av ferdige bygninger av andre rovfugler eller corvids. Noen ganger tvinges de hjem fra eierne. Små representanter kan leve i naturlige hule av trær, innrykk, nisjer eller i kunstige reir. Falcons lever på steiner, klipper, trær, i burger, på høye bygninger, i hull med hull i bakken. Plassene for legging av fugler er oftest ikke i tråd med noe. På bunnen er bare deres søppel, matrester og fjær falt av.

Aleut (Black) Falcon's Nest (Latin: Falco peregrinus pealei). Foto av: Cephas, CC BY-SA 3.0

Nest av en sapsana (en rustning. Falco peregrinus). Forfatterfoto: Peter Wegner, CC BY-SA 3.0

Hunnene ligger fra 1 til 6 runde hvite egg dekorert med rødbrune flekker. Store falker har vanligvis en liten clutch. Eggene blir inkubert av kvinnen, selv om hanen noen ganger erstatter henne. Lukking varer i en måned. Noen ganger gjør foreldre feil i løpet av tiden, og kan bare lykkes med de første kyllingene, siden gapet mellom å legge egg er 1-2 dager.

Venstre bilde: Gyrfalcon egg (Latin Falco rusticolus), forfatterfoto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Foto i sentrum: et falkegg (lat. Falco vespertinus), forfatterfoto: Didier Descouens, CC BY-SA 4.0. Foto på høyre side: Vanlig kestrel egg (lat. Falco tinnunculus), forfatter av bildet: Didier Descouens, CC BY-SA 3.0.

  1. Skygger falkereller Falcon-ledet gull, reir selv er ikke bygget, men okkupert av tomme huler, reder av andre rovfugler og bergsprøver. Legg 1-2 egg, som bare inkuber kvinnen. Hanen bærer mat til kvinnen og kyllingene mens de fortsatt er små. Lukking varer 40-65 dager. Deretter tar begge foreldrene mat. Nestlings forlater redenen 8 uker etter klekking.
  2. Forest falcons lage murverk i hulrommene av trær, huler, huler, klipper av bergarter, forlatte hus. I tørrperioden lå de 2-3 hvite egg, inkuberte dem i regntiden i 33-48 dager.
  3. økologi Amerikanske dvergfalkoner dårlig forstått.
  4. Små falker okkupere andre folks reir, oftest bygget av vevlere. I deres legging 2-3 egg dekket med hvitt skall.
  5. Dvergfalkoner, eller falcon falcons, oftere bygge reir i hollows, legg egg med hvit farge. Den afrikanske pygmyfalken bor i hekker av sosiale vevlere.
  6. Ekte falker:
    • Kestrels nest på bergarter, i hull på bakken, på trær, inkludert i huler, på klippene. Ved å legge 4-6 gulbrune, rustne farget egg,
    • gyrfalcon bygger ikke reir, tar dem bort fra buzzards eller ravn, lining dem med tørt gress, mos og fjær,
    • Den rødfodne falken bosetter seg i forlatte reir førti og kråke, mindre ofte i huler og nisjer. Hunnen legger opp til 6 egg og inkuberer dem. Hanen tar vare på sin venn, feeder henne,
    • Falcons for avlskyllinger trenger plass og tilstedeværelse av et reservoar i nærheten. De rekker hyppigere på klippeleggene i en høyde på 20-80 m fra bakken, i tundraen: langs bredden av reservoarer eller steinete fjell. Mindre vanlige, de okkuperer hekker av andre fugler. Den meksikanske falk kan også rede på bakken. Самка откладывает от 2 до 5 яиц красноватого или буровато-красного цвета с более темными крапинами.

Половой зрелости соколята достигают к году жизни. У молодых соколов крылья более широкие из-за развития маховых перьев. Это мешает им охотиться, но хорошо помогает научиться летать.

Детеныши сапсана (лат. Falco peregrinus). Автор фото: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York, CC BY 2.0

Чем питается сокол?

В добыче пернатых хищников преобладают грызуны, ящерицы, птицы и крупные насекомые. Также соколы могут поедать змей, лягушек, иногда рыб. Store arter byttedyr på mellomstore pattedyr: gophers, hares. Vanligvis falkene fanger byttedyr i fly, henter en flygende eller løpende offer i et kaste. Små dyr griper nebb, stor stun eller dør klør.

Skygger falker (Lapper falker) - Gourmeter, de bytter på slanger, ofte giftige, øgler, små gnagere, flaggermus og skogsløk, og er også fiskere.

Forest falcons de spiser små fugler, de er i stand til å tiltrekke seg personer av passerines med karakteristiske lyder. De fanger også øgler og gnagere.

Amerikanske dvergfalkoner elsker å spise insekter, små fugler og firben.

Små falker de spiser hovedsakelig på store insekter, mindre ofte på øgler, slanger og småfugler.

Dvergfalkoner, eller falker, krummer, småby som er fanget på fluen eller fra gravene, ser etter det fra toppen av høye trær. De spiser sommerfugler, dragonflies, store biller, termitter, gresshopper, småfugler, mus, øgler.

Ekte falker:

  • Kestrels på jakten ser ut til en skjelvende flytur eller fra abbor av små fugler og store insekter (dragonflies, beetles, crickets, sprinkler, gresshopper og Medvedok). De spiser på små dyr (flaggermus og vanlige mus), frosker, øgler, slanger. Offret gripes med klør og drepes av et slag på nebbet i baksiden av hodet,
  • den rødhalsede falken fanger små fugler: swifts, svaler, larks, flygende insekter: biller, dragonflies, flaggermus,
  • Rødfotede falker er falker som ofte jakter insekter: gresshopper, slugger, biller. Mindre ofte tar de små gnagere, amfibier og øgler. De spiser spurver, noen ganger kan de fange enda større fugler, for eksempel en due,
  • hocklocks byttedyr på insekter, flaggermus og småfugler: starlings, black swifts, roselles, spurver. Noen ganger tar de mus og andre jordbaserte dyr,
  • edle falker (derbnik, fregnefalk, gyrfalcon, Sakerfalk, aske, etc.) fanger fugler: bie-eaters, orioles, sandpipers, svaler, larks, varakushek, wagtails, thrushes, hoopoes, små spurver, skorpioner, flaggermus. Mindre ofte spiser de på slanger, gnagere, øgler og insekter, kaniner, gophers, rotter. Svart falk spiser carrion. Gyrfalcon i tundraen spiser på innbyggerne av fuglbazarene (gulls og antics), tundra og hvite partridges, små forbipasserende, lemmings, hares og ekorn. Fanget av gyrfalcon fører til en rede eller et annet trygt sted der det bryter det.

Kobchik (lat. Falco vespertinus). Foto av Andy Morffew, CC BY 2.0

Falcon forventet levealder

Maksimal levetid for en latterfalk i naturen ble bestemt ved hjelp av en bandingsteknikk. Hun var 16 år og 3,5 måneder. I dyrehagen bodde fuglene i dette slaget i 14 år.

Ukjent forventet levetid for amerikansk dverg, skogfalk og falker, krummer.

Formentlig er maksimal forventet levetid for representanter for slekten Small Falcons 20 år.

Når det gjelder de ekte falker, da i naturen, levde den eldste personen på kestrel til å være 16 år gammel, ble samme dato observert for fellen, som bodde i fangenskap. Kestrelens levetid er 11 år. Kjent tilfelle av peregrinefalken: en fugl i fangenskap levde i 25 år.

Verden rundt oss for barn 6-9 år. Fugl "Falcon"

Falcon er en overvintende rovfugl. Han har en rask skyveflyt. Hardt buet nebb, veldig skarpt syn. Fasadenes fjerdedel er farget brunaktig beige. Klær på poter er skarpe, skarpe som kniver.

Falcons hekker på toppen av høye trær eller i hulene i de steinete fjellene, oppvarmer sine boliger med ned, fjær og gressblad.

Falcon stiger vanligvis høyt i en klar blå himmel, ser etter byttedyr. Når han ser en liten fugl, hare, ferret eller et annet lite dyr, kaster han seg til ham med en stein, tårer med skarpe klør og hans nebb.

Visste du at falker ofte brukes av jegere i jakt? Jager med spesialutdannede fugler kalles falconer eller falconer.

Sokolniki

Jeg skal til Sokolniki. fordums tid

Det var lunder, sumper,

Og falkene holdt

Sokolniki lærte fugler

Som en stein, fall på revene.

I en blodig duell med henne

Klør henne, klamrer seg til nakken,

Og med en nebb for å rive og slå med en vinge.

Bare parken vil minne om fortiden:

Ingen fugler, ingen lunder - som det aldri skjedde!

Her er moderne kvartaler

Og bare i navnene skjult noen ganger

Langt borte livet lag.

Svar på spørsmålene

• Hvordan ser en falk ut?

• Hva spiser han?

• Hvor ligger falker?

• Hvorfor heter en av bydelene i Moskva Sokolniki?

• Hvem jaktet i Sokolniki?

• Hvordan så Sokolniki ut i gamle tider?

Fiender av Falcons in the Wild

Alle store rovdyr er ikke skarpe å spise falkekjøtt, inkludert ørneuglen. Egg fra koblingen stjeler ofte martens, fritter, rev og vev. De fleste falkefuglene dør på grunn av ødeleggelse av deres habitater av mennesker, reduksjon av matforsyning og forstyrrelser på hekkersteder. Ofte dør fugler på ubeskyttede kraftledninger.

Derbnik kamp (lat. Falco columbarius). Forfatter bilde: Bear Golden Retriever, CC BY 2.0

Fordelene og skadene til falker for mennesker

Falcons er naturens ordener, de ødelegger mange gnagere. Deretter regulerer tallet deres og i forbigående sikrer bevaring av kornhøsten av en person.

Mange fuglearter er lett tamed. De kan hjelpe folk med å jakte, bevare sauer fra rovdyr, hager og marker fra mindre korn, frukt og grønnsaker. Falcons er i den offisielle statstjenesten for beskyttelse av Kreml-monumentene i Moskva. De kjører vekk krager, duer og andre menneskeskapte fugler fra gyllene kupler, og sparer dermed bygningselementer fra erosjon og etterfølgende ødeleggelse. På flyplassen i Brasil drar falker sammen med hauger også kråken bort fra rullebanen. De forhindrer ulykker som kan oppstå med fly på grunn av store konsentrasjoner av fugler.

Sokolov, så vel som andre rovfugler, er bevoktet overalt, til tross for at de noen ganger kan bære fjærfe, inkludert kyllinger. Men dette skjer bare på grunn av eiers svikt.

Interessante fakta om falker

  • Den største av falkene er gyrfalconen. Spenningen av vingene er 125-160 cm. Bare ca 1000 par gyrfalcons bor i Russland.
  • Den minste falken i verden er Mauritiuskestrel (lat. Falcopunctatus). Antallet deres er redusert på grunn av avskoging i fuglens habitat. I dag i naturen er det bare 2 par av disse sjeldne falcons.
  • Muti er en falk opp til 20 cm i størrelse. Den angriper fugler som overskrider størrelsen: vevler, trosser og tymelier (lat. Garrulax). I India ble tamed dregs brukt til jakt. Eieren holdt fuglen i hånden, så navnet på falken dukket opp: "dregs" betyr "håndfull".
  • Falcon er avbildet på armene til UAE, Kirgisistan og Island.
  • I det gamle Egypt ble falken æret, det ble ansett som inkarnasjonen av solguden Ra.
  • Falkefall dukket opp omkring 2500 år siden. Fra øst til Europa, fra begynnelsen av XII-tallet, ble denne lidenskapen levert av riddere som kom tilbake fra korstogene. Den europeiske adelen var glad i falkejakt, og trente fugler var veldig dyre.
  • I forskjellige land for jakt brukes ulike typer falker. Russiske elskere jaktet med gyrfalcons og peregrine falcons, iransk - med en rødhåret falk, Midtøsten - med Saker Falcons, indisk - med turumdi og dregs. I USA, og nå jakte med den amerikanske, eller spurvkestrelen (Latin. Falco sparverius).
  • Benstumper foran neseborene hjelper falker omdirigere luftstrømmen fra nesen under en høyhastighetsflytur.

Saker Falcon (lat. Falco cherrug). Forfatterfoto: DickDaniels, CC BY-SA 3.0

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org