Dyr

Fox (Fox)

Reven er en veldig vakker rovdyr med en lang buskhale. Snuten hennes er lang og smal, og øynene hennes er veldig vanskelige. I størrelse ligner denne rovdyr en hund. Fox farge varierer fra brennende rød til grå. I steppe er det grågult, og i nord er det nesten rødt. En sølvrev er en vanlig rev med små avvik fra den vanlige fargen. Pelsen av disse dyrene regnes som de vakreste, så de har lenge vært avlet på gårder.

Hvor bor dette rovdyret? Fox bor i Asia, Amerika, Europa og til og med i Afrika. Hun tilpasser seg perfekt til ulike forhold. Fox er et listet dyr. Hun kan hengi seg til ulike triks for å få seg til live.

Diett rovdyr

Og hvilken rev spiser? Selv om hun er en rovdyr, inneholder kostholdet en rekke matvarer. Selvfølgelig er kjøtt grunnlaget for ernæringen.

Legg merke til at listen over mat av dette dyret inneholder mer enn 350 varianter av små pattedyr, forskjellige gnagere (spesielt fra familien av volene) og fugler.

Fox vinter ration

Hva spiser reven om vinteren og hvordan tar den sitt byttedyr? Ifølge forskning fra eksperter lever den største bestanden av rev hvor det er et stort antall følerepresentanter. Slike gnagere for dem er den mest tilgjengelige typen mat, spesielt i vintersesongen, når det er vanskeligst å få mat.

Jaktrev på markmus er en veldig interessant prosess. Fox beveger seg rolig gjennom snøen og lytter til sitt potensielle offer. Etter å ha oppdaget gnageren og beregnet sin plassering, dykker han raskt inn i snøen med nesen, og hjelper seg til å nå byttet med sine poter.

Hovedrollen i denne saken er tildelt overraskelsesfaktoren, fordi musen, til tross for sin utmerkede hørsel, ikke alltid kan forutse hva en ræv vil se ut, med det resultat at det ikke har tid til å gjemme seg fra rovdyrens tenner.

Nylig har zoologer kommet opp med et begrep som kjennetegner denne prosessen, musemuskelen.

En rev i skogen om vinteren går forbi skogplantasjene på jakt etter fallne fugler, reservoarets bakker, og hun tøver ikke med å kaste bort og snurre.

I sin naturlige habitat er revens matvarebase harer, de nevnte musene og andre små gnagere. I tillegg regulerer denne rovdyren med stor glede fuglen. Evnen til å fly unngår tennene og klørne i reven. I fare er egg og kyllinger som ennå ikke har lært å flamre som foreldrene sine.

Rifens byttedyr kan enten være en liten fugl, eller en stor, for eksempel skogskrue eller wild goose. Hovedhjelperen til rovdyret på jakt etter mat er hennes følsomme nese, som lukter som en gnager eller annet byttedyr i tilstrekkelig store avstander.

Noen ræv, til tross for at de frykter menneskelige levesteder (landsbyer, etc.), bestemmer seg fortsatt for å besøke kyllingene i bosetningene som ligger i nærheten av skogen. Om natten eller sent på kvelden trer de inn i låven, fanger, for eksempel kyllingen ved halsen og bære den raskt til skogen.

Selvfølgelig bestemmer rovdyr sjelden om en slik farlig manøvre, som regel skjer dette om vinteren når det er svært vanskelig å få mat.

Hvilken rev spiser i skogen? Harer. Disse dyrene okkuperer et viktig sted i revets diett. Selvfølgelig er det enkleste byttet som harene, som ennå ikke har lært hvordan å utvikle tilstrekkelig fart i et forsøk på å rømme fra rovdyret. Fox, finne et harehull, kan umiddelbart ødelegge alt søppel.

Ikke forakt disse rovdyrene og likene av gnagere når det gjelder hare mora. Noen representanter er ikke redd for å angripe enda større dyr, for eksempel rådyr.

Kostholdet til rovdyr i ørkenen

Hva mater en rev som lever i ørken og halvt tomme soner? Grunnlaget for dietten er reptiler (ikke-giftige slanger, øgler og andre). I Canada, i den nordøstlige delen av landet, har zoologer gjentatte ganger observert hvordan revene fanget fisk fra laksfamilien fra vannlegemer, men ikke levende, men døde. Om sommeren kan disse rovdyrene med stor glede spise store bugs, larver og andre insekter. Etter regnet samler de regnormer.

Mat i taiga

Hvilken rev spiser i taigaen? På slike steder er rovdyret svært vanskelig å overleve, da det er lite byttedyr. I tundra sonen spiser rovdyret passerines, grouse og sjeldnere andfugler. I tillegg jakter den rødhårde juksen på små gnagere. Som regel lever noen ræv i taigaen, da det er vanskelig å overleve her. Disse rovdyrene foretrekker å bosette seg i steppesonen på åpne steder, sletter og i kløfter.

Plant mat

Hvilken rev spiser, i tillegg til alle de ovennevnte? Plantemat er også til stede i dietten av disse dyrene. Som regel forbruker de røde rovdyrene som bor i de sørlige regionene. De foretrekker bær (spesielt blåbær, lingonberries) og frukt, samt noen vegetative deler av spiselige planter.

Vær oppmerksom på at denne maten er ganske et tillegg til hoveddiet, det vil aldri bli hovedretten i dietten, fordi reven er en rovdyr av natur, noe som betyr en kjøtteter.

Hvilken rev spiser i vårsommerperioden?

På denne tiden av året trenger rever spesielt god ernæring og stort antall byttedyr. Tross alt, nå i deres omsorg er unge. Ved utgangen av mars blir babyer født etter en graviditet på åtte måneder. Som regel blir fem eller seks små ræv født. De første 1,5 månedene, den unge matet på morsmelk. I to uker er babyene allerede i gang, da begynner en periode med rask utvikling, i slutten av april eller i begynnelsen av mai, de kryper ut av hullet, leker med hverandre, og charteret, passer på gresset og legger seg stille, slikker solen. Samtidig lærer foreldre små ræv til vanlig mat, de bringer levende byttedyr, slik at de unge føler spenningen om jakt etter slik mat.

Å ta vare på avkomene kan presse reven for å angripe det store dyret, noe som er vanskelig å overvinne. Forskere har dokumenterte tilfeller når dette rovdyret har bitt en svane.

Foxen kommer veldig ofte opp med svært originale måter å få mat på. For eksempel ble det lagt merke til at rovdyrene på en sikker avstand følger traktorplogen, som åpner feltet om natten. Det viste seg at revene fanget volumene på en slik måte, hvis burger åpnet under pløyeprosessen. Ved denne rovdyrs dødsfall (dyret falt under en plov) så folk i magen så mange som seksten gnagere. Denne observasjonen har gjort det mulig for forskere å konkludere med at gnagere er grunnlaget for revets diett.

Fôrer foxer hjemme

Wild Fox kan derhøste og hjemme, men for dette er det nødvendig å skape spesielle forhold for det, samt å sikre riktig ernæring. Det beste alternativet for å holde en slik rovdyr er et friluftsbur der det vil være et hus for hvile og søvn av dyret. La oss nå snakke om fôring.

Selv om reven er et omnivorøst dyr, men hjemme er det bedre å mate det med høykvalitets hundemat og til å supplere en slik diett med frukt og bær.

Liten konklusjon

Nå vet du hva en rev feeds på om vinteren, våren og andre årstider. Vi vurderte også kostholdet til denne rovdyren i taiga og skogen. Som du kan se, røyker fôring i naturen, som regel, avhenger av dens habitat. Selv om det alltid er grunnlaget for kostholdet, er små pattedyr, og plantefôr og insekter tjener bare som supplement.

Fox (Fox): Beskrivelse, egenskaper, bilder

Avhengig av arten, varierer rævstørrelsen fra 18 cm (i hakk) til 90 cm, og reven veier fra 0,7 kg (ved fenek) til 10 kg. Foxes har et karakteristisk generisk tegn - en slank, langstrakt kropp med ganske korte lemmer, et litt langstrakt ansikt og hale.

Rifs fluffy hale tjener som en slags stabilisator i løpet av løp, og om vinterkulden brukes den til ekstra beskyttelse mot frost.

Lengden av revens hale avhenger av arten. Ved fenek, når den 20-30 cm. Hale lengden på en vanlig rev er 40-60 cm.

Foxes stole mer på berøring og lukt enn på synet. De har en sensitiv luktesans og utmerket hørsel.

Ørene deres er ganske store, trekantede, litt langstrakte, med en skarp spiss. De største ørene er i en fennec (opptil 15 cm i høyden) og en stor rev (opp til 13 cm i høyden).

Fox med store ører (fenek)

Dyrsyn, tilpasset nattlig livsstil, gjør det mulig for slektsmedlemmene å reagere godt på bevegelse, men strukturen i røvøyet med vertikale elever er ikke egnet for fargegjenkjenning.

Totalt har ræven 42 tenner, med unntak av en stor earedrev, hvor 48 tenner vokser.

Tettheten og lengden på disse rovdyrene er avhengig av sesong og klimatiske forhold. Om vinteren og i områder med tøffe værforhold, blir foxpelsen tykk og fluff, i sommer reduseres fluffiness og lengde på kappen.

Fargen på reven kan være sandaktig, rød, gulaktig, brun med svarte eller hvite markeringer. I enkelte arter kan fargene på pelsen være nesten hvite eller sortbrune. I nordlige breddegrader er revene større og lettere i farge, i sørlige land er revene dimmer og størrelsene på dyrene er mindre.

Når du forfølger et offer eller i fare, kan ræven ha en hastighet på opptil 50 km / t. I paringsperioden kan revene gjøre bjeffende lyder.

Livet til en rev i naturlige forhold varierer fra 3 til 10 år, men reven lever i fangenskap opp til 25 år.

Fox klassifisering

I hundefamilien (ulv, hund) er det flere slægter, som inkluderer forskjellige typer rever:

  • Maikongi (lat. Cerdocyon)
    • Maikong, savannrev (lat. Cerdocyon thous)
  • Små rever (lat. Atelocynus)
    • Liten ræv (lat. Atelocynus microtis)
  • Større ræv (lat. Otocyon)
    • Stor earedrev (lat. Otocyon megalotis)
  • Sør-amerikanske rever (lat. Lycalopex)
    • Andesfox (lat. Lycalopex culpaeus)
    • South American Fox (Lat. Lycalopex griseus)
    • Darwin Fox (lat. Lycalopex fulvipes)
    • Paraguay fox (lat. Lycalopex gymnocercus)
    • Brasiliansk rev (lat. Lycalopex vetulus)
    • Sekuranskaya fox (lat. Lycalopex sechurae)
  • Grårev (lat. grårever)
    • Grå rev (lat. Urocyon cinereoargenteus)
    • Island Fox (lat. Urocyon littoralis)
  • Foxes (lat. vulpes)
    • Felles eller rød rev (lat. Vulpes vulpes)
    • American Fox (Lat. Tulipaner macrotis)
    • Afghanske ræv (lat. Tulipaner cana)
    • Afrikansk rev (lat. Vulpes pallida)
    • Bengalrev (indisk) (latin Tulipaner bengalensis)
    • Korsak, steppe rev (lat. Tulip corsac)
    • Amerikansk Corsac (lat. Tulip velox)
    • Sand Fox (lat. Vulpes rueppelli)
    • Tibetansk rev (lat. Vulpes ferrilata)
    • Fenech (lat. Tulipaner zerda, Fennecus zerda)
    • Sydafrikansk rev (lat. Tulipaner chama)

Fox-arter, navn og bilder

Følgende er en kort beskrivelse av flere varianter av ræv:

  • Fellesrev (røde ræv) (lat. Vulpes vulpes)

Det største medlemmet av revets slekt. Reven veier opp til 10 kilo, og lengden på kroppen, sammen med halen, er 150 cm. Avhengig av bostedsområdet kan fargefargene variere noe i tonal rikdom, men hovedfargen på ryggen og sidene forblir lys rød og magen er hvit. Sorte strømper kan tydelig ses på bena. Et karakteristisk trekk ved den vanlige ræven er den hvite spissen av halen og mørke, nesten svarte ører.

Habitat omfatter hele Europa, territoriet til Nord-Afrika, Asia (fra India til Sør-Kina), Nord-Amerika og Australia.

Representanter for denne typen av ræv er glade for å spise feltmus, kaniner og ung rådyr, og ved en gunstig anledning ødelegger de reir av gær og skogskryss, mat på carrion, biller og insektlarver. Overraskende er den røde ræven en voldsom fighter av havreavlinger: i fravær av kjøttmenyen, angriper den kornmarken, og forårsaker skade på den.

  • American Fox (Lat.vulpesmacrotis)

Et rovdyr av middels størrelse. Lengden på revets kropp varierer fra 37 cm til 50 cm, halen når en lengde på 32 cm, vekten av en voksenrev varierer mellom 1,9 kg (for kvinnelige) - 2,2 kg (for hannen). Baksiden av dyret er malt i gulaktige eller hvite toner, og sidene - i gulbrun. Særtrekkende trekk ved denne rifsarten er den hvite magen og den svarte spissen av halen. Sideflaten på nesen og de følsomme whiskers er mørkbrun eller svart. Hårlengden på pelsdekselet overstiger ikke 50 mm.

Fox bor i sørvestlige ørkener i USA og nord for Mexico, strømmer på harer og gnagere (kangaroo jumpers).

  • Afghansk rev (Bukhara, Balochistan fox)(Lat.vulpescana)

Et lite dyr som tilhører hunden familien. Lengden på reven overstiger ikke 0,5 meter. Lengden på halen er 33-41 cm. Vektens vekt ligger mellom 1,5 og 3 kg. Bukhara Fox skiller seg fra andre rev arter med sine ganske store ører, hvis høyde når 9 cm, og mørke striper løper fra overleppen til øynene. Om vinteren får fargene til revets hår på baksiden og sidene en rik brunaktig-grå farge med individuelle svarte vakt hår. Om sommeren reduseres intensiteten, og den hvite fargen på halsen, bryst og mage forblir uendret. Den afghanske reven har ikke noe hår på overflaten av poteputene, og beskytter andre ørkenrevene fra rød-varm sand.

Den største habitat av reven er øst Iran, territoriet til Afghanistan og Hindustan. Sjelden funnet i Egypt, Turkmenistan, De forente arabiske emirater, Pakistan. Den afghanske reven er et allmenndyr. Med appetitten absorberer gresshopper, mus og gophers, nekter ikke vegetarmenyen.

  • Afrikansk rev(Lat. Vulpes pallida)

Den har et utseende som ligner en rød rev (lat. Vulpes vulpes), men har en mer beskjeden størrelse. Den totale lengden av revens kropp sammen med halen overskrider ikke 70-75 cm, og vekten når sjelden 3,5-3,6 kg. I motsetning til den vanlige ræven har hennes afrikanske fetter lengre bein og ører. Fargen på ryggen, bena og halen med en svart spiss er rød med en brun fargetone, og nesen og magen er hvit. Hos voksne er en svart bezel tydelig synlig rundt øynene, og en stripe med mørkfarget pels løper langs åsen.

Den afrikanske reven lever i landene i Afrika - det kan ofte ses i Senegal, Sudan og på Somalias territorium. Matrev består av både dyr (små gnagere, øgler) og fra plantekomponenter.

  • Bengalrev (indisk rev)(Lat.vulpesbengalensis)

Denne typen av rev er preget av middels størrelse. Høyden til voksne på manken overskrider ikke 28-30 cm, revets vekt varierer fra 1,8 til 3,2 kg, og den maksimale kroppslengden når 60 cm. Halslengden av en rev med en svart spiss når sjelden 28 cm. Ull, som danner hårlinjen , kort og jevn. Den er malt i forskjellige nyanser av sandbrun eller rødbrun farge.

Dyret bor i foten av Himalaya, føles flott i India og i Bangladesh og Nepals territorium. På menyen med Indian Fox er det alltid et sted for søte frukter, men preferanse er gitt til øgler, fuglegg, mus, insekter.

  • Korsak, steppe rev(Lat.vulpescorsac)

Det har en fjern likhet med en vanlig rev, men i motsetning til det, har representantene til denne rifsartet en kortere spisset snute, store brede ører og lengre ben. Kroppslengden på en voksenkorsak er 0,5-0,6 m, og reven veier fra 4 til 6 kg. Fargen på ryggen, sidene og halen av reven er grå, noen ganger med rød eller rød fargetone, og fargen på magen er gulaktig eller hvit. Et karakteristisk trekk ved denne arten er den lette fargen på haken og underleppen, samt den mørkebrune eller svarte fargen på spissen av halen.

Steppe rev lever i mange land: fra Sørøst Europa til Asia, inkludert Iran, Kasakhstan, Mongolia, Afghanistan og Aserbajdsjan. Ofte finnes i Kaukasus og Uraler, bor på Don og i den nedre Volga-regionen.

Stepperevene spiser på gnagere (voles, jerboer, mus), ødelegger reir, jager fuglegg, noen ganger angriper pinnsvin og harer. Det er praktisk talt ingen plantefôr i steppefossens diett.

  • American Corsac, dvergfilt, reirrev(Lat.vulpesVelox)

Den lille reven er torso-lang fra 37 til 53 cm og veier fra 2 til 3 kg. Høyden på dyret på manken når sjelden 0,3 m, og hale lengden er 35 cm. Den karakteristiske lysgrå fargen på den tykke korte reveskinnet på sidene og tilbake i sommeren får en uttalt rød nyanse med rødbrunbrun. Rekkens hals og mage har en lysere nyanse. De svarte merkene på begge sider av den følsomme nesen og den mørke spissen av halen tjener også som et spesifikt trekk ved den amerikanske corsacen.

Dvergen reven lever i områder av sletter og semi-ørkener og har praktisk talt ingen territoriell binding.

Foxen strømmer på mus, kaniner, elsker å feste på johannesbrønner og gresshopper, det vil ikke gi opp carrion igjen fra byttet til bedre rovdyr.

  • Sand Fox(Lat.vulpesrueppelli)

Dyret har en karakteristisk stor, bred ører og poter, hvis pads er beskyttet mot den varme sanden av en tykk pelsjakke. I motsetning til de fleste slektninger er representanter for denne typen av ræv godt utviklet, ikke bare hørsel og lukt, men også syn. Den blekbrune fargen på ryggen, halen og sidene med separate hvite beskyttelseshår tjener til reven med en god kamuflasjefarge i forhold til sand og steinposer i habitatene. Vekten av voksne dyr når sjelden 3,5-3,6 kg, og lengden av revets kropp, sammen med halen, overskrider ikke 85-90 cm.

Песчаная лиса живет в пустынной местности. Многочисленные популяции встречаются в песках пустыни Сахары – от Марокко и знойного Египта до Сомали и Туниса.

Питается песчаная лисица не слишком разнообразно, что связано со средой обитания. В пищу лисы входят ящерицы, тушканчики и мыши, пауки и скорпионы, которых животное абсолютно не боится и ловко поглощает.

  • Tibetansk rev(Lat.vulpesferrilata)

Dyret vokser til størrelsen 60-70 cm og veier ca 5 kg. Den rustne brune eller brennende røde farge på ryggen, som gradvis blir til en lysegrå farge på sidene og en hvit mage, gir inntrykk av at striber løper langs revens kropp. Fox pels er tykkere og lengre enn andre arter.

Foxen bor på territoriet på det tibetanske platået, er mindre vanlig i Nord-India, Nepal, og i noen provinser i Kina.

Maten til den tibetanske reven er mangfoldig, men grunnlaget er pika (senostavki), selv om reven med glede fanger mus og harer, ikke suger fuglen og eggene, spiser øgler og søte bær.

Dette er den minste reven i verden. Høyden på voksne dyr på manken er bare 18-22 cm med en kroppslengde på ca. 40 cm og vekt opptil 1,5 kg. Foxfenken er eieren av de største ørene blant slektsrepresentanter. Ørenes lengde når 15 cm. Overflaten på padsene på revens poter er pubescent, noe som gjør at dyret kan bevege seg stille langs den varme sanden. Dyrets mage er malt hvit, og ryggen og sidene i forskjellige nyanser av rød eller fawn. Spissen av revens fursehale er svart. I motsetning til andre slektninger, som gjør lyder etter behov, kommuniserer revene av denne arten ofte med hverandre ved hjelp av bjeffer, grøft og hylende lyder.

Feneks lever hovedsakelig på Sahara, men ganske ofte kan denne reven ses i Marokko, på Sinai og Arabiske Peninsulas, nær Chad-sjøen og i Sudan.

Fenech er en altforrevlig rev: den jakter gnagere og småfugler, spiser sprinkler og firben, gir ikke opp røttene til planter og deres søte frukter.

  • Sydafrikansk rev (lat. Tulipaner chama)

Helt stort dyr med en masse på 3,5 til 5 kg og en kropps lengde på 45 til 60 cm. Halen er 30-40 cm lang. Foxen er farget fra grå med en silvery skygge til nesten svart på ryggen og grå med en gulaktig nyanse på magen.

Fox lever utelukkende i sør-afrikanske land, spesielt store populasjoner finnes i Angola og Zimbabwe.

Omnivorous arter: små gnagere, øgler, lavnestende fugler og egg, carrion og til og med matskum, som dyret finner når de går inn i private verft eller deponier, går for mat.

  • Maikong, savannrev, kåpefok (lat. Cerdocyon thous)

Arten har en kroppslengde fra 60 til 70 cm, halen av en rev når 30 cm, reven veier 5-8 kg. Høyden på Maikong på manken er 50 cm. Fargen er brungrå med brune flekker på nesen og tassene. Fargen på strupen og buken kan være grå, hvit eller forskjellige nyanser av gul. Tippene på ørene og halen av reven er svarte. Bena av Maikong er korte og sterke, halen er fluffy og lang. Vekten av en voksen Maikong når 4,5-7,7 kg. Kroppslengde er ca 64,3 cm, hale lengde er 28,5 cm.

Maykong beboer Sør-Amerika. Savannens rev spiser på krabber og krepsdyr, øgler, fisk, frosker, insekter, skilpadder egg, og noen ganger spiser bær, frukt og grønnsaker, som bananer, fiken og mango.

  • Stor earedrev (lat. Otocyon megalotis)

Dyret har uforholdsmessig store ører og når 13 cm i høyden. Revens kropps lengde når 45-65 cm, baklengden er 25-35 cm. Foxens vekt varierer mellom 3-5,3 kg. Bakbenene til dyret har 4 fingre, forsiden - femfingret. Fargen på dyret er vanligvis grågul med brune, grå eller gule flekker. Magen og halsen på en rev har en lysere nyanse. Spissene på pote og ører er mørke, det er en svart stripe på halen, den samme stripen er på revens nese. Denne arten av rever adskiller seg fra andre arter ved tilstedeværelse av 48 tenner (for resten av slekten, bare 42 tenner).

Fox bor i Sør-og Øst-Afrika: i Etiopia, Sudan, Tanzania, Angola, Zambia, Sør-Afrika.

Den viktigste maten til reven er termitter, biller og gresshopper. Noen ganger spiser dyret fugleegg, øgler, små gnagere, vegetabilsk mat.

Hvor lever ræven?

Distribusjonsområdet av revene omfatter hele Europa, det afrikanske kontinentet, Nord-Amerika, Australia og en betydelig del av Asia. Reven bor i skogene og skogene i Italia og Portugal, Spania og Frankrike, i steppe- og skogsstedregionene i Russland og Ukraina, Polen og Bulgaria, ørkenen og fjellområdene i Egypt og Marokko, Tunisia og Algerie, Mexico og Amerikas forente stater. Revene trives godt i det friske klimaet i India, Pakistan og Kina, samt de harde forholdene i Arktis og Alaska.

Under naturlige forhold bevarer revene kløfter og kløfter som vokser med vegetasjon, skoger eller landinger spredt med felt, i ørken og i høyden. Som husly brukes ofte burger av andre dyr eller graver uavhengig. Burrows kan være både enkle og med et komplekst system av bevegelser og nødutganger. Rever kan gjemme seg i huler, spred av bergarter, og også i hule av trær. Tolerer enkelt en overnatting i det åpne. Dyret tilpasser seg lett til liv i dyrkede landskap. Fox populasjoner ble observert selv i parker i store byer.

Nesten alle familiemedlemmer er aktive nattlige, men rever går ofte jakt og dagtid.

Hvilken rev spiser i naturen?

Matfox avhenger helt av dyrestedet, tidspunktet på året og arten. Den er basert på gnagere (mus, gophers), fugler som nester på bakken og eggene, samt harene. Store individer angriper ofte hjortekatter og andre små pattedyr. Om vinteren kan revene mate på carrion, all slags matavfall, eller angripe små husdyr og fugler.

Foxes som bor i steppe- og ørkenområdene, spiser forskjellige insekter (biller, termitter, sprutgress), reptiler (frosker) og reptiler (firben, skilpaddeegg).

Fox-arter som lever langs elver, hvor laks kommer tilbake fra gyting, er glade for å mate på fisk. I sommermånedene er foxmenyen påfyllet med en rekke frukt, bær og frukt, samt saftige deler av planter.

Fox avl

Røver, som ulver, er monogamiske dyr hvis paringssesong forekommer en gang i året. Rutens tid, så vel som dens varighet, avhenger av typen av rev og oppstår i perioden fra desember til mars. For å produsere og trene avlsjaktferdigheter, danner mannlige og kvinnelige rever en sesong for en sesong. Unntakene er korsaksene, som skaper permanente par, og Fenekas, som har faste samfunn som nummererer mer enn ti personer.

Selv før begynnelsen av paringsesongen begynner kvinnevoksen å lete etter et hull der det vil avle.

Ofte blir kvinnens favoriserer oppnådd av flere søkere, derfor skjer voldelige sammenstøt mellom dem. Den mannlige reven på alle mulige måter dekorerer lairen og til og med fanger lopper og andre parasitter i en gravid kvinne.

Nyfødte rever (fox valper)

Varighet av svangerskapets svangerskap i forskjellige arter kan avvike noe, i gjennomsnitt varierer det fra 48 til 60 dager.

I en brød er det fra 4 til 16 blinde, døve og tannløse valper. Fargen på pelsen kan være enten veldig lys eller mørk brun, men alltid med en lys spiss på halen.

Cubs of South African Fox

Vekten av nyfødte ræv varierer fra 40 til 100 gram, og størrelsen overskrider ikke 14 cm. Etter noen uker får foxhvalpe evnen til å høre og se miljøet. Samtidig går de første øvre tennene ut.

Fôringsperioden med melk varer ca. en og en halv måned, samtidig som foreldrene lærer avkom til kjøttmat og sitt byttedyr. For å gjøre dette, lærer de babyer å jakte på insekter, øgler og frosker. Ved slutten av sommeren gjenkjenner rævhvalper ganske mye av voksne dyr, og i november forlater de sine foreldre og begynner et selvstendig liv. Seksuell modenhet i rever begynner i andre år av livet.

Valper av en stor rev

Fox hjemme: vedlikehold og omsorg

Opprettholde et hjemrev i et hus eller en leilighet er mulig, men for dette må du følge en rekke regler. Sørg for å finne en god dyrelege som regelmessig overvåker helsen til kjæledyret ditt. Buret til reven skal være romslig, slik at dyret kan ordne en slags hule i den. I tillegg bør det ordnes slik at det er enkelt å rengjøre det. I buret er det nødvendig å sette en drikker slik at dyret ikke er tørst. Hvis territoriet til et landhus tillater det, kan du ordne et hjemrev en stor innendørs kabinett med en messe. Gitteret burde bli begravet i bakken med nesten en meter slik at det snedige kjæledyret ikke gravd og ikke løp bort.

For at reven ikke skal kjede seg, er det nødvendig å leke og trene med det - hjemreven blir raskt festet til eierne, derfor gjør det med glede. Du bør imidlertid ikke ty til aggressive spill, for selv et tamdyr kan krysse linjen og bite eller ripe eieren. Det beste alternativet er å bruke et arsenal ikke for hunder, men for "typisk katt moro".

I sommeren utsender revene en sterk og heller ubehagelig lukt, så det anbefales å bade hjemmefeltet minst en gang hver annen uke.

Hvordan mate en hjemmelaget rev?

Ved fôring er tømmerrevene upretensiøse og spiser gjerne hundemat, men det skal huskes at det skal være av høyeste klasse. Frukt, bær og grønnsaker kan brukes som urte kosttilskudd. Fox kan mates kylling, biff og fisk. Men før du behandler kjæledyret ditt med disse godbiter, bør de kokes, og fisken skal undersøkes for store bein ved å velge dem fra massen. Dyret vil ikke nekte fra meieriprodukter - hytteost, myk ost, melk. Men ikke glem: Disse delikatesser bør være inkludert i kostholdet ikke mer enn et par ganger om 2 uker, og begrenser forbruket til 100-180 gram per fôring.

Du kan skjemme hjemmefaren din med "live" mat ved å kjøpe en levende mus eller rotte i en spesialbutikk, men du bør ikke ødelegge kjæledyret ditt med dette menyalternativet. Foxen kan helt forlate standardmaten for dyrets jakt.

Redhead rovdyr

rever ikke begrense seg til en rett, de kan spise mer enn tre hundre dyr av forskjellige arter. Hoveddelen av dietten er mus-voles, gophers og andre små gnagere. Derfor antas det at revene gir betydelige fordeler for landbruket, og reduserer antall skadedyr.


En mindre rolle sammenlignet med gnagere i foxfôring spilles av fugler, selv om reven aldri vil savne sjansen til å jakte noen fugl som har fløyet ned, både små og store, ikke omgår leggingen av egg, små kyllinger og ødelegger reir.

Myshkovanie

Om vinteren forsvinner de fleste matkildene, flyr vekk mot sør, sovner dypt i burger, det er praktisk talt ingen plantefôr, og da blir reven reddet av vole mus som alltid er tilgjengelige. Om vinteren, ofte på feltet, kan du se et rødhårt rovdyr utføre en intrikat dans. Dette er den lille tingen.


Hør og sensing nesting av voles, begynner ræven å danse på ett sted, hopper på bakbenene og treffer hardt på snøen eller bakken med sine fremre poter. Deretter gjenstår det å fange redde mus som løper ut av hullene sine. Noen ganger dykker hun inn i snøen med ansiktet og kan falle til halvparten av kroppen under snøen. Hver slik dykk er tildelt tilstedeværelse av bytte i revens munn.



Ikke et enkelt kjøtt

I den sørlige delen av Europa jakter revene ofte små krypdyr, i Fjernøsten og Canada, som bor langs elver, spiser de sesongvis på laksfisk, som de kaster i land etter gyting. Om sommeren jakter jakken på bugs og andre insekter med glede og fingerferdighet, og spiser mange av dem. Disse revene gir gode fordeler for skogen og jordbruket: Å spise May-biller og deres larver, de beholder antall biller innenfor det normale området. For maj-biller, elsker revene å jage, honing sine ferdigheter og fange deres favoritt delikatesse. Ikke glipp av reven og den gapende fiskeren, eller heller hans nett med fisken.

Til slutt, ikke røver, i fravær av det beste, ikke foraktige forskjellige carrion, og i sult tid - og alle slags søppel. Da kan de sees rundt i søppelkasser, søppeltanker, selv om de ikke gjør det så ofte som folk gjør.

Og til dessert

Roksens evne til å feire på den mest varierte maten er fast etablert i folklore.


Reven kan til og med ha en god matbit på et ryddig soyabønnefelt.

I fangenskap, med en overflod av kjøtt, vil ræven fortsatt være glad for å spise grønnsaker, gulrøtter, eller for eksempel rå, skrelle poteter. Også, ikke gi opp melk eller en velsmakende sandwich.

Hvor lever rever?

Foxer, som lærte å tilpasse seg de mest varierte klimaforholdene, er svært utbredt. Deres habitat er nesten hele territoriet i Europa og Asia, Nord-Amerika og Nord-Afrika. Disse dyrene akklimatiseres med suksess i Australia, der de ble introdusert i midten av 1800-tallet.

Reven bor i et bredt spekter av territorier - fra fjell og sørlige stepper til taiga expanses og tundra. Disse rovdyrene kan møtes selv på steder hvor en persons fot ikke har gått, og i landlige nabolag. Å være et økologisk plastdyr, tilpasser ræven bemerkelsesverdig godt til de mest varierte habitatforholdene, men foretrekker åpne landskap: skogsklover, åser, raviner, marker og skogssteg. Hun liker egentlig ikke døve taiga, de snødekte områdene og ørkenen.

Fox beskrivelse

Fox er den største arten av revets slekt. Dyrets kroppslengde er 60-90 cm, vekt - 6-10 kg.

Fargens farge og størrelse varierer på forskjellige steder. Det er et mønster: Jo lenger nord er revene større og lysere farget, jo lenger sør, jo mindre dyrets størrelse, og pelsen taper lysstyrken, dims. Den mest populære fargevoksen er en rød rød rygg med et uklart mørkt mønster, en hvit (sjelden svart) mage og mørke poter. I sørlige breddegrader varierer fargene på foxpels fra lysegrå til sandgult.

Den utvilsomt dekorasjonen av en rif er halen: fluffy, med hvit underfur og svart spiss. Noen ganger i lengden er det nesten lik dyrets kropps lengde.

Rokens kropp er lett, tørr og mobil: dyret er i stand til å bøye seg langs bakken når det skjuler byttet og strekker seg når det kjører raskt i en galopp. Bena er tynne og senke, fleksible i leddene. Som de fleste dyr som kan løpe fort, løper reven, stole på fingrene. Dette forklarer corpus callosum, harde såler og korte stumme klør. Den store lengden og styrken til bakbenene fremmer ikke bare rask bevegelse på jorder, men gir også uventede hopp og sving, hvor den lange halen fungerer som et ratt og bidrar til å opprettholde balansen. Den samme halen, fluffy, som det meste av kroppen, fungerer som et teppe til reven under søvnen. Krølle inn i en ball og vri på halen foran, rifet bruker den som en clutch, dytter de mest kjølige delene av kroppen til langt, mykt hår - ben og en snute dekket med kort hår. Hvis du ser på dyrets hode, er det lett å fange her hovedtrekkene til rovdyret. Relativt store og oppreistlige ører snakker om utmerket hørsel, en kraftig utstikkende nese med en tynn nese - en like perfekt luktsansynt, livlige, gule og litt skråt øyne med en spaltelignende elev (sett oppreist som katter, men litt mer avrundet) - o visjon tilpasset mørket.

Fox livsstil

Foxes er som regel naken, men det er de som jakter på mat om morgenen og ettermiddagen, og sover om natten.

Revene kan grave veldig lange og multichambergraver i bakken av kløfter eller åser, men bruk dem ikke som en fast bolig. Burrows tjener til å avle avkom og noen ganger som et ly fra fare. Her, den kvinnelige valpen - bringer 5-6 rev. For sikkerheten har foxhullet flere utganger - revet. Revene lever i hovedkammeret under bakken, men de kan flykte fra fienden (for eksempel fra hunderrasen - Fox Terrier, spesielt avlet for revjakt) gjennom nødutganger. Noen ganger bruker revet andres burger - dugger eller marmoter, jager rene eiere med sin sterke og sterke lukt.

Revene faller ikke i dvalemodus. Gjennom den kalde årstiden vandrer de rundt i deres territorium og bruker sjelden deres grav.

En rev er et forsiktig dyr, men samtidig holder det ikke nysgjerrighet. En tom blikkboks, et farget stykke papir - hun vil definitivt undersøke slik at hun ikke møtes på vei. Hva driver en rev når det kommer til støy av bil eller tog - bare nysgjerrighet eller nysgjerrighet om personlig sikkerhet? Dyret som om sjekker som dukket opp i skogen og fra hvem å vente på problemer.

Hvert dyr har sitt eget tomt der det lever og føder seg selv, og hvis "grensen" ble ødelagt av en annen rev, blir territoriet integritet restaurert av skumle.

Hva spiser røvere?

Foxen er en typisk rovdyr. Det viktigste og mest konstante byttet består av mus, til anfall hvor både fine snitt og smale snouts er perfekt tilpasset.

Om vinteren kan du se revens klippe. Hvis snøen ikke er dyp, lukker dyret musen under den, og over det "ser" med hjelp av luktesansen av bevegelsesrør under snødekket. Reven stiger på bakbenene sine, venter, og så plutselig, i et hopp, rushes frampoten til stedet der offeret gjemte seg under et snølag. Только трудность добывания мышей в снегу или в количестве, необходимом для выкармливанья щенков, обычно вынуждает обратиться к ловле птиц и крупных грызунов.

Вообще, лисица – зверь всеядный. Все, что попадется живого ей под лапу, идет на пропитание: от улиток и жуков до зайцев и ночующих под снегом тетеревов. Бывает, что посещает Патрикеевна и курятники, а также городские свалки, где всегда есть чем поживиться. Не брезгует она и растительными кормами – ягодами и фруктами. Зверь с удовольствием ловит рыбу и раков, а иногда даже выкапывает дождевых червей.

Reven har stor økonomisk betydning som en fighter av gnagere og skadedyr. Samtidig er revene bærere av en akutt smittsom sykdom - rabies.

Familieforhold

"Bryllupstid" for rever begynner i februar-mars. En enkelt kvinne blir ivaretatt av flere menn samtidig, uten å forlate det med et enkelt steg. Kampene for "elskede" mellom menn på dette tidspunktet er uunngåelige. Den sterkeste av de sterkeste blir familiens far, hvor det vanligvis er 4-6 valper, noen ganger mer (opptil 12-13). Fox gestasjon varighet er 52-56 dager. Valper er født blinde og døve, men dekkes med fluffy brun pels. Allerede innen den tyvende dagen begynner revene å krype ut av burgen, men de fortsetter å spise morsmelk til og med en og en halv måned. Raskt voksende unge blir stadig vanskeligere å mate, og foreldre (og både mor og far tar del i å heve den yngre generasjonen) begynner å lære dem jakten på jakten. Nå løper valpene allerede fra bekken til rimelige avstander og begynner å fange små dyr - biller, gresshopper, etc. Vanligvis vokser ungene i august så mye at de allerede kan leve selvstendig. Seksuelt modne ræv blir ett år gammel.

Under naturlige forhold er revlivet sjelden mer enn 7 år, mens de i fangenskap kan leve opp til 20 år. En slik forskjell skyldes at dette dyret i seg selv kan bli byttedyr for større rovdyr - bjørner, ulver, wolverines og til og med fugler - hauker, ørner, falker og gyldne ørne, og for jakkesjørelskere - et ønsket jakttrofé. Noen mennesker holder ræv som kjæledyr, selv om selve uttrykket "hjemmefox" er ganske kontroversielt. Men i fangenskap lever rifter mye lengre av forståelige grunner - en person tar vare på henne, hun bor alene, bruker ikke energi på å søke etter mat etc.

Se på videoen: Ylvis - The Fox What Does The Fox Say? Official music video HD (Februar 2020).

Загрузка...
zoo-club-org