Fugler

Fieldbird - beskrivelse, habitat, interessante fakta

Pin
Send
Share
Send
Send


I perioden fra mars til slutten av april, forlater fjellaske vinterområder og fly til hekkerplasser i Europa og Asia. Der oppretter fuglene par og fra gresset, mos og knuter bygger de koppformede reir, som fra innsiden er dekket med et lag av våt leire og deretter foret med mykt, tørt gress.

Resten ligger ved gaffel av grenene høyt over bakken. Bergaske raser i kolonier, men deres reir ligger langt fra hverandre, og ikke rundt, som i sjøfugler. Til tross for avstanden er det fortsatt kamper mellom naboene. Den kvinnelige av feltet soldat legger 5-6 egg. Bare kvinne inkuberer koblingen. Nakenblinde kyllinger av en ryabnik klekkes ut i 12-16 dager. Hatching kyllinger tilbringer 12-13 dager i reiret, de er matet av både kvinnen og hannen.

LIFESTYLE

Wildbird thrush finnes ofte i Europa i migrasjonsperioden. Denne spenningen nestet i Sentral-Europa allerede i slutten av XVIII århundre. Nåværende rekkevidde av sortimentet har merkbart flyttet sør. I årene 1840-45 fugler dukket opp i Nord-Böhmen, og i 1860-1880 og i flere sørlige områder.

Om vinteren kombinerer fjellas i store flokker med tresker av andre arter. Disse støyende fuglene fôrer sammen på marker og enger. På bakken beveger trusselen av fieldfare i karakteristiske sprang, holder den rett. Legg merke til faren, han rettes ut enda mer og ser seg rundt. Fra fienden rømmer en flok trusser, flyr opp i luften mot vinden og faller ned på nærmeste tre.

Flyttende feltfisk i høst samles i store flokker. Avgangstidspunktet for disse fuglene kan variere avhengig av været og utbyttet av bær.

Fjellaske er veldig glad i bær. Rowan er så viktig i sitt liv at når bjørnen er rikelig i høst, bruker fjellaskeblader vinteren hjemme. The blackbird spiser også andre grønnsaker og fôr. Det forbruker regnormer, snegler, insekter og edderkopper.

Om vinteren, når fuglene ikke klarer å bryte gjennom det faste isskallet, kyller bakken, spiser trusselfaren bær - fruktene av fjellaske, villrose, viburnum, hagtorn og elderbær. På høsten regulerer fuglen seg med epler, pærer og andre frukter. Fieldbird feeds på bakken og i trærne. På jakt etter insekter går han til de nypløyte feltene.

Det er ofte mulig å observere hvordan en stor flokk av sortefugler "til jorden", og undersøker det bokstavelig talt centimeter per centimeter. I løpet av høsten organiserer feltbryggerne ekte banketter på frukttrær og busker. Etter å ha fullstendig høstet fra en plante, flyr de over til en annen.

OBSERVASJONER AV RABINNIK

Det er lettere å observere gressrotene på høsten enn i avlssesongen. I oktober flyr store flokker av disse fuglene fra den skandinaviske halvøyen i sør, og stopper i den europeiske delen av Russland. På kalde høst- og vinterdager velger fjellfjellene villrose eller hagtornbusker, som de spiser på. I hagen eller parken er nesen til fotsoldatene lett å finne ved en karakteristisk sang som er vanskelig å ikke høre. Noen ganger er assesene til en felt soldat forvirret med en spenning. I motsetning til shriyaba har fowlerens hode en grå-stålfarge, og ryggen og vingene er kastanje. Fjellaske er ikke redd for frost, så fuglene flyr i sør bare når det ikke er nok mat på deres hekkerplasser.

INTERESSERENDE FAKTA, INFORMASJON.

  • Wildbird-tynn i kalde vintre tåler ikke matmangel, så hvis det er liten mat, beveger fuglene seg sydover. Svake personer dør på veien.
  • En slektning fra skogsoldaten, den hvite blodet, fikk navnet sitt for store, hvite, godt merkede striper over øynene.
  • Trossfeltfaren er i stand til å angripe fienden, "bombardere" den med sine droppings. Dekket i et lag av sekreter av tynn buzzard knapt holdt på fluen.
  • Gourmeter setter pris på øm, enebærsmakket kjøtt av spenningsfjellasken.
  • Disse fuglene rangerer i Grønland om vinteren 1937-38. En flokk som flyr fra Norge i sør, etter at en sterk storm ble båret av vinden til Grønland, hvor den bosatte sig.

KARAKTERISTISKE EGENSKAPER AV RABINNIK. BESKRIVELSE

nebb: med et skarpt, gult nebb, samler det et bergs spenning ormer og insekter på bakken, og tårer bærer av grenene.

Voksenfugl: Overdelen av hodet og nakken er gråaktig i farger med svarte lyse flekker. Den dorsale delen av kroppen er mørk kastanje, vingene og halen er svartbrune, øvre sorte er grå. Brystet er rustet-rødt med svarte langsgående flekker, magen er hvit.

Ung fugl: Det ser ut som en voksenfugl, men den har ikke en grå hale, og mønsteret er ikke så mangfoldig. Fötter mørkere med alderen.

murverk: består av 5-6 lysegrønne egg med rustfargede flekker.


- hele året
- om vinteren
- om sommeren

Hvor den bor

The blackbird bor i skog festivaler, parker, hager og felt. Sommeren av denne fuglen er territoriet fra den skandinaviske halvøy til øst-sibirien. De fleste skogsvinter på nordkysten av Middelhavet.

LAGRING

The blackbird er vanlig i hele spekteret. En negativ innvirkning på befolkningen i denne arten kan gjøre flere veldig kalde og sultne vintre på rad.

Drozd Rowan. Brateevograd.wmv. Video (00:00:52)

I Moskva er trusselen av gress soldaten en vanlig avlsmigrant og delvis vinterende arter. I Brateevo de siste årene har det ofte blitt sett på Brateevsky-kaskadeparkens territorium, nærmere Saburovsky-nedstigningen, samt på Maryinsky nær industrielle øyer. Et året rundt observeres en gatefare på embankmenter på begge sider langs Moskva-elven på begge bankene, der det er landinger med røya.

Livsstil

De tåler kaldt ganske dårlig. Hvis de ikke finner mat til seg selv i vinterperioden, flyr de bort til varmere områder for å sikre vinteren. Samtidig dør ganske mange fugler under flytting. Værforholdene har en effekt på tallene. Hvis det i flere år er for alvorlige frost om vinteren, reduseres antall arter.

Disse fuglene er svært lik andre representanter for sortefuglene - belobroviken. De er like i både oppførsel og ernæring. Derfor forener representanter for disse to artene ofte felles flokker. Rowan bær er så navngitt fordi Rowan bær er deres favoritt delikatesse. De foretrekker å bosette seg der du kan spise mye av det. De okkuperer et bestemt territorium ikke langt fra tykkene, og beskytter det mot andre fugler, som også ønsker å nyte rowan.

Oppførselen til disse fuglene har en funksjon. Når de angriper en fiende, begynner jeg vanligvis å angripe med mine egne droppings. For andre fugler som ikke likte en fotfly, presenterer dette en viss fare. Tross alt, hvis fuglenees fjer blir smurt i søppelet, så vil de holde seg sammen. Som et resultat vil fuglen miste evnen til å fly. Ofte blir folk som er på feil sted utsatt for lignende angrep av feltfare.

Disse fuglene har en tendens til å gjøre mye støy. Samtidig gjør de lydene ubehagelige. De har en varm og boblende stemme. Hvis fuglen er redd eller sint for noen grunn, vil disse lydene være spesielt sterke og høye. Å synge denne arten av fugler er heller ikke veldig attraktiv. Ja, og du kan høre det veldig sjelden.

Faktum! I øyeblikk av intens irritasjon og misnøye, reiser fuglen sin hale. På denne bakgrunn innser andre fugler umiddelbart at gresshopper er klar til å angripe.

Denne arten har et grønt temperament, så det er ganske enkelt å provosere en fjelloppdriver for å kjempe og skandale. Det har lenge vært assimilert av rovfugler, som ofte nyter denne funksjonen. Ofte er deres reir ofre for en flokk av kråker. Noen av dem distraherer spenningen for å irritere ham og provosere en kamp, ​​mens andre roligt tar eggene.

Strømfunksjoner


Det mest varierte dietten på fjellasken om sommeren. De spiser insekter, ormer og også arachnids. Noen ganger kan man spise og snegle. Og når forskjellige bær begynner å modnes, går fuglen på dem. Spesielt de elsker rowan.

De er veldig glad i frukt, for eksempel epler og pærer. Fuglen pepper frukt og bær, sitter direkte på en gren eller plukker dem opp fra bakken. Disse fuglene er den virkelige søte tannen.

Hvis en stor mengde rowan har modnet, vil trusselen ikke fly bort i sør, men det vil forbli å tilbringe vinteren på hekker. Om vinteren spiser de ikke bare rowan. Men hunden steg, eldre, viburnum.

I februar er det spesielt vanskelig å finne mat. Når alle bestandene av bær er blitt spist, begynner fuglene å mate på hvirvelløse dyr som finnes på vannet. På våren spiser de på marken. Når landet er pløyet, kan du finne mange forskjellige insekt larver i den.

hekkende

Før du legger egg, legger et par av disse trossene nestet. Hunnen er forlovet direkte i konstruksjon. Og mannen vakler vakkert den fremtidige boligen på denne tiden. Det byggede reiret er lik i form til en bolle. Den er laget av tørket gress, som er sammenkoblet med leire og røtter. Den indre overflaten er foret med mykt materiale. Nesten av denne fuglen ligger som regel på et tre, i stedet for en gaffel med kraftige grener. De hekker i små kolonier, der det er omtrent 6-7 par. Noen ganger er kolonier flere tall.

Parring begynner i begynnelsen av mai. I en legging på fugler ca 4-7 egg. De har kamuflasjefarge - grønn med små flekker av brun. Hatch deres kvinnelige. Samtidig bringer hanen ikke engang mat, så fuglen må distrahert fra broodingprosessen for å søke etter mat.

Kyllinger vises i midten av mai. De flyver også vekk fra foreldrene sine, ganske raskt - innen utgangen av mai. Ta vare på avkom begge.

Allerede i juni starter et par radaner den andre koblingen, der i regel færre egg. Foreldre bringer forskjellige bær til disse kyllingene.

Fordelene og skade på fugler

Selv om disse fuglene elsker vilde bær, men hvis de kommer over en hage der kulturelle busker og trær med søte bær og frukt vokser, spiser treskene dem fremdeles umodne.

Flokker av disse fuglene angriper ofte markene med jordbær, noe som gir dem betydelig skade. Når det ikke er frukt i hagen, mates de i skogen. Og når kirsebærene riper, renner og epler, kommer de igjen i hagen.

Men fjellasken, disse fuglene gir også noen fordeler. Frø som kommer ut av fuglen blir ikke fordøyd, så vokse mye bedre. Dette skyldes virkningen av fuglens magesaft. Noen gartnere vet dette og bruker når de vokser fjellaske.

Fuglens utseende

Utseendet på feltfaren er forskjellig fra den andre typen trussel. Lengden på kroppen når 30 cm, og vekten er 130 gram, vingspannen er opptil 45 cm. Fuglens farge er interessant: Bakken og skuldrene på fjellasken har en brunaktig farge (noen merker at det ligner et kastet mantel), og halen selv er mørk, til og med svart langt unna. Bryststrømpe gulbrun, flekker er spredt på den. Hunnens farge er ikke veldig forskjellig fra menns kroppsfarge. Mantelen på ryggen er litt blekere, og flekkene på brystet er ikke så lyse.

Sterke sesongmessige endringer i utseendet på fugler observeres ikke. På våren blir fjær og flekker på brystet lysere enn i andre årstider. Bekken på våren har en gulaktig farge, og ved høstens begynnelse blir den litt brun.

The blackbirds stemme har ikke en hyggelig stemme. I øyeblikket av skremsel eller irritasjon, det ligner et krasj og et skrik. Sang av streetfare er heller ikke veldig hyggelig for øret (i motsetning til den fantastiske sangen av vanlige trosser). Disse fuglene synger sjelden, vanligvis gjør det "forresten", på fluen. Et signal som ligner "gri-gri-gri" betyr å kalle tresko på ett sted.

Fuglens natur

I Europa har asperiene vært kallenavnet trusselen, og dette er ingen tilfeldighet. Bird - en ekte cholerisk type temperament. Det er bemerkelsesverdig for overdreven flashiness og fussiness. Hvis kvinnen blir forstyrret i løpet av klør av egg, vil hun i en raseri slå på fienden, stryke med fett. Fugler av rovfugler strekker seg, noe som ofte forårsaker ødeleggelse av reir. Snikkekråper er delt inn i grupper, og mens noen spiller fangst opp med sortefugler, stjeler andre rolig egg fra tomme reir.

Når rushens trussel er bekymret for noe, løfter han alltid halen oppover. På denne måten advarer han nærliggende fugler om deres beredskap til å kjempe. Under sang er halen avslappet, men når som helst er den klar til å sveve oppover.

Feeding thrush

Fugletryper, fjellas, om sommeren spiser forskjellige. Grunnlaget for deres daglige kosthold er regnormer, insekter, edderkopper og mollusker. Når bærene modner, føles blackbirdene gjerne på dem, spesielt fremhever rowan. I årene der det er spesielt mange bær på trær og busker, forblir ryabniken til vinter i Russland. Felles blackbird om vinteren kan også mate på viburnum, havtorn. Når det ikke er noen bær igjen på slutten av vinteren, sprer trusselen på vannlevende hvirvelløse dyr, som den finner på isfrie fjærer og grunne.

Hvis det ikke er nok mat om vinteren, forblir feltfaren ikke i Russland, men går til Sentral-Asia eller Middelhavet.

habitater

Felles trussel - en fugl er ganske vanlig, bor på territoriet på det eurasiske kontinentet, dets nordlige del. Du kan møte ham nesten over hele Europa, opp til Siberia. Også noen ganger er trusselkolonier lokalisert i Afrika og Asia. Imidlertid er disse representantene av passerines ikke i Spania, de er svært sjeldne i England og Frankrike.

Foretrekker å hekse på høye trær, blant favorittene er alder, pil. Noen ganger flyr de for å mate i fuktige raviner. Fuglens favoritt habitat er skogkanter, skog, lys barskoger i ubetydelig avstand fra fuktkilder. I de mørke tykke tykkelsen møter du ikke dem.

De tilhører migrerende, om vinteren foretrekker de å være i Sør-Europa, Asia Minor, i Nord-Afrika. Går til vintering i varme land, fuglen vender tilbake tidlig nok, og i april begynner reproduksjon. Men hvis fugler i europeiske land finner en tilstrekkelig mengde mat, vil de ikke migrere, de vil tilbringe vinteren på hekkerplasser og vil lede en stillesittende livsstil.

Se på videoen: Touchdown (April 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org