Dyr

Animal protein: arter, beskrivelse, habitat, mat, avl

Pin
Send
Share
Send
Send


Livet av ekorn har alltid interessert ikke bare forskere, men også vanlige reisende. Det er alltid interessant å observere dyrets oppførsel, dens utrolige aktivitet, nysgjerrighet, søte gullbarhet, lynoverganger fra en handling til en annen.

Dette er villdyr. Protein i naturlige forhold i Russland finnes i skog-steppe og skogsone. Fra begynnelsen av 1900-tallet begynte dette dyret å bo i parker og hager i nærheten av ulike bosetninger, og noen ganger på deres territorium. De er ikke redd for store byer.

Ekornet, en beskrivelse derav finnes i mange publikasjoner, som begynner med skole lærebøker og slutter med spesielle referanse bøker, hyller i hollows eller i spesielle reir i form av en ball - homofilene, som hun lager fra grove grener på utsiden og myk bark fra innsiden.

I bosetninger er det ofte med glede å okkupere fuglehus og andre fuglehester.

Ekornet er et veldig intelligent dyr. Hun har ikke travlt med å migrere til varmere land, selv i en svært hard vinter, hvis hun ikke har problemer med mat eller blir matet av mennesker.

Ekorn: beskrivelse, eksterne egenskaper

Den vanlige ekorn er et ganske lite dyr med en slank, litt langstrakt kropp, en hale med "kam" og et hode med vanlig, avrundet form. Ører er avlange, uttalt toss vises om vinteren.

På ansiktet, magen, forpoten er det vibrasjoner, spesielle sanser som hjelper dyrene til å navigere bedre i rommet. Bakbenene er mye lengre enn fronten, og tærne på potene er kronet med skarpe, faste klær. Håret er lengre på sidene av halen enn på hele kroppen, derfor har halen en litt flatt form.

Ekornet om vinteren kjøper myk, høy og myk pels. Om sommeren er det mer sjeldent, hardt, kortt. Farge endres sesongmessig, innenfor samme befolkning. Dyret smelter to ganger i året (unntatt halen - det smelter bare en gang).

På våren møtes det i april-mai og høst - i september-november.

Spise ekorn

Denne søte gnageren er en typisk innbygger i skogen. Sannsynligvis er grunnen til kostholdet derfor frøene til trær og busker. Squirrel foretrekker å leve i blandede barrskogskoger. Her har hun de beste fôrforholdene. I tillegg elsker dyret modne, mørke barrträdplantager - granskoger, sedertre skoger, graner, etterfulgt av løvplantager, blandet furu, tettverk av sedertre furu. I Kaukasus og Krim, føles den vanlige ekorn veldig komfortabel i kulturlandskap - vingårder og hager.

Livsstil

Ekornet er et mobil og livlig dyr. Hun gjør enkelt store "fly" fra tre til tre. Noen ganger flyver de i en rett linje opptil 10-15 m, mens mesterlig styrer halen. I den snøfrie tiden, så vel som i rutperioden, bruker den lang tid på bakken der den beveger seg i hopp.

Ekorn om vinteren beveger seg hovedsakelig langs "toppen". Ved den minste fare, gjemmer seg i trærne, gjemmer seg vanligvis i kronen. Aktiv om morgenen og om kvelden. Opptil 80% av tiden bruker hun mat.

Midt på vinteren forlater den bare sin rede for fôringstidspunktet, det kommer ikke ut av reiret under alvorlige frost, som faller inn i en sovende tilstand. Ekornet er ikke territorielt - enkelte steder uttrykkes svakt.

Proteiner er forskjellige i deres evne til å gjemme seg og finne skjulte frø og nøtter, de oppdager raskt at folk kan være en kilde til mat og bli vant til å spise fra sine hender.

Til tross for deres sjarmerende utseende, er de ganske aggressive, moderat mistenkelige, og til og med preget av deres clumpiness. Disse søte dyrene kan lett være tamme dyr, men kjæledyr i vanlig forstand er usannsynlig. De kan ikke tilskrives dyr som kan kose eller "kose". Selv med de varmeste vennskapene, klarer du bare av og til å stryke dyret med pels.

Svært sjelden blir proteinet så tam at det lar deg plukke deg opp. Unge dyr tilpasser seg nye forhold mye raskere enn voksne.

Ekorn arter

Dyrene som holdes i fangenskap inkluderer vanlig ekorn og teleutka ekorn.

Ekornes vanlige refererer til gnagere, det er kjent for enhver person - en voksen og et barn, selv om han bare så henne på bildet. Distribuert gjennom hele Russland. De eneste unntakene er ørkensoner, stepper og semi-ørkener.

Ekornet teleutka er en spesiell underart av den vanlige ekorn. Det er hovedsakelig distribuert i Øst-Sibirien, på Kamchatka-halvøya, akklimatisert på Krim og Kaukasus.

Disse typer proteiner er forskjellig fra hverandre bare i størrelse og farge - teleutka større.

levealder

Gjennomsnittlig levetid for disse dyrene under naturlige forhold er ikke mer enn 3,5 år. Hjemme, når dyret ikke er truet av frost, er det forsynt med mat og beskyttet mot rovdyr, ekorn lever opp til 10-12 år. Tilfeller når ekorn lever i fangenskap opp til 16 år, snarere et unntak fra regelen.

Vedlikehold og pleie

Hjemmekornet er et skapning med irrepressibel energi som kan hoppe og løpe i flere timer. For vedlikehold i huset er det nødvendig med en romslig aviary eller et stort bur.

For ett dyr er det nødvendig med et bur med dimensjoner på 50x60 cm og en høyde på 150 cm. Det er bedre å gjøre stengene galvanisert, eller til å belegge dem med god pulverlakk. Avstanden mellom stolpene bør ikke være mer enn 2 cm. Kassen må være utstyrt med en uttrekkbar skuff for å gjøre det enklere å rengjøre. Legg hay, stokk eller skogsmose på pallen.

Pass på at bur burde være å drikke bolle, fôring og hus, hvor ekorn vanligvis arrangerer reir. Et lite dyr trenger to hus, som skal være godt løst i tilstrekkelig høyde. Sett inn et burstykker av mykt stoff, stykker av ullgarn, liten sagflis, en liten ull, som ekornet nødvendigvis bruker når du organiserer reiret.

Eieren må ha tilgang til huset (for dette kan du bruke et sammenleggbart tak eller en bred inngang). Ikke glem mineral- og saltstenene, som skal installeres på et sted som er praktisk for kjæledyret, det er bedre hvis dette er et sted ved siden av troughen eller materen.

Vi har allerede sagt at ekorn har et sterkt behov for bevegelse, derfor kan du ikke gjøre uten forskjellige stiger, hengekøyer, svinger, store grener og hjul.

Hjemekornet vil føle seg komfortabelt i et bur satt bort fra utkast og solens direkte stråler. Det bør rengjøres på en dag. Det vil beskytte kjæledyret mot smittsomme sykdommer.

avl

I midtre breddegrader, i naturlige forhold, raser proteiner to ganger i året. Opptil 12 unger er født i søppelet. Graviditetskorn hjemme holder i 5 uker. Umiddelbart etter fødselen begynner proteinet å utføre sine morselskaper. Hun er en veldig god mor, omgitt av omsorg og oppmerksomhet. I en alder av to uker, de unge er dekket med pels, ved 4 uker, begynner de å se tydelig. På den 40. dagen begynner babyene å lete etter mat, i 2 måneder begynner de å leve fullt ut selvstendig. Full pubertet oppstår med fem måneder.

Det bør huskes at hjemmeproteinet ikke ofte reproducerer proteinet. Beskrivelsen av ekspertene antyder at denne prosessen i fangenskap kun er mulig med god vare på dyret og dets høyverdige ernæring.

Hvordan ser en ekorn ut?

Ifølge zoologisk klassifisering hører dyrproteinet til klassen av pattedyr, rekkefølgen av gnagere, ekornsfamilien. Hans beskrivelse er som følger: et lite, veldig skummelt og mobilt dyr med en langstrakt kropp og en vakker, frodig hale. Lengden på kroppen i ekorn er omtrent tyve eller tretti centimeter, lengden av halen er en tredjedel kortere. En ekornes hale er ikke bare en dekorasjon. Den fungerer som et ror i et hopp, en balanse bar mens du kjører langs tregrener, et teppe under søvn. Utseendet til halen er en indikator på dyrets helse, ifølge hvilket dyrene velger sin partner.

Det er gigantiske ekorn med en kroppsstørrelse på omtrent femti centimeter. Og den minste arten overskrider ikke en lengde på syv og en halv centimeter. Fortsetter beskrivelsen av ekornet, det skal bemerkes at hodet er lite, litt langstrakt. Hun har skinnende, svarte øyne, en avrundet nese og lange ører, som ofte har børster.

En ekorns poter er sterke, med skarpe, tøffe klør. Hind lemmer lengre enn fronten. På ansiktet, magen og forpoten av dyret er det spesielle harde hår - vibrissae, som utfører funksjonen av sansorganene.

Hvor bor de?

Ekornes habitat er uvanlig bredt. Omtrent femti arter av disse dyrene "lever" i Europa, Asia, Afrika og Amerika, der det er høy skog. Ekorn er upretensiøse dyr. De trives godt, både i nord og i sør, i fjellene og i slettene. De er også funnet i urbane parker og torg.

Fra dyrestedet av dyret avhenger av utseende, størrelse og farge. Ekorn - fjellets innbyggere er større enn sine flate slektninger. Og jo nærmere midten av intervallet, jo lysere blir fargene på dyrene.

arter

I naturen er det for mange ekornsarter å liste dem alle. De mest berømte av dem er: Aberta ekorn, brann, kaukasisk (persisk), flying squirrel, japansk, mus, indisk gigant, tofarget, og mange andre.

Den eneste arten som bor på Russlands territorium er den røde ekorn eller veksha. I denne dyrearten er det mange underarter, som varierer i størrelse og farge.

Ved antall forskjellige fargevalg er en vanlig art fremfor alle sine slektninger. Samtidig skifter skyggen sesongmessig. Om sommeren har pelsen i representanter for denne arten en rød, brun eller mørk brun farge. Om vinteren blir den grå, noen ganger nesten sort eller brunaktig, som i Karpater, Far øst og Manchurian underarter.

Den største blant vanlige ekorn - teleutki - om vinteren flaunt i sølvgrå og blåaktig strøk. Samtidig har halen sin blekgrå med et snitt av svart og gulaktig rust. På denne bakgrunn hører Teleut-proteiner til Graytails.

Andre varianter av vinterhalefarge er browntails, redtails og blacktails. Blant ekorn er det individer med krystallklart farge, samt melanister (helt svart) og albinos (helt hvite prøver).

Med tanke på beskrivelsen av ekornet, er det verdt å merke seg at to ganger i året, som mange andre dyr, bytter de pelsen. På våren skjer det, oftest i april-mai, på høsten - hele sesongen. Våren smelter i ekorn, og starter fra hodet til halen. Høstmolt går i motsatt retning - fra roten av halen til hodet. Dermed smelter halen av disse dyrene en gang i året.

Meltingsprosessen, som i andre pattedyr, avhenger av lengden på dagslyset. Når det endres, produserer dyrets hypofyse et spesielt hormon som påvirker skjoldbruskkjertelen. På grunn av dette begynner smelting.

Tidspunktet og varigheten av denne prosessen er ikke konstant. De er avhengig av værforhold og mengden av fôr. Hvis det er mye av det, starter forandringen av ekornes strøk tidligere og slutter raskere. Kvaliteten på den nye pelsen er også avhengig av klimatiske forhold og matforsyningen.

Ekornhus

Ekornene utstyrer alltid sine hjem på trær, og foretrekker å bruke huler til dette formålet. Ikke å finne et passende ly, bygger dyret en sfærisk rede som ligger høyt over bakken blant tett løvverk. Inne i ekornshuset er foret med tørt gress, blader, isolert med mos eller lav.

Resten har to innganger, hvorav den ene ligger på siden av stammen, slik at proteinet kan rømme i tilfelle fare. I alvorlig forkjølelse i et slikt hus går flere dyr, inngangen er stengt med mos, og det sparer dyrene fra frysing.

Vanligvis har ekorn opptil en og en halv dusinvis av boliger, som de ofte må bytte, antagelig å unnslippe fra parasitter. Hvis kvinnen har en ekorn, overfører hun dem til et nytt sted i tennene.

Hva spiser ekorn i skogen? Grunnlaget for kostholdet er vegetabilsk mat - frøene av nåletrær, friske og tørkede sopp, i de sørlige områdene - nøtter og ekorn. Med mangel på grunnleggende typer mat kan proteiner spise nyrer og skudd av trær, knoller og rhizomer av ulike planter, bær, lav. På begynnelsen av våren begynner ekorn å spise dyrmat - insekter og deres larver, frosker, fugleegg og kyllingene selv.

Alle vet om proteinlagring. På vinterens kveld høster de nøtter, eiker og kegler, gjemmer dem i huler eller begraver dem under trærens røtter. Glemmer proteinreserver. De blir ved et uhell rammet av enten seg selv eller andre skogboere. Men hun kan finne "pantries" laget av mus, chipmunks eller nøtteknekker under et 1,5 meters lag snø.

reproduksjon

Ekorn vanlig eller wexa bringer ettertiden, vanligvis to ganger i året. I sør av spekteret er det også tre kuller. Bare Yakut ekorn raser kalver en gang i året. I paringsperioden søker kvinner fra tre til seks menn. De oppfører seg aggressivt mot sine rivaler, purrer og knuser sine poter på grenene.

Den sterkeste får rett til å parre seg med en kvinne, hvorpå hun bygger en rede. I det, etter 36-37 dager og født ekorn. Antall kalver kan være fra tre til ti, vanligvis i det andre kullet er det mer enn det første. Ekorn er født naken og blind, hver av dem veier ca 8 g. Moderen matretter dem med melk i omtrent en og en halv time. I en alder av ca 9 uker begynner babyer å lede uavhengige liv.

Etter å ha vurdert beskrivelsen og levemåten til en interessant skogsherre, som er et dyrekorn, kan man komme nærmere kjent med de spesielle egenskapene til denne arten.

habitat

Ekorn som er vanlig fordelt i boreal sone i Eurasia fra Atlanterhavskysten til Kamchatka, Sakhalin og Japan (Hokkaido Island). Akklimatisert suksess på Krim, Kaukasus og Tien Shan. Mer enn 40 underarter av vanlige ekorn, som er forskjellig fra hverandre i farger, har blitt beskrevet. Ekornes vanlige liv i alle skoger i den europeiske delen av Russland, Sibir og Fjernøsten. Rundt 1923-24. dukket opp i Kamchatka, hvor det nå er vanlig. I Russland er fossile proteiner kjent fra senpleistocen. Den nordlige grensen for fordeling av ekorn faller sammen med den nordlige grensen til høyskogen: begynner i nordvestlige Russland nær byen Kola, går langs Kola-halvøya, deretter fra Mezen gjennom Ust-Tsilma og Ust-Usu til nordlige uraler, fra Ural-området til de midterste rekkevidde s. Anadyr, og derfra til sørvest langs kysten av Okhotskhavet og Japans hav til Sakhalin og Korea. Den sørlige grensen i vest sammenfaller sammen med den sørlige grensen til skogsstigen, men ved sørspissen av Ural-serien går det nordover til Shadrinsk, og går deretter gjennom Omsk og Nord-Kasakhstan (Pavlodar, Semipalatinsk) til sørlige Altai. Resten av det sørlige området refererer til MNR, nordøst-Kina, Korea og Japan. Siden slutten av 1930-tallet. ekornet bosatte seg gjentatte ganger i fjellene i Kaukasus, Krim og Tien Shan, i øya skogene i Sentral-Kasakhstan, så vel som i regionene Mogilyov, Bryansk og Rostov.

Vitenskapelig klassifisering

Det er et lite dyr med typisk ekornes utseende, med en langstrakt slank kropp og en myk hale med "kam". Kroppens lengde er 19,5-28 cm, halen er 13-19 cm (ca. 2/3 av kropps lengden), vekten er 250-340 g. Hodet er rund, med store, svarte øyne. Ører lenge, med dusker, spesielt uttalt om vinteren. Sensible vibrissae vokser på nesen, forepaws og mage. Hind lemmer markant lengre enn fronten. Fingre med tøffe skarpe klør. Håret på sidene av halen når en lengde på 3-6 cm, derfor har halen en flatt form.

Vinterpels av ekorn er høy, myk og myk, sommeren er stiv, sparsom og kort. Når det gjelder variasjon i proteinfarging, har den et av de første stedene blant palearktiske dyr. Fargen varierer sesongmessig, etter underarter, og til og med innenfor samme befolkning. Om sommeren domineres det av røde, brune eller mørkebrune toner, om vinteren grå og svart, noen ganger med en brun fargetone. Magen er lys eller hvit. Det er melanistproteiner med helt svart pels og albinos, samt flekkete ekorn, hvis pels er dekket med hvite flekker. I følge høstens vinterfarge er ekornene delt inn i "røde haler", "brune haler" og "haler". I steppe skogene i Vest-Sibir er det gråstråleproteiner.

Størrelsen på ekornene reduseres fra fjellrike til flatland, størrelsen på skallen fra sør til nord, og fargen lyser mot sentrum av området. De svarte og brune tonene av vinterpelsen i Karpathian, Far Eastern og Manchurian subspecies erstattes av blåaktig og askegrå, mest uttalt i proteinrullene. Samtidig øker området på det hvite feltet i magen i samme retning, og andelen "røde haler" øker.

Ekornet smelter 2 ganger i året, med unntak av halen som smelter en gang i året. Vårmelting skjer hovedsakelig i april-mai og høst - fra september til november. Tidspunktet for smelting er høyt avhengig av fôr og meteorologiske forhold i et gitt år. В урожайные годы линька начинается и заканчивается раньше, в плохие сильно задерживается и растягивается. Весенняя линька идёт c головы до корня хвоста, осенняя — в обратном порядке. Взрослые самцы начинают линять раньше, чем самки и сеголетки. Линька у белок, как и у всех других млекопитающих, вызвана изменением длины светового дня, что влияет на деятельность гипофиза. Выделяемый гипофизом тиреотропный гормон влияет на активность щитовидной железы, под действием гормона которой происходит линька.

Белка — типичный обитатель лесов. Siden grunnlaget for ernæring er frøene til trearter, foretrekker det blandede barrer og løvskog som gir de beste fôringsbetingelsene. Den elsker også modne mørkebarnssteder - sedertre skoger, granskoger, graner, etterfulgt av lærke skoger, elfin cedar busker og blandede furuskoger. I nord, hvor hovedsakelig furuskog og lerkskog vokser, er dens tetthet lavt. På Krim og Kaukasus har mestret det kulturelle landskapet: hager og vingårder.

Livsstilen er overveiende woody. Ekornet er et levende, mobilt dyr. Hun gjør lett hopp fra tre til tre (3-4 m i en rett linje og 10-15 m i en nedadgående kurve), en "ror" hale. I den snøfrie perioden, så vel som under ruten, bruker den betydelig tid på bakken, der den beveger seg uregelmessig opp til 1 m lang. I vinterperioden beveger den seg hovedsakelig "topper". Når faren lurker i trærne, gjemmer den vanligvis i kronen. Aktiv om morgenen og kvelden, fra 60% til 80% av denne tiden tilbringer på jakt etter mat. Midt om vinteren, forlater reiret for fôringstiden, og i alvorlige frost og dårlig vær skjuler i reiret og faller inn i en sovende tilstand. Ikke territoriale, enkelte steder er svakt uttrykt, overlapper.

Shelter vanlig ekorn arrangerer bare i trærne. I løvskog bor vanligvis i huler, dra en myk seng av gress, treflager og tørre blader. I barrtrer bygger sfæriske reir av tørre kvistar (Hayn) som er foret med mos, blader, gress og ull. Nestets diameter er 25-30 cm, den ligger ved gaffel av grenene eller i tette grener i en høyde på 7-15 m. Ekornet tar også frivillig inn fuglehus. Hanner pleier vanligvis ikke å bygge reir, men opptar tomme reir av kvinner eller trosser, førti, kråker. Som regel har hvert dyr flere reir (opptil 15), og hver 2-3 dager endrer ekorn sitt ly, som tilsynelatende flyr fra parasitter. Kalven kvinne i tennene. Om vinteren kan 3-6 ekorn tilbringe vinteren i en rede, men vanligvis er det enkelte dyr.

Store migreringer (migrasjoner) av ekorn er nevnt i gamle russiske kronikker. Noen ganger er de forårsaket av tørke og skogbranner, men oftere er avgrøder er hovedfôret - frø av nåletrær og nøtter. Det er flyttinger i sensommeren og tidlig høst. Ekorre migrerer ekorn i nærheten av en annen skog, men noen ganger gjør det langdistanse og langsiktige migrasjoner - opptil 250-300 km. Nomadisk ekorn går bredt foran (noen ganger 100-300 km) en etter en, og danner ikke betydelige flokker og klynger, unntatt i naturlige hindringer. Under migreringer går han inn i skogtundra og tundra, vises i steppeområdene, krysser elver og til og med sjøbuer, trer inn i øyene, krysser bare bjergtopp, selv går inn i bosetninger. I dette tilfellet dyrene i en rekke drukning, som dør av sult, kald og rovdyr.

I tillegg til massemigrasjoner er sesongbaserte migrasjoner forbundet med protein, forbundet med konsekvent modning av fôr og overføring av unge dyr til en selvstendig livsstil. Ungdommer bosette seg i august - september og i oktober - november, noen ganger flytte 70-350 km fra nestestasjoner. Ved sult kan årlige migreringer overgå. Samtidig forblir en del av de voksne individer på plass, med den vanlige maten de bytter til fôring på kalorimat med høyt fiberinnhold (knopper, lager, nåler, bark av unge skudd). Det er gjennom denne gruppen at lokalbefolkningen da gjenopprettes.

Kostholdet av ekorn er svært variert og inneholder mer enn 130 typer fôr, blant hvilke hovedparten av frøene er nåletrær: gran, furu, sibirisk sedertre, gran, lerk. I sørlige områder, hvor eikeskog vokser med hassel undervekst, føder den på ekorn og hasselnøtter. I tillegg bruker proteinet sopp (spesielt hjorttrøffel), knopper og skudd av trær, bær, knoller og rhizomer, lavmer og urteplanter. Deres andel i kostholdet øker markant med feilen i hovedfôret. Svært ofte spiser proteinfrie matvarer intenst blomsterknopper av gran, som ødelegger disse plantasjene. I avlssesongen, ikke nøl med å fôre - insekter og larver, egg, kyllinger, små vertebrater. Etter dvalemodning, ekornet gnager gjerne beinene til døde dyr, besøker saltløk. Den daglige mengden mat avhenger av sesongen: i løpet av våren spiser proteinet opp til 80 g per dag, om vinteren - bare 35 g.

For vinteren lager ekorn små aksjer, nøtter og kjegler, drar dem i hull eller begraver dem blant røttene, og tørker også sopp, henger dem på grenene. Sannt, glemmer hun raskt om lagrene sine og finner dem om vinteren ved en tilfeldighet, som andre dyr bruker - fugler, små gnagere, til og med en brun bjørn. På samme tid bruker ekorn selv reservene til andre dyr (mykhøvel, nøtteknekker, mus), som den lett finner selv under et 1,5 m snølag.

Ekorn er veldig flink. På de fleste av områdene bringer de 1-2 kull, i de sørlige regionene - opp til 3. Yakut ekorn har vanligvis bare 1 brød per år. Oppdrettssesongen, avhengig av breddegrad, fôringsforhold og befolkningstetthet, begynner i slutten av januar til begynnelsen av mars og slutter i juli til august. Under ruten holdes 3-6 hanner i nærheten av kvinnen, som viser aggresjon mot konkurrenter - de løper høyt, slår sine poter på grenene, løper etter hverandre. Etter å ha parret med vinneren, bygger kvinnen en brystnest (noen ganger 2-3), den er nyere og større.

Graviditet varer 35-38 dager, i søppel fra 3 til 10 unger, i andre kull mindre. Nyfødte babashes er nakne og blinde, veier ca 8 g. Håret deres vises på den 14. dagen, de begynner bare å se 30-32 dagene. Fra dette øyeblikket begynner å gå ut av reden. Melk feeds opptil 40-50 dager. I alderen 8-10 uker forlater moren. Seksuell modenhet når 9-12 måneder. Etter å ha oppdratt det første kullet, kvinner fettene litt og mates igjen. Intervallet mellom brød er ca 13 uker. I oktober - november består ekorns befolkning av 2/3, og noen ganger 75-80%, av bellevilleårige.

I fangenskap lever ekorn 10-12 år, men i naturen er et ekorn eldre enn 4 år gammel. Andelen av slike dyr under de gunstigste forholdene overstiger ikke 10%. I områder med intensiv ekornfiske er befolkningen fullstendig oppdatert på 3-4 år. Spesielt høy dødelighet av unge dyr - 75-85% av ekornene overlever ikke sin første vinter.

Enemies of squirrels er ugler, goshawk, pine marten i den europeiske delen av Russland, sabel i asiatisk og Harza i Fjernøsten. På bakken blir de fanget av rev og katter. Imidlertid har rovdyr ingen signifikant effekt på populasjonenes tilstand. Mye sterkere på antall proteiner påvirket av sult og epizooti. Epizootikk oppstår vanligvis i sen høst og utvikler seg mest om våren. Proteiner dør av coccidiosis, tularemi, hemorragisk septikemi, de er vanligvis ormer, flått og lopper.

Ekorn: beskrivelse og bilde

En vanlig ekorn har en lang kropp, buskhale og lange ører. Ørene er ekorn store og langstrakte, noen ganger med dusker på enden. Poten er sterke, med sterke og skarpe klør. Takket være sterke poter, klipper gnagere så lett.

En voksenekorn har en stor hale, som er 2/3 av hele kroppen og tjener som "styring" underveis. Hun fanger dem luftstrømmer og balanser. Også haleekorn skjule når de sover. Når du velger en partner, er en av hovedkriteriene halen. Disse dyrene er svært oppmerksomme på denne delen av kroppen deres, det er halen av ekorn som er en indikator på helsen.

Størrelsen på gjennomsnittsproteinet er 20-31 cm. Gigantiske proteiner er ca 50 cm i størrelse, med svinglengden lik kroppslengden. Den minste ekorn, musen, har en kroppslengde på bare 6-7,5 cm.

Ekornet er forskjellig om vinteren og sommeren, da dette dyret smelter to ganger i året. Om vinteren er pelsen fluffy og tett, og om sommeren er den kortere og mer sjeldne. Ekornets farge er ikke den samme, den er mørkbrun, nesten svart, rød og grå med hvit mage. På sommeren er ekorn mest røde, og om vinteren blir pelsjeget blåttgrå.

Røde ekorn har brun eller olivenrød pels. På sommeren vises en svart langsgående stripe på sidene som skiller magen og ryggen. Lys på magen og rundt øynene.

Ekorn flyr langs sidene av kroppen, mellom håndledd og ankler er det en hudmembran som gjør at de kan planlegge.

Dvergproteiner har en grå eller brun pels på ryggen og lyser på magen.

Hvor lever proteinet?

Ekornet er et dyr som bor på alle kontinenter, unntatt Australia, Madagaskar, polarområdene, Sør-Sør-Amerika og Nord-Vest-Afrika. Proteiner lever i Europa fra Irland til Skandinavia, i de fleste av CIS-landene, i Asia Minor, dels i Syria og Iran, i Nord-Kina. Også disse dyrene bor i Nord-og Sør-Amerika, Trinidad og Tobago øyene.
Ekorn lever i ulike skoger: fra nord til tropisk. Han tilbringer mesteparten av sitt liv i trærne, utmerket klatring og hopping fra gren til gren. Spor av protein kan finnes nær reservoarene. Også disse gnagere bor i nærheten av en mann i nærheten av beite land og i parker.

Hva spiser ekorn?

I utgangspunktet strømmer ekornet på nøtter, ekorn, frø av nåletræer: gran, furu, ceder, lerk, gran. Kostholdet av proteiner inkluderer sopp og ulike korn. I tillegg til plantefôr kan det spise forskjellige insekter, frosker, øgler og fuglefugler. Når avlingssvikt og tidlig vårkorn spiser knopper på trær, lav, bær, bark av unge skudd, jordstammer og urteplanter.

Ekorn på vinteren. Hvordan forbereder ekornet seg for vinteren?

Når en ekorn forbereder seg til vinteren, lager hun mange lyskilder for hennes lager. Hun samler eikerner, nøtter og sopp, kan skjule mat i huller, burger eller grave hull på egen hånd. Mange vinterlagre av ekorn blir stjålet av andre dyr. Og om noen caches ekorn bare glemmer. Dyret bidrar til å gjenopprette skogen etter en brann og øker antall nye trær. Det er på grunn av ekornes glemsomhet at skjulte nøtter og frø spiser og danner nye plantinger. Om vinteren sover ikke ekornet etter å ha tilberedt mat på høsten. Under frosten sitter hun i hule, i en halv søl. Hvis frosten er liten, er ekorn aktiv: den kan plyndre cachene av mus, pistoler og nøttespillere, finne byttedyr selv under et 1,5 meters snølag.

Ekorn på våren

Tidlig vår er den mest ugunstige tiden for ekorn, siden i løpet av denne perioden har dyrene praktisk talt ingenting å spise. De lagrede frøene begynner å spire, og nye har ennå ikke kommet. Derfor kan ekornene bare spise nyrene i trærne og gnave beinene til dyr drept om vinteren. Ekorn som bor ved siden av mennesker besøker ofte fuglmatere i håp om å finne frø og korn der. På våren begynner ekorn å smelte, det skjer i midten av mars, slutter smeltet i slutten av mai. Også på våren begynner ekornene sine parringspill.

Hvor mange ekorn lever?

Ekornet lever maksimalt 12 år, men bare i fangenskap. I skogen kan denne gnagen leve i 4 år, og selv dette vil være svært sjelden. Ekornes fiender er martens, ugler, sables, ræv og katter. Proteiner som lever i skogen, dør ofte av sult, epizooti, ​​flått, lopper og andre parasitter, og kan også være bærere av ulike sykdommer, inkludert rabies. Sykdommer av proteiner forkorte deres levetid sterkt.

Proteininnhold hjemme

Det er svært viktig å skape de rette forholdene for innholdet av proteiner. Ekornet er en aktiv gnager, så du må skaffe en høy aviary ca 1 meter høy, ca 0,5 meter lang og bred. Ekornshuset skal settes på et stille sted der det ikke er noen utkast. I fuglen må du sette en rede eller et fuglhus, flere grener der ekornet hopper, planker eller hyller som dyret vil sitte på.

For velvære av hjemmelaget protein, bør det være riktig matet. Kostholdet av proteiner bør inkludere tørket eller fersk sopp, eikerner, hasselnøtter, pinjekjerner, forskjellige insekter. Dessuten trenger dyret kjegler med frø, øreringer av pil eller asp, unike blad av bjørk. I intet tilfelle kan ikke dette dyret mates fra bordet ditt.

Husk at hjemmelaget protein fortsatt er det samme gnageren, så det må gis kritt eller eggskjell for å unngå mangel på mineraler.

Ekorn kan bli lært å spise med den. Siden dette dyret er tilpasset å skjule overflødig mat, vil det ta fra deg så mye som du vil tilby.

Det antas at proteiner ikke kan gis peanøtter, både rå og stekt, samt saltede frø er ikke gunstige for dem.

Interessante fakta om proteiner

  • I en uke kan et protein spise mat med en masse som tilsvarer sin egen kroppsvekt,
  • En mannlig ekorn bruker mer tid på å ta vare på kappen enn en kvinne. Ekornet regnes som den reneste gnageren,
  • Når det faller fra en høyde på opptil 30 meter, vil proteinet ikke få noen skade. Dette skyldes struktur av kalven og den store halen, som fungerer som fallskjerm.

Forfatter: admin · Publisert 07/07/2016 · Sist endret 11/08/2018

Forfatter: admin · Publisert 06/25/2016 · Sist oppdatert 11/13/2018

Forfatter: admin · Publisert 12/07/2016 · Sist endret 09/21/2017

kommentarer 49

Jeg lærte mange nye og interessante ting her, jeg anbefaler deg å lese det.

Skriv det med en engelsk oversettelse.

Ksyusinya, god kveld. Det er sannsynlig at vi i fremtiden vil lage flere språk på nettstedet, inkludert engelsk.

Takk så mye for å skape et flott sted! Fra disse kildene kan du lære mye for deg selv! Takk stort.

Takk så mye for å skape dette nettstedet. MEGET KOLE. Han kom akkurat til nytte for meg. Takk.

takk, men på engelsk skrive

Spiser ekorn sopp?

Jeg spurte ikke dette

Jeg ble torturert med litteraturhistorier

God ettermiddag, Lisa.
Ekornene spiser sopp.

veldig god informasjon

crap crap og crap

Jeg har lært så mye interessant

Takk, men nå har jeg matet en ung ekorn mirakel cottage cheese.

Vi har en ekorn som bor i vårt landsted, kjører rett gjennom hagen og gjennom trærne. Vi elsker å se henne. Nå vet jeg hvordan å mate en ekorn. Takk for artikkelen.

I fjor slo et ekorn seg i vår birdhouse på vår side. Hun gnav ved inngangen til fuglehuset til den størrelsen hun trengte. I år, etter å ha sett et ekorn som hørte ut av en hekkeboks, gikk jeg for å beundre henne. Plutselig begynte hodet hennes å presse et annet attraktivt ansikt. Deretter hoppet en pen liten ekorn ut på fuglehusvraket og klatret opp bagasjerommet oppover. Ved siden av mors ansikt oppsto et annet ansikt. Interessant, opp til dette punktet skjønte jeg ikke engang at det var barn i fuglehuset. Da ekornet gikk en tur, stakk et gresskli alltid ut fra fuglehuset, og det beveget seg ikke engang så lenge det ikke var noe protein. Det er at barna satt helt stille og ikke ga noen tegn på liv. Etter at de kom ut av reiret, bor de ikke lenger der. Bare ekornsmoren kommer til materen. Jeg forstår heller ikke om hun sover i en boks, vanligvis går hun vekk fra troget inn i skogen.
Gråtende blomster under et fuglhus, fant hele bunter av en slags "bomullsull". Jeg antar at ekorn har kastet ut i fjor ned fra reiret.
En morgen så jeg et interessant bilde. På dachabordet og benkene drev ekorn og magpie. Hvem løp vekk fra hvem jeg ikke forstod.
Jeg legger vanligvis hasselnøtter og pinjekjerner i materen. Rengjort og inshell. Så fuglene dro dit. Ikke bare så stor. så veldig liten. Og de velger en større mutter. Her tar den lille spurven av troughen og holder en hasselnøtt i nebbet. Og så snart det passer i nebbet, måtte jeg lukke materen med gjennomsiktig plast fra tre sider.
Jeg lurer på om det er mulig å henge flere hus for ekorn i samme område, da det må være ekorn et sted ... Eller har ekorn en viss størrelse på territoriet?
Det mest interessante er at utseendet på et ekorn på nettstedet mitt er en slags mystisk. For omtrent ti år siden så jeg et program på TV hvor en kvinne snakket om en ekorn på hennes dacha. Som hun kjøpte et par i dyreparken og stadig fant på hennes pakkesøpte ekorn. Det viste seg at de ble fanget av nabokatter. En kvinne lappet hull under gjerdet og i et år dukket opp et ekorn i reiret. Jeg var imponert over dette programmet. Men jeg så ikke ekorn i vår skog. Men i en artikkel leser jeg at hvis nøtter vises på nettstedet, vil ekorn komme. Jeg plantet tre hasselbusker. I tre år har buskene vokst litt, men det er ingen frukt på dem. Jeg har allerede ønsket å legge inn en butikk i butikken for kjøp av en fruktig hassel, som en nabo viste meg et bilde av en ekorn på hans side. Så fortalte en annen nabo meg at de så en ekorn. Bare hun kom ikke over mine øyne. Og nå en slik overraskelse. Jeg ringte vår ekorn Ksyushka. Her tenker jeg på hvordan man lager et vinterlager for nøtter til henne, fordi vi er på dacha bare om sommeren.

Jeg likte det veldig godt. Jeg lærte mange interessante ting. Jeg vil gjerne vite om andre mennesker dyr.

ordinære

Den vanligste blant alle arter. Oppstår i tempererte breddegrader av Eurasia. Kostholdet inneholder nøtter, frøkegler, insekter, bær. Om vinteren lagrer den mat og lever i hule av trær.

Lengden på kroppen er fra 15 til 26 cm, og massen kan nå 500-700 g. Halen er 12 til 20 cm lang, bred og lys. С его помощью пушистая красавица может прыгать на расстояние до 15 м. Голова круглая, глаза большие, черного цвета, уши длинные, имеюткисточки на конце. Лапки сзади длиннее тех, что спереди. Окрас зависит от места обитания. Европейские белки имеют рыжий мех, а дальневосточные – бурый и черноватый. У всех них белое брюшко. В летнее время зверек линяет.

ordinære

Аплодонтия

Зверек коренастый и более крупный, чем большинство видов семейства. Тело длиной около 30 см, длина хвоста небольшая (2,5 см). Масса от 1 кг до 1,5 кг. Голова массивная и широкая, шея почти незаметна. Глаза небольшие, зрение плохое. Уши маленькие (их едва заметно из-под меха). Шерсть короткая, густая, растет вертикально. Hind lemmer lengre enn fronten. På forsiden er lange klør for å grave bakken.

Habitat - US Pacific Coast. Der bor dyret i skogene med et utviklet bushlag. Han bor i et stort hull med en lengde på mer enn 10 meter, som han graver. I regntiden er det bra med flommen i hjemmet, fordi det flyter godt. Spiser bregner, bark av trær.

fjell bever

Persian

Et annet navn er den kaukasiske ekorn, som indikerer habitatet til denne arten i den skogkledde sonen i Kaukasus og i Midtøsten. Bor på trær, men veldig ofte på bakken. Svømmer fortsatt godt. Den kan hoppe i en lengde på 3-5 m. Strømmen er den samme som for en normal ekorn.

Avviker fra den vanlige mindre størrelsen og kortere kropp. Lengden er 20-25 cm, og halen er ca. 15 cm. Vekten er 300-400 g. Ørene er små, det er ingen pensler. Baksiden er brun eller kastanje i farge, med en sorte eller sølvfarge på den. Magen er lys oransje eller hvit. Halen har en kastanjebrun eller brun farge. Om vinteren, mørkekorrelsjakke mørkere litt. Shedding skjer to ganger i året (april og oktober).

Persian

Fjell lang nosed

Dyrets kropp når 20-27 cm, halen er 10-15 cm. Den veier 250-350 g. Pelsen er mettet brun, på sidene er den litt lettere. På magen hvit ull. Halen er mørk og hvit på slutten. Hodet er avrundet. En karakteristisk funksjon - langstrakt attraktivt ansikt. Nedre senker som er svært lange utmerker seg. Ørene er korte, rundformede. Bakpoten er større enn fronten. De er plassert 5 fingre.

Habitat - Sørøst-Asia, øyene Sumatra og Kalimantan. Fjellekornet feeds på insekter: crickets, cockroaches, gresshopper.

Fjell lang nosed

Burundukovaya

Arten lever i Appalachian skogene i Nord-Amerika. Ekorn er litt større enn en brikkekjøtt. Kroppslengde 28-33 cm, hale - 10-15 cm. Fur fra brun til olivenrød nyanse. Halen er litt mørkere enn bagasjerommet. Øynene er svarte, ullen rundt dem er lys. På magen av dyret er det også lys. På sommeren vises en mørk stripe på sidene, som er plassert langs kroppen. Hun deler baksiden og magen av dyret.

Dyrene av denne rasen ikke dvale om vinteren, ekornet kan ses på bakken eller et tre i en kald sesong. Også dette dyret er en god svømmer.

Burundukovaya

Hvit stropp

Størrelsen på et voksen individ er ca 30 cm, halen er omtrent lik lik kroppen. Gnagermasse fra 250 til 500 g. Et karakteristisk trekk ved arten er hvite langsgående striper på sidene. Ryggen er svart og rød, og magen har en lys kremfarge. Halen er fluffy, mørkere enn kroppen. Snuten er langstrakt, auriklene er store og synlige.

Distribusjonsregionen er den vestafrikanske kysten. De kan leve i tropiske jungler, og i skrubbeplantager, og i varme savanner. Bor i små grupper.

Hvit stropp

Kroppen er 22-28 cm, og halen er fra 18 til 25 cm. Dyrets masse er fra 500 g til 1 kg. Ull er vanskelig, det er ingen underlag, fordi dyret lever i et varmt klima. Fargen på ryggen er sandbrun, og bukdelen er hvitt gul. På begge sider er det et kort lysbånd. Halen av de gråbrune løpene blomstrer. Hodet er langstrakt og litt flatt.

Stripete ekorn finnes på Marokko, Uganda og andre land i Nordvest-Afrika. Den lever i jordhull, som graver med sine lange klør eller termithull, åpninger mellom bergarter.

stripete

Det minste medlemmet av familien. Lengden er den samme med musen - ca 5-7 cm. Halen har en lengde på 5 cm, i enden er det et hvitt flekk. Baksiden er gulgrønn, og nedre delen er olivengrønn. Ørene er avrundet med en hvit flekk på enden. Snuten er litt langstrakt.

Habitat region - tett fuktig tropisk jungel i nærheten av Kongo-elven. Leader et tilbakevendende liv, lever høyt i trærne, så lite studert.

mus

Indisk gigantisk (to-tone)

Woody ekorn, hvis kropp når merket på 35-55 cm, hale - 60 cm. Vekt kan være opptil 2 kg. Øvre del av kroppen er brunrød, og magen og underbenene er hvite og krem. Den skarpe overgangen til to nyanser er tydelig synlig på dyrets fremre poter. Hodet brunt eller sandt. Mellom ørene er det et lyst sted.

Arten er distribuert i Sørøst-Asia og på det indiske subkontinentet. Han bor i tropiske skoger vekk fra menneskelige bosetninger. Tilbringer mesteparten av tiden høyt i trærne.

Indisk gigantisk

Fox (svart)

Dyret når en lengde på 45 til 65 cm, halen står for 20-33 cm av totalen. Vekt varierer fra 500 gram til kilo. Fargen kan være brunaktig, mørkbrun eller svart. Noen representanter for arten har et hvitt mønster på halen eller ansiktet.

Den bor på det nordamerikanske kontinentet. Bor i huler eller reder i trær. Oftest er bebodd skog, men gnagere har tilpasset seg urbane forhold.

Fox

Maghreb

En liten art, hvis lengde er 16-23 cm. Hale lengde lik kroppen. Maksimal vekt ca 350 g. Hår på kroppen er kort og tøft. Øvre del av dyret er rødbrun med lange langsgående striper. Boca krem, lysebrun. Halen består av svarte og grå hår. Det er veldig mykt i forhold til kroppen.

Bostedsområde - Nordvest-Sahara. Innhenter buskene i tropene og subtropene. Grave burrows for å leve og unngå rovdyr. Spis frø, røtter, insekter, små øgler.

Maghreb

Meksikanske prærihund

De kalles ofte gophers. Kroppen når 38-45 cm, og massen er omtrent et kilo. Mannlige individer er betydelig større enn kvinner. Fargen på dyret er gul og lysebrun, magen er lettere enn ryggen. For vinteren endres en pelsjakke til varmere med en underfarge.

De bor bare på territoriet i Mexico. Gnavere er veldig sosiale. De bor i små grupper, noen ganger i kolonier opptil 200 personer. Burrows er gravd, som bare går ned eller går ned i en spiral i en avstand på 1 m. Etter dette, tunnelen gafler horisontalt. Kuller som ble igjen etter gravgraven, smarte gnagere benytter seg som observasjonspost for rovdyr. Når en fiende blir oppdaget, sendte vakten et signal til alle å skjule.

Meksikanske prærihund

Gnaven når en lengde på 15-20 cm, halen - 10-15 cm. Vekten er ca. 100 g. Ull er tykk, men kort og lang på halen. Fargen på den øvre delen av dyret kan være grå eller svart. Langs baksiden er det 5 brede lysbånd. Dyrets mage er lett.

Den bor i India og på øya Ceylon, og den nordlige palmeekorns underarter i Pakistan og Nepal. Det forekommer oftest i tropiske jungler og palmerlunder, men det er hyppige tilfeller av deteksjon i byer.

Palm

Japansk flyvende ekorn (momonga)

Han bor på øyene i Japan. Et lite dyr med en lengde på 15-18 cm og en hale på 10-15 cm. Den øvre delen av dyret er gråbrun i fargen, og nedre delen er lysegrå. Sløret er stump, trekantet ører, avrundet i enden. Øynene er svært store, noe som gjør at dyrene kan se helt i mørket. Som andre flygeblad har de membraner mellom front og bakben.

Oftest funnet i eviggrønne tette skoger. Leader nattlig. Mesteparten av tiden sitter i trærne.

Japansk flyvende ekorn

Vestgrå

Lengden på dyret sammen med halen er 43-62 cm. Massen når fra 400 g til 1 kg. Frakken er sølvgrå på toppen og hvit på magen. Halen er veldig myk, grå, noen ganger med svarte flekker. Ører er lange, uten børster. Det er en hvit bezel rundt øynene.

Den bor i USA og Mexico. Oftest funnet i løvfisk og blandeskog, der det er eik, platetrær og poplars.

Vestgrå

Cape Earthen

Dyret er 22-25 cm langt, halen er fra 20 til 25 cm. Vekten er 400-650 g. Hannene er litt tyngre enn det motsatte kjønn. Dyrets hud er svart med brun kort pels. Underlaget er ikke. På nesen, nakken og magen er pelsen lettere. På sidene er det lyse striper. Halen er flat, bestående av hvite og svarte hår blandet.

Vanlige i sørafrikanske land. De finnes i tørre områder, enger og savanner. Grav burrows for ly og redning fra rovdyr.

Cape Earthen

Caroline

Habitatregionen er den østlige delen av det nordamerikanske kontinentet. Kroppens lengde er fra 35 til 52 cm, og halen er 15-25 cm. Massen er omtrent et kilo. Pelsen er grå med brune eller røde hår. Magen er hvit. Halen er fluffy. Det er personer med helt svart pels.

Dyret lever i blandede eller barskoger. Den sprer på treknopper, unge skudd, umodne og modne frukter, nøtter, forskjellige frø og fugleegg.

Caroline

En stor representant for familien som bor på Indokinesiske halvøy og indonesiske øyer. Dyrets kroppslengde er 32 til 35 cm, og halen er 37-44 cm. Massen varierer fra ett kilo til en og en halv. Farge lyse og merkbare. Rygg og hode er mørkbrunt eller grått, og magen er hvit eller gul. Ørene er korte, men ganske store.

Dyrene lever i våte skoger. Ekornet tilbringer mesteparten av sin tid i trærne, og bare ned på bakken for å jakte på andre arter av gnagere. Representanter for arten skaper menneskelige bosetninger, og foretrekker den ville skogen.

krem

Denne arten er en ekte gigant blant familien Belkov. Dyret er 30-52 cm langt, og halen er litt mindre. Vekten når 1-2 kg. Fargen er elegant: baksiden er sjokolade eller kastanjebrun, sidene er gule og hvite, og det er en mørk brun stripe på dem. Det er mørke "hansker" på de fremre potene, og bakbenene har en mettet brun farge. Magen er hvit og halen er mørkere enn kroppen med et lette hår. Den har en så lang pels som visuelt halen ser en tredje større ut enn resten av kroppen. Ørene er lange med store dusker, som tjente som navnet på arten.

Denne arten er spredt på øya Borneo, hvor den bevarer fuktig skog. Kostholdet omfatter ikke bare frø, planter og frukt, men også små fugler og reptiler.

Kisteuhaya

lang-nosed

Kroppsstørrelsen varierer fra 20 til 28 cm, og halen fra 10 til 15 cm. Dyrets masse er 250-350 g. Ryggen er rødbrun, og sidene er lysebrune i fargen. Magen er hvit. Snuten er strukket, som tjente som navnet. Den har lange nedre snitt og en veldig lang tunge som perfekt fanger insekter for fôring på ekorn. Ørene er korte, runde. Øynene er svarte. På ansiktet er fremre poter og mage vibrerende følsomme hår.

Habitat - den sørøstlige delen av Asia. Han bor på bakken og cobbles en rede i nærheten av steiner, steiner og lave huller.

lang-nosed

Ekorn berdmore

Litt mindre enn en enkel ekorn. Kroppens lengde er fra 15 til 20 cm, og halen er 10-15 cm. Vekten er ca. 200-300 g. Baksiden er gråbrun, sidene er lysegrå, og hodet har en rik grå farge med en blanding av brune toner. På sidene er det en lysebrun stripe. Abdomen gul-hvit. Ørene er lange, brune i farge.

Dette dyret er en innbygger i den tette skogen på Indokinesiske halvøy. Han tilbringer mesteparten av sin tid på bakken, men han klatrer trær perfekt.

Se på videoen: Amazing Africa (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org