Jeg vil vite alt!

Hvor flodhest bor og hva den spiser

Hippopotamus dietten består hovedsakelig av gress og et stort utvalg av akvatiske planter. De kan også spise noen grønnsaker de kan finne. De spiser hovedsakelig om natten, tilbringer dagen for det meste i solen på elva-flodene eller lurende i vannet. Hodet er vanligvis utsatt, slik at de kan være i vakt for omgivelsene.

Til tross for at flodhester er tilpasset livet i vannet, kan de ikke svømme, kroppene deres er for tunge, og derfor beveger de seg med bena, berører lett bunnen av elva og beveger seg fremover.

Dette grusomme dyret er den største av listen over dyrlevende dyr. De bor i Afrika, hvor du finner to arter: den ene er en vanlig flodhest, og den andre er en dverg flodhest. De er semi-akvatiske dyr, noe som betyr at de lever sine liv både i vann og på land. Den store flodhesten bor i Øst-Afrika, nærmere bestemt sør fra Sahara. Andre arter av flodhest er mye mindre og representerer et ensomt dyr som lever i skogene i Vest-Afrika.

Hippo - ernæring og reproduksjon

Det er rart at i hele historien om menneskelig sivilisasjon, ble flodhester (aka flodhest) ikke blitt et husdyr. Han har rettigheter til det, og kanskje ikke mindre enn en bøffel, en elefant, en kamel eller en villsvin, med hvem han er i ganske nært forhold.

De gir folk melk og kjøtt, bære bagasje gjennom ørkenen, hale logger på byggeplasser, og den som ved en feil ble en gang kalt "elvhest", ble bare tvunget til å avsløre sin egen hud for skudd.
En familie av flodhestene på femten er en mobil (eller, for å si bedre, moderat mobil) kjøttfabrik som er i stand til å mate en liten by.
Her er noen tall: høyden på manken er opptil 1,5 meter, lengden er opptil 4,5 meter, vekten av en voksen mann er opptil 4 tonn, hunnene er opptil 3 tonn.

B. Grzimek har utgitt data fra Kenya Veterinary Authority angående vekten av delene som utgjør flodhesten. "I slaktkroppen var det 520 kilo rent kjøtt og 33 kilo fett, 27 kilo veide leveren, 7,8 - hjertet, 5 - tungen, 9 - lungene, 280 kilo - beinene. Huden veide nesten like mye som beinet, - 248 kilo. "

Men den kledde flodhesten var tilsynelatende "ungdommen" av sin type. Totalvekten er kun 1456 kg. Hva er tallene hvis du deler fire-ton dyret? Det er nødvendig å legge til at dyret bare tilsynelatende ikke i den grad en overfødt fet mann har internt fett, og hele massen er et kjøtt som smaker som kalvekjøtt. Dessuten er den rik på proteiner (24,8 prosent), noe som er svært viktig fordi proteiner er mye mer nødvendige for en person enn fett. Og levetiden til en flodhest er egnet - i noen 40-50 år bodde noen i dyreparker.
For hundre år siden svarte nesten alle tropiske skogreservoarer på det afrikanske kontinentet med flodhest.

Den hvite skytteren som så ut til dem, holdt seg sjelden fast da han så et skinnende monster som stakk ut av vannet. Behov for kjøttet i byen langt unna, og hvor mest så mye? Hippopotamus forble der han ble drept, og bare ruttet, forgiftet vannet.
Selv i antikken oppdaget romerne oppmerksomheten til flodhesten. Men hva var de klare mennene, men de forsto ikke den ekte betydningen av dyret: fete monstre ble trukket til Colosseum-arenaen og der ble de drept til glede for en respektabel publikum.

Skuespillet viste seg å være imponerende: blodet strømmet like mye som nødvendig for å tilfredsstille de mest blodtørste.
Når flodhestene ble innført i Europas dyreparker etter nesten to årtusener, ble det naturlig bedre for sin egen karakter, som i denne rollen ble bedre sett, falt umiddelbart til vanlige kjæledyr.

Både styremedlemmer og ministre, og til og med hans barn, ble forelsket!

Hippo. Foto: Geoff Gallice

Og så plutselig fant de ut: den søte giganten har en "lillebror", størrelsen på en stor gris. Han ble beskrevet av engelskmannen S. Morton i 1849 for skallene som ble gitt til ham av en medreisende.
Det var unødvendig å si at det var umiddelbart vantro, men den berømte kongen av dyreparker, Karl Hagenbeck, trodde ryktene og sendte en ekspedisjon til Liberia i 1910.

Det ble ledet av G. Shomburgk, og svært vellykket: i samme år fant han spor av en dvergflodhest, og neste år fanget han seks mwe-mwe (de innfødte kalte dem, et annet navn er nigbwe).
Den "mindre" viste seg å være en imøtekommende skapning. Shomburgk, fanget i nigbwe nigbwe traphole, strukket ut på en pinne i kassava rot.

Han forventet raseri av et dyr som ble fratatt sin frihet. "Men det skjedde et mirakel: Som om en vanlig husku, snudde flodhesten roen og spiste det."
Nigbwe ligner en gris på mange måter.

Lengde 170 centimeter, høyde 75, vekt 180 kilo. På underkjeven bare et par snegre. Nigbwe kvinner lever sine barn, som vår hjemmesav, som ligger på sin side. Og nigbvens tilbøyeligheter ligner griser: han elsker å grave røtter og knoller, streife om natten (vanligvis alene). I løpet av dagen sover i busker på land eller i hull som han graver seg selv. Generelt, ganske søt dyr. Han bor i de tette skogene i Liberia og Sierra Leone.

Store flodhester av de nedre snittene har to par.

Og fangs - hva fangs! Opptil 75 centimeter! Og i unormale tilfeller når de (som de vokser hele livet) meter på åtti centimeter - verdien er litt rar. Han er i tykk hud, som i rustning, og denne forferdelige "blodige svetten" som står på den - når flodhesten er varm ...
Hvorfor dyr oppdrettere er ikke interessert i et slikt dyr?

De kunne ikke se for et slikt "usynlig" utseende karakteren "pålitelig". I tillegg førte hendelser i livene til flodhester som folk kunne observere føre til svært kategoriske meninger.
"Når jeg så en flodhest med en noshør på innsjøen. Begge var modne hanner. Oppdaget, drepte de hverandre. Hippopotamus gikk tilsynelatende til land for å beite i luksuriøst gress. Her møtte han en rhino som kom ned for å drikke.

Ingen av dem ønsket å gi vei til en annen. Et forferdelig slag har skjedd. Baksiden av rhino ble revet av flodhestens store kjever. Hippopotamus ble flere steder kraftig kuttet av hornet av en noshørning. Begge dyrene lå noen få meter fra hverandre og døde som følge av en helt meningsløs duell. Utvilsomt er spørsmålet om ære oppvokst her "(John Hunter, jegeren).
Eller her. To uskyldige løver bestemte seg for å feire på en mild flodhest.

Hans mor, rasende, druknet en av rovdyrene i viskøs silt.
En dag var en syklist, som hadde fløyet inn i mørket på en flodhest, nesten halvt spist.

I lys av slike fakta (og leseren forstår selvsagt at de ikke er de eneste i sitt slag), kan spørsmålet om hvordan man blir hjemmehippo virke latterlig og naiv. Men ikke haste til konklusjonen.
De første husdyroppdretterne i verden, som hadde muligheten til det rikeste valget, stoppet ikke av at svineren har hugget (og svært farlige) hjørnetenner, bøffelhorn, hundens tenner, elefantens trunk, tusks og ben som kan brukes til å drepe noen mord!

Nå er faunaen skarp.

Flodhester lever ofte i frittstående forhold. Folk har lenge eid sin habitat. De godmodige, ganske hjemmekoselige stemplene av flodhester blir hørt i nærheten fra vakre asfaltveier, turisthoteller, hoteller. Fra åpne verandaer, å spise frokost eller feste, kan man observere hvordan disse dyrene lever.

De holdes i det grunne vannet i beskyttede reservoarer. De ligger eller går langs bunnen, og deres rygg og hoder - ute, som om de skal tilfredsstille turisters nysgjerrighet. "Tender" -huden er dekket med en slimete substans av rødaktig farge, som beskytter mot voldelige effekter av luft, sol og vann.

Og denne svetten er ikke blodig, som det var antatt før, men bare rødt.
Hippopotamus homebody. Hele dagen lang lur i vannet, dykk ofte - 5 minutter ikke pust under vann. Svøm fint. Selv over havet: de krysset stredet 20 miles mellom Zanzibar og Afrika mer enn en gang.
Bare om natten bestemmer de seg for å bevege seg bort fra kysten.

Stretching er nødvendig, og kostholdet er mer enn halvparten består av urter som vokser på fast grunn. For nattvandringer har hver familie sine egne, strengt definerte ruter - små (men noen ganger 20-30 kilometer), som, hvis du legger dem på kartet, vil minne om konturen på en eller annen måte malt pære: den skarpe enden i vannet og den ekspanderende ovale eller omkretsen i kyststrøket.

Løypene tjener i årevis, og som et resultat blir de sporer og moats (opptil en og en halv meter dyp!). Og her er den bemerkelsesverdige verdien av flodhester: Disse stiene er den eneste skaden de forårsaker til overflaten av jorden.

Der de græsser, blir landet ikke til støvete semi-ørkener, som det er tilfellet med virkningen av husdyrhove.
Noen ganger blir noen flodhestene overvunnet av et merkelig ønske om å reise over land: ikke tiere, men hundrevis av kilometer passerer dem. En (Hubert) passerte 1600 miles!
"Han var på vei i to og et halvt år, og gikk uten mye problemer i gjennomsnitt en kilometer og en halv dag.

På grunn av det faktum at Hubert utseende flere ganger falt sammen med regnet, begynte lokalbefolkningen å betrakte ham som "regneguden". På mange områder fikk han derfor den høyeste høytidelige mottak, svette sukkerrør og grønnsaker. Aviser og radio rapporteres kontinuerlig på stedet og hvor det kan forventes i nær fremtid.

En gang i den store byen Durban forberedte de ham en fantastisk mottakelse. Han spiste der dyre eksotiske blomster, så vandret langs West Street, nådig nådd en godbit fra eierne av vegetabilske butikker, og noen steder behandlet han seg selv. Deretter oppdaget han et åpent bybasseng for drikkevann, der han bestemte seg for å bade.
Noen gang senere dro han til Øst-London, lokalisert tre hundre og femti kilometer sør for Durban.

Han hadde allerede gått tre hundre og tolv kilometer da han ble skutt i midten av veien av en bondebur "(Bernhard Grzimek).
Sannsynligvis vil en europeisk bonde, som uaktsomt bekymret for å mate en ku, virke en umulig oppgave å mate en stor flodhest.

Men underlig nok, er gigantens appetitt mye dårligere enn Gargantuas appetitt.

Det kreves kun 40 kg fôr per dag for å støtte livets og normale utvikling av slaktkroppen. Og hva slags mat? Flodhester er fornøyd med den tøffeste vegetasjonen.
Et slikt beast mage. Tre store og elleve av sine små divisjoner, som butikkene i en kjemisk kombinasjon, trekker ut juiceene fra grove råvarer.

Tarmene på en flodhest er lengre enn en elefant. Mystiske prosesser! Som fabrikkrøret, som utsender unødvendige gasser i luften, virker bekkenes munn. Hippo berømte gjengjøring, som berører besøkende til dyreparker, er produksjonen av gassformet "industriavfall".

De er ikke stinkende, og derfor skremmer ikke folk som streber etter å sette noe velsmakende på et stort tunge. I Poznan, zoo en gang til og med sette en granat (heldigvis, det eksploderte ikke), og Bongo flodhest svelget det. Sant kunne han ikke fordøye granaten, men hun forårsaket ikke mye skade.
En annen veldig overraskende enhet, som fullfører fordøyelsesprosessen på sin egen måte, er halen.

Den er sammenlignet med en propell: den er flatt, som nevnt ovenfor, og er tilpasset for rask rotasjon. Men hvis svergen svinger halen i øyeblikk av ekstrem mat ille, så gjør flodhesten det når det kaster uteklær. Han "propeller" knuser dem og sprer rundt.

Hippo dyr. Hippopotamus livsstil og habitat

De, som gasser som går gjennom munnen, er ikke stinkende, men er utmerket gjødsel for kystvegetasjon, og i vann bidrar de til utvikling av plankton, en uunnværlig fiskemat.
Som om det er bevisst på den uimotståelige effekten av denne handlingen, bruker flodhester det i de mest høytidelige anledninger i livet deres. Når han møter en sjarmerende fremmed på vei, hilser hanen med munter og dunkende sprut.

Og den fremmede er ikke fornærmet og, hvis han er glad for å se, tar imot ham på samme måte. Når to motstandere står overfor hverandre, kan denne samme "gest" bli et uttrykk for frykt, en utfordring å kjempe.
Hippos kjemper imidlertid ikke ofte. Vanligvis går kvinnen, når hennes tid kommer, fra flokken hennes kjærester og unger, og går til en gruppe menn som har samlet seg på en vennlig måte sammen et stykke unna, og hun velger en "forlovet" for seg selv.

Men det slutter ikke alltid fredelig. Det er kamper. To store snout-bøtte, bevæpnet med gigantiske fangs, banket med et knall (det skjer, og fangs kan ikke stå). Selvfølgelig vil de svake løpe vekk og skjule hvor det er nødvendig, men likevektige vil ikke snart spre ...

I verden av flodhest vises på en merkelig og uvanlig måte.

Etter sju til åtte måneder med graviditet, føder kvinnen i vann. Først er det bare fisk som vet om utseendet til det nyfødte, men ikke for lenge: som om det var en katapultet pilot, flyr det til overflaten. Mor plukker plukket ham opp på hodet for ikke å kvalt, og - her er det livet!
Vann er det kjære hjemlandet. Baby suger selv i vann. Også her er den eneste, i hovedsak, fienden krokodillen. Voksne, han er ikke forferdelig, men så langt liten - se på begge deler. Ta det bort, og der - ikke besøke en god venn.

Hippos hater krokodiller. Det skjer at de skynder seg til fiskebåter, og tar dem for sine opprinnelige fiender. Men snu båten og se at bare folk hadde droppet ut av det, seilte flodhesten seg i skam. Han, når han er i vannet, er klar over sin kraft og misbruker det ikke.
På land er det en annen sak. Men uansett hvor mange mennesker så på, er alle uregelmessighetene som han skjer for å anspore det, ikke på grunn av dyrets spesielle aggressivitet. Som regel er de resultatet av å bli skremt av noe, ofte ufarlig.

En uventet syklist snublet over ham - han stakk munnen i forferdelse. Det virket til kvinnene at de vil fornærme sin unger, resultatet er en plage. Men dette er alt en tilfeldighet.
Det er få flodhester i Afrika. Men det ser ut til at deres skjebne endelig blir tatt vare på. Hvem vet, kanskje har de en flott fremtid?
I 1856 kjøpte løytnant Porters ekspedisjon (han befalte skipet) og Major Wayne (det var kameler i hans omsorg) tre dusin dromedarer (enbommede kameler) fra den tyrkiske regjeringen.

Et år senere kjøpte amerikanerne ytterligere fire dusin. Kameler var ment for militære behov, og disse fem årene dukket opp senere da USA ble "frakoblet". Etter å ha jobbet like for nordmenn og sørere, etter slutten av borgerkrigen, fortsatte noen dyr å tjene i sirkuser og dyreparker, og noen flyktet.

Hvor flodhester lever

For rundt 1 million år siden var det mange arter av individer, og de levde nesten overalt:

  • i Europa,
  • på Kypros,
  • på Kreta
  • på territoriet til moderne Tyskland og England,
  • i Sahara.

Nå lever de resterende flodhestene bare i Afrika. Foretrekker fersk, middels stor, langvann, omgitt av gresskledde lavlandet. Kan være fornøyd og dyp pølse. Minste vannstand skal være en og en halv meter, og temperaturen - fra 18 til 35 ° C. På land, mister dyr veldig raskt fuktighet, så de trenger det vitalt.

Voksne menn, når de fyller 20 år, flytter til sin egen kyststrækning. Eier av en flodhest må vanligvis ikke overstige 250 meter. Til andre menn viser ikke mye aggresjon, tillater dem på sitt territorium, men tillater ikke parring med sine kvinner.

På steder der flodhester er, spiller de en betydelig rolle i økosystemet. Deres kull i elven fremmer fremveksten av fytoplankton, og han er igjen mat for mange fisk. På steder for utryddelse av flodhester registreres en kraftig nedgang i fiskpopulasjoner, noe som påvirker fiskeindustrien betydelig.

Hva spiser flodhester?

Et slikt kraftig og stort dyr, det virker, kan spise alt han vil ha. Men den spesifikke strukturen i kroppen berøver flodhesten av en slik mulighet. Vekten av dyret varierer rundt 3500 kg, og deres små ben er ikke konstruert for så alvorlige belastninger. Det er derfor de foretrekker å være i vannet mesteparten av tiden og gå til land bare på jakt etter mat.

Det er overraskende at flodhester ikke spiser vannplanter. De foretrekker gress som vokser nær ferskvann. Med mørkets utbrudd kommer disse formidable gigantene ut av vannet og går til tykkelsen for å plukke gress. Om morgenen forblir en pent klippet gressplase i fôrstedene til flodhestene.

De spiser overraskende litt. Dette skyldes det faktum at de er veldig lange tarmene assimilerer raskt alle nødvendige stoffer, og bor i varmt vann i lang tid sparer energi betydelig. I løpet av dagen bruker den gjennomsnittlige personen ca 40 kg mat, ca 1,5% av den totale kroppsvekten.

De foretrekker å mate helt alene og tillater ikke andre personer å nærme seg. Men når som helst, er flodhesten et eksklusivt flokdyr.

Når det ikke er mer vegetasjon i nærheten av reservoaret, går besetningen på jakt etter et nytt bostedssted. De er velg medium størrelse backwatersslik at alle representanter for flokken (30-40 personer) har nok plass.

Det er tilfeller hvor besetninger overviste avstander på opptil 30 km. Men vanligvis går de ikke lenger enn 3 km.

Gress er ikke alt som flodhesten spiser

De er omnivorer. Не зря ещё в Древнем Египте их называли речными свиньями. Охотиться гиппопотамы, конечно же, не будут. Короткие ножки и внушительный вес лишают их возможности быть молниеносными хищниками. Но при любом удобном случае, толстокожий великан не откажется полакомиться насекомыми и рептилиями.

Бегемоты очень агрессивные животные. Драка двух самцов обычно заканчивается гибелью одного из них. Det har vært rapporter om angrepet på flodhester og storfe. Dette kan virkelig skje hvis dyret er sulten eller mangler mineralsalter. De kan angripe og person. ofte flodhester forårsaker alvorlig skade på de sådde feltenespise avling. I landsbyer hvor flodhester er nærmeste naboer av mennesker, blir de de viktigste skadedyrene i landbruket.

Hippo regnes som Afrikas farligste dyr. Det er mye farligere enn løver eller leoparder. Han har ingen fiender i naturen. Selv noen løver kan ikke takle det. Det var tilfeller da flodhester gikk under vann, trakk tre løver på seg selv, og de ble tvunget til å flykte og kom til kysten. Av flere grunner var den eneste alvorlige fienden til en flodhest og var en mann:

  • folk fra oldtiden drepte disse majestetiske dyrene for å berike seg eller få velsmakende kjøtt.
  • Byggingen av dammer og kunstige endringer i strømmen av elver har negativ innvirkning på flodhestepopulasjonen.

Antall individer reduseres hvert år ...

Kosthold i fangenskap

Disse dyrene tilpasser seg lett til lengre opphold i fangenskap. Det viktigste er å gjenskape de naturlige forholdene, så et par flodhester kan til og med bringe avkom.

I dyreparker prøver du ikke å bryte "dietten". Fodder mest konsistent med den naturlige maten av flodhester. Men de tykke skinnede "barna" kan ikke bli bortskjemt. De får ulike grønnsaker, frokostblandinger og 200 gram gjær daglig - for å fylle opp vitamin B. Fôrhunder er kokt grøt i melk med sukker.

Begemotova

Hippo-familien inneholder 2 arter funnet i Afrika. Hippopotamus vanlig eller flodhest, når en lengde på 4 m og en vekt på 4 tonn. Korte lemmer er basert på 4 fingre med hover forbundet med en membran. Hippopotamusens hode har nesten ingen nakke, og ørene, øynene og neseborene ligger på samme linje som gjør at dyret kan sitte i vannet i flere timer, puste luft og se hva som skjer rundt. Tykk hud (noen steder når tykkelsen når 6 cm) har spesielle kjertler, de skiller ut en hemmelighet som huden ikke svulmer i vann. Denne hemmeligheten er også fremhevet når dyret tørker ut, for den røde nyansen heter den blodig svette.

Flodhester svømmer og dykker perfekt (de kan holde seg under vann i opptil 5 minutter), men på land beveger de seg mye verre. Disse dyrene ser tungt og klumpet ut, men det er lite fett i kroppen og mange kraftige muskler. Hippoer tilbringer dagen i vannet, går ut om natten for å beite på kysten. De holdes i besetninger på 6-15 personer.

Bilder av flodhester bevaret på veggene i gamle egyptiske templer, i det gamle Roma, ble disse dyrene brukt i gladiatoriske kamper. Derefter, som et resultat av rovdyr, falt antall flodhester kraftig, nå er et stort antall flodhester bevaret bare i afrikanske nasjonalparker.

vortesvin

Warthogs får navnet sitt på grunn av at ansiktet til voksne menn dekker mange hudvekst. Kroppen deres er dekket med brune stubbe og danner langs en bakside en likhet av en mane. Hannene har store, oppdrevne hunder, som brukes til å grave ut jordstammer og knoller og til forsvar. Warthogs lever i besetninger i afrikanske savanner. De tjener som lyskilder for gravsteder, hvor de blir tatt av hele familien. Disse dyrene er bærere av en farlig sykdom - sovesyke.

Se på videoen: Plutselig setter den enorme flodhesten etter båten til Craig (Februar 2020).

Загрузка...
zoo-club-org