Dyr

Renbeskrivelse: habitat, mat, livsstil

Pin
Send
Share
Send
Send


Som representanter for faunaen i det fjerne Nord befinner mer enn halvparten av de 15 undersjøiske rensene den arktiske tundraen (ligger nærmere polen enn det nordlige skogsbeltet), samt på mange øyer i Arktis. Noen underarter befinner seg også i skogene i Finland og Sibir.

Gjennomsnittlig vekt: fra 60 til 300 kg.

Gjennomsnittlig høyde: fra 160 til 200 cm i lengde, hale størrelse - 14-20 cm, høyde på et individ - fra 80 til 150 cm.
Reindyrhunnene er mindre enn hanner, forskjellen i størrelse varierer for hver underart, størrelsen på tammen er overlegen, men de har også kortere ben.

Ekteskapsperiode: Den finner sted i slutten av september - begynnelsen av november og preges av rivaliteten til menn for kvinners oppmerksomhet. I de fleste tilfeller bestemmer to menn seg for hvilken av dem som er sterkere, og hvem er svakere, med blikk på avstand, i tilfeller der begge anser seg for å være den sterkeste, en kamp begynner - gripende med horn, skyver mennene hverandre til en av dem gir tilbake . I paringsperioden kan en sterk mann gifte seg med 15-20 kvinner. På grunn av de konstante sammenstøtene med andre menn, har dominerende menn liten tid til å søke etter mat, og de bruker mesteparten av sine aksjer. Hanner viser et lignende nivå av dominans bare én gang i livet, når de når toppen av deres styrke - dette skjer vanligvis på 6 år.

Babyrener er født mellom mai og juni. De første dagene av deres liv, hjorten er under oppsyn av moren, og etter omtrent en og en halv og en halv begynner de å beite på egen hånd, mens de fremdeles mating på morsmelk. Dette fortsetter i flere måneder.

Anslått populasjonsstørrelse: - 1 million verdensomspennende med syklisk vekst og nedgang i tall, som gjentas hvert 40-60 år.

Strømforsyning: I sommermånedene, reindriftsmat på siv, gress, bregner og mos. De spiser også skuddene og bladene av lavt voksende trær, og spesielt elsker bladene av pil og bjørk. Fra tid til annen er det rovdyr, spiser lemming, fuglegg og arctic charr (en slags fisk).
I vintermånedene består renholdsmad nesten helt av lav og sopp, som de graver ut under snø og is ved hjelp av horn og hoveder. Hjort, i motsetning til andre pattedyr, har et unikt enzym (lichenase) som bryter ned lavene og frigjør glukose i dem.
Bevaringsstatus for en art: Arten er minst truet.

habitat: sirkumpolare regioner, inkludert øyer.

fiender: Den største trusselen mot rein er ulver som jager dem i pakker, spesielt om vinteren. I de tidlige månedene av livet jager gullneørn, ørne, wolverines og sjeldnere, brune og isbjørn hjort.

I Europa kalles disse dyrene for rensdyr. Og innbyggerne i Nord-Amerika kaller de vanlige karibouprøver, og den tamme - renen.

Reinbefolk bor i områdene i den arktiske tundraen (kaldtløsløs, ofte svakt drenert) og i skogene som grenser til den sørlige delen av tundraen. De er herbivorer og drøvtyggere, det vil si at de spiser på planter som gjennomgår gjærning i magen (nemlig i rummen - det største magekammeret), og deretter tygge igjen og først etter at det blir fordøyd.
Rendyr lever i familier (mødre og kalver) inne i flokken, avhengig av habitatets størrelse. Personer som bor i tundraen, samles i store flokker, men i vintermånedene er de delt inn i flere små. Og antall reindriftsbesetninger som lever i skogene, er rundt 20-30 personer året rundt.

Hvor bor caribou? Hvordan overlever de?

Som representanter for faunaen i Nordområdene bor mer enn halvparten av de 15 undersjøiske rensdyrene i den arktiske tundraen (ligger nærmere polen enn det nordlige skogsbeltet), samt på mange øyer i Arktis. Noen underarter befinner seg også i skogene i Finland og Sibir.

Historiske rensdyrmiljøer var regioner i Eurasia, som ligger over den nordligste nordlig breddegrad. Ikke så lenge siden (i 2009) ble det observert en nedgang i antall reindyr i skogene, som angivelig var forårsaket av global oppvarming. Denne versjonen viste seg imidlertid å være feilaktig, for tiden i de områdene hvor reindriftspopulasjonen hadde falt kraftig før, begynte tallene sine å vokse igjen, mens i de områdene som ble vurdert stabile, observeres en nedgang i antall individer.

Den største faren for hjort er jegere, det ustabile klimaet i enkelte regioner, samt det økende antall gruve-, gass- og oljebransjer, hvis arbeidere noen ganger går jakt på fritiden.

Folk begynte å domesticere rendyr for noen tusen år siden. Siden hjort er hardy og store plantelevende dyr, oppdret befolkningen i de sirkumpolare områdene dem for å spise kjøttet, samt til bruk som transport. Eskimos jakter fortsatt hjort på grunn av deres velsmakende kjøtt, deres huder, horn og ben, hvorfra verktøyene er laget. For eksempel raser samiske og nenetter fortsatt ren. I motsetning til storfe, kan slike besetninger ikke kalles fullstendig domesticated - de bor på flere beitemarker, gjennom hvilke samiske og nenets nomadiske ruter vanligvis passerer. I 1911 ble 10 rensdyr hentet til Sør-Georgia (en del av Antarktis) for å gi hvalfangere og selfangere med mat, og i 2014 var tallet allerede 6 600 hoder, hvoretter det ble bestemt å redusere denne figuren økosystem generelt og spesielt reproduksjon av fugler.

Egenskaper ved tilpasning av ren (caribou) til miljøet:

Lavt forhold mellom kroppsoverflate og volum (anatomisk funksjon) - Store dyr er lettere å holde seg varm, fordi de beholder varme som genereres under metabolismen, og en voksenrendyr kan veie fra 60 til 300 kg.

Beinene i turbinen (anatomisk trekk) - på de buede tynne beinene i nesedelen av skallen (et eksempel kan ses på bildet til høyre) det er myke vev med mange blodårer, hvilken varm kald luft når du puster, hvoretter den kommer inn i lungene. Den kalde luften, og dermed tørr luften fuktes, og under ekspirasjonen blir fuktbalansen restaurert i nesen.

Tilpasset til ulike tider av årets hode (anatomisk trekk). Om sommeren bidrar den myke hældelen av hoverene til å bevege seg raskere på våt og glatt snø i tundraen, og om vinteren vokser skarpe kanter rundt hover, noe som bidrar til bevegelse på hard snø og is. Også med deres hjelp, gråt deg snø på jakt etter mat.

Ultrafiolett syn (fysiologisk trekk). Mer nylig har det blitt oppdaget at renhetsvisjonen går utover det synlige strålingsspekteret. Som det er kjent, reflekterer snø og is ultrafiolett stråling, mens rovdyr, lav og urin absorberer denne strålingen. Et mørkt sted i urin på lett snø eller is forteller dyrene at rovdyr eller reindyr kan være i nærheten. På grunn av egenskapene til deres syn ser rensdyr ulvene som mørke silhuetter (selv hvit ull beregnet for maskering hjelper ikke rovdyr), spesielt om natten. Deers ser også deres hovedmat som lav som mørke flekker på en lys bakgrunn.

Kort sommerdimrasjon til høyere poeng på grunn av overflod av blodsugende insekter (atferdsfunksjon). På denne tiden av året beveger hjorten seg i en tett flokk, som beskytter enkeltpersonene i sentrum av besetningen mot insektbitt.

Herddannelse (atferdsfunksjon). Når de samles i en flokk, beskytter hjort så seg fra rovdyr, som vanligvis fanger dem en etter en. Det gir også beskyttelse mot insektbitt i sommermånedene. De største reinsdyrene kan bestå av 50 000 - 500 000 hoder.

Behandlingen av rensdyr (karibou) (adferdsegenskap). Ren i migrasjonsprosessen er mer enn noe annet landdyr - opp til 5000 kilometer per år. Imidlertid foretrekker noen flokker ikke å migrere i det hele tatt. Migrasjon foregår hovedsakelig om sommeren når de flytter til de nordlige områdene på jakt etter store beiteområder. Som regel vokser trær nesten ikke på slike territorier, så det er vanskeligere å skjule seg fra potensielle rovdyr der. Om vinteren går ren til sør til skogsområder, som gir ly fra alvorlige snøstorm og snøstorm.

Horn trengte å beskytte mot rovdyr, grave opp snø og brukes under kampen mellom menn (anatomisk trekk). Rendyr er den eneste arter av hjort, hunnene og hannene har horn, selv om de bruker dem til forskjellige formål. Hornene består av beinvev, de vokser og blir kastet hvert år - denne egenskapen skiller ren fra andre dyr hvis horn består av keratin (hår og negler består av det), og derfor blir det ikke skuret. Mannene kaster deres horn på slutten av året (november-desember) og hunner på våren (dette viser for øvrig at hele julemarkens hjort var kvinner siden de fortsatt hadde gevir til jul). Om vinteren bruker hunnene sine horn for å grave opp snø på jakt etter mat, mens hannene har større kraft, bruker hover til disse formålene. Nye horn hos menn begynner å vokse i februar og vokser helt tilbake til paringsperioden. Fra et praktisk synspunkt, anser mange at horn er overflødig, men det faktum at hjort er i stand til å vokse nye horn årlig, samtidig som det håndterer det enorme stresset på metabolisme, antyder at disse dyrene er ekstremt sterke og hardt.

Tykt hår, holder seg varm og lar seg overleve selv de mest alvorlige frostene (anatomisk funksjon). Den består av en myk underjakke og en grovere lang jakke. Lang ull beskytter ren fra regn, vind og snøfall. Robust, luftig pels gjør det mulig for rensdyr å flyte på vannet - derfor svømmer de bedre enn andre rensdyr. Om vinteren vokser rensdyr en tykk underjakke, som vanligvis faller ut i prosessen med smelting ved neste vår eller sommer.

Hvordan ser det ut

Hjortet er et gregarious dyr, og dets nordlige art bor også i grupper av ett eller flere dusin individer, som andre hjortarter. De bor i naturen i Nord-Europa, Asia og Amerika - i tundra og taiga, på øyene i Arktis. I tillegg dyrket de nordlige befolkningene dem i husholdningen, ved hjelp av hestetransport, en kilde til kjøtt, fett, melk, huder, bein. Hjort Beskrivelse:

  1. Høyde på visner - 1-1,5 m, kroppslengde - 2 m, vekt - 100-200 kg.
  2. Korte bein slutter med bred, tett, rund form, hover. Dette gjør at de kan bevege seg lett gjennom steinete eller myrdet terreng, og ikke å falle inn i snøen.
  3. Ull - lys grå med brune flekker om vinteren og brun om sommeren. Den dekker hele kroppen og beskytter på en pålitelig måte mot kulde, fordi den har en hul struktur. I tillegg, for vinteren, vises ned i underlaget, og i tillegg beskytter dyret mot vind og frost. Den hule strukturen til hårakselen bidrar til det faktum at hjorten holdes godt på vannet og kan krysse selv store elver.
  4. Tynne lange horn, med forgrening i enden, vokser både hos menn og kvinner. Den første kaster av dem hvert år i begynnelsen av vinteren, den andre - etter utseende av hjort.

Advarsel! Tilstedeværelsen av kvinnelige horn og pubescence på overleppen er et karakteristisk trekk ved denne hjortesorten, noe som skiller den fra andre representanter for hjort.

Livet til et dyr er 25 år. På jakt etter mat flytter hjortekirene lange avstander, forlater vinteren fra tundraen til taigaen, der det er mer mat. Fra to år er de klare til å avle. Kvinner opp til 18 år er i stand til å bære avkom. I oktober-november starter de ekteskapsspill. For å tiltrekke seg kvinner, kjemper hertuger, mot konkurrenter med horn. Siden kvinner ikke tillater menn i lang tid, kan kamper finne sted mellom representanter for begge kjønn.

Etter 8 måneder føder hunnene en, i sjeldne tilfeller to hjort. Ungene er allerede på den andre dagen klar til å følge moren, og etter 3 uker vokser de horn.

Renfiender er ulver, wolverines, brune og hvite bjørner og lynx. Men den største skaden på hjortbefolkningen er forårsaket av menneskelige aktiviteter. Avskoging, beite i hjortens habitater, jakt - alt dette førte til at hjorten bare overlevde i avsidesliggende områder i Nord-Europa, hvor det fortsatt er områder med jomfruelig natur.

Hva feeds på

Hjort diett er avhengig av sesongen. Om sommeren består det hovedsakelig av grønn vegetasjon - løvverk av busker, gress, mos, bær, sopp, alger. Om vinteren spiser de på mosetrær - bushy lavene med cladonia, samt falmet gress, graver ut hoveder for mat fra under et lag med snø eller is. Om vinteren er mosen 60-80% hjort diett. Hjorten hører lukten selv under en snødekke 0,5 m dyp.

Om vinteren blir hermetisert hjort fôret med hø, ensilasje og kornsmel. I mangel av vann, hjort om vinteren, for å slukke tørsten, spise snø, i tillegg kan de drikke sjøvann. Dermed opprettholder dyrene mineral- og saltbalansen i kroppen. For å opprettholde saltbalansen, gnaver de også de bortkastede hornene.

I dag lever mer enn 950 000 rendyr på Russlands territorium. Forbudet mot skyting og beskyttelse av habitater bidrar til at befolkningen i dette dyret fortsatt er under kontroll.

Renbeskrivelse

Et dyrs kropps lengde er ca. to meter, vekten er fra hundre til to hundre og tjue kilo, høyden av et pattedyr er fra hundre og ti til hundre og førti centimeter. Rein, som bor i øyene i det arktiske hav og tundraen, er dårligere enn deres sørlige kolleger som bor i taiga områder.

Reinsdyr, både menn og kvinner, har veldig store horn. Hornets lange hovedstamme bøyer bakover først og deretter fremover. Hvert år, i mai eller juni, slipper kvinner sine horn og menn i november eller desember. Etter en stund vokser hornene tilbake. Antall prosesser vokser på forgrodd horn, på grunn av hvilken form er komplisert. De når full utvikling innen fem år.

Lang vinterpels. En mane henger fra nakken. Pelshår er svært skjøre og lyse, da kjernen er fylt med luft. Men hjortskinn er veldig varmt. Fargen på vinterpelsen er variabel, fra nesten hvitt til svart. Ofte kan fargen være variert, bestående av mørke og lette områder. Sommerpels er mykere og mye kortere.

Fargen er gråbrun eller kaffebrun. Suspensjon og sider av nakken er lyse. Pelsen av skogsdyr er mørkere enn pelsen av hjort i Nordvest. Lite hjort monokrom. Deres pels er brunaktig grå eller brun. Bare hjorten av Sør-Sibirien er forskjellig. De har på ryggen store lyse flekker.

De brede hover av fremre bein av disse kløvdyrene har utsparinger i form av en skje eller skje. De er praktiske å rake snøen til å grave opp mose fra under den.

Oppførsel og ernæring

Rendyr er offentlige dyr. De beiter i store besetninger hvor det kan være tusenvis av hoder, og i løpet av overføringer av besetningen kommer titusenvis. I flere tiår går reinsdyrene alltid langs samme rute. De kan reise fem hundre kilometer eller mer. Dyrene svømmer godt, slik at de enkelt krysser elvene og strømmene.

Sibirske individer bor i skogen om vinteren. Ved utgangen av mai går store dyr med dyr til tundraen, der nå er det mer mat til dem. Det er færre mosquitoes og gadflies som hjort lider av. I august eller september flyttes dyrene tilbake.

Skandinaviske hjorteskog unngås.

I Nord-Amerika migrerer hjort (karibou) fra skogen nærmere havet i april. I oktober kommer tilbake.

Europeiske dyr går relativt nær i løpet av året. Om sommeren klatrer de inn i fjellet, hvor det er kjøligere og du kan flykte fra midge og midges. Om vinteren går de ned eller flytter fra fjell til fjell.

Hjort lider av småfe, som legger egg under huden deres. Som et resultat dannes kokinger der larver lever. I nesenes nesebor lå testiklene nasal gadfly. Disse insektene forårsaker så mye lidelse til hjort og noen ganger selv depleterer dem.

Reindriftsmating hovedsakelig på planter: mos eller mos. Denne fôr danner grunnlaget for ernæringen i ni måneder. Å ha en perfekt utviklet luktsansyn finner dyr nøyaktig mos, bærbusker, sedger og sopp under snøen. Kaster snø i snøen med hovene, de får sin egen mat. Andre kremer, bær, gress og til og med sopp kan inngå i kostholdet. Hjort spiser egg av fugler, gnagere, voksenfugler.

Зимой животные поедают снег, чтобы утолить жажду. Они в больших количествах пьют морскую воду, чтобы поддержать в организме солевой баланс. Для этого же грызут сброшенные рога. Из-за нехватки в рационе минеральных солей олени могут грызть рога друг у друга.

Размножение и продолжительность жизни

Свои брачные игры северные олени начинают во второй половине октября. В это время самцы, добиваясь самок, устраивают бои. Самка северного оленя вынашивает детёныша почти восемь месяцев, по истечении которых рожает одного оленёнка. Очень редко бывает двойня.

Уже на следующий день после своего рождения малыш начинает бегать за матерью. Før begynnelsen av vinteren, føder kvinnen babyens hjort med melk. Tre uker etter fødselen begynner hornene å bryte gjennom i hjorten. I annet livsår begynner dyrets seksuelle modenhet. Kvinnen kan føde til alderen av atten.

Reinsdyr leve omtrent tjuefem år gammel.

Hjemreinsdyr

Å ha isolert del av flokken av ville dyr, tømmer folk reinen. Husdyr er vant til mennesker, bor i halv beite, og i tilfelle av fare sprer de ikke, og håper at folk vil beskytte dem. Dyr brukt som oppdrettsdyr, gi melk, ull, bein, kjøtt, horn. I sin tur trenger dyr bare menneskelig salt og beskyttelse mot rovdyr.

Fargen på husdyr er forskjellig. Dette kan skyldes individuelle egenskaper, kjønn og alder. Europas dyr på slutten av smeltet er vanligvis mørke. De fleste av hodene og baksiden er brune. Lemmer, hale, nakke, krone, panne gråaktig. Snøhvit kjæledyr er høyt verdsatt av folket i Norden.

Husdyr er mye mindre enn villdyr.

Hittil, for innbyggerne i det fjerne nord, er hjorten det eneste husdyret som deres liv og velvære er knyttet til. Dette dyret er for dem og transport, og materiale til boliger, klær og mat.

I taiga områder, reindrift. For ikke å kutte baksiden av dyret, sett deg nærmere nakken. I tundra- og skogtundraen blir de slått til slede (vinter eller sommer) skråt i tre eller fire. For transport av en person utnyttet ett dyr. Opptil hundre kilometer om dagen kan jobbe hardt uten mye tretthet.

Fiender av hjort

Rein er ønskelig for store rovdyr, da det har kjøtt og fett. Hans fiender er ulv, bjørn, wolverine, lynx. Under migrasjon for rovdyr kommer den fruktbare sesongen. Hjortbesetninger beveger seg lange avstander, syke og svake dyr forsinker, og mister sin styrke. De blir byttedyr wolverine og ulv pakker.

Skadelig ødelegger disse dyrene og mennesket. Han hunter et dyr på grunn av dets horn, skinn, kjøtt.

For tiden er det om femti tusen dyr i Nord-Europa, omtrent seks hundre tusen i Nord-Amerika og åtte hundre tusen i Russlands polarsoner. Betraktelig mer hjort hjort. Deres totale antall er om lag tre millioner hoder.

19 innlegg

Reindrift - lat. Rangifer tarandus (Linnaeus, 1758)
i Nord-Amerika - caribou (engelsk caribou, cariboo ['kærəbuː])

Det tilhører familien av reindriftens underordre av drøvtyggere, den eneste representanten for slekten Reindeer (Rangifer), et artiodactype pattedyr av hjortfamilien.
Han bor i den nordlige delen av Eurasia og Nord-Amerika.
Spiser ikke bare gress og lav, men også små pattedyr og fugler.
I Eurasia er reinen tamnet og er en viktig kilde til mat og materialer for mange polare folk.
Blant de nordlige folkene kalles villrein som sokoy.

Kongerike: Dyr
Type: Akkord
Klasse: Dyr
Frigjøring: parcipeds
Underordnet: Rominants
Familie: Rein
Subfamily: Roes
Genus: Rein
Arter: Rein

Kongerike: Animalia
Filum: Chordata
Klasse: Mammalia
Bestilling: Artiodactyla
Familie: Cervidae
Subfamily: Capreolinae
Slekt: Rangifer
Art: R. tarandus

***** Rein. Nordamerikanske underarter:

1. Forest caribou (Rangifer tarandus caribou) - ble opprinnelig distribuert i Taiga-regionen i Nord-Amerika fra Alaska til Newfoundland og Labrador. For tiden har rekkevidden blitt betydelig redusert, underartene er anerkjent som i en tilstand nær den truede staten (NT i henhold til IUCN-klassifiseringen).

2. Karibu Grant (R. tarandus granti) er en nordamerikansk underart, fordelt i Alaska, Yukon og Nordvest-territoriene i Canada.

3. Tundra caribou (R. tarandus groenlandicus) - vanlig i de kanadiske nordvestområdene og i Nunavut, samt i Vest-Grønland.

4. R. tarandus pearyi - fordelt på de nordlige øyene Nunavut og Nordvest-territoriene i Canada.

5. Caribou Islands of Queen Charlotte Islands, eller Caribou Dawson (R. tarandus dawsoni) - en utdødt underart som bodde på Graham Island, en av de største i øya Dronning Charlotte-øyene utenfor Stillehavskysten av Canada (Britisk Columbia).

***** Rein. Eurasian underarter:

1. Wild reindeer (R. tarandus tarandus) - Innbygger av den arktiske tundraen i Eurasia, inkludert den skandinaviske halvøya i Nordeuropa. I Russland overstiger befolkningsstørrelsen 1,2 millioner personer (1999).

2. Skogrein, eller finsk rensdyr (R. tarandus fennicus) - finnes bare i naturen i to skandinaviske halvøy, samt i Karelen. En liten befolkning bor i sentrum av Sør-Finland. Den karelske befolkningen går ganske langt inn i Russland, spørsmålet er fortsatt åpent om holdningen til de østlige representanter for denne befolkningen til denne underarten. Undertype oppført i Røde boken i Russland.

3. Spitsbergen-rensdyr (R. tarandus platyrhynchus) - innbygger på øyene på Svalbard-skjærgården, er for tiden de minste underartene av reinen.

4. Novaya Zemlya-rensdyr (R. tarandus pearsoni) er en isolert befolkning som bor på øyene i Novaya Zemlya-skjærgården. I 1981 på øya i sør var det ca 6000 personer. Undertype oppført i Røde boken i Russland.

5. Arktisk reindrift (R. tarandus eogroenlandicus) er en helt utdødd underart, funnet i Østgrønland før begynnelsen av 1900-tallet.

Rendyr er en trekkende art.
På grunn av konstante migreringer er lavdekselet ikke helt ødelagt, og har tid til å gjenopprette. Lichens utgjør 90% av maten for dem, så de forstår mos (stiftfôr) selv under et lag av snø.
Lichen stoffer oppnådd fra mat, lagre fra intestinal parasitter.

Brede hover gir deg mulighet til å bevege seg gjennom løs snø og grave den på jakt etter mat.

Tørker denne hjorten 9 måneder i et år slukker snø.

Ullen er varm med en tykk underjakke. Vakthårene er 1-2,5 cm lange.
Håle hår for bedre isolasjon, også bidra til å holde flytende når du krysser elver ford.

Hannene har også horn og kamper.
Hunnene trenger horn for å kjøre bort konkurrenter fra maten de finner, og kasseres når hjort vises.

Folk husdyrrens, isolerende del av en flokk villdyr.
Innfødte reinsdyr lever på semi-fri herding, og de adskiller seg fra ville dyr, fordi de er vant til folk og i fare tilfeller ikke sprer seg til siden, men kommer sammen og håper å beskytte folk.

Fra menneskelig hjort trenger bare salt og beskyttelse mot rovdyr.

Fra hjort får folk melk, kjøtt, ull, horn, bein, bruk dem som dyr.

Antlers (neogostvenivshie horn) av hjort er kjent i tradisjonell medisin på grunn av dets helbredende egenskaper. Utdrag fra dem brukes i farmakologi som et generelt tonisk og adaptogent stoff.

På 60-tallet under ledelse av professor I.I. Brehman utviklet et nytt preparat av renndyrrener "Rantarin" (i tabletter) og dets flytende analog "Velcornine". "Epsorin" - det første høykvalitets ekstraktet som er hentet fra vildmarker av villrein.
Fra de herdede reinsdyrene produserer de et matadditiv med den immunostimulerende virkningen "CigaPan".

Reinsdyr. Russland:

De fleste kariboer bor i den nesten treløse tundraen i Nord-Nord-Amerika, sammen med en polar patrull og andre arktiske dyreliv. Tundraens "lommer" kan bli funnet i sør i de storslagne fjellvannene, men ingen steder kan du finne alt mangfoldet av de sanne nordlige livsformene som bor i de "urene områdene" som strekker seg fra Alaska til det øvre Quebec, inkludert samfunnene til folk som kaller seg Inuit, Inupiat og Yupik.

Caribouen bærer de mest ekstravagante vinglene blant hjorten på jorden og er de eneste store villpattedyrene i Nord-Amerika som fortsatt migrerer over lange avstander i store besetninger. De er perfekt tilpasset et slikt nomadisk liv.

I de fleste raser av hjort er hårene hule, men i kariboen holder de nesten helt luften både for å isolere kroppen fra under-null temperaturer om vinteren og for å lette tvingingen av utallige vannkropper i tundraen. Caribou svømmer i vannet flyter som en lastet kano, og en flokk flokker ser ut som en horned armada av skip på manøvrer.

Om sommeren er deres myke hover større enn alle andre hjortesorter, og slik tilpassbarhet er nyttig for svømming og kryssing av sumpene, mens vinteren herdes karibouhove og krympes for bevegelse på frossen grunn og snø.

I lange nesebor i kariboen er det svirlende bein i nesekonchasene, som forstørrer den indre overflaten for å varme og fukte den inhalerte isete luften før den når lungene.

Som svart-hjorte hjort, kan antall karibou øke dramatisk om noen år, og deretter plutselig redusere.

Jeg jaktet først caribou i Alaska i midten av 1990-tallet, da den berømte flokken av Malchatna-elvbassenget var på topp, og vi møtte hundrevis av hjorten hver dag. I 2009 Jeg jaktet 2 uker i omtrent samme område og så, kanskje bare om femti caribou, og bare den eneste oksen som passer for et trofé.

Mange karibisk besetninger i Nord-Amerika har falt markert i det siste tiåret, selv om noen av dem opprettholdt en stabil befolkning. Mulige årsaker til dette var utmattelse av beitemarker med caribouavl, nye reservoarer som blokkerte migreringsruter, utvidelse av gruvedriften, eller den gamle pligten, som angivelig sa at det var mange ulver.

Noen biologer foreslår selv at det kanskje ikke var uten klimaendringer. Men historiske data viser oss oppturer og nedturer av kariboupopulasjonen gjennom eksistensen av skriftlige bevis på dette emnet.

Jeg er overbevist om bare én ting - jeg vil aldri slutte å beundre disse skapningene.

Det antas at de alle tilhører samme art (Rangifer tarandus), men i Nord-Amerika er de delt inn i 6 arter, forent i 2 hovedgrupper - karibou av ufruktbar land og skog.

Selvfølgelig merket alle som jaktet caribou i forskjellige deler av kontinentet deres forskjeller i kropps- og hornstørrelser.

Ifølge Valerius Geists bemerkelsesverdige bok Deer of the World, er den største kariboen funnet under den 60. parallell nordlig breddegrad langs den øvre grensen til de vestlige provinsene Canada, inkludert Sør-Alaska og mye av Ungava-halvøya i Nord-Quebec, selv om det er flere unntak på grunn av øya og isolerte befolkninger på fastlandet.

På nordsiden av 60-tallet blir kariboen merkbart mindre, på de arktiske øyene samsvarer de i størrelse med gjennomsnittlig hvite hertet hjort.

Dette er i strid med Bergmans regel, som sier at utbredt arter av fugler og pattedyr når større størrelser i nordlige breddegrader. Denne regelen gjelder imidlertid hovedsakelig for pattedyr som lever i tempererte soner, som hjort og bjørner. Større dyr har lavere kroppsvekt / vektforhold, noe som gjør at de kan beholde mer varme under kaldt vær.

Men caribou er dyret i det fjerne nord. I sirkumpolare områder og i Arktis er maten mye mindre, både generelt og i sesong, enn i områdene som ligger i sør.

Det er rapportert at den største kariboen tilhører klippen som bor i Nord-British Columbia og i det ytre sør for Yukon Territory. Størrelsen kan skyldes ytterligere innflytelse av høyde på dyrets størrelse, noe som også er notert i den svarte herten i Rocky Mountains.

I skogkaribou er det en tendens til å være smalere og strengere enn de som bor i ufruktbare områder. Kanskje det er tilpasningsevne til skog, for det meste, habitatforhold.

Caribou fra Alaska, og spesielt fra Quebec, preges av lange og brede horn.
Deretter er det forskjeller i de tre elementene, vanligvis merket (men ikke alltid) i caribou horn: "shovels" (supraorbital prosesser), den andre prosessen (over "shovels") og terminal prosesser.
Det er en myte at karibustyr med dobbel "spader" er sjeldne. Denne oppfatningen dukket opp på en tid da de hovedsakelig jaktet fjellkaribou, og deres dobbelte "skovler" av horn var veldig sjeldne. Men dette er ganske vanlig blant caribou av barre land. Mer enn halvparten av oksene jeg høstet hadde doble "skovler" av horn.

Se på videoen: Hvordan strikke barnevotter How to knit mittens - Prym Maxi knitting mill (Mars 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org