Dyr

Hvor bor de og hvilke storeøyne cuties - lemurer spiser

Pin
Send
Share
Send
Send


Galago - pattedyr baby, som tilhører rekkefølgen av primater. Det er imidlertid ikke veldig lik aper og lemurer: halen ligner ekorn, bakbenene er kraftigere enn de fremre, nesen er skarp, og ørene er skjeformede. Men de mest bemerkelsesverdige øynene til galagoen: de er bare store!

Bor Galago i Afrika, han liker det tørre klimaet.

Adferdsegenskaper

Dyret er nattlig. Han kryper smart og stille gjennom trærne, snu sine delikate ører i et rør for ikke å skade dem.

Galago liker å sove i absolutt stillhet, så han presser ørene mot hodet slik at ingenting distraherer ham fra hvile. Vågner opp på sen ettermiddag, øker galagoene hans ører i svinger og lytter etter fare i nærheten. Hans ører er i stand til å fange lyder på svært lang avstand.

Galago foretrekker å leve alene, men noen ganger bor de i små grupper, ikke mer enn 10 personer. De multipliserer 1 eller 2 ganger i året. Kubber født til verden (vanligvis to er født) lever hos sin mor i opptil 3 måneder.

Galagoer spiser på små vertebrater, fugleegg, insekter og plantefôr.

Gråt galago

Under en nattjakt med en flokk med dyr, gjør det skarpe lyder som ligner på en baby som gråter. For dette ble han kalt "bush child".

Et lite, ufarlig dyr i naturen lurer mange farer. Den viktigste er sjimpanser. Primater angriper galagoen under søvnen, piercing dem med spisse pinner.

Jakt på små dyr og mennesker, oftest med det formål å selge, fordi et lite dyr med store øyne i dag er veldig populært i markedet for eksotiske dyr. Dessverre, under transport, dør mange babyer.

Ai-ai fra Madagaskar

Madagaskar mitt - et dyr med store øyne og ører - tilhører også primaternes rekkefølge og er den eneste arten av fiskestangfamilien.

Madagaskar har en liten størrelse (36-44 cm), en lang buskhale som er 15-20 cm større enn kroppen, og en mørk brun pels. Hodet ah-ah er stort nok, det har store skallede ører.

Store, konstant overraskede øyne, store front tenner, mobile ører av stor størrelse og strakte fingre på potene og brakte henne kallenavnet Ah-ah.

Ah-ay finnes bare på øya Madagaskar, i bunkene av bambus eller tette skoger.

Madagaskar Kniv Livsstil

Ah-ah fører en nattlig livsstil, og i løpet av dagen sover han i en rede som han bygger av palmetrær på toppen av et tre eller i en hul.

I lys av hemmeligheten til dette dyret med store øyne, blir bilder med bildene ansett som sjeldne.

Rooky elsker å feire i hjertet av bambus eller sukkerrør, hun vil ikke nekte fra frukt og kokosnøtter, kan spise noen slags insekter. Ah-ay - et ensomt dyr. Sjelden kan leve i et par (kvinnen med hannen i paringsperioden eller moren med babyen).

Interessante fakta om Madagaskar

Madagaskar County er et av de mest fantastiske dyrene på planeten, her er noen fakta som bekrefter dette:

  • Antallet av disse individer er ekstremt lite, så ah-ai er oppført i Rødboken.
  • Tennene på keglen vokser gjennom livet.
  • Dyrene går veldig sakte, da det er veldig lange negler på fingrene på lemmerne.
  • Langfingeren på frampoten er lang og tynn, enden er ikke dekket med ull. Ai-ai får dem bugs og insekter fra sprekker av trær og skyver dem ned i halsen.

  • Hunnen føder avkom hvert 2-3 år.
  • Graviditet varer ca 170 dager, babyer spiser på morsmelk i opptil 7-8 måneder og opptil et år eller to er rundt moren.
  • Forventet levetid er ca 30 år (i dyrehagen).

Et dyr med uvanlig store øyne

Det ser ut til spørsmålet: "Hvilket dyr har store øyne?" - Svaret er utvetydig - "På den største". Men alt er ikke så enkelt: verdens største dyr - den blå hval - er på ingen måte en mester når det gjelder øynene.

Den kolossale blekksprut har de største øynene i verden. Vekten til en av hans øyne er 3 kg, og diameteren er 30 cm.

Imidlertid registrerte i Guinness Book of Records et dyr som har de største øynene (i forhold til kroppens størrelse). Slike proporsjoner kunne oppnås hvis en person for eksempel hadde øynene på størrelse med et stort eple!

Hva er navnet på det storeøyne dyret som er så kjent? Hans navn er filippinsk tarsier.

Dette dyret ser ut som et tegneseriefigur, inspirerende horror og ærefrykt. Størrelsen overstiger ikke 10 centimeter (uten hale), mens den veier bare 120-160 g, og øynene kan nå 1,5 cm.

Spisse ører pryder det store runde hode, lemmer er tynn og elegant, rødbrun hårfarge.

Dyret bor på de filippinske øyene, og nærmere bestemt på noen av de sørøstlige øyene i den filippinske øygruppen:

Long-eared kan leve på forskjellige steder:

  • i bambus-tykkelser,
  • på treetops,
  • i de forlatte forhagen,
  • i hager og plantasjer.

Han foretrekker å bosette seg i skoger der tilgangen til en person er begrenset.

Uvanlige evner

Det fantastiske dyret med store øyne har fremdeles en rekke ekstraordinære evner:

  • De kan slå hodene sine 180 grader på grunn av den spesielle strukturen i ryggraden.
  • Tipsene på fingrene har pads-suckers, slik at du kan holde på trunks av trær og grener i lang tid.
  • Tarsiers øyne er arrangert på en slik måte at dyret ser perfekt både i skumringen og i sterkt lys.
  • Under flyet når du hopper (og det kan ha en rekkevidde på opptil to meter), kan tarsieren "styre" halen, slik at landingen er nøyaktig.

Lemur Lory - et rolig dyr

Fat Lory er et annet dyr med store øyne. Lemur Lory, som sitter på en gren, ser ut som en fluffy ball med store øyne. Halen på dette dyret er ikke mer presist, det er, men veldig kort, bare noen få centimeter, og under pelsen er det helt usynlig. Kroppslengden på en bug-eyed fluff kan være fra 20 til 40 cm, og vekten kan ikke være mer enn 1,5 kg.

Farlig kjæledyr med store øyne

Tykke lorer føler seg bra i naturen og i fangenskap. Men før du får dette sjarmerende dyret med store hyggelige øyne, bør du spørre selgeren hvilken type type det potensielle familiemedlemmet tilhører.

Det er fem typer fett lory, og en av dem - lite fett lory - er giftig. På albuens bøyebøy er kjertler som utskiller et stoff som blir giftig når de samhandler med spytt.

Litt fett lory bruker denne gift for å beskytte unger fra farlige rovdyr. Han lukter bare pelsen på babyen, og hun blir giftig.

Andre typer tykk lory utgjør ingen fare for mennesker.

Ta vare på din nabo

Tykk Lory - uvanlig fredelige dyr. De står aldri i konflikt med deres slektninger, og når de møtes, tar de interessante "velkommen" poser eller børster håret sitt med hverandre. Spesielt for denne prosessen, bærer tykt Lori et spesielt verktøy - en lang klo som vokser på pekefingeren. Alle andre klør av denne arten er korte.

Lemur - beskrivelse, struktur, egenskaper. Hvordan ser en lemur ut?

For tiden inkluderer infraorder lemur-like 101 dyrearter gruppert i 5 familier (ifølge databasen globalspecies.org). De har felles karakteristiske trekk, men de har individuelle egenskaper som ligger i hver art, varierer i størrelse, pelsfarge, reproduktive syklus, vaner og livsstil.

Lemurer er primater av gjennomsnittlig størrelse. Den minste lemur er en dvergmus lemur (Latin Microcebus myoxinus), som lett passer i en voksen håndflate. Størrelsen er bare 18-22 cm i lengden, med hensyn til halen (lengden på kroppen uten hale er 9-11 cm), og krummen veier ca. 24-38 gram (ifølge enkelte kilder opp til 50 g).

Foto av: Bikeadventure

En gang i Madagaskar levde store primater. Disse utdøde lemurene hadde en vekt på ca 200 kg og var større enn en mannlig gorilla! Hittil er den største lemur i verden den kortstendige Indri (Babakoto) (Latin Indri indri): lengden på kroppen er 50-70 cm, hale lengden er 4-5 cm, og kroppsvekten til spesielt store prøver når 6-7,5 kg.

Foto av: Christophe Germain

Lemurer har en tett, langstrakt kropp og et lite, avrundet eller litt flatt hode. Snudd av de fleste dyr, langstrakt og spiss, som en rev. 4-5 grupper av vibrasjoner som utfører berøringsfunksjonen er tydelig synlige på den.

Foto av: Jiří Mařík

Ømene til lemur er store, tett plantet og ofte ser ut som underfat. Deres uttrykk er vanligvis et kryss mellom forbauselse og skremsel. I nattprimatene er øyets baner bredere enn i primater i dag. Fargen på øynene til lemurer er vanligvis rød-oransje, gulbrun eller gul, selv om det er en blåøyet lemur, hvis andre navn er den svarte lemur av Sclater.

Forfatterfoto: Gabriella Skollar

Lemurs tannregner skiller seg ut fra deres karakteristiske struktur: Snittene i overkjeven er svært brede fra hverandre, og de nedre snittene er merkbart nær hundene og har en betydelig tilbøyelighet til å danne en slags "tannkam".

Foto av: Armin Weigel

Fotoforfatter: Vladimír Motyčka

Alle lemurer har grep på lemmer, som hver har fem fingre, mens tommelen på hender og føtter er motstandsdyktig mot resten. Neglene vokser på alle fingre, unntaket er den andre tåen på foten, utstyrt med en lang klo, som brukes til hygieniske formål, som han fikk navnet "toalett". Denne funksjonen gjelder for alle lemurer, unntatt Madagaskar votter. Lemurs bruker skarpe negler for hygieniske formål, kamme tykk pels. Og noen arter slikker og børster hverandres hår med tennene sine.

Foto av: Alex Dunkel

Tatt fra nettstedet: musingsofajunglequeen.wordpress.com

I motsetning til andre lemurer vokser klør på fingrene i Madagaskar-knekken, og bare på tommelen på baklidene er det negler.

Foto av: David Haring

En bemerkelsesverdig egenskap hos disse dyrene er deres luksuriøse, lange og vanligvis buskige hale, hvor lengden av og til er lik størrelsen på kroppen og overskrider den enda. Lemurens hale spiller en viktig rolle i primatets liv: lemurene bruker den til kommunikativ kommunikasjon, og med sin hjelp å opprettholde balanse, hopper fra gren til gren, som ekorn. Og bare den kortstendige indrien, til tross for sine imponerende dimensjoner, har den minste halen og vokser kun 3-5 cm i lengden.

Lemurs tykke kappe kan være av den mest varierte farge: Noen arter er patroniserende gråbrun i farge, andre er preget av lyse sort-hvite, rødbrune eller røde pels. Katten lemur har en spesiell farge - den lange, buede halen er dekorert med brede, sorte og hvite striper.

Foto forfatter: www.nathab.com

Hvor bor lemurer?

For millioner av år siden levde forfedrene til moderne lemurer på det afrikanske kontinent, men som et resultat av riftet som skjedde 165 millioner år f.Kr. e., en del av befolkningen ble isolert på øya Madagaskar og nærliggende øyer, hvor dyr overlevde og dannet en unik øyfauna.

Lemurer har lenge vært vellykket i dyreparker rundt om i verden, hvor primater lett tilpasser seg livet i aviarier og reproduserer godt. Men under naturlige forhold lever lemurer utelukkende på øya Madagaskar og Comorøyene, som er en unik sone som inneholder en klynge av mange endemiske arter av forskjellige representanter for flora og fauna.

Lemurs har mestret nesten alle naturlige biotoper på øya Madagaskar: forskjellige arter av disse primater bor i jungelen av det tropiske monsunklimaet i østsiden av øya, i skogene i nordøst og sørlige deler, i det tempererte havklimaet i de sentrale områdene og i de tørre skogene nær vestkysten.

Lemur klassifisering.

Den taksonomiske klassifiseringen av lemurer er ennå ikke definert og kan diskuteres. Det finnes flere klassifikasjoner som presenteres i tabellen under.

Primate Lori, som også tilhører underordnet ekornes aper, kalles ofte "lemur lori", selv om denne definisjonen er unøyaktig. Til tross for at den endelige klassifiseringen ennå ikke er bestemt, er de fleste forskere av den oppfatning at loriformifiers er en egen infrastruktur som ikke er relatert til infrarød rekkefølge av lemurer (lemur-lignende).

Lori. Foto av: David Haring / Duke Lemur Center

Beskrivelse av dverg lemurer

Noen primitive egenskaper er godt bevart av alle levende dverg lemurer, noe som gjør slike pattedyr en av de beste levende bevisene for vår opprinnelse. Imidlertid er slike innbyggere i tropene i Madagaskar nesten helt forskjellige fra alle kjente og studerte abe mennesker i dag.

utseende

Dverg lemurer er dyr med lange haler og særegne, veldig godt utviklede, bølgende øyne.. Hodet av dverg lemur er forkortet, med en rundformet snute. Bakbenene er litt lengre enn forbenene, men alle fingrene til et slikt pattedyr er like godt utviklet, preget av tilstedeværelse av faste og skarpe klør. Mellomstore ører dekket ute med sparsomme og veldig tynne, mange hår.

Pelsen av små dyr er myk, og i noen områder - med en utpreget silke. På ryggen er håret bølget og ganske ømt. Dverg lemurer som bor i de tropiske skogssonene i Madagaskar er preget av deres rødaktige hår med en brunaktig fargetone. Alle dyr som lever i tørrskogen i det vestlige Madagaskar, har overveiende grå pels i ryggen.

Dette er interessant! Den minste i dag er mus dverg lemurer, og gjennomsnittsvekten til en voksen av denne arten er litt over 28-30 gram.

Primat øyenfarge avhenger direkte av arten, men oftest har pattedyr oransje-røde eller brune-gule øyne. Blant de tretti artene, er musemuskler den mest berømte, for i dag kjøpes disse dyrene oftest av kjente kjæledyr som kjæledyr.

Karakter og livsstil

Alle familiemedlemmer Dverg lemurer tilhører nattdyr som bare er aktive med begynnelsen på den mørke tiden på dagen, og derfor er store øyne forårsaket, som ser godt om natten takket være spesielle lysreflekterende krystaller. På dagtid sover slike pattedyr, karakteristisk curling opp i ballen. For søvn eller hvile, brukes det hovedsakelig hule trær og behagelige reir med gress, små grener og løvverk.

I zoologiske parker, dverg lemurer, sammen med andre nattlige dyr, blir holdt i spesielle forhold eller haller med navnet "Night Primates". På dagtid holdes tilstrekkelig mørke kunstig i slike rom, noe som gjør det mulig for noen nattlige dyr å føle seg komfortable og å opprettholde naturlig, naturlig aktivitet. Om natten, tvert imot, lyset tennes, så lemurene går i dvale.

Alle representanter for en relativt stor familie kan fortjente kategoriseres som unike dyr blant berømte primater.. Denne oppfatningen blir lett forklart av dyrs evne til å tilbringe lang tid i en tilstand av torpor eller anabiosi.

I løpet av denne perioden reduseres metabolismen og en merkbar nedgang i kroppstemperatur, takket være hvilket dyret sparer mye energi. Aldri-dvalende gaffel-tailed lemurer-nest i trehuller, men de sover og hviler utelukkende i en karakteristisk sittestilling, med hodene sine mellom forkanten.

Dette er interessant! Lemurs stemmeområde er representert av forskjellige lyder, gjennom hvilke slike primater kan kommunisere med hverandre, og noen lyder kan forplante seg på ultralydsnivå.

Ved starten av den varme årstiden, på forberedelsesstadiet for å bli "dvalemodus", begynner dverg lemurer aktivt fôring, noe som øker dyrets vekt om et par ganger. Fettreservene akkumuleres ved halebunnen, hvoretter lemur gradvis forbruker organismen under anabiosis. Under naturlige forhold foretrekker dverg lemurer seg å være alene eller kan kombineres i par. De beveger seg veldig smart ved å hoppe eller jogge langs grenene i treetops, ved å bruke alle fire lemmer til dette formålet.

Hvor mange lemurer lever

Blant lemurene er det forskjeller i total levetid. For eksempel lever Cockerel Mouse Lemurs ca tjue år i naturen, og representanter for Grey Mouse lemur-artene lever i fangenskap og lever i femten år eller til og med litt mer.

Typer av dverg lemurer

На сегодняшний день семейство Карликовые лемуры включает в себя пять родов, а также представлено тремя десятками видов, среди которых наиболее распространены следующие:

  • Толстохвостые карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mеdius) — имеют длину тела в пределах 6,0-6,1 см при длине хвоста 13,5-13,6 см и массе тела 30,5-30,6 г,
  • Большие карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mаjоr) — характеризуются достаточно коротким хвостом, с заметным утолщением у основания,
  • Мышиные лемуры Кокерела (Мirzа соquereli) — отличаются длиной тела с головой в пределах 18-20 см при хвосте не более 32-33 см и максимальной массе тела – 280-300 г,
  • Карликовые мышиные лемуры (Мiсrocebus myохinus) - er blant de minste primatene som veier 43-55 g med en lengde på 20-22 cm,
  • Grey Mouse Lemurs (Microsebus murinus) - en av de største representantene i slekten og har en vekt i området 58-67 g,
  • Red Mouse Lemurs (Microsebus rufus) - karakterisert ved en masse på ca 50 g med en kroppslengde i området 12,0-12,5 cm og hale - 11,0-11,5 cm,
  • Bertha Mouse Lemurs (Microsebus berthae) - Endemikk av øya staten Madagaskar er for øyeblikket den minste kjente primater kjent for vitenskap med en kroppslengde på 9,0-9,5 cm og en voksenvekt i nivået 24-37 g,
  • Hair Lemurs (Allobusbus triсhоtis) - har en lengde på opptil 28-30 cm med en gjennomsnittlig vekt på ikke mer enn 80-100 g,
  • Fork Lemurs (Ranner furser) - har en kroppslengde på 25-27 cm og en hale seksjon på et nivå på 30-38 cm.

Dette er interessant! I 2012, i den østlige delen av Sahafina-skogen, som ligger 50 km fra territoriet til nasjonalparken Mantadia, ble det oppdaget en ny art - musen Lemur Herpa eller Microcebus gerpi.

Det er seks arter av slekten Cheirógaleus eller Rat Lemurs, og slekten Micracebus eller Mouse Lemurs er representert av to dusin forskjellige arter. Den minste i dag anses å være slekten Mirza.

Distribusjonsområde

Sheirogaleus medius er vanlig i de vestlige og sørlige delene av Madagaskar, der de bor i tørre og våte løvskogende tropiske skoger, og foretrekker den lavere vegetasjonsgraden. Arten Shearoagalos májór bor i skog og skogkledde tørre områder i øst og nord for Madagaskar, og er noen ganger funnet i den vestlige delen av Madagaskar.

Woolly-eared dwarf lemurs (Сheirogаleus crоssleeyi) beboer de nordlige og østlige skogene i Madagaskar, og dverg lemurer av Sibri (Сheiroоgaleus sibrayeei) er vanlig bare i øst av øya staten. Representanter for arten Mirza soquereli har valgt de tørre skogene i vestlige Madagaskar. Oppdaget av Kappeler i 2005 alene, er Great Northern Mouse Lemur et dyr som er vanlig i nord for Madagaskar.

Microcebus myochoinus er en innbygger av de tørre blandede og lövende skogene til øya staten og Kirindi naturpark, og de sekundære habitatene til Michael Rubus-artene er sekundære og primære skoger, inkludert skogsbånd i kystnære tropiske soner og sekundære bambus skogsområder.

Kosthold av dverg lemurer

Nesten allmennlege medlemmer av dvergfamilien bruker i mat ikke bare frukt og bark, men også blomster og nektar, som er aktive pollinatorer av mange planter. Noen arter er preget av en kort nedstigning til bakken, noe som gjør at de kan jakte på alle slags insekter, samt ganske små dyr, inkludert edderkopper og småfugler, frosker og kameleoner.

Dette er interessant! Mengden vegetasjon er ikke alltid tilstrekkelig til å mate dyrene, derfor, for å fylle opp styrke, lemurer bruker langvarig hvile eller bremse sin fysiske aktivitet.

Blant annet unnslipper pattedyrprimater seg selv ved å slikke saften av forskjellige planter med sin relativt lange tunge. Tennene til dvergløvet har en spesiell struktur, derfor er de perfekt tilpasset for lett kutting av bark, noe som stimulerer den aktive utstrømningen av vegetabilske næringsjuice.

Reproduksjon og avkom

Aktiv rut i ulike arter av representanter for Dwarf Lemur-familien er begrenset strengt til en viss type sesong, og parringsoppførselen til de fleste av disse primatiske pattedyrene representeres av høye rop og berører deres partner. For eksempel er avlssesongen av den tykt-tailed dverg lemur i oktober. Forhold i en familie kan enten være monogamisk eller polygamisk.. Hunnen produserer som regel avkom hvert år, men den totale varigheten av svangerskapet blant representanter for forskjellige arter varierer sterkt.

I løpet av et par måneder med graviditet, gir kvinnen opp til to eller tre ganske velutviklede valper. Graviditeten til store dværg lemurer varer litt mer enn to måneder, og avkomene født til verden spiser morsmelk i 45-60 dager. Kind of Mirza soquereli bærer sin unge i omtrent tre måneder, hvoretter en til fire unge er født. Vekten til en nyfødt pygmylema er kun 3,0-5,0 gram. Småbarn blir født helt blind, men åpner øynene sine veldig raskt.

Etter å ha blitt født, henger ungene på morens mage, klamrer seg til kvinnens lemmer, men voksne er i stand til å bære avkom alene i munnen. Ofte, i en alder av en måned, kan den unge dverg lemur enkelt og raskt klatre opp planter eller trær, men i første omgang følger de utilsiktet sin mor.

Det er viktig! Så snart pattedyret er spist fra amming, blir det umiddelbart helt uavhengig.

Primate pattedyr når seksuelt modenhet i ett og et halvt eller to år, men selv i denne alderen opprettholder dyret nær kontakt med sin forelder, så moren gjør seg kjent med høye gråter. I løpet av sesongmessig reproduksjon er arter tilknytning enkelt bestemt av partnernes stemmeopplysninger, som effektivt forhindrer hybridiseringsprosessen mellom forskjellige arter med betydelig ekstern likhet.

Naturlige fiender

Til tross for all sin tilstrekkelige naturlige smidighet og tilbringer mesteparten av tiden under beskyttelse av trekronen, blir medlemmer av dvergfamilien ofte blitt lett bytte for mange rovdyr.

De viktigste fiender av slike lemurer i en naturlig, naturlig habitat er representert av en Madagaskar eared ugle og låveugler, samt store hauger og civets, noen slanger, inkludert treboas.

Noen rovfugler kan også jakte dverg lemurer, inkludert smalbåndet og ringetone Mungo, samt fossas, som er typiske endemiske representanter som tilhører familien av Madagaskar civets. Ofte blir medlemmer av Dwarf lemur-familien angrepet av mongoer eller voksne hunder av store raser.

Ifølge statistikken dør ca 25% av musemuskler hvert år som følge av angrep fra ulike rovdyr. Imidlertid, i henhold til langsiktige observasjoner, kan selv betydelige tap i befolkningen gjenopprette svært raskt på grunn av den aktive prosessen med reproduksjon av slike primater av pattedyr.

Befolkning og arter status

Hittil har absolutt alle arter av lemurer blitt tildelt en bevaringsstatus, og mye av disse sjeldne primatene tilskrives truede arter. Representanter for noen arter, spesielt Hair-eared Lemurs, anses for tiden å være truede arter.

Dette skyldes aktiv logging av innfødte skoger og massedødeleggelsen av voksne til matbruk, samt fangst for videre salg som populære og eksotiske kjæledyr. Folk er tiltrukket av dyrets små størrelse og dens uttrykksfulle øyne, men når de holdes i fangenskap, må slike primater sikre forholdene så nært som mulig for det naturlige miljøet.

Hvordan sover en lemur?

Twilight-arter av lemurer spiser om natten, og sover om dagen blant løvverkene eller i husene sine, krøllet opp i en ball. Ofte sover 10-15 personer i trehuler på en gang. Noen lemurer (for eksempel den korte-tailed Indri eller Verro sifaka) liker å sove rett på grenen, tett clasping den med armene på forben og føtter, med hodet mellom knærne og halen viklet rundt kroppen.

Hva spiser lemurer?

Lemur er primært et plantelevende dyr, men maten avhenger av typen primat. De fleste dyrs kosthold består av treblad og modne frukter, som fiken og bananer, samt blomster, unge skudd, frø og trebark. Den gyldne lemuren og den store bambuslemmen spiser på blader og skudd av den gigantiske bambusen. Selv om det bør bemerkes at masse, blader og unge bambusskudd blir spist av noen andre arter av disse dyrene, for eksempel dårlige lemurer, som for øvrig bare mate på denne planten. Cat lemurer er veldig glad i fruktene av indisk tamarind (tamarind). Indri og Sifak foretrekker bare vegetabilsk mat. Madagaskarhanskene spiser insektslarver og frukt (mango, kokosnøtt). I diett av dverg lemurer, nektar, harpiks, pollen og plantesap spiller en viktig rolle, de spiser også på små insekter, deres larver og sekreter. Men insekter og hvirvelløse dyr er av sekundær betydning for mange arter av lemurer.

Av insekter dyrer dyr hovedsakelig biller, i tillegg til å spise mantis, nattfugler, lantern, crickets, edderkopper, kakerlakker. Noen arter, som den grå musen lemur, spiser små vertebrater: tre frosker og kameleoner. Cokerel dwarf lemur inkluderer også små fugler og deres egg. Og representanter for familien indriyevy i tillegg til å plante mat, de spiser jorden, nøytraliserende giftige stoffer av planter.

Lemurere kompenserer deres ikke veldig næringsrike diett med lange hvileperioder. Imidlertid er disse primatene omnivorøse og i dyreparker blir det raskt vant til noe diett. De tar maten med tennene eller tar de fremre potene og legger dem i munnen.

Forfatterfoto: Arun Kumar Anantha Kumar

Reproduksjon av lemurer.

Gon i hver art av lemurer er tidsbestemt til en viss sesong. For eksempel holder paringsperioden med dverg lemurer fra desember til mai, indrie lemurs avler om våren, lepilemours fra mai til august. Små arter av lemurer når seksuell modenhet i en alder av 1,5 år, og indri kvinner vokser kun med 4-5 år. Sammendraden til de fleste lemurer består av høye rop og berører partneren.

Representanter for familien av indriyevy danner sterke monogamiske par, og bare i tilfelle av mannens død finner kvinnen en annen partner. I andre familier er kjønnsrelasjoner både monogame og polygame.

Vanligvis produserer hunner av lemurer avkom en gang i året, bare Madagaskar vanter reproduserer veldig sakte og fødes en gang hvert 2-3 år. Varigheten av svangerskapet varierer sterkt mellom ulike arter av lemurer og varierer i gjennomsnitt fra 2 måneder (i de minste artene) til 5-6 måneder (i store arter). Vanligvis blir 1-2 babyer født, og bare Lemurs-koker er i stand til å produsere avkom i mengden opptil 4-6 babyer. Lemur-unger er født blinde, men på den andre dagen åpner de øynene.

Foto av: Christa Klein

Vekten av nyfødte dverg lemurer er bare 3-5 gram, i større arter vekten av valper i fødselsområdet varierer fra 80 til 120 gram. Knapt født i verden, henger små, lette lemurer på mors mage, klemmer seg i pels med tøffe lemmer, eller kvinnen kan bære henne ung i munnen. Kubber av muselemoer bruker de første 2-3 ukene i reder eller hule av trær. Kubber av feline og vanlige lemurer flytter til baksiden av moren som bærer dem på seg selv. Andre arter (for eksempel matlaging) klatrer seg ikke på morens bakside, men ligger i reiret under farenes tilsyn. I noen arter gjør to måneder gamle babyer allerede korte forsinkelser fra reiret, og returnerer til moren bare for å spise og sove. Melkfôring varer opptil 4-5 måneder, og den unge lemuren blir spist og blir uavhengig.

Tatt fra nettstedet: goodnewsanimal.ru

Fiender av lemurer i naturen.

Til tross for tilstrekkelig smidighet og det faktum at mesteparten av tiden lemurer bruker i kronen av trær, blir de ofte rovdyr til rovdyr. De viktigste fiender av lemurer i deres naturlige habitat er ugler (Madagaskar langugede ugle og låveugle), hauker, sivile, slanger, for eksempel, Madagaskar tree boa. Lemurer og kjøttetende pattedyr, som ring-tailed og narrow-band mungo, samt fossen, endemiske medlemmer av Madagaskar civet familien, jakt etter lemurer, og husdyr og mongooses ofte angripe dem. Ifølge statistikken dør ca 25% av musemellemmer hvert år fra rovdyrangrep (blant andre arter, denne figuren er lavere), selv om slike befolkningstap gjenoppretter seg veldig raskt på grunn av rask reproduksjon av disse primatene.

Sikkerhetsstatus for lemurer.

For tiden er alle lemurer gitt beskyttelsesstatus, de fleste anses som truede arter. Noen arter, spesielt den nordlige finkornede lemur, er inkludert i listen over 25 mest sårbare primater. Visse arter av lemurlignende arter blir utryddet for kommersielle formål, andre lider på grunn av intensiv avskoging av tropiske skoger.

Lemur hjemme: vedlikehold og omsorg.

Lemurer er lett nok til å tamme, de er ikke aggressive og lydige, og blir derfor ofte kjæledyr blant elskere av eksotiske dyr. For at en lemur skal føle seg i fangenskap (i en leilighet eller i et hus) så komfortabelt som mulig, må han sørge for riktig omsorg. Før du starter en lemur, bør du definitivt studere informasjonen om hvordan du skal ta vare på dette dyret og hvordan du skal mate det.

Buret eller terrariet til lemur skal være romslig, for i den nye boligen må du legge grener av trær eller til og med henge kunstige creepers, som dyret vil glede seg over å klatre på. Bunnen av buret eller terrariet skal fylles med sagflis, som må byttes ut med jevne mellomrom, da det ikke vil være mulig å bruke lemur til brettet, og i fravær av regelmessig rengjøring i boligen fra buret og selve dyret, vil det lukte ubehagelig. I huset til lemur kan du bygge noe skjult av et separat "soverom" i form av en boks foret med godtørket høy eller naturlig ull - på dette stedet vil dyret hvile og kunne skjule om det vil være alene. I boligenes bolig må det være en beholder med drikkevann. Til tross for den tykke pelsen er lemurer termofile og tolererer ikke drakter i det hele tatt: ta vare på dette når du velger et sted å installere kjæledyrets hus.

Forfatter bilde: SHLANGO

Hva skal jeg matte innenlands lemur?

Lemurer blir vanligvis våken fra kvelden og hele natten, så du bør mate ham på dette tidspunktet. Ikke vær redd om om ettermiddagen nekter dyret å spise og spesielt ikke forsøke å tvinge mat på ham. Kostholdet til Lemur kan inkludere ganske forskjellige produkter av animalsk og grønnsaksmessig opprinnelse. Slik kan du mate en lemur hjemme:

  • kokte rødbeter og poteter
  • hvitkål og blomkål,
  • salat og sorrel,
  • agurk, rogn, gulrøtter, reddiker,
  • ulike frukter, inkludert sitrus,
  • kornblanding uten å tilsette olje,
  • hytteost og hardkokte eller rå egg,
  • kokt kjøtt og fisk (ikke bein),
  • brød (og hvitt og svart),
  • melk og til og med kefir (noen ganger og i små mengder).

Lemurer er store søttår, derfor kan dietten suppleres med kokt tørket frukt, nøtter og honning, som er oppløst i en bolle med drikkevann. Lemurs med appetitt spiser alle slags levende skapninger: crickets, kakerlakker, måltid ormer, og vil heller ikke gi opp nyfødte mus. Slike delikatesser kan kjøpes hos dyrebutikker.

Foto av: KimK

Lemur-kompatibilitet med andre kjæledyr.

Lemur er et helt ikke-motstridende dyr og veldig lett å komme sammen med katter, hunder og andre innbyggere. I motsetning til andre primater knuser ikke lemurer noe, ikke gniss og ikke bryte hvis de er utenfor huset deres. Det eneste problemet kan oppstå med gardiner og vinduskarmer: lemurer - elskere klatre opp til en god høyde ved hjelp av tøffe fingre og se derfra hva som skjer.

Med riktig omsorg i fangenskap kan en lemur leve i ca 20 år, tiltalende eierne med sin interessante oppførsel og uvanlige utseende.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org