Dyr

HARE-RUSAK, BESKRIVELSE, MILJØ, LIKNIGHET OG FORSKELLIGHETER AV RUSAK OG BELYAK, POWER, PHOTO, VIDEO

Pin
Send
Share
Send
Send


Haren tilhører klassen av pattedyr, rekkefølgen av harer, harefamilien, slektshistorien.

habitater

Pattedyret er vanlig i den nordlige delen av Eurasia. De viktigste habitatene er tundra-, skogs- og skogsstegsområder, hvor haren vanligvis lever i isolasjon.

Ved endring av fôrmarker og forverrede værforhold kan disse dyrene flytte en betydelig avstand fra deres faste habitater.

Den hvite haren lever i et bredt geografisk område. Dette er hele tundra- og skogssonene i Nord-Europa (Polen, Skandinavia, Skottland), Russland, Mongolia og Nordøst-Kina. Det ble også levert til Sør-Amerika (Chile, Argentina).

utseende

En voksen hvithare når en lengde på 43-61 cm, og halen er liten - 4-7 cm, ørene har en lengde på 7,6-10 cm, den veier 1,6-4,5 kg. "Northern" harer er mye større enn deres "sørlige" slektninger. Farge varierer avhengig av sesong. Haren er helt hvit om vinteren, og om sommeren påvirker habitatet fargen - pelsen blir rødaktig eller brun. Fargen endring av hare kalles molting. De fyller to ganger i løpet av året - fra slutten av februar til mai (våren) og fra oktober til januar - om vinteren. Varigheten av fargeforandringsprosessen er kortere i en varm vår enn i kaldt vær. I gjennomsnitt varer fargeskiftet i en hare omtrent 80 dager.

Hva spiser en hare

Kostholdet bestemmes av habitat og årstid. Hvithare refererer til plantelevende dyr. Om sommeren kan skogboere nyte fôring på grønn vegetasjon, og tundras innbyggere spiser alpegress. Harer vil gjerne spise frokostblandinger, lav, havre og kløver. Men om vinteren, når all mat er mest under snøen, spiser de på bark av busker og forskjellige trær.

På høsten og vinteren kommer det vanskeligere fôr inn i hvite harer, på denne tiden spiser de på bark (pil, ask, bjørk), forskjellige bær (rosehip, rowan, fuglkirsebær, enebær) og tar ut cederkegler fra under snøen. Dette medfører mangel på mineralsalter, slik at harene noen ganger spiser jord, dyr og småstein.

reproduksjon

Haren har et kjønnsforhold på omtrent 50 til 50. Når det når puberteten, begynner haren å formere seg. Kvinnenes svangerskap skjer 2-3 ganger, men oftere 2 ganger i året. Den første ruten finner sted i februar-mars, den andre i mai-juni. Varigheten av svangerskapet i harer varierer fra 47 til 54 dager. En kvinne føder fire harer, hver veier ca 90 g. Moderens størrelse bestemmer helt antall harer i en brød, jo større er kvinnen, desto flere babyer blir født for ett avkom.

Kroppen til en nyfødt hvithare er fullstendig dekket av tykk pels. Moderhare matrer sine babyer med brystmelk i gjennomsnitt i fire uker. Kvinnenes melk er veldig fett og næringsrik, så hun sprer cubene bare en gang om dagen. Den hvite haren når seksuell modenhet på 10 måneder. Livsforventningene til harer i naturen varierer fra 7 til 17 år, men de fleste lever ikke i en alder av fem av ulike årsaker.

Funksjoner hare

Forholdet mellom kjønnene utvikler seg på en slik måte at hannene dominerer kvinnene. I oppdrettsesongen har det ofte en tendens til at menn har det samme med den kvinnelige, noe som ofte fører til kamper mellom dem.

På ettermiddagen sover den hvite hesten mest, fordi det er et nattdyr.

Det skjer så at i løpet av den harde vinterkulden, når maten ikke er tilstrekkelig, bruker disse kornblandinger og korn av fruktbærende trær som mat, noe som medfører økonomisk skade for mennesker. Haren er et viktig objekt for sportsjakt. Man hunter ham for hud og kjøtt.

Som nevnt er den hvite haren i stand til å leve i nesten 17 år, men i de fleste tilfeller er forventet levetid ikke mer enn 5 år. Hovedårsakene er forskjellige rovdyr (rev, lynx, golden eagle, ugle), så vel som parasitter og utilstrekkelig mat, spesielt om vinteren.

Beskrivelse hare hare

Brown hare et ganske stort individ som vokser til 68 cm i lengde og veier omtrent 7 kg. hoved~~POS=TRUNC funksjonen Alle harer er 9-15 cm lange, kileformede ører, takket være at de kan høre på stor avstand, men dessverre, lukt og syn. Under faren viser gnageren den største aggresjonen, angriper, og dermed skremmende lovbrytere. Sant i jaktsesongen er slike frills verdt å leve. Fur hare forskjellige nyanser av brun, og hvite sirkler kan ses rundt øynene. For et pattedyr er bølget, silkeaktig og skinnende pels karakteristisk. Det er skjønnheten av pels som tiltrekker seg jegere. Livsforventning av en hare i naturen er ikke stor, kvinner lever 5 år, menn 9 år. Men det ble også registrert personer som bodde 12-14 år!

Hva er likhetene og forskjellene i hare hvite hare

Siden mange av oss forvirrer hare og hvite hare, vil vi fortelle deg om likhetene og forskjellene mellom disse harene.

likheter:

2. Lead stillesittende

3. Sommer grå pels

4. Spis bare plantemat.

5. Ikke lager lager for vinteren

forskjeller:

1. Kaninhare større i størrelse

2. Den hvite haren er helt hvit om vinteren, bare ørene er mørke, og haren lyser bare

3. Haren lever bare i skogen, haren ligger i hager, enger, stepper, jordbruksmarker

4. Den hvite haren har brede ben som er tilpasset snøen.

5. Det hvite håret har merkbart kortere ører enn den brune haren, og de er malt i en mørk prikk.

6. Haren har bølget hår, haren er glatt

7. Bakbenene til en hvit hare er mye kortere enn en hare.

8. I haren er halen kileformet og lang, i haren er den kort og rund.

9. Om vinteren springer den hvite haren på asp og pil, hare er også bark av eik, lønn.

Som du forstod av det ovennevnte, har harene ganske mange forskjeller, og det er mye mindre likheter. Neste skal vi snakke om ernæring og habitat. hare.

Habitat hare

Habitat hare hare - European forest-steppe, Iran, Kasakhstan, Tyrkia og til og med Nord-Afrika.

Pattedyret unnslipper perfekt fra sine fiender, akselererer 80 km / t og dramatisk endrer retning, noe som fører til dumme forfølgere, som en ulv, en ugle og en rev. Og alt takket være de sterke bakbenene med lange føtter.

Disse dyrene kan leve både alene og i grupper. De avler tre ganger i året, hvor i ett kull av en kvinne er det fra 1 til 9 babyer. I alt varer graviditeten rundt 50 dager. Kaniner er født og kan allerede flytte seg selv, selv om de trenger morsmelk i 5-7 dager. Etter noen uker fra fødselen er de klar til å bytte til vanlig mat.

Hva spiser en harehare

Ranting av harer avhenger av tidspunktet på året. For eksempel, på vårsommerperioden er det grener og blader av unge busker og trær, forskjellige urter, løvetann og kløver, meloner og kalebasser, grønnsaker. I høst-vinterperioden tar pattedyr rester av kornavlinger fra under snø og blader, fôrer på barken av ulike trær, uten tvil forårsaker stor skade for dem.

Utseende underarter hare hvit hare

Denne underarten har poter, store i bredden, helt dekket med tykk pels. Dyrens kroppsvekt kan nå 4,5-5 kg. Ørenes lengde når 10 cm. Den lille avrundede halen er ca. 6,5 cm.

Fargen på haren endres med årstidens endring, kappen er grå om sommeren, noen ganger med rødt trykk. Og om vinteren - snøhvit, med knapt merkbare mørke flekker på ørene. Haren kaster to ganger i året, denne prosessen skjer avhengig av temperaturforholdene i habitatet. På territoriet der snø faller er det mye mindre, fargen på dyret forblir gråaktig.

Hvithareadferd i hverdagen

Med tilstrekkelig matforsyning vil haren kunne overvinne opp til 9-10 km på en natt, i motsatt situasjon vil de ikke engang mestre tre kilometer. Et fantastisk faktum: Den hvite haren har tid til å banke på bakken med sine poter før den går fra sitt sted. Dermed signalerer han sin tilnærming til fare. Hengende sporene, den hvite hopper fem meter foran, og så brått til siden.

Spesifikasjoner av hare hawk ernæring

Dyret tilhører plantelevende representanter. Om sommeren inkluderer mat grønne planter som kløver, blader som finnes i beboelige områder.

Om vinteren er det mye vanskeligere å finne mat. I løpet av denne perioden kommer barken av treet til spill, bjørk eller asp vil nærme seg, så vel som grener av tørre busker. Kegler som finnes i snø eller tørt gress, gir mat.

Breed hare

Vår og sommer perioder regnes som den mest egnet for parring. Vanligvis er opptil syv unger født. I løpet av sesongen er det fra to til fire brød av avkom. Behandlingsperioden for den kvinnelige haren varer omtrent 50 dager. Harer kommer inn i verden med åpne øyne og kan allerede flytte seg selv. Hunnene spiser ikke bare deres avkom, men også ved et uhell funnet cubs er harer, fordi fra den akkumulerte melken i kjertlene fremkaller instinkt harene å frigjøre seg fra overflødigheten.

Når en mann opptrer i horisonten, distanser den kvinnelige haren ham fra hennes avkom, utgir seg for å bli såret, prøver å tiltrekke seg oppmerksomhet ved å trykke på bakken med pote. Den mannlige hvite deltar ikke i å ta vare på brød, men i sin tur forstyrrer ikke og gir ikke problemer.

Ved to ukers alder begynner hare å selvstendig spise gress, stengler og blader av grønne planter. De første åtte dagene føder avkomene utelukkende på morsmelk, og deretter går babyene på en vanlig diett. Etter å ha nået to og en halv uke blir babyer uavhengige, og i ti måneder er de klar for seksuell aktivitet. Livsforventning for harer er i de fleste tilfeller 17 år gammel.

Hvite hare habitat


Som hare av en hare er habitatene til denne arten svært varierte. Belyak ser etter området for å bo i nærheten av landet der du alltid kan finne mat, til tross for sesongen. Dette stedet kan være kanten av blandede skoger eller bush-tettsteder. Haren er også skjult i det høye gresset, noen ganger i sjøen i nærheten av vannet - der vil det være utenfor rekkevidde for fiender.

Den hvite haviks mest utviklede sansorga er en rykt som forteller det om tilnærming til en rovdyr eller annen ulykke. Syn og lukt er mye svakere, og hvis en person står i nærheten, selv på tomt terreng, kan et hvitt hår noen ganger komme nært nok. Faktisk er det eneste beskyttende tiltak mot etterfølgeren muligheten til å raskt løpe bort. Interessant, den forfulgte haren, bare litt bort fra jakten, gjør smarte triks. I løpet av evolusjonen har harer lært å bevege seg bort fra rovdyr ved hjelp av utrolig fingerfylling, snedig og feilfri kamuflasje. Running hastighet kan sammenlignes med hastigheten på en bil, og dette er 50-60 km / t. Med alt dette, uten å senke tempoet, kan de gjøre skarpe svinger, og tvinge fienden til å bremse for å gjenopprette smart mottakelse.

Hvitharepopulasjon og faktorer som påvirker den

Befolkningene av denne harporten befinner seg i spesielt nordområdene, skogen i Nord-Europa (Sveits, Norge, Skandinavia), i Nord-Amerika, i den delen av Russland nær Europa, i tundraområdet, på Sakhalin.

Haunt fiender er hare, marten, men det meste fox. Om vinteren faller harer inn i rovdyrens poter oftere enn om sommeren. Store rovfugler angriper dem, som hvite tailed ørne. Selv om harene har et tilstrekkelig antall fiender, men alle ikke fôrer utelukkende på harer, er den mulige årsaken til dette fenomenet at deres tall ikke er for store. Det er bevist av funnene av deres rester at de fleste hvite harer dør av angrep fra rovdyr og sjelden lever i alderdom.

I løpet av de siste århundrene ble jakten jaktet ekstremt sjelden, oftest ble de funnet ved en tilfeldighet, da partridges ble jaget. Folk fra den eldre generasjonen spiste ikke harer på grunn av deres religiøse tro, som tilskrev haren, bjørn og ekorn til "skitne" dyr, og deres forbruk ble ikke ønsket velkommen. For pelshøstingen var harer heller ikke populære.

Generelt er antall hvite hare påvirket av mange fenomener som påvirker befolkningen.

Hvit hare beskyttelse

I vår tid er hvitt hår et viktig mål for sportsjakt og pelsindustrien. Mined i mange mengder for mat og hud.

Under bygging og bygging av veier og motorveier, samt gjenoppbygging av annen lineær kommunikasjon som krysser skog og tilstøtende territorier, er det anordnet anordninger med spesielle gangganger for sikker bevegelse av ville dyr langs dem.

Hvit hare og mann

Vanligvis bor harer i nærheten av personen.

Noen ganger faller populasjonen av en art raskt som følge av ulike epidemier. Og i årets nåde øker tallet dramatisk. Bursts of such phenomena oppstår som regel en gang i 12 år.

Den konstante skade som en hvit hare bringer i gårder og gårder, er ganske liten og har ingen særlig innvirkning på de økonomiske aktivitetene til mennesker. Men over tid har tilfeller av infeksjon av mennesker i jaktperioder med sykdommer fra hvite harer blitt hyppigere, for eksempel tularemi.

Effekten av den hvite haren på naturens økologiske tilstand

Den hvite haren er en enkel underart som enkelt tilpasser seg en nærliggende person. Med tiden endres befolkningen tiere eller til og med hundrevis av ganger. Hovedårsaken til utryddelsen av antall hoder er epizootikken, som er en konsekvens av "høst" av disse harene. Naturen til dette fenomenet er sjelden oppnådd. Det har vært tilfeller av utallige dødsfall av harer av denne rasen fra ormer av ormer, hvorav nematoder (rundorm), som som regel lever i lyse dyr, er spesielt farlige. Tarmsykdommer er også hyppige. I tider med høyhudspopulasjoner øker antall rovdyr på jakt etter dem: rev, gullørn og ørneugler øker.

habitat

Haren, som nevnt tidligere, er et vanlig dyr. Den finnes i skogene i Nord-Amerika, Sverige, Skandinavia og Norge, det vil si i de nordlige områdene. I Russland har dyrene valgt skogene i Sibir, Kamchatka og Sakhalin. Pattedyr lever i Sumy, Zhytomyr og Chernihiv regioner som ligger i Ukraina.

Hvor bor den hvite haren? Pattedyret foretrekker å bo på steder der maten kan bli funnet i overflod når som helst på året. Av denne grunn er dyrene oftest på kantene av løv- og blandeskog. Harer prøver å bosette seg på steder der de ikke forstyrres av rovdyr. De gjemmer seg fra større og sterkere motstandere i tykkelser, i høy steppe gress og i siv vokser nær vannkropp.

Den hvite haren er en plantelevende plante som bruker mat av vegetabilsk opprinnelse. Kostholdet til et pattedyr er avhengig av sesongen. Så, i sommeren, dyrene spiser urteaktige planter som kløver, karasj, goldenrod. De er glade for å spise frokostblandinger, blomster og løvetannsløv. Belyaki vet medisinske planter veldig bra og bruker dem som mat.

På høstsesongen blir herdens diett knappe. I løpet av denne perioden består den av små grener av busker som dyrene finner i skogen.

Hva spiser en hare om vinteren? Pattedyr med glede gnister barken av ulike trær: asp, pil, bjørk. Fra under snøen får de cedertønner og tørt gress. Hvis du er heldig, kan dyrene spise bær, som er igjen på buskene. I tillegg til alle de ovennevnte, spiser hvitfisk alder og fjellaske, enebær og hund rose. På jakt etter mat kommer de til frukthagen og gnave barken av trærne som vokser der.

Våren er en overgangsperiode på året, og det er i denne perioden at ringen av harer gjennomgår betydelige endringer. I stedet for å bje, spiser dyrene unge urteaktige planter, så vel som skudd av busker og trær. Dette er hva haren spiser hele året.

Livsstil

De mest aktive dyrene er om kvelden og før daggry.

Etter at det er kaldt vær, trekker de et lite hull i snøen. Det tjener som et tilfluktssted: her skjuler pattedyr i løpet av dagen og i dårlig vær. Om sommeren er det ikke behov for slike lyskilder, så hvite hviler på gresset som vokser nær trær og busker.

Harer er ganske smarte dyr. De husker ruten de tar fra lyet til fôringsstedet, og hver gang de beveger seg i samme retning. Om vinteren kan selv folk gå langs stiene som spores av hvite harer.

Når det gjelder å lete etter mat, har den hvite haren utholdenhet. På en natt kan dyret dekke en stor avstand - nesten 10 km. Hvis dyret er matet, passerer det under omslaget på natten bare 1 km. В случае опасности беляка спасает только умение быстро передвигаться, так как зрение и обоняние у зверьков развиты очень и очень плохо.

Размножение

Зайцы – плодовитые животные. Сезон спаривания приходится на весенне-летний период. Женские особи особо плодовиты в возрасте 2-7 лет. Продолжительность беременности в среднем составляет 47-55 дней, через некоторое время после родов зайчиха готова к спариванию. Таким образом, за один сезон на свет появляется от 2 до 4 выводков по 5-7 зайчат в каждом. Selvfølgelig er disse tallene generalisert. Faktisk ytelse er direkte avhengig av menns ernæring og alder. Okoth skjer på gresset. Den første yngelen vises i april eller mai, den andre - i juni eller juli, den tredje - i august eller september. Harene født i mars eller november dør oftest.

Livssyklus

Nyfødte hvite strøk er dekket med tykk, fluffy pels. De er født i sikte, noe som skiller representanter fra denne arten fra mange pattedyr. Videre manifesterer evnen til å bevege seg selvstendig i de første minuttene av livet. Vektharen er 100-130 gram. I 8 dager etter fødselen er det eneste produktet som dyr bruker, morsmelk. De dyrker dyr en gang om dagen. I den andre uken i livet legges det friske gresset til dietten. Allerede på den 15. dagen går ungene bort fra moren, deres uavhengige eksistens begynner. De når puberteten om 10 måneder.

Livet på en hvit hare i skogen er 17 år, men bare en liten del av dyrene lever i denne alderen. Faren for et pattedyr er poachers, rovdyr og ulike infeksjoner.

Kaninpels er høyt verdsatt, og derfor blir dyrene jaktet. Deres kjøtt har utmerket smak. Dette er en annen grunn til at poachere dreper hvitt hår.

I tilfelle fare kan dyrene bare løpe vekk fra kilden. Hareens fiender er rovdyr som beveger seg raskt, hopper langt og har god syn. På grunn av deres usikkerhet blir dyrene ganske enkle byttedyr for lynx, rev, gullørn og ugle.

Men med rovdyr og poachers kan ikke infeksjon sammenlignes. Det er tilfeller der hvite hauger døde en masse på grunn av parasitære ormer. Epizootic - en smittsom sykdom som dekker nesten 100% av den lokale befolkningen av harer. I tillegg påvirker dyrene ofte tarmsykdommer, tularemi og pseudotuberkulose.

Fargen på hårets hår, smaken av kjøttet tiltrekker seg poachere. Jaktdyr er lik sport. Det er flere måter. De mest populære av dem er bølge. Hunter er delt inn i beaters og shooters. I vintersesongen spiller hundene rollen som beaters, siden en person ikke alltid kan komme opp med en skremt hare som går i en hastighet på 50-70 km / time. Beaters lokker dyr til stillingen, hvor de blir drept. Dyret prøver å forvirre sporene, fordi de løper vekk i zigzags eller i en sirkel.

En annen måte å jakte på er å finne hvite hare på en blacktop. På bakgrunn av en mørk sti er den snøhvit huden veldig tydelig synlig. Om vinteren blir jagter jaktet ved hjelp av sti-metoden, eller leser spor. For å gjøre dette må en person være hard og kjenner vanene med hvit hare.

Haren er beskyttet av Bern-konvensjonen. Denne arten er oppført i Den røde bok i Ukraina og den røde listen over det internasjonale konserveringsfellesskapet. Zoodefenders fra hele verden gjør alt som er mulig for å forhindre utryddelse av hvite hår. Ved hjelp av lange lange ører kan bunny merke faren. De vet hvordan de skal gjemme seg og raskt løpe fra rovdyr, men dette sparer ikke alltid livene sine.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org