Fugler

Hooded crow: hvor mange liv, hva den mater på og hvor den bor

Pin
Send
Share
Send
Send


En slik fugl som den grå kråken er den vanligste og gjenkjennbare fuglearten. Vær oppmerksom på at denne arten av fugler skiller seg fra sine slektninger ved raskhet, livlig tankegang, samt muligheten for domesticering og påfølgende vedlegg til eieren.

Beskrivelse av arten

Den grå kråken tilhører familien av corvidae og er en ganske stor fugl, kroppslengden er opptil 51-53 cm, maksimalvektstallene når 700 gr., Vingespannen er opptil 1 meter.

Den karakteristiske farge av representantene til arten er grå (med unntak av kronen, halen, vingene og fuglens forside). Naken i en svartkrå svart krage er med en karakteristisk buet spiss og en fremtredende bulge over mandibelen. Benene av representanter for arten er svarte. Tilstedeværelsen av grå i fargen på fjærdekket av kråken, er faktisk den største forskjellen fra andre underarter. Legg merke til at unge personer har en mørkere farge på klær. De karakteristiske lyder laget av fuglen er hes og høyt Carr-Carrr.

Ifølge flertallet av ornitologer er den grå kråken en underart av den svarte kråken, med mulighet for å krysse representanter for begge arter. Livsformen av arter praktisk talt ikke avviger - fugler fører en fast livsstil, som regel, lever i par eller små grupper (kråke samfunn).

Strømfunksjoner

Som regel blir maten som mottas av gråstråler, som lever hovedsakelig i urbane omgivelser, tilskrevet taktakene av hus, hvor de er mettede i en rolig atmosfære.

Carrion krager er referert til rovdyr arter, da de kan jakte små fugler for maten, spesielt fuglen ruiner reir med nyoppdagede kyllinger. Også kråken liker å spise noen små dyr og gnagere. Ofte i urbane parkområder, jager gråkråper etter ekorn. Store flokker av krager er i stand til å rase på harer, dyktig blokkerer rømningsruten og kjører den i en blindgyde. Ofte adopterer disse fuglene den karakteristiske oppførselen til en slik fjær som en skua, som manifesteres av terrorisering av små måser som jakter fisk i kystsonen.

habitat


Den mest utbredte befolkningen av gråstråler mottok hele Eurasia. Denne fuglen kan bli funnet nesten overalt: i forhold til byen, i skogene, på territorier av deponier og øyer. Legg merke til at kråken ikke skremmer folk i det hele tatt. Fugler plasserer sine hekker i et praktisk sted - ikke bare på høye trær, men også på bygninger. Som regel om natten samles representanter for denne fuglefarten i ganske store grupper eller flokker. Ofte blir kirkegårder eller parkområder valgt som sted å overnatte. Ofte dugg og rooks blir med flokker av gråkråper.

Avl funksjoner

Høysesongen av kråke begynner med utbruddet av de første vårdager. For å tiltrekke seg kvinner utfører menn av denne arten komplekse figurer i luften.

Grå krage reder i par, mens reirene til representanter for arten befinner seg i umiddelbar nærhet av hverandre.

Krager anses å være svært følsomme fugler, dette er spesielt uttalt i miljøspørsmål. Et par fugler vil aldri bygge deres rede på forurenset eller røykfylt område. Kråka kan besøke slike økologisk ugunstige steder bare på jakt etter mat som er nødvendig for næring. Dvs. reiret er bygget på rent territorium, som forklares av bekymring for fremtidige avkom.

Den faktiske tiden da kråka begynner å bygge sine reir er mars-april. Som byggemateriale bruker fugler nesten alt de kommer over - fra en rekke materialer og filler til tørr vegetasjon. Den maksimale mengden legging er 6 egg, har en blåaktig fargetone med brune flekker og fuzzy slag. Hunnen er engasjert i inkubasjon av fremtidige avkom, kråken har til formål å gi familien til familien den nødvendige maten. I perioden med inkubasjon av egg fører fuglen ofte sin lufting, noe som uttrykkes av sin karakteristiske oppførsel - den blir på sine poter, løfter kroppen over skuffen, hvorefter den begynner å sortere dem raskt i flere titalls sekunder.

Varighet av inkubasjonsperioden er ca. tre uker. Mange observatører har lagt merke til at det som regel er mannekyllingen som er den første til å pekke. Etter fødselen av alle avkomene begynner kvinnen å hjelpe sin partner til å løse slike oppgaver som å søke etter mat både for sin egen mat og for fôring av kyllingene.

Hovedbetingelsen for fôring av ungdom er tilgjengeligheten av lett fordøyelig og høykalorimat, hvorfor kråper ofte ødelegger hekker av andre fugler for å mate sine avkom, ta eggene sine til å mate sine kyllinger. Ofte for samme formål stjeler de nestler av stjernestjerner eller andre småfugler.

Vaner av arten

Grå krager er ganske mobile og aktive fugler, som liker å gå sakte fra side til side. Også denne fuglen elsker en rekke underholdning, for eksempel er favorittattraksjonene: planlegging i luften, svingende på ledninger, rullende på skrånende tak.

Også disse representantene av arten er veldig smarte, for eksempel hvis de ikke klarer å avsløre noen frukt, stiger de ganske enkelt til en god høyde, hvorfra den blir kastet av.

Den grå raven, så vel som noen fjærende, har sin egen verste fiende - det er en slik fugl som en ugle. Sistnevnte angriper dem om natten når de sover godt.

En annen funksjon av kråken er det utmerkede minnet. Også gråkrå kan kalles vindictive, for eksempel kan de angripe en hund som brøt opp en pakke for noen år siden. Noen ganger tar fugler pelshatter av folk for sine lovbrytere, og derfor er det tilfeller der en fugl fløy på en person og begynte å knuse høyt på hodeplaggene.

Daglig rutine

Grå kråker våkner opp før soloppgang, samles i små flokker på husets tak eller sitter på grener av et stort tre. Som regel er den første halvdelen av dagen opptatt av at fuglene er på jakt etter egnet mat til fôring. Mot klokken samles kråkene igjen i en flokk for å hvile på et valgt stort tre eller vakrere enn strukturen. Etter lunsj går fuglene igjen på jakt etter mat. Før de går i seng, kommuniserer de aktivt, og deler deres inntrykk av den siste dagen.

Interessante fakta

  1. Slike fuglearter, som de grå krager, som lever i forhold til trelldom, er svært knyttet til personen som bringer opp sitt fjæredyr. Spesielt hvis representanten for denne arten kom inn i huset til en mann i en ung alder - av en kylling.
  2. De fleste fugleeiere sier at ravene er veldig raske fugler, men de har en betydelig ulempe - kråper er ikke bare kloge, men også tyveri.

Crow: beskrivelse, egenskaper og bilder. Hvordan ser en fugl ut?

Ravnene er de største representanter for roaming-enheten. Lengden på fuglen varierer mellom 48-56 cm. Hanen er større enn kvinnen, mannens vekt er 700-800 gram, hunnene veier fra 460-550 gram. Lengden på vinkelen på den mannlige kragen når 27-30 cm, i den kvinnelige personen vokser vingene fra 25 til 27 cm. Sterke vinger i de fleste arter er preget av spisset form. Vingepanelet i kråken er ca 1 m.

Utseendet på kråken ligner ryken, men har en mer tett kroppsbygning.

Halen av kråken er kileformet, med lange halefjær. Fuglens nebb er kraftig og skarp, konisk i form, i noen arter har en karakteristisk høy bøyning. Kråkens ben er tynne og lange, med fire fingre: 1 vendt tilbake, 3 - fremover.

De fleste ravnearter har en grå eller svart fjærfarge som kaster en metallisk, lilla, fiolett eller grønn farge inn i solen. Basen på pennen er vanligvis grå, i sjeldne tilfeller hvit.

Kråkens stemme er høy, hes, noen ganger grov og guttural, som minner om latter. "Crow's tongue" er veldig utviklet, lydene av forskjellig tonehøyde brukes i ekteskapsspill, for varsel til generell samling, bølger, trusler og forstyrrende signaler.

Hvor mange år lever ravner?

Forventet levetid for kråper i naturen er 15-20 år. I fangenskap lever noen ravner opp til 35-40 år. Den eldste kråkenes offisielt dokumenterte alder var 59 år, noe som er sjelden.

Hvor bor ravner?

Habitat er ganske omfattende: fuglen er funnet i nesten alle land i Europa og Asia, i Nord-Amerika, i Nord-Afrika og Australia.

De fleste krager er stillesittende i urbane, landlige eller naturlige landskap. Den bosatte-nomadiske arten av kråper som beboer de nordlige grenser av området, for vinteren beveger seg i områder med et mer gunstig klima.

Hva spiser ravner?

Singler av natur, krager er aktive jegere som noen ganger går sammen med sine slektninger for å ta byttedyr eller ha en felles fest. Å være scavengers, en flokk av krager er i stand til å følge langhårede rovfugler, så vel som lynx og rever for deres bytte eller dets rester. Krager er omnivores og føder på absolutt alt som, etter deres mening, vil være spiselig. I kostholdet av kråker er det noen insekter (biller, fluer, sommerfugler), ormer, egg av andre fuglearter og deres kyllinger, øgler, frosker, ekorn, fisk, små gnagere (mus og rotter).

All slags matavfall - den vanlige og favoritt maten i kråket, så en stor konsentrasjon av disse fuglene blir ofte observert i bydumper. Kråken feeds på insekt larver swarming i gjødsel.

I fravær av animalsk mat spiser kråken planter og frø, frukt og grønnsaker.

Raven arter navn og bilder

Slekten omfatter flere arter av krager:

  • Svart krage(Lat. Corvus corone)

Den har svart fjerdedel, samt svarte poter, føtter og nebb. Derfor er fuglen ofte forvirret med en røyk. Imidlertid har en svarte kråds fjerdedel en mye grønnere ebb enn en røyk, og noen ganger enda en lilla glød. Kroppslengden på et voksen individ er 48-52 cm.

Artens rekkevidde dekker vestlige og sentraleuropeiske territorier, hvor den svarte kråken lever med en av dens underarter - den østlige svarte kråken (lat. Corvus corone orientalis), som bor i Øst-Asia. På Rysslands territorium, svarte kråkene i Øst-Sibirien og Fjernøsten.

  • Grå kråke(Lat. Corvus cornix)

Ifølge en av klassifiseringene er den grå kråken en egen art, i henhold til den andre er den en underart av den svarte kråken. Lengden på fuglen når 50 cm med en vekt på 460-735 gram. Den grå kråken avviker fra røken ved sin større bredde av vingen og en spesielt uttalt helling av nebbet. Kroppen er farget grå. Hodet, brystet, vingene og halen av den grå kråken er svarte i farge med en liten metallisk nyanse.

Den grå kråken bor i Øst- og Sentral-Europa, de skandinaviske landene, Lilleasia og hele Russland, fra vestsiden til Karahavet.

  • Australsk kråke(Lat. Corvus coronoides)

Det er den største av de tre beslektede artene som finnes i Australia. Lengden på kråkens kropp er 46-53 cm, og gjennomsnittsvekten er 650 g. Den svarte fjæren på en kråke kaster med en blå-violet eller blågrønn glitter. Et karakteristisk trekk ved alle krager som bor i Australia er den hvite iris og uttalt nakkfjær. Halsen på unge individer er dekket med så sjeldne fjær som det er rosa hud mellom dem.

Den australske kråken bor i Sydney og Canberra.

  • South Australian Crow(Lat. Corvus mellori)

Skiller helt svart fargeklær, lange vinger og en tynn, sterkt buet nebb. Middels størrelse, lengden på en voksenkrå er 48-50 cm. Ifølge enkelte forskere foretrekker fuglen bare plantemat.

Den er bebodd av en australsk kråke i Sørøst-Australia, så vel som på Kongen og Kangaroo-øyene.

  • Bronse krage(Lat. Corvus crassirostris)

Opprinnelig kalt grizzled crow. Store representanter for arten har en kroppslengde på 60-64 cm. Bronsekråken er ganske stor og overskrider lengden på hodet. Farging kråper helt svart, med en enkelt hvit flekk på baksiden av hodet. For halen av kråken av denne arten er preget av et trappet arrangement av fjær.

Det er en bronsekrå i høylandet og høylandet i Øst-Afrika: Etiopia, Eritrea, samt Sudan og Somalia.

  • White Crow(Lat. Corvus cryptoleucus)

En typisk representant for slekten, preget av hvite baser av fjær på nakken. Kropps lengden på et voksen individ er 50 cm. Denne ravensart er vanlig i det sørøstlige USA og Nord-Mexico.

  • Big-eyed crow(Lat. Corvus macrorhynchos)

Fuglen har et veldig stort nebb. Størrelsen på krager er avhengig av habitatet: Representanter for de nordlige befolkningene er større enn de sørlige, har et stort nebb og velutviklede fjær på nakken. I gjennomsnitt er lengden på en voksenkrå 46-59 cm, og vekten når 1,3 kg. Kroppen er dekket av mørkgrå fjær. Vingene, halen og hodet til den store billedkråen er svarte, med en lilla eller grønn fargetone.

Arten inneholder 15 underarter som bor i den kontinentale delen av Asia og Russlands fjerne øst, og også bebod øyene: Filippinene, Taiwan, Sri Lanka, Hokkaido, Yakushima og mange andre.

  • Bristle crow(Lat. Corvus rhipidurus)

Den vokser opp til 47 cm i lengde og er veldig lik den svarte kråken. Fuglen har imidlertid en karakteristisk fortykket nebb, lange vinger, en forkortet hale og svært korte fjær på halsen. Utseendet til briste kråper utmerker seg av en svart glanset farge og er preget av en lilla blå farge av fjær og poter. Fjærene på krager på nakken har en hvit base.

Vannfuglens habitat begynner i Midtøsten, går gjennom den nordlige delen av det afrikanske kontinentet, over den arabiske halvøy, gjennom Kenya og Sudan til Sahara-ørkenen.

  • Bangai kråke(Lat. Corvus unicolor)

Den minste kråken av denne slekten, vokser bare opptil 39 cm i lengde. Arten er preget av svart farge av fjær og en kort hale.

Den mest neglisjerte ravnart, finnes utelukkende på øya Peleng i Indonesia. Arten har status som truet, og ifølge forskere inneholder befolkningen i dag fra 30 til 200 personer.

Svært sjeldne finnes hvite kråper i naturen - resultatet av mutasjon-albinisme.

En albino kan dukke opp i en hvilken som helst artegruppe, og vil avvike fra dens kongenere bare i den hvite fargen på sin fjerdedel og ekstrem sårbarhet.

Hvordan raver ravner?

I en alder av 2 år er de fleste ravnearter klar til å avle. Krager er monogamiske fugler og velger en kompis for resten av livet. De parringsspillene til de mannlige og kvinnelige krager er preget av intrikate luftsvingninger, jakter og summer. De vanligste artene av disse fuglene raser i begynnelsen av midten av våren.

Venstre kvinnelige krager, til høyre en mannlig kråke

Kråken gjør en rede i skogparkene og torgene, leggingen legger seg i en gaffel med sterke tregrener, på kraftoverførings tårn, kraner, bak takrenner. Arter som bor i steppe- og halvøkenlandskapet arrangerer reir i sprukker av bergarter og klipper. Begge fremtidige foreldre tar vanligvis med i konstruksjonen, og bygger omhyggelig en nes med kvist og kvist. Kråkens nestdiameter er mindre enn 0,5 meter og har en høyde på 20-30 cm. For bindende brukt torv, leire, ofte stykker av ledning. Bunnen av reden er foret med fjær, ned, tørt gress, bomull og filler.

Avhengig av fugletype inneholder clutchen 3-6 eller 4-8 egg av lysegrønn eller blåaktig farge med mørke flekker. Kvinnekråper inkuberer kontinuerlig clutch i 17-20 dager. Den mannlige kråken i løpet av hele inkuberingen av egg føder sin følgesvenn og tar vare på henne.

Etter 25 dager blir nakne raven kyllinger født, matet av begge foreldrene. Cubs flyktet en måned etter fødselen.

En kråke som ved et uhell har fallet ut av en kråk, burde ikke tas i hånd. Foreldre gjør en forferdelig støy, roper å kalle sine slægtninge, og beskytter ivergeren cub. En flokk av krager angriper en farlig fremmed, enten dyr eller menneske.

På begynnelsen av sommeren begynner krånens avkom å fly ut av reiret, og den første måneden forblir hos foreldrene, som fortsetter å ta vare på dem. I juli forlater ungen endelig sin opprinnelige rede.

Likevel forblir familiebånd, og noen ganger har avkom fra de siste årene i stedet for å skape sin egen familie, hjulpet foreldre til å mate og heve brødre og søstre.

Crow hjemme

Hvis du vil ha en kråke hjemme, er det tilrådelig å velge et ungt individ eller til og med en kylling. Kråen er ikke et pent dyr, det vil være nok skitt fra det. Det er tilrådelig å lage et friluftsbur for henne og legge linoleum på bunnen eller en slags metallbelegg som kan fylles med sagspann. Omsorg for en kråke hjemme er ganske vanskelig, fuglen skal bli badet, solbad, og lov til å fly.

Mange lurer på hvordan man tømmer kråket. Det er lett å få hvis du tar en 2-3 måned gammel liten ravn. Men hvis kråken er eldre enn 6 måneder, ikke forvent innsending fra henne.

Så, for at kråken din skal bli tam, må du, i tillegg til å ta vare på henne, gi henne minst 2-3 timer om dagen for turer og treninger. Ворон можно тренировать как ловчих птиц, а также их можно выпускать на волю прогуляться. Правда, для начала это лучше делать со специальными кожаными ремешками на лапках. Когда ваша домашняя ворона начнет вести себя послушно, вы можете отпустить её в свободный полёт, и она к вам обязательно вернётся.

Чем кормить ворону?

Домашние вороны едят говядину, курицу, мышей и кроликов. Det er ikke nødvendig å mate hjemkrekken med svinekjøtt, da det er for fett. I tillegg til kjøttdiet skal krået spise grøt, fettost, ost, gulrøtter, epler, rå vaktelegg. Tomater, poteter, sitrus, melk og søtsaker er best begrenset. Det er strengt forbudt å gi fuglen salt og saltede matvarer.

habitat

I vårt land er den grå kråken vanlig i den europeiske delen og i Sibir. I øst (før yenisei) er klovsklommen mer grå. Denne fuglen er funnet i skoger, i ødemarker, dumper, i små byer og byer. Fuglen er ikke redd for en overflod av mennesker. Den grå kråken klarer å bygge reir ikke bare på trær, men også på bygninger. For natten samles krager i store folkemengder. De overnatter ofte om natten i parker eller kirkegårder. Ofte blir de sammen med rooks og jackdaws. En del av Moskva og Moskva-regionen er gråkråder igjen for vinteren i sine tidligere steder, og den andre delen migrerer til andre regioner og til og med til europeiske land. Det totale antallet fugler faller ikke da krager flyr inn fra Norden.

Avledning av kyllinger

Ved ankomst av våren begynner ekteskapsperioden. På denne tiden er det interessant å observere menn som gjør utrolig komplekse svinger, start og andre aerobatics i luften. Hooded krage reir i par. Noen ganger er reir plassert i nærheten. Krager er svært følsomme fugler. De er velbevandste i miljøspørsmål. En grå kråke bygger sjelden en rede i et forurenset område. Hun flyr bare der på jakt etter mat, og hun bygger en rede på et renere sted, slik at avkomene kan være sunne.

I mars - april begynner byggingen av en rede på et tre eller på en bygning. Byggemateriale er alt som ravene kan finne og ta med. Disse er grener, hoi, filler, ulike jernstykker og stykker av ledninger. Murverk består av 2 - 6 blågrønne med mørkebrune flekker og eggstreker. Eggene som legges først er mer intensivt fargede enn de siste eggene. På slutten legger kvinnen lystblå egg med nesten umerkelige flekker. Familieansvar er fordelt som følger: kvinnen inkuberer eggene, og mannen gir henne mat. "Gjennom kikkert kan du tydeligvis se at det er en merkbar bevegelse i reiret. Fuglen stiger litt og i noen øyeblikk, som om halv aske, raskt snu over med føttene, derfor starter vingene og hele kroppen. Disse merkelige, ved første øyekast, bidrar fuglens handlinger til å ventilere nestbrettet. Det varer fra noen få sekunder til et halvt minutt og gjentas så ofte at fuglen i utgangspunktet aldri sitter stille på eggene. " (S.F. Starikovich "Menagerie ved verandaen").

Kyllinger vises i omtrent tre uker. Det bemerkes at den første lukker en ravenok- "gutt". Så snart kyllingene er født, går kvinnen av den grå kråken sammen med søket etter mat. Fugler beskytter rede med kyllinger i sin tur. Yngre kyllinger trenger slik mat som er lett fordøyd og tilstrekkelig høy i kalorier. Den beste maten er egg av andre fugler. Kråper rømløs raner andres rede til å mate sine kyllinger. De jager også små fugler for kyllinger. "Etter å ha satt på trollet (og som bare oppfunnet det?) Eller på hengende taket på fuglehuset, venter kråken på hestene å se ut av vinduet. Griper hans nebb, hun drar de dumme seg en etter en. Men dette er ikke toppen av røveri: noen kråkene er uklare hekker, som en flaske øl. På Zvenigorods biologiske stasjon i Moskva-statsuniversiteten falt en innbruddstyv med en nebb som en spak, dekslene fra åtte fuglehus om morgenen. Etter å ha satt nebbet mellom lokket og sidevegget, utvidet det gapet til lokket ga. "

Vaner av den grå kråken

Krager er overraskende mobile, selv om de går sakte på grunn av deres tette tær. Denne fuglen elsker moro. For eksempel planlegger hun med glede og får en høyde på flere titalls meter. Svært svingende på ledningene. I vårt land ruller kråper lydløst ned i metalltaket, og har brettet vingene sine. Smarte fugler er utrolig kloge. "Hvis man ikke kan bryte et sterkt skall med nesen, så skyver de seg opp i himmelen og kaster et skall på steiner eller på motorveien. På en eller annen måte brukte kråkene en Tashkent-flyplass som tang for hakkende nøtter. Om morgenen, da det var relativ rolig på flyplassen, bombet en flokk med kråker en betongstrimmel med valnøtter bundet opp i nabohager! " (S.F. Starikovich "Menagerie på verandaen"). Det er mange fakta som bekrefter kråkenes evne. "De teller berømt i deres sinn til fem." De raidte raven ... Hvis fem personer kom inn i lyet, kom ikke pakken tilbake før alle jegerne mistet tålmodighet og dro hjem. Hvis ni sier at ni mennesker klatret inn i lyet, og seks eller syv kom ut av det, gikk kråkeobservatørene på avvei, og etter å ha bestemt seg for at alt var i orden, ga signalene tilbake. (S.F. Starikovich "Menagerie på verandaen").

Kråken har den verste fienden - uglen. Han dreper fugler om natten når de sover. Ravnene er vindictive. De husker og kan angripe hunden som jaget dem for et år siden. Av og til tar fuglene pelshatter av folk for gamle lovbrytere og fanger dem voldsomt.

Håndkrekka

Kråken som lever i fangenskap, blir raskt vant til personen. Spesielt hvis du treffer huset, er det fortsatt kylling. Alle merker at dette er en veldig smart fugl. Sant, thievish. "For eksempel, som zoologen Y. Romov klaget over sin håndfugl. Hans elev, som bodde i frihet, stjal alt hun kunne bære. Ved bordet oppførte hun seg i høyeste grad uanstendig - hun tømte verten og gjesteskjeen før den ble brakt til munnen. Det var verdt et lite gap, da skjeen selv forsvant. Verken sværte eller cuffing hjalp. " (S.F. Starikovich "Menagerie på verandaen").

"Begge typer kråper kan holdes i fangenskap i lang tid uten store problemer, de er tamed og lærer å snakke, hvis bare læreren har nok tålmodighet. Men likevel er de ikke egnet for rommet på grunn av deres sløvhet og spreende lukt ... ". (AE Brem "Animal Life, Volume II," Birds "). Manuell kråke bor i mange år i nærheten av personen. Hun er så vant til hjemme og alle familiemedlemmer, at hun kan lede en ledig livsstil, men spise og sove med folk.

Grey Crow

Grå kråker lever i landene i Øst-Europa, Asia Minor. Han bor også i skandinaviske land.
På vårt lands territorium bor kråker fra vest til yenisei.
Det er både trekkende og nomadiske befolkninger, og bosatte seg. Sistnevnte refererer hovedsakelig til synantrope som bor i byer, hvor menneskelig aktivitet skaper gunstige forhold for å leve.

Nestende gråstråler. Feeding Chicks

Nestingen begynner i mars-april, avhengig av rekkevidde (tidlig i sør, senere i nordområdene).
Fugler som bor i store byer begynner å nest 2-3 uker tidligere. Årsakene til dette er mildere temperaturforhold og rikelig matforsyning.
Materialet til byggingen av reiret er tørre grener, gress, leire og gresstorv. Og dessuten, bomullsull, syntetisk, slep, i noen tilfeller aluminiumtråd. Grå kråker gjør reder i grener av store trær i skoger og lunder. Og også i skogparkene og torgene. Flere kragehest ble funnet på kraftoverføringstårnene, bak dreneringsrør og på byggekraner.
Hunnen legger egg i mengden fra 4 til 6 stykker. Den bruttende perioden varer ca 18-19 dager, bare kvinnen inkuberer eggene, og hannen bringer henne mat. Når kyllingene lukkes, blir de matet av begge foreldrene.
Kyllinger flyr ut av reden et sted i midten av juni.
Wits ravner
Disse fuglene er utstyrt med høy intelligens og veldig smart. Det er velkjent at ravene brukte enkle verktøy, i form av pinner, for å trekke ut mat. Det antas at de kan skille en person som går i parken fra en jeger.
Mange av de grå krager som bor i nærheten av mennesker har lært å suge biter av tørket mat i vannet. For å dele en mutter, legger noen fugler på sporvognene, eller under bilens hjul.
Mange av dem liker å rulle på bratte tak av boligbygg. På samme måte som barn ruller ned issklier. Slike spill forårsaker utilfredshet med offentlige tjenester.
Når de holdes som et kjæledyr, kan de grå krager lett lære menneskelig tale.

Hooded krage i byen

På den ene siden gir grå krager utvilsomt skade. De stjeler, hooligans, skitne monumenter og arkitektoniske strukturer. De forårsaker skade på offentlige tjenester ved deres handlinger. Men på den annen side ødelegger de carrion og matavfall. I tillegg er antall små gnagere, som mus og rotter, redusert. Kanskje er antallet av disse fuglene en levende indikator for byens sanitære tilstand.
I denne forbindelse, i noen store byer, ble det gjort forsøk på å redusere antall gråkråper ved å skyte og fange dem. I tillegg til å bruke plantevernmidler. I tillegg til at disse metodene ikke er svært humane, er de heller ikke veldig effektive.
For å redusere antall kråker i byen, ville det være mulig, ved å eliminere uautoriserte dumper, ved å tette lukkede beholdere, det vil si ved å begrense matforsyningen.

Crow beskrivelse

Latinfugl navn - Corvus corax. Arten ble først beskrevet av naturist Karl Liney i 1758. Til dato har ornitologer isolert opptil 11 underarter av raven, men forskjellene mellom dem med hensyn til fenotype er minimal og skyldes deres habitat, snarere enn et genetisk trekk.

Raven refererer

  • kongerike - dyr,
  • type - akkord,
  • klasse - fugler,
  • detachement - passer-formet,
  • familie - corvidae,
  • slags - kråker,
  • arten er en vanlig ravn.

De nærmeste slektningene til fuglen er den amerikanske hvite krøllkråken, den klypte og ørkenen brune hodet, mens det utad har det mest likhet med røyken.

utseende

Korpen er den største representanten av passeriner. Lengden på kroppen når 70 cm, og vingspannen er opptil 150 cm. Fuglens vekt kan være 800-1600 g, men tilfeller av ornitologers beskrivelse av krager som veier opp til 2 kg er ikke sjeldne. Forskjellen i lengde og masse avhenger av habitatet - jo kaldere klimaet er, desto større er de som bor i det. Det vil si, de største representanter for ravene kan bli funnet i nordlige breddegrader eller i fjellene.

Dette er interessant! Et karakteristisk trekk ved kråken er en massiv skarp nebb og viftelignende fjær på halsen av en fugl. Under flyvningen kan kråken skille seg fra andre med en kileformet hale.

Hanner av ravn er større enn kvinner. Det er nesten umulig å skille dem ut av farge - både kvinner og menn har en svart farge med metallisk glans. På toppen av kroppen har en blå eller lilla nyanse, og under den grønne. De unge er preget av svart frostet fjerdedel. Fuglens bein er kraftige, med store buede klør i svart. Om nødvendig vil både de og det brede bøyde nebbet bli et instrument for angrep på fienden.

Livsstil og intelligens

I motsetning til de urbane gråkråene, er den vanlige kråken bosatt i skogsområder og foretrekker gamle barskoger.. Han bor i isolerte par, bare ved høsten danner små flokker på 10-40 personer for å fly til et nytt sted på jakt etter mat. Om natten sover fuglen i sin rede, og hele dagen lang er engasjert i jakt. Om nødvendig kan en flokk organisere et angrep på en annen og gjenoppta territoriet der det skal samle mat.

Dette er interessant! Fugler foretrekker å hekke i skogen, men de liker å flytte seg nærmere folk om vinteren, for eksempel til bydumper eller kirkegårder. De er mer sannsynlig å finne noe å spise og overleve.

Ravnen er en smart fugl. Den har samme prosentandel av hjerne til kropp som sjimpanser. Forskere hevder selv å ha etterretninger. For å bekrefte dette ble mange eksperimenter utført, noe som ga fuglen mulighet til å frigjøre mentale evner. En av de mest visuelle tester var basert på Aesops fabel, The Crow and the Jug. Fuglene ble plassert i et rom der det var en haug med småstein og en smal fartøy med ormer som svømte i en liten mengde vann.

Fuglene kunne ikke komme til delikatessen fritt, og deretter kom intelligens til deres hjelp. Kråken begynte å kaste steiner på fartøyet, og dermed øke vannet for å nå ormene. Forsøket ble gjentatt fire ganger med forskjellige fugler, og de klarte alle med oppgaven - å komme seg til maten. I dette tilfellet har fuglene ikke bare utført utslett, de kastet småstein til de kunne nå ormene, valgte flere steiner, innså at de kunne forflytte mer vann.

Underlagt studier av forskere og kråket språk. Det ble antydet at croaking ikke bare er en kaotisk støy, men en ekte samtale, dessuten langt fra å være primitiv. Det vil bli for høyt å kalle det et språk, men forskerne har kommet til den konklusjon at ravene har noe som dialekter som varierer avhengig av deres halo habitat. Et annet faktum som viser tilstedeværelsen av intelligens i disse fuglene er minnet som overføres fra generasjon til generasjon.

Bare en fugl drept av bønder kan føre til at flokken migrerer. Ravnene vil huske huset eller området der faren har oppstått i lang tid, og vil på alle måter forsøke å unngå å vises nær det. Et annet fokus på oppmerksomhet var hemmerkontrollen av fuglen, eller heller evnen til å kontrollere instinktive impulser av hensyn til rasjonell oppførsel. Ravnene ble tilbudt ugjennomsiktige rør med hull hvor maten ble plassert.

Da de lærte å finne det riktig, ble rørene erstattet med gjennomsiktige. Ved hjelp av selvkontroll, måtte fuglene fjerne maten, ikke forsøke å få det direkte, bryte gjennom den gjennomsiktige veggen. Unødvendig å si, de klarte å lykkes med denne prøvelsen. En slik eksponering hjelper kråken til å vente på mat i flere timer uten å utsette seg for unødig fare.

Hvor mange krager lever

Livet på en kråke påvirkes av dens habitat, derfor er det vanskelig å gi et entydig svar på spørsmålet om hvor mye denne fuglen bor. I urbane fugler og i naturen vil antall år levde være svært forskjellige.

Dette er interessant! Jo flere kråker lever, jo mer kunnskap, ferdigheter og erfaring han vil motta i sitt liv. Denne fuglen glemmer ikke noe, og i løpet av årene blir det smartere og klokere.

Kråper som nesting i byen og regelmessig inhalerer skadelige røyk fra industriområder, samt å spise rester på deponier, sjelden har en forventet levetid på mer enn 10 år. Men i byen har fuglene praktisk talt ingen fiender, og under gunstige forhold kan kråket leve opp til 30 år. I naturen lever raven omtrent 10-15 år. Sjeldne individer lever til 40, fordi fuglen må jakte på maten hver dag og er utsatt for mange farer, inkludert angrep fra andre rovdyr. En dårlig høst og kald vinter kan forårsake død av en hel flokk.

Araber tror at kråken er en udødelig fugl. Gamle journaler sier om individer som har levd 300 år og mer, og folkesagnene sier at kråken lever ni menneskeliv. Ornitologer behandler slike rykter med stor tvil, men de er sikre på at dersom det oppstår gunstige forhold for fuglen i fangenskap, kan det godt leve i 70 år.

Hva skiller en kråke fra en kråke

Det er en felles tro blant folket at kråken er en mann, og kråken er en kvinne av samme art. Faktisk er kråken og kråken to forskjellige typer corvids som tilhører samme familie. Slike forvirring på russisk dukket opp på grunn av den lignende uttalen og stavemåten til fuglens navn. Det er ingen forvirring på andre språk. For eksempel på engelsk kalles en kråke "ravn", og en kråke høres ut som "kråke". Hvis utlendinger forvirrer disse to fuglene, er det bare på grunn av lignende utseende.

Dette er interessant! I motsetning til ravene, foretrekker ravne å bosette seg nærmere mennesker. Så det er lettere for dem å få sin egen mat. I CIS-landene er det bare en grå krage, som ikke er vanskelig å skille mellom kroppens farge.

Den svarte kråken, som faktisk kan forveksles med en kråke, lever hovedsakelig i Vest-Europa og i den østlige delen av Eurasia. Lengden og kroppsvekten til fuglen er betydelig dårligere enn kråken. Voksne hanner veier ikke mer enn 700 gram, og kroppslengden når ikke 50 cm. Det er forskjeller i detaljer. I kråket er det ingen fjerdedel på goiter, og i løpet av flyet kan du se at fuglens hale er jevnt avrundet, mens i kråken har den en klar kileformet slutt.

Kråken elsker å samle seg i grupper, mens kråken holder sammen i par eller en etter en. Du kan skille fugler etter øre. Krået i en kråke er dypt og guttural, høres ut som "Kau!" Eller "arra!" Og kråken gjør en nesalyd, som en kort "ka!". Mellom seg kommer de to artene ikke sammen - ofte angriper en flokk av kråker en enkelt kråke.

Distribusjonsområde

Korpen bor nesten på den nordlige halvkule.. I Nord-Amerika, kan det bli funnet fra Alaska til Mexico, i Europa i et hvilket som helst land bortsett fra Frankrike, så vel som i Asia og Nord-Afrika. Fuglen foretrekker å bosette seg på sjøkyst, i ørkener eller i fjell. Men oftest kan kråken bli funnet i tett århundre gamle skoger, for det meste gran. I sjeldne unntak bosetter fuglen seg i urbane parker og torg.

I den nordlige delen av Eurasia bor fuglen nesten overalt, med unntak av Taimyr, Yamal og Gadyni, samt på øyene i Arktis. На юге граница гнездования проходит через Сирию, Ирак и Иран, Пакистан и северную Индию, Китай и Приморье России. В Европе ареал обитания птицы значительно изменился за последнее столетие. Ворон ушел из Западной и Центральной части, встречаясь там скорее в виде исключения. В Северной Америке птица также все реже появляется в центре континента, предпочитая селится на границе с Канодой, в Миннесоте, Висконсине, Мичигане и Мэне.

Når en ravn var utbredt i New England, i Adirondack Mountains, Allegans og på kysten av Virginia og New Jersey, så vel som i Great Plains-regionen. På grunn av masseutryddelsen av ulv og bison, de fallne individer som fuglen spiste, forlot kråken disse landene. Sammenlignet med andre corvids er kråken nesten ikke relatert til det antropogene landskapet. Det er sjelden funnet i store byer, selv om flokker av ravner ble sett i parkområdet San Diego, Los Angeles, San Francisco og Riverside, så vel som i hovedstaden Mongolia, Ulan Bator.

I andre halvdel av 1900-tallet begynte kråker å bli lagt merke til i nordvest i Russland, for eksempel i forstedene til St. Petersburg, i Moskva, Lviv, Chicago, London og Bern. Grunnen til at raven ikke liker å overnatte i nærheten av personen, er ikke bare forbundet med overflødig angst som leveres til fuglen, men mest sannsynlig med fravær av passende habitater og tilstedeværelse av konkurrenter.

Ravens rasjon

Ravens diett er variert. Av natur er de rovdyr, men carrion spiller en nøkkelrolle i fôring, hovedsakelig for så store dyr som hjort og ulver. I lang tid er fuglen i stand til å mate på døde fisk, gnagere og frosker. Kvelden er perfekt tilpasset de mager fôrområdene og spiser alt det kan fange eller oppdage. På jakt etter bytte, siver han i luften i lang tid, noe som ikke er karakteristisk for korvider. Den jakter hovedsakelig vilt, ikke større enn en hare, for eksempel forskjellige gnagere, øgler, slanger, fugler.

Spiser insekter, bløtdyr, ormer, sjøkyllinger og skorpioner. Noen ganger kan det ødelegge andres rede, fullføre mat - frø, korn, frukt av planter. Ofte blir kråken årsaken til skade på jordbruksavlinger. En annen måte å mate på er å spise i fortiden ved å legge egg eller unge kyllinger. Ved behov vokser anlegget på hva personen forlater. En flokk med kråker finnes i nesten alle større bydumper.

Det er viktig! Med et overskudd av mat skjuler ravnet hva som er igjen av måltidet i et bortgjemt sted eller deler med flokken.

Under jakten er fuglen veldig tålmodig og kan tilbringe timer å se på et annet dyrs jakt for å spise restene av byttet, eller å spore og stjele reservene den har gjort. Med mat overflod, kan ulike personer som bor i nærheten spesialisere seg i ulike typer fôr.

Amerikanske biologer har observert et slikt bilde i Oregon. Nestende fugler i nabolaget ble delt inn i de som spiste plantematen, de som jaktet gophers og de som samlet inn carrion. Dermed ble konkurransen redusert til et minimum, noe som tillot fuglene å eksistere trygt side om side.

Reproduksjon og avkom

Raven anses som monogamisk. Opprettede par lagres i mange år, og noen ganger for livet. Dette skyldes fuglens vedlegg til territoriet og campingplassen. Biologer har kjent tilfeller når et par ravnene returnerte hvert år til samme sted for å heve avkom. Fuglen blir moden i sitt andre år av livet. Par foretrekker bosetter seg i en avstand på en til fem kilometer fra hverandre. Reproduksjonen startes om vinteren, i andre halvdel av februar, men i sør blir denne perioden skiftet til en tidligere dato, og i nord, tvert imot, til en senere.

For eksempel, i Pakistan, vokser kråper i desember, og i Sibir eller i Tibets fjell bare i midten av april. Parring foregår av parring spill. Hanen knuser vanskelige manøvrer i luften eller går foran kvinnen med en viktig utsikt med hodet i hodet, høyt hovent hals og ruffet fjerdedel. Hvis et par kråper har utviklet seg, slutter "bryllupet" med gjensidig rengjøring av fjær.

Både kvinner og menn deltar også i opprettelsen av fremtidens rede. Det er arrangert på et sted utilgjengelig for fiender - i kronen av et høyt tre, på en klippe av en stein eller en menneskeskapte struktur. Tykke grener av trær er vevd inn i en stor rede, da er mindre grener lagt, og fra innsiden er de isolert med ull, tørt gress eller klut. Fuglene som bor ved siden av et menneske har tilpasset seg å bruke moderne materialer som hekker, glassull og plast for å bygge rede.

Byggingen av fremtidens hjem tar 1-3 uker. Den ferdige rede har en diameter på opptil 50-150 cm, en dybde på opptil 15 cm og en høyde på 20-60 cm. I de fleste tilfeller bygger et par to eller tre reder og bruker dem vekselvis.

Dette er interessant! Kråper er i stand til å tilpasse kullhyllen under omgivelsestemperaturen, ved hjelp av dette formål kjøling eller tvert imot oppvarmingsmateriell.

I gjennomsnitt består koblingen av 4-6 egg blåbærgrønne egg med grå eller brune flekker, i sjeldne tilfeller kan hun legge ett eller syv eller åtte egg. Deres dimensjoner er ca. 50 mm ved 34 mm. Inkubasjonsperioden varer fra 20 til 25 dager. Hele denne tiden inkuberer kvinnen eggene, uten ekstremt behov uten å forlate reiret, og mannen tar vare på sin næring.

Hengivenhet til ravene av deres avkom er mange eksempler. Det er tilfeller der kvinnen fortsatte å klekke egg med et skudd i kroppen eller etter treet som redenen ble kuttet av lumberjacks. Den første eller to uker etter at kyllingene klekkes, beveger kvinnen seg ikke bort fra kyllingen, oppvarmer og bevarer den umodne unge. Etter å ha nådd 4-7 uker, begynner kyllingene å lære å fly, men til slutt forlater de bare deres nest på slutten av neste vinter.

Naturlige fiender

I byen har ravnene nesten ingen fiender, med unntak av katter eller hunder som jakter dem. I det naturlige miljøet øker denne listen betydelig. Alle rovfugler, som eagles eller hauker, regnes som fiender.

På jakt etter carrion er kråker tvunget til å bosette seg ved siden av en annen rovdyr - en ulv, en rev eller en bjørn. En annen verste fjendefugl er en ugle. Om natten, når raven sover, kan den angripe reir og stjele kyllinger, eller til og med drepe en voksen. For beskyttelse mot fiender, er kråker tvunget til å samles i flokker.

Befolkning og arter status

I det 19. århundre ble raven betraktet som et symbol på ulykke og ofte forårsaket ødeleggelsen av bøndenes avlinger. De begynte å jakte på fuglen ved hjelp av giftige agn, derfor har befolkningen redusert drastisk. For tiden har mange land tatt kråken under beskyttelse. På grunn av dette har antallet av disse fuglene nylig økt betydelig, men kråket er fortsatt en sjelden fugl.

Den naturlige barrieren for reproduksjon er fortsatt mangel på mat om vinteren. Derfor har utviklingen av turisme hatt stor betydning for å øke befolkningen. For eksempel, i Alpene, takket være restene av matavfall etter turister, økte antall ravner markert i midten av forrige århundre.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org