Fugler

Grey Crane: Photos, Lifestyle Features

Pin
Send
Share
Send
Send


Stor kran, preget av en felles grå farge, lang nakke og poter, svart hode med rød krone og hvite kinn. Det er ingen seksuell dimorfisme. Unge har brunlig fjerdedel.

spread. Flyttende fugl, 2 underarter funnet i Eurasia. Det europeiske området ligger i den sentrale og nordlige delen av den vestlige grensen, som går gjennom territoriet til Danmark og Norge. Det vintrer på den iberiske halvøy, så vel som i Nord-og Øst-Afrika. I Italia er det vanlig som en trekkende art, et mye mindre antall individer vinter her, og bare i enkelte områder. Fra begynnelsen av 1900-tallet stanset det i Venezia.

habitat. Foretrekker åpne områder: gress og oppmarker, skogkledde myrområder. Under overvintringen av den grå kranen kan man observere langs bredden av laguner, elver, på marker, i stepper.

biologi. For redenen velger et tørt sted i oversvømte steder, på en øy eller på skogen. Fra slutten av mars til juni ligger det vanligvis 2 rødaktige eller grønne egg med brune flekker, som omsorg for begge foreldrene i 28-31 dager. Ung blir flyr i en alder av 65-70 dager. Ett brød per år. Grey Crane er en forsiktig og utrolig fugl, mesteparten av tiden tilbringer på bakken, som den beveger seg sakte og grasiøst. Flyet er kraftig, vingene klapper ganske sakte. Kostholdet er variert, inkluderer alle slags dyr, men er basert på plantemat.

Interessant faktum. I løpet av sesongmessige migrasjoner, forener de i mange flokker som går opp i fly med kile. Høye skrik, som oftest sendes ut i flukt, ligner lyden av en trompet.

Relaterte arter. Crane demois (Antropoides virgo) kan gjenkjennes av bunter av hvite fjær på sidene av hodet og ved den svarte underkroppen. Det reir i steppene på det asiatiske kontinentet, dets utseende i Italia er tilfeldig. (I steppesonen i Russland er det ganske vanlig på enkelte steder.)

habitat

Gråkraner i Vest-og Nordeuropa, i mange territorier i Russland (opp til Kolyma og Transbaikalia-bassengene), i Kina og i Nord-Mongolia. Også, de er ikke mye observert i Altai, i Tibet og Tyrkia. Om vinteren vandrer kraner, som de fleste fugler, vanligvis i sør: til Øst og Nord-Afrika, til Spania, Frankrike, til Midtøsten, til India og til Kina (sør og øst).

Deres nestesteder: i svampete områder og i floder av elver (marshy). I tilfelle mangel på våtmarker, kan de bosette seg nær jordbruksmark. Kraner velger vanligvis flere forhøyede steder for vintering, ganske tett dekket med grønt vegetasjon.

reproduksjon

Grey Crane - Monogamous Bird. Hun holder sitt par for livet. Bare hvis kvinnen eller mannen dør, finner den overlevende fuglen en annen følgesvenn til livet. Og et annet par kan dannes i tilfelle av mislykkede lange forsøk på å få avkom.

Fra april til juli varer oppdrettssongen. Som regel dannes et par før flyet til fremtidsstedet. Etter å ha kommet på scenen arrangerer kvinnene og mennene de mest originale ritualdansene. De representerer hoppende, flapping sine vinger og en viktig prangende gang.

Over eller i nærheten av vannet, er et tomt valgt (relativt tørt), nødvendigvis blant tett vegetasjon (tykkelse av siv, etc.). Dette er stedet for reiret. Mann og kvinne kunngjør valget av et passende sted med en rippende stemme. Dermed markerer de deres territorium.

Resten er stor (mer enn 1 m i diameter). Den er bygget av det mest varierte materialet. Vanligvis legges 2 egg av kvinnen. Inkubasjonsperioden varer opptil 31 dager. Både mannlige og kvinnelige lukeegg. Kort etter fødselen kan kyllingene forlate foreldrehesten. Deres fulle fjerdedel kommer på omtrent 70 dager.

Livsstil, funksjoner

Grey Crane, som nevnt ovenfor, begynner å danse på en merkelig måte ved ankomst hjemme. Han gjør det enten alene eller i en flokk. I løpet av denne perioden er fuglene svært forsiktige, så alt dette kan bare observeres langt unna. Kraner på nestesteder danner vanligvis ikke masseklynger, det vil si parhytter, langt fra hverandre.

Nest kvinnelige og mannlige bygger veldig raskt og uforsiktig. Som et resultat er det bare en gjeng med brensel samlet fra nærliggende områder. Inne i reden er et brett foret med tørt gress. Som regel opptar eldre fugler sine reir (i fjor). Et slikt rede kan tjene et par år for et par kraner, fuglene oppdaterer det bare litt hvert år.

Kranfordeling i Russland

Grey Crane i Russland er representert av to underarter - vestlige og østlige. de avviger lite fra hverandre. Grensen for distribusjonen, samt deres underspesifikke uavhengighet, studeres relativt dårlig på landets territorium i dag. Omtrent kan vi si at grensen som skiller disse to underarter, strekker seg langs Ural Range. De vestlige underarter bor i det europeiske Russland og øst i Asiatiske.

Videre er det kjent at for vintering flyr gråkranen fra den europeiske delen av landet til Afrika (Marokko, Egypt, etc.), og fra den østlige delen (bebodd hovedsakelig i Sibir) i Nord-India eller til Kina. En ubetydelig del av de grå kranene overvintrer i Transkaukasus.

Som konklusjon om det mest interessante

I begynnelsen av paringsperioden dekker gråkraner sine fjær med gjørme og silt. Dette tillater dem å maskere og gjemme seg fra rovdyr, noe som gjør dem mindre merkbare i perioder med inkubering og klekking av sine kyllinger.

Krangrå, som andre arter, begynner å flyte med en jevn nedkjøring av vinden, akselerere og avsløre store vinger like før start.

Gråkraner er ganske allsidige: de spiser på planter (knoller, blader, stengler, ekorn, bær, etc.), hvirvelløse dyr (ormer og insekter), vertebrater (slanger, frosker, gnagere og fisk). Kranen kan også mate seg med korn, og skape en trussel mot avlingen.

habitat

Kranen foretrekker å leve i et åpent område, for eksempel en gresskratt. Mens de inkuberer egg og grooming kyllinger, bosetter de seg nær vannlegemer eller i tykkelser.

I mat er kraner ikke kresen. Deres kosthold inneholder en stor mengde plantemat: villbær, frø, planteskudd, kornavlinger (hvete, havre). På sommeren spiser fuglene på frosker og insekter. De spiser også små gnagere (for eksempel mus), slanger, øgler.

En viktig del av kranens kosthold er vann. Disse fuglene bruker mye væsker. Hvis det ikke er vannkilde i nærheten, flyr kranene til andre steder flere ganger om dagen.

I aviarier og kenneler er kostholdet på kraner svært variert. De får brødkorn, rå kjøtt, fisk, etc. Kraner er veldig glad i fôr beregnet på hjemmelagde kyllinger.

Overflod og utbredelse

Til dato er antall kraner ca 250 tusen fugler. De bor hovedsakelig i Russland og Skandinavia. Antallet av denne arten er stadig avtagende på grunn av tørking av våtmarker og bygging av jordbruksarealer. Bønder spiller en viktig rolle: de behandler felt med plantevernmidler som kraner leter etter mat. Merkelig nok har poachers liten effekt på antall kraner. Folk skyter sjelden disse fuglene.

Grey Crane er oppført i Red Book. Skyting og fangst av fugler er forbudt ved lov. For å lagre nummeret opprettes vedlegg og kenneler.

I Russland er det 2 underarter av den grå kranen: øst og vest. Ved tegn er de praktisk talt ikke forskjellige. Den delende grensen passerer gjennom Ural-serien. De vestlige gråkranvintrene i afrikanske land, og den østlige - i de nordlige delene av India og Kina. Noen representanter for arten dvale i Transkaukasus.

Interessante fakta

  1. Når kranene klegger egg og bryr seg om kyllingene, belegger de sin fjerdedel med silt eller myrslam. Dette er gjort for god maskering og beskyttelse mot rovdyr.
  2. Ta av kranen - et fascinerende syn. Han sprer seg jevnt og spreder sine vinger like før starten.
  3. Crane - det eldste dyret. Denne representanten for fuglefamilien viste seg for 40-60 millioner år siden. Dette betyr at kranen fanget epoken med dinosaurer. Primitive mennesker skildret disse fuglene på veggene i huler og bergarter.

Se på videoen: Bird Pictures - Quirky Herons (April 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org